Meni isto paše i feja i whats app, imam oboje p svejedno.
url=https://lilypie.com]
Zvonkobonko - radam u Brodu jer mi je bolnica na 5 min od stana i bratic mi radi tamo i kum mi je anesteziolog, a i manje je rodilja, pa je i manja guzva
Ostajem prvih mjesec dana zbog dolaska patronazne i prvog pregleda kod pedijatra da ne moram odmah to prebacivati u Zg, a i mama mi je ovdje u Zg bi bila sama dok decko radi. Kod nas babinje traje 40 dana nakon poroda i ne preporucuje se da zena ista radi osim bude uz bebu, pa su i moji i njegovi tako inzistirali
.
Kad vas citam sve imate nekakve kontrakcije, bolove, sijevanje, otvorene ste, meni se nista ne događa da bi se najavilo da je porod u ovom mjesecu uopce. Nakako sam uvjerena da cu prenijeti.
.
Update: danasnje mjerenje tlaka oba puta oko 110/60
A hemici za vrijeme poroda? Bojim se da ce pri tiskanju sve van otic, uzas!
Htjela sam pitat vas koje osjetite nesto i cure koje su vec rodile, kak te lagane kontrakcije i trudnovi izgledaju?
Ja osjetim bol u preponi povremeno zadnjih par dana, samo onak sijevne i prode. Cini mi se preslabo za bilo sta i nebi htjela da je jos nest jer sam tek 35,uskoro 36 tjedan
Zvonko, držim fige da se bebica još strpi. Sada mirovanje, malo smanjiti tempo.
Teich, dobro je što te dr. hoće pogledati i uvjeriti se da je sve ok. Kolegica je rodila manju bebicu, sa 2100 i jer su procijenili da će beba bolje napredovati vani nego u trbuhu. Ako preko protoka vide da beba dobiva manje hrane i slabije napreduje onda je bolje da se dijete rodi. Tako su meni pojasnili. Bit će sve ok. Samo hrabro!
Ja isto ne mogu dočekati pregled. 😁
Stiže nam curica 💓
Jel vas strah poroda zbog hemica? Mene bome je, nisu se bas povukli i bojim se da ce sve poispadat cijela crijeva😩
Mene jako strah poroda zbog hemića. Ja sam uvjerena da će izletiti sve van i da će me to najviše boljeti. Imam dva koja su vani, ali trenutno me ne bole. Već sam pisala da mi se problem s hemićima pojavio u trudnoći. Inače nisam imala problema s njima.
Nina sjetila sam te se, ti ces rodit uskoro daj javi pliz kak je to proslo! Vjerujem da ce bit okej, sretno! Ti si bas blizu🤗
Uf Princess...baš sam uzbuđena, već vidim kako ću refrešati sutra da vidim kad ćeš se javiti. 🥰
Mallla ti sve neke školske predznake pišeš, te se beba smirila, te osjetiš kontrakcije, te sluzni polako odlazi...bit će i to skoro predviđam. 🙂
Kad sam otvorila forum baš sam pomislila čovječe možda je zvonko i rodila do sad. Vidim da se ipak malo smirilo. Sad kad razmislim nekak mi se sve više čini da se i kod mene javljaju kontrakcije u donjem dijelu trbuha jer se svako malo ukruti, ali ja sve čekam neku bol, a boli nema.
Tenaa tlak je sad super. Bit će da je bilo zbog vremena.
Teich, sad baš razmišljam kak je Imin Teo rođen u terminu sa 2500 g. Ona je od početka govorila da joj je rečeno da će bit manja beba, a nije Ima nikad rekla da je to problem. Mislim svakako odi provjeriti da budeš mirna, ali ako protoci štimaju onda po meni nema problema.
Cure s hemićima baš mi vas je žao. Uopće ne mogu to zamisliti. Vjerujem da vas na porodu neće boljeti jer će ipak ta bol biti puno manja od kontrakcija, ali opet vjerujem da bi moglo biti neugodno nakon poroda.
Vidim da smo se malo sve skupa skroz prešaltale na porode i iščekivanja odkad imamo prvu bebu u grupi.
Aries hvala na info o očinskom iako mi i dalje nije skroz sve jasno. Kaj onda ako se dijete rodi prije termina onda to ne vrijedi? Mislim termin imamo na papiru, al realno kaj ako rodimo tri tjedna prije, a zahtjev treba 15 dana prije...opet se nekome kompliciralo. I zanima me jel znate vrijedi li onaj dio dopusta za tate na koji su imali pravo do sad od poslodavca prema ugovoru. Kod mog muža je to bilo 5 dana i to je plaćao poslodavac. Budući da ovih 10 dana ide na teret HZZOa ja se nekak nadam da to ispladne onda 5+10. Ako imate neku info javite.
Ja bih isto rado da ostanemo u nekoj grupi kakvoj god jer se već vidim kad dođe bebolina kak ću imati novih 1500 pitanja.
👸36 (trombofilija)
🤴36
5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️
Granger, onih 5 dana (ili kako već gdje radi i daje) ostaje, a dodaje se ovih 10 dana i to poslodavca ništa ne košta. Znači, trebalo bi biti 5+10. I nama nejasno zašto onda sve unaprijed kad ništa ne možemo bez OIB-a. Ali očito se treba najaviti, a onda po rođenju ganjati papire.
Stiže nam curica 💓
Ima, drago mi je da je sve ok, da se snalazite i da se oporavljaš.
Mene je danas bila patronažna u posjetu. Došla se upoznati, najaviti, ostaviti broj da zovem ako što treba. Baš sam se iznenadila. Rekla je da nabavim Octenisept sprej, a prašak da ne treba. Ako baš bude trebalo, da ima ona.
Stiže nam curica 💓
Ima drago mi je za čuti da ste već doma i da se sve polako uhodava Lakše mi je kad čujem pozitivne priče i malo realnosti jer me sad već malo peru hormoni i na momente me strah poroda, a na momente sam hrabra. Isto mi je malo dosta trudnoće, a onda opet nekako će mi faliti taj trbuh i njegovo migoljenje. Ne znam sva sam ko na vrtuljku
Hemeroidi su tu, imam ih dva ili tri, ne znam ni sama više. Ne bole me, slučajno sam ih napipala i u jednom trenu su se počeli smanjivati, ali sad su isti. Ne očekujem da će nestat do poroda pa se ne želim time zamarati. Slažem se s Imom da će mi to u porodu biti najmanji problem i od sve boli ih se vjerojatno neću ni sjetiti.
Patronažna vam je sama došla ili ste joj je se prije javile? Ja sam svoju mislila sutra nazvati pa vidjet da li da prošećem do nje ili kako to ide? Nisam od nikog u Zagrebu čula da im dođe sama od sebe prije poroda, a možda ovisi o domu zdravlja.
Sortiraj odgovore
Najstariji