Jesenske bebe 2022. ☔🍁🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Dandelion0
    09. Kolovoz 2022. 17:52

Ja nemam hemeroide, nadam se da će me barem to izbjeći. Spominjala se neka krema koju mogu i trudnice, ali nisam zapamtila ime.
    I mene strah poroda. Mislim, vjerojatno sve slično razmišljamo, ali na momente me baš uhvati strah.
    Nemam pojma kako to ide, ja svoju nisam zvala. Bila je kod jedne frendica što je nedavno rodila pa se možda usput došla. Ali ona kaže da voli doći ranije, tako i upoznati se tako da mislim da je došla kad je već bila u blizini. Ali ja živim u manjem mjestu pa i znamo više-manje tko je trudan. Iako mislim da su u onom jednom tečaju spominjali da se može javiti patronažnoj i ranije. 

Stiže nam curica 💓

Aries5
    09. Kolovoz 2022. 18:18

Ma ja vam mislim da je za taj ocinski najvaznije dogovoriti na poslu s poslodavcem jer hzzo-u je najlakse poslati raspored koji njima odgovara zbog oiba i tih podataka a interni dogovor moze biti drugaciji. 

Ima drago mi je da si se javila i da uzivate doma 💙

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

Aries5
    09. Kolovoz 2022. 18:24

Zabicamala

Ima drago mi je za čuti da ste već doma i da se sve polako uhodavaLakše mi je kad čujem pozitivne priče i malo realnosti jer me sad već malo peru hormoni i na momente me strah poroda, a na momente sam hrabra. Isto mi je malo dosta trudnoće, a onda opet nekako će mi faliti taj trbuh i njegovo migoljenje. Ne znam sva sam ko na vrtuljkuHemeroidi su tu, imam ih dva ili tri, ne znam ni sama više. Ne bole me, slučajno sam ih napipala i u jednom trenu su se počeli smanjivati, ali sad su isti. Ne očekujem da će nestat do poroda pa se ne želim time zamarati. Slažem se s Imom da će mi to u porodu biti najmanji problem i od sve boli ih se vjerojatno neću ni sjetiti.
    Patronažna vam je sama došla ili ste joj je se prije javile? Ja sam svoju mislila sutra nazvati pa vidjet da li da prošećem do nje ili kako to ide? Nisam od nikog u Zagrebu čula da im dođe sama od sebe prije poroda, a možda ovisi o domu zdravlja.

Moja je dosla ranije, prvi put smo se cule oko 23-26tt jer joj je sestra iz doma zdravlja poslala podatke, prije par tjedana me opet nazvala dal mi odgovara da dode tad i tad, ali da posjet prije poroda nije obavezan i nema veze sa posjetom nakon poroda nego se ona voli upoznati  a ne da nakon poroda samo pokuca na vrata. Bila je, prosle smo neke stvari vezane za porod, dojenje, nesto sitno spomenule opremu, pitala dal mi moze pogledati bradavice i to je to. Jos mi je ukratko rekla kako ce izgledati njezine posjete nakon poroda. Cut cemo se kad joj posalju iz rodilista obavjest. 

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

• Zabicamala
    09. Kolovoz 2022. 18:27

Dandelion0

Ja nemam hemeroide, nadam se da će me barem to izbjeći. Spominjala se neka krema koju mogu i trudnice, ali nisam zapamtila ime.
    I mene strah poroda. Mislim, vjerojatno sve slično razmišljamo, ali na momente me baš uhvati strah.
    Nemam pojma kako to ide, ja svoju nisam zvala. Bila je kod jedne frendica što je nedavno rodila pa se možda usput došla. Ali ona kaže da voli doći ranije, tako i upoznati se tako da mislim da je došla kad je već bila u blizini. Ali ja živim u manjem mjestu pa i znamo više-manje tko je trudan. Iako mislim da su u onom jednom tečaju spominjali da se može javiti patronažnoj i ranije.

Za hemeroide koristim hemoclin, siguran je za trudnice i u početku mi je pomogao. Onda kak je trbuh počeo rasti i beba je sve veća, mislim da nema tog gela koji pomaže to je od pritiska i ne može nestati. Nadam se da će se nakon poroda povući samo od sebe.
    Za patronažnu mislim da je više praksa u manjim mjestima da dođu i prije. Ja se samo nadam da će moja biti barem od neke pomoći kad rodim, da nije neka da dođe jednom i više je nema ili da forsira dojenje, a ništa ne objasni. Nažalost ne možemo ih birati pa onda kakva me dopadne, takvu ću imati.
    Aries ja sam za očinski isto to tako shvatila, da je najbitnije da se dogovori s poslodavcem kada će se koristiti, a onda se po rođenju dostave na hzzo podaci i potvrda da se to koristi kako bi oni isplatili plaću. 

• nina_
    09. Kolovoz 2022. 18:40

Tarry

Nina sjetila sam te se, ti ces rodit uskoro daj javi pliz kak je to proslo! Vjerujem da ce bit okej, sretno! Ti si bas blizu🤗

Javim svakako. Možda od svih ostalih bolova hemiće nećemo ni osjetiti. 😀 

Ruli
    09. Kolovoz 2022. 18:44

Hemiće nemam sad u trudnoći, nisam imala ni prvi put ali sam ih dobila na porodu (tiskanje). I bila sam whoaaa šta je sad ovo 😵 ali povukli su se sami od sebe jako brzo. Jednostavno je teško ne dobiti ih prilikom tiskanja, posebno ako se rađa na leđima ( što ću ovog puta probati izbjeći).

• Zabicamala
    09. Kolovoz 2022. 19:09

Aries5

Zabicamala

Ima drago mi je za čuti da ste već doma i da se sve polako uhodavaLakše mi je kad čujem pozitivne priče i malo realnosti jer me sad već malo peru hormoni i na momente me strah poroda, a na momente sam hrabra. Isto mi je malo dosta trudnoće, a onda opet nekako će mi faliti taj trbuh i njegovo migoljenje. Ne znam sva sam ko na vrtuljkuHemeroidi su tu, imam ih dva ili tri, ne znam ni sama više. Ne bole me, slučajno sam ih napipala i u jednom trenu su se počeli smanjivati, ali sad su isti. Ne očekujem da će nestat do poroda pa se ne želim time zamarati. Slažem se s Imom da će mi to u porodu biti najmanji problem i od sve boli ih se vjerojatno neću ni sjetiti.
    Patronažna vam je sama došla ili ste joj je se prije javile? Ja sam svoju mislila sutra nazvati pa vidjet da li da prošećem do nje ili kako to ide? Nisam od nikog u Zagrebu čula da im dođe sama od sebe prije poroda, a možda ovisi o domu zdravlja.

Moja je dosla ranije, prvi put smo se cule oko 23-26tt jer joj je sestra iz doma zdravlja poslala podatke, prije par tjedana me opet nazvala dal mi odgovara da dode tad i tad, ali da posjet prije poroda nije obavezan i nema veze sa posjetom nakon poroda nego se ona voli upoznati a ne da nakon poroda samo pokuca na vrata. Bila je, prosle smo neke stvari vezane za porod, dojenje, nesto sitno spomenule opremu, pitala dal mi moze pogledati bradavice i to je to. Jos mi je ukratko rekla kako ce izgledati njezine posjete nakon poroda. Cut cemo se kad joj posalju iz rodilista obavjest.

Tvoja zvuči super, vidjet ću šta će moja meni reći kad ju nazovem. Nije mi problem ni prošetat do nje barem da ju jednom vidim uživo prije poroda i da znam koga očekivati na vratima kad dođemo doma.
    Ruli kako planiraš roditi? Ja bi izbjegla leđa, ali ne znam koje su nam još opcije. Možda bok? Nisam ni sigurna koliko su u našim rodilištima za bilo kakvo rađanje osim na leđima. Ne znam kako je vama, al meni je ležanje na leđima postalo ko kazna. Poslije pregleda se jedva ustanem s onog stolca, a prošli put sam još pet minuta vidjela zvijezdice kolko mi se vrtilo i koliko me trbuh pritiskao. Jedva sam čekala da završi pregled. 

• Teich25
    09. Kolovoz 2022. 19:26

Hvala vam cure, ne znate kolko mi danas znači podrška 🙂 Puno sam mirnija trenutno i sama sebi cijelo vrijeme govorim da nema ništa od živciranja. Granger to za Iminog malog Tina je i meni palo na pamet još dok sam išla prema doma. Realno i moj stigne imati 2.5 kg za 2 tjedna...
    Ima baš mi je drago da ste dobro i uživate doma 🙂
    Princess sretno sutra i javi se kad budeš mogla 🤞🏻🤗
    Pročitala sam da su još neke curke danas bile na pregledu i drago mi je da je sve dobro ☺️ Što se tiče hemića, moja mama će i dan danas reći da joj je to bilo gore od epiziotomije i rane nakon poroda, al ne mora značiti da je i drugima tak. 

👨‍🦱 27 🙋‍♀️25
    08.01.22. ➕

14.09.2022. 💙

Ruli
    09. Kolovoz 2022. 19:37

Zabicamala planiram bilo što osim leđa. Dakle, bok, klečanje, na sve 4, čučanj, možda i na stolčić, šta god mi bude pasalo. Bolnica u koju je idem je OK s tim, čujem sve dobro u posljednje vrijeme, da puštaju rodilju da se namjesti kako želi. 🤞 

• Mima_zap
    09. Kolovoz 2022. 19:52

Ima ajde nas riješi nedoumice. Ja sam shvatila da se bebač zove Tin, vidim da ga pola cura zove Tin a pola Teo 😅

3.2 prvi pregled i otkucaji
    26.4 veliki anomaly scan uredan, curka je 🥰
    Termin: 23.9. 💜

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.