Jesenske bebe 2022. ☔🍁🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    bellaru
    27. Ožujak 2022. 12:23

Fifi

A sto se tice kolica, mi smo u 6 tt uzeli kolica i eno ih u krevetu stoje 🤦‍♀️🤣🤣
    Nisam htjela 3u1 zbog jajeta, tj nisam htjela dati silne novce a da jaje bude ili no name ili nezadovoljavajuce. Mislila sam da cu pola trudnoce birati kolica, ali se jedna prodavnica djecije opreme selila iz jednog kraja grada u drugi i stave popust 50% na Cybex balios s lux kolica 3u1 sa Aton B I-size jajetom. 5 dana smo samo sjedili, citali i proucavali kolica, i na kraju se odlucili uzeti, pogotovo nakon sto smo ih uzivo vidjeli i isprobali po radnji (kasnije i sa macama po kuci🤣🤣). U biti smo 3u1 sa dobrim jajetom dobili za 350€, sto definitivno nije trebalo propustiti.

Pitanje za iskusnije mame, sta jos treba od opreme (osim krevetica), a sta je po vama totalna glupost i bacanje para? Isto broj bodica, tj odjece otprilike? Ja imam problem sa odjecom, (srecom jos uvijek ne znam jel Tufnica M ili Z) l, gdje god udjem sve mi je slatko i sve bih kupila i vec imam po jedne farmerkice i trenerkicu i dva bodica… a imam jos 6mj trudnoce 🤦‍♀️😊

Znas sta...tesko je reci sta je glupost i na sta se bacaju pare. Znam curu koja nije iskoristila kolica ni jedan jedini dan jer njena mala se nije htjela vozit ni 5 min u kolicima🤷‍♀️ njoj je kupovina kolica bila bacanje novca😄 komodu ako ces ju zgurat negdje samo da imas prematalicu gore isto nema smisla jer isto mozes prematat na kaucu i krevetu🤷‍♀️ neka djeca ne vole njihaljke one...a to neces znat dok ne rodis. Ja sam kupila tad najbolju izdajalicu, ni iz kutije je nisam izvadila al sam ju okolo isposudjivala i sad cu ju imat ako ce mi sad trebat.  Ja robice imam previse od kad mi se mali rodio. Nije nosio ni 50% svega😒 ali mi zene volimo pretjerivati u svemu i tako gupovat svakakve gluposti😄

bellaru
    27. Ožujak 2022. 12:39

Brontosaurica

Fifi, sve drugo od opreme nije nužno. Nama je npr gnijezdo bilo super korisno (ne kažem da će svima)!
    Kasnije Baby gym, jastuk za dojenje kako kome, nosiljka isto tako (mi ju imamo), nekakva ljulja moj ju je volio, ali to su sve nekako stvari bez kojih možeš. Tako da ovisno o mogućnostima vidi. Mi smo neke stvari i dobili pa nismo morali kupovati. Izdajalicu, bočice neki isto kupe. I klasika, koji paket pelena, te te tetri. Meni su se krpice pokazale korisnije od tetra pelena koji sam imala spremno milijun. Haha. Pa sam kupovala dodatno još krpica da imam. Set za pupak, kremica, dudica ako hoćeš. Kada recimo treba odmah.
    Predji popis na ljetnim bebama najbolje tako pa vidi šta ti treba odmah. Da se ne bacite u trošak ogromni.

Robu sam nosila u rodilište 56 i dobro da jesam jer je rođen kao veća beba od predviđene. U 50 mi ne bi stao, ali imala sam spremno i par stvari 50 čak smo dobili 48 isto nešto. Moj je br 56 dosta kratko nosio, 62 isto onda nekako 68 i 74 su brojevi koje je mogao duže. Pa ono ne nagomilavaj puno te robe jer brzo prerastu, a opet treba radi presvlačenja često imat i više pari bodica i hlačica. Nac neku sredinu. 😁

Gdje se nadje ta sredina?😅 
    Preporuka kupiti vrhunski toplomjer☝️ ako zatreba odlican inhalator. Npr grickalica za nokte sa kojom te nece bit strah rezat nokte. 
    A kako kaze brontosaurica ostalo nije nuzno...

• Tarry
    27. Ožujak 2022. 15:30

Jesu li se nekome vec pojavile strije? Meni doslovno preko noci.. kraj 16.tjedna sam, skoro 17.ali mi se cini bas rano. Nedavno sam pocela mazat bademovo ulje. Ujutro sam skuzila sastrane i po trbuhu roze crte.. sigurno ce mi ostat i pretovorit se u bijele. Samo ne kuzim kako tako rano.

bellaru
    27. Ožujak 2022. 15:34

Ja imam braunova dva toplomjera i meni su najbolji od svih koje sam probala. Kod skroz malih beba mi je najbolje mjerit rektalno a kasnije mi je ovaj na uho odlica . Inhalator sam imala omron onaj sta ima nastavakninza cistit nos, al to mi nije bilo bas nesto. Na kraju kupila nosiboo aspirator i super mi je a inhalator...mali mi je stalno imao disne probleme i na kraju sam nasla mali prijenosni kompresijski inhalator koji stane u dlan. Moze se punit pa ga se koristi i bez struje. Sta je super ako se putuje negdje. 

Aries5
    27. Ožujak 2022. 17:01

Tarry

Jesu li se nekome vec pojavile strije? Meni doslovno preko noci.. kraj 16.tjedna sam, skoro 17.ali mi se cini bas rano. Nedavno sam pocela mazat bademovo ulje. Ujutro sam skuzila sastrane i po trbuhu roze crte.. sigurno ce mi ostat i pretovorit se u bijele. Samo ne kuzim kako tako rano.

Isto u 16.tjednu i to samo dvije skroz nisko na trbuhu, mazem trbuh i grudi ujutro i navecer. Ali sestra mi se cijelu trudnocu mazala bademovim uljem i uzasno je trbuh popucao tako da nekako ocekujem slican ili isti scenarij bez obzira na mazanje
    -
    Ne znam kako vama ali meni je zadnja 2-3 dana trbuh vidljivo veci sad vec izgledam trudno 🙈 i dalje ni grama nisam dobila na tezini jedem vise i cesce ocito beba sve sebi uzme 🤷‍♀️

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

• Kokoloo
    27. Ožujak 2022. 17:02

Brontosaurica

Tarry

Meni u 1 trudnoći na grudima isto dosta rano.. Možda i prije nego tebi… I ostale. Na trbuhu nisam dobila, ali sam nakon poroda dobila na unutarnjoj strani bedara… Kako - ne znam. 😂 Od naprezanja valjda haha. Nemam pojma. Znam da u toku poroda dobiju žene na trbuhu ako se beba naglo spusti, ali na bedrima još nisam čula 😂

I ja isto tako ko i ti! Grudi dosta rano, stomak nista a unutarnja strana bedra nakon poroda. 
    Mislim da nije do naprezanja, bar meni. Cini mi se da su se pojavile kad sam izgubila dosta kila i kako se naglo valjda to sve ispuhalo. Ja sam ih primjetila mozda mjesec dana nakon poroda kad sam i izgubila najvise kila pa nekako mislim da je do gubitka kilaze 🙈
    Ne ponovilo se! 🤣

• Tarry
    27. Ožujak 2022. 17:20

Zao mi mislim da sam mozda mogla uzjecat da sam se ranije krenula mazat.. doslovno sa strane na trbuhu sve puno malih linijica isprekidanih i posuvda su nasumicno. Mislite da je sad gotovo? Dns sam se mazal 5 puta bademovim pa sam pomislila da ni to vjer nije dobro bas toliko se mazati drito fdje je beba po trbuhu

• Fifi
    27. Ožujak 2022. 17:20

Hvala cure na savjetima! 💕 Da, najteze je sredinu i mjeru naci, pogotovo na odjeci kad je sve tako slatko i malo 🥰😊😊

Sto se tice stomaka, moje bolne tocke, jedino sto sam primjetila je da mi se prevoj izmedju slaufica poceo popunjavati pomalo, na nacin da uskoro bude jedan okrugli stomak. Na pocetku t sam toliko napuhnuta bila da mi nijedne hlace nisu mogle mjesec dana. Sad sam malo ispuhala, pa se uguram u sve ali nosim samo one koje su mi sire, da ne stiscem bebu. I na pocetku t sam izgubila 5kg, a na zadnja dva pregleda stagniram sto je ekstra za mene. Strije imam otprije, cak i na grudima (od puberteta), tako da se ne sekiram previse, ionako sam isarana 😂😂😂

Beba M 💙 stize 25.9. 🥰

Granger
    27. Ožujak 2022. 17:38

Svašta ste protresle u zadnja dva dana. Stigla sam sve pročitati, a ništa prokomentirati. 
    Novim curama želim dobrodošlicu i uredne trudnoće.
    O odjeći i stvarima odbijam razmišljati, najbolje da ja to ostavim za kasnije mjesece kad će mi biti teže jer nekako mislim da ću onda ono što moram. Ako krenem sad, bojim se da bi mogla jako pretjerati. Sve je lijepo i slatko. 
    Vidim da se zadnje raspravlja o strijama. Ja ih na sreću nemam nigdje na tijelu iako mi se trbuh baš jako proširio. Ja svaku večer cijeli trup namažem Nikel mlijekom za strije. Sad, jel to pomaže ili je genetika ne znam, a možda se samo još nije dovoljno rastegnulo. Za guzu i trbuh nisam znala, pa ću pripaziti i na to.
    Nego, bila sam postavila pitanje par stranica ranije, no nisam dobila ni jedan odgovor, pa pitam opet: Jeste vadile krv za koagulogram? Zanimaju me vrijednosti D-dimera ako jeste (ako ste vadile) kod vas koje niste na terapiji? Jer nemam s čime usporediti svoje vrijednosti... 

👸36 (trombofilija)
    🤴36
    5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️

Mallla
    27. Ožujak 2022. 18:36

Haj žene, evo čitam al letimično pa ću tako i odgovoriti :)
    Strije - imam ih odprije, sad su opet potamnile al to se sve kasnije dosta smanji i povuće pa me ne zamara. Mackala ne mackala znam da će poiskakati!
    Roba - početni broj 56, neke bebe ga nose jako kratko, a neke duže, al ne isplati se kupovati manje od toga. Komada po 5-6 svega. Bodići, hlačice i još najidealnija su ona odjelca topla gdje je sve spojeno, kao kombinezoni, piđamice, romperi kako se već to zove. Netko voli bodibenkice i kažu da im je najpraktičnije. Za curice računajte da nećete u početku baš koristiti haljinice, suknjice i sve ono slatko, to najčešće samo komplicira život. Nije pretjerano ni imati 10 bodića, al više od toga je nepotrebno. Drugih odjevnih predmets je dovoljno do 5kom. Al računajte da vam je sve lako dokupiti, ako vidite da nešto baš puno koristite i da vam treba u dva tri online klika to je riješeno.
    Oprema - onako kako su cure već napisale, osnova su Jaje, kolica i krevet, kadica..sve drugo može koristit i ne mora, iako i kolica i krevet nekom ne budu bas korišteni al ajmo ih nazvati osnovom. Što se tiče inhalatora, aspiratora, izdajalice i sličnog sve se to da kupiti kad i ako zatreba, teško da će vam sve zatrebati odjednom. Kad su onako mali mali gotovo im ne treba ništa osim mame.
    Isto možete preletiti popise masu ih je i na forumu i online pa vidjeti što bi vi htjele imati a što ne. Isto za torbu za u rodilište to vam je najbolje pitati osobu koja je rađala tamo gdje planirate vi da ne bi vukli viška stvari 😉
    Sad mi tu koje imamo djecu možemo napisati što mi sve imamo i koristimo, ali po meni je to hrpetina bespotrebnih informacija kad ni ne znamo što će nam pasat i što će bebi pasati. Ako od koga imate posuditi nešto opreme to posudite, tipa igračke, njihaljke, gnjezda i slično. Dosta to sve košta a ne sruši se, koristi se relativno kratko.

url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.