Jesenske bebe 2022. ☔🍁🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mallla
    10. Ožujak 2022. 14:30

Chivasy12 evo moje iskustvo s Metro2020, ima nekih 6kg, košaru za stvari u koju može stati jedna dnevna spiza. Okretna su malim prstom oko svoje osi. Lagana da ih možeš dignuti koliko treba, kad je beba u njima osjećaš samo težinu bebe. Lako ih je sastavit i rastaviti. Prečka se kupuje odvojeno. Ultra su uska i prolaze kroz svaki škripac. Imaju mekane košare za novorođenče, beba okrenuta prema tebi, u košari se može voziti do cca 4mj, kao tvrde da može  do 6 mj al nije išlo. Krović koji ide s košarom je lošije kvalitete pa ga vitar zna ljuljat, kopča se patentom i kopčama. Košara je mekana i sklapa se skupa s kolicima ali se krović mora skinuti. Sklapaju se i rasklapaju jednom rukom. Imaju svoj madrac koji.ima zimsku i ljetnu stranu jako udoban i ima svoj gornji amo reć poklopac na patent koji je mene iritirao pri stavljanju i vađenju bebe. Ne možeš spustiti krović dok je beba u košari jer onda košara gubi čvrstu formu, i treba paziti na eventulana zabijanja negdje ili očešavanja jer je baš meka košara. Jako jako su lagana i klize po asfaltu i glatkim površinama, po grubim dosta treskaju. Treba paziti s torbom za kolica jer teška torba će prevrnuti kolica. Super je kad je nešto u košari za stvari pa bude kao uteg, posebno ako puše. Ne smiju se ni na tren pustiti iz ruke jer odoše. Čak je malo teže ići niz brdo jer ona lete 🤣, kočnica odlična, na sredini. Mogu se jednom rukom u trenu okrenuti u pravi smjer ili suprotni vožnje (rikverc) i tako se voziti bez problema to radim ako sunce ide u oči ili ako jako puše. Kad je sportski dio stavljen, puno je kvalitetniji krović i dublji ali sunce se opet probije, tada vozim u suprotnom smjeru, ima prozorćić za vidjeti bebu. 

url=https://lilypie.com]

Mallla
    10. Ožujak 2022. 14:31

Cijela stražnja strana se može skinuti i da bude samo mrežica za ljeto npr. Ne idu  baš po šljunku, po travi mogu al treba malo sile primjeniti. Dosta je usko sjedište pa beba popuni cijela kolica, namjeàtanje leđa ide do nultog položaja i malo je teže vraćati nazad dok beba sjedi u njima jer je na one trakice. Sklopljena stanu iza sjedala auta, bilo gdje. Može ih se po većini stepenica penjati ili spuštati na kotače. U svakoj i najmanjoj trgovini mogu proći bilo gdje i to ima je najveća prednost uz lakoću. Nekada ako su se vozila po grubom terenu znaju počet šuškat kotači ali to brzo prestane ili se podmaže wd-om. Novi Metro+ ima adaptere za jaje, sportsko sjedalo se pretvara u košaru a beba je okrenuta od tebe i veći su kotači i ima teleskopsku ručku. Po tome je meni bolji Metro2020. Nazvala bi ga pravim gradskim kolicima. Nisu tako niska kako sam mislila da će biti, dosta je visoka ručka, a položaj ležanja bebe je negdje u razini mojih koljena a ja sam 177cm, amo reć kad sjediš na stolici u kafiću beba je paralelna s tvojim bokom.  

Po meni ono što mi je smetalo nedostatci je to skidanje krovića s košare pri sklapanju (kod sportskog se sklapa s krovićem), pokrov za košaru koji je na patent i treskanje po neravnom terenu čak i ta lakoća jer baš treba paziti. Prednosti lako upravljiva, jako lagana, sklopiva jednom rukom, zauzimaju minimalno mjesta

Granger
    10. Ožujak 2022. 15:34

Aries5

Tarry

Aries5 niyam bas shvatil, pola kile po mjesecu ili?
    Ti si imala velike mucnine i povracanja pa si zato u gubitku? Ja vise ni ne znam s koliko sam tocno pocela.. dobila sam oko 2 kg

Nisam nijednom povratila od kad sam trudna, manje sam jela od 7 do 11.tjedna jer mi je sve smrdilo i nisam uopce imala apetita nikakvog, a tad sam imala i koronu pa me sve skupa unazadilo po pitanju hrane. Od negdje 13.tjedna jedem kao i prije trudnoce kolicinski cak i vise jer sam ubacila vise voca i povrca.
    A doktorica mi je rekla da do 20.og tjedna sve zajedno nema potrebe dobiti vise od pola kile jer tek onda beba pocne dobivati vise na tezini sto po meni i ima i nema smisla jer recimo sad sam 14 tjedana mozemo reci i 15 i beba tezi nekih 70-80 grama, ali grudi su mi narasle pa svaka tezi vise nego prije(to sad okvirno bubam), posteljica sama po sebi bi trebala imati oko 30-40 grama ak ne i vise i to je vec neki "dobitak" ugrubo.. a s druge strane opet nema smisla sad dobivati ne znam kolko jer beba ipak ima 80 grama i najnormalnije napreduje po tjednima na svakom uzv mjere su bile tocno na dan tako da ne znam ni sama 🤷‍♀️ valjda doktorica zna o cem prica

Uf, ja isto onda imam problem. Ušla sam u trudnoću s nekih 55 kg, a sad sam se baš jučer vagala kod doktorice i bila na 56.7. Doduše imala sam čizme, ali opet, to je kila i pol u 13 tjedana. Vidi mi se samo u trbuhu pa mi nije jasno di su točno te kile. Bila sam uvjerena da je to okej, ali sad kad vidim da bi trebalo bit pola kile do 20 tt, pa do tad ću već nakupiti 5. 

👸36 (trombofilija)
    🤴36
    5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️

• Kokoloo
    10. Ožujak 2022. 15:37

Ja sam za sad na istoj tezini. Nadam se da cu i bit neko vrijeme i onda lagano dobivat.
    Proslu trudnocu sam ih skupila 20 🙈 ali nakon godinu dana od poroda sam bila u minusu 26. Em ovih 20 od trudnoce em jos 6 viska. 
    Otic ce to brzo brzo ali svejedno ne zelim ovaj put dobiti opet toliko kila, nisam se uopce osjecala dobro u svojoj kozi dok nisam izgubila sve to. 
    Nadam se maaaaksimum nekih 13-14 u ovoj trudnoci. 🤞

Mallla
    10. Ožujak 2022. 16:04

Zvonkobonko i mene to isto nervira daj reci detaljno konkretno. Inače više volim pročitati nedoatatke jer onda ja odlučujem jesu li ti nedostatci meni prihvatljivi ili nisu. A za svaka kolica netko će reć da su wow i da preporučuju. Meni su ova bila ono što sam tražila ali da sada kupujem neka iz te kategorije uzela bi Cybex easy twist S s košarom, jesu nešto teža al za ono što nude prihvatljivo. Čvrsta košara plus veći kotači + oba smjera vožnje. Pa ako netko traži takvu vrstu kolica neka pogleda i ta.

• Kokoloo
    10. Ožujak 2022. 16:09

Ej zenice, vi koje imate djecu 1.5+, upravo me zvala pedijatrica da se mali mora doc cijepit. On ima sad 2 godine i 3 mjeseca. Koje je to cjepivo? 
    Cijepljen je sa godinu dana zadnje, ovo bi mogla biti onda neka zakasnjela nadopuna, nesto? 

Aries5
    10. Ožujak 2022. 17:36

Ma pretjeruju u zadnje vrijeme sa kilazom trudnica i sa secerom i sa svim

Mi smo trenutno izmedu Maxi cosi adorra 3u1 i Kinderkraft veo isto 3u1 pa ako netko zna nesto vise o bilo kojima 
    Kinderkraft su prejednostavna za rasklapanje i lagana ali me brine sto su cjenovno izmedu 3500 i 4000 a nebi neka nize klase 

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

• lusika
    10. Ožujak 2022. 19:03

Mallla

chivas12y

Mallla daa zanima me, ma kolika god da je rezencija samo pisii i hvalaa unaprijed ❤️
    Kilazauuu znaci ja sam dosta pretjerala s kg, taman sam prije plusica imala koronu u kojoj mi se otvoria apetit nenormalno i tako nastavila, u koroni smo i napravili bebicuu 🤣, izgleda da cu stvarno morat pripaziti koliko jedem iako se stvarno hranim zdravo, kuhano + povrce i voce, i pijem punoo vode s tim da sam je i prije pila minimalno 2litre dnevno. Uhh 😬

🤣🤣 i mi smo u karanteni napravili bebu

Hahahahahah i ja sam u karanteni zatrudnjela hahahahah 

Norules
    10. Ožujak 2022. 19:16

Kokoloo

Ej zenice, vi koje imate djecu 1.5+, upravo me zvala pedijatrica da se mali mora doc cijepit. On ima sad 2 godine i 3 mjeseca. Koje je to cjepivo?
    Cijepljen je sa godinu dana zadnje, ovo bi mogla biti onda neka zakasnjela nadopuna, nesto?

Je je to ti je nadopuna kombiniranog cjepiva sta ti je vec primio kao bebač sa 2,4 i 6 mjeseci, moj ga je primio zadnje sa 1 i 11 mjeseci

• Kokoloo
    10. Ožujak 2022. 19:24

Ahaaa, to je to, hvala ti Norules! Onda idemo cim mu prode ovaj neki ludacki kasalj, nadam se kroz par dana 😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.