Jesenske bebe 2022. ☔🍁🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • .mila
    09. Ožujak 2022. 15:23

Granger

Još dečkića. Ajme… 🙂 Baš me veseli naša mala reprezentacija.
    .mila ja baš danas idem vaditi krv za Nifty. Nismo je mogli vaditi na pregledu zbog terapije. Vidim ti u popisu Clexane, što i ja koristim, pa pripazi da ti bude 24 sata između uzimanja terapije i uzorka (iako vjerojatno to i znaš). Meni je doktorica na pregledu rekla da ono štomse vidi ultrazvukom izgleda dobro, da mi je dovoljan Basic ili Standard čisto kao kontrola pa ću tako i napraviti.
    .

Hvala ti na odgovoru i na napomeni, Granger 😊
    Nisam znala za to vrijeme izmedju Clexana i davanja uzorka pa cu obavezno obratiti paznju da bude >24h.
    Tako cu i ja postupiti, ovisno o UZV odabrati izmedju basic i standard paketa. 
    Sto se tice stomacica, i kod mene je malo vise sala tu 😅 i neka napuhanost, iako nisam dobila na kilazi, u odnosu na prvi pregled sam prvo izgubila oko 1kg, pa nesto malo vratila. Jos uvijek me zezaju mucnine (ukupno jednom sam povratila) i los osjecaj u zelucu, tako da nemam bas ni apetita…
    Javi kako prodje to za Nifty danas, ja eto radim u petak i nadam se rezultatima do kraja naredne sedmice.

34, 32
    - 10/18 H 💙
    - 9/22 E ❤️

Granger
    09. Ožujak 2022. 15:23

Napokon kolica. To je jedino o čemu sam do sad razmišljala. :) 
    Ja sam pročitala gro recenzija i foruma i definitivno kupujemo 2u1 kolica, ali neka koja su dovoljno lagana i lako sklopiva sa sportskim sjedalom + AS kategorija 0-36. Na AS ne mislim štedjeti ni kune jer smo jako puno u autu kad su nam svi naši dosta daleko. Kolica kupuje svekrva, rekla je da mogu biti i najskuplja što se nje tiče pa ćemo tu gledat neku sredinu. Računam da ako nisu ekstra glomazna i teška mogu bit umjesto kišobran kolica do kad će nam trebati. Ne bih odmah kišobran jer ih želim moći koristiti na svim terenima i cesta i šuma. Ne znam, cure s iskustvom...prolaze li obična laganija kolica sa sportskim sjedalom umjesto kišobran kolica? 

👸36 (trombofilija)
    🤴36
    5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️

Granger
    09. Ožujak 2022. 15:26

.mila

Granger

Još dečkića. Ajme… 🙂 Baš me veseli naša mala reprezentacija.
    .mila ja baš danas idem vaditi krv za Nifty. Nismo je mogli vaditi na pregledu zbog terapije. Vidim ti u popisu Clexane, što i ja koristim, pa pripazi da ti bude 24 sata između uzimanja terapije i uzorka (iako vjerojatno to i znaš). Meni je doktorica na pregledu rekla da ono štomse vidi ultrazvukom izgleda dobro, da mi je dovoljan Basic ili Standard čisto kao kontrola pa ću tako i napraviti.
    .

Hvala ti na odgovoru i na napomeni, Granger 😊
    Nisam znala za to vrijeme izmedju Clexana i davanja uzorka pa cu obavezno obratiti paznju da bude >24h.
    Tako cu i ja postupiti, ovisno o UZV odabrati izmedju basic i standard paketa.
    Sto se tice stomacica, i kod mene je malo vise sala tu 😅 i neka napuhanost, iako nisam dobila na kilazi, u odnosu na prvi pregled sam prvo izgubila oko 1kg, pa nesto malo vratila. Jos uvijek me zezaju mucnine (ukupno jednom sam povratila) i los osjecaj u zelucu, tako da nemam bas ni apetita…
    Javi kako prodje to za Nifty danas, ja eto radim u petak i nadam se rezultatima do kraja naredne sedmice.

Ma da, mi smo već bili izvadili krv i onda kad smo popunjavali obrazac bila je napomena da ako nije prošlo više od 24 h uzorak nije valjan za analizu. Tako da si prilagodi onda tome, da ne vadiš bezveze. ;)
    Za nalaze je meni rečeno 7-10 dana, ali kako obično bude vjerojatnije da ćemo čekati 10. No najvažnije je da budu dobri, dočekat ćemo ih.

👸36 (trombofilija)
    🤴36

• .mila
    09. Ožujak 2022. 15:32

Brontosaurica

Jutro cure dugo nisam pisala.

Ja sam jučer rekla ovima na poslu, još imam godišnjeg za potroši nešto starog nešto novog i onda otvaram komplikacije. U prošloj sam radila skoro do kraja i to u drugom gradu, u ovoj malo laganiji tempo, a najviše radi malog doma jer nam nije u vrtiću.

Ja sam isto u dilemi i razmisljanju kad da otvorim trudnicko bolovanje tj. komplikacije. Na poslu sam vec rekla za trudnocu i termin, znaju za moje dijagnoze i da postoji sansa da cu morati na bolovanje ranije.
    U prosloj trudnoci sam radila do 1,5 mj pred termin, i sad kad gledam cini mi se predugo 😅
    Na kontroli kod hematologice mi je savjetovala da ovaj put uzmem vise vremena za sebe i odmorim, da ne uradim kao prosli put. Neki plan mi je da radim jos mjesec-dva i onda od sredine maj da otvorim trudnicko bolovanje koje bi se zatvorilo na dan poroda. Svakih 42 dana tog bolovanja je potrebno nositi nalaze i sl. pred komisiju kako bi produzili bolovanje. 
    Zbog prirode posla muz i ja mozemo raditi od kuce, ali djecak ide u vrtic koji je blize nasim kancelarijama pa sad pokusavamo da ga prebacimo u neki blizi kuci, da sto manje vozarimo i da nam bude lakse kad beba dodje…

34, 32
    - 10/18 H 💙
    - 9/22 E ❤️

Sunny_🐣
    09. Ožujak 2022. 15:33

Pozdrav cure, javljam se sa foruma Potpomognuta oplodnja 😊 čestitam svima na trudnoći 😊 mi smo sad u 8 tjednu i nadamo se da će dalje sve biti ok 😊
    Granger ovo za heparin i nipt test nisam znala niti me dr upozorio na to. Da li preskočila onda jednu injekciju ili si si postupno pomicala vrijeme davanja da bi naštimala da prođe 24h? Ja si clexane dajem u 23h, a krv za nipt bi trebala vaditi oko 9h ujutro. 

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 🔄
    sunnysparkle7@gmail.com

Sunny_🐣
    09. Ožujak 2022. 15:51

zvonkobonko

Sunny cestitam!!! ❤️
    Ako smijem pitati iz kojeg pokusaja?

hvala i tebi čestitke 😊
    drugi transfer je bio uspješan 😊

poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    4/25 FET 1 🐧 🔄
    sunnysparkle7@gmail.com

Granger
    09. Ožujak 2022. 15:56

Draga Sunny eto ni ja nisam znala, nije ni sestra kod doktorice jer sam joj bila prva takva pacijentica. Ja sam krenula s pikanjem u 21 h, pa sam sad kroz tjedan i pol polako svaki dan smanjila za 10-15 min. prema uputi liječnika koji nadzire taj dio i vadit ću krv danas u 19. proći će taman 24 h i nešto minuta i to će biti okej. Kad smo vidjele taj dio u obrascu zvala je sestra odmah u Geneplanet da ih pita dodatno i rekli su da baš mora proći 24 h. Ako ikako možeš probaj napraviti isto, smanjuj svaki dan pa odi vaditi krv kasnije popodne...moja ginekologica radi dva dana u tjednu popodne i u redu je ako krv odstoji do jutra. 

👸36 (trombofilija)
    🤴36

Granger
    09. Ožujak 2022. 16:01

zvonkobonko

Granger tako sam i ja razmisljala i sad sam evo usla u grupu djecja kolica na facebooku i svi nesto hvale kisobran kolica, svi se preporodili.
    Pa koja je razlika kisobrana i sportskog dijela 2u1? Sad se osjecam ko da pitam najbanalnije stvari, al ja stvarno nista od tog ne znam…
    i kakve ste sa kupovanjem kolica naslijepo? Nekako ne bi ja to narucivala s neta, volim vidjet u trgovini, dobit feeling….
    a za bolovanje mislim da cu radit do srpnja, nadam se da cu bit u stanju 🤞🏻

Joj, meni ta kišobran kolica nikako ne sjedaju. Ne mogu zamislit da ih moram vozit negdje kroz šumu. Možda se varam jer stvarno ne znam ništa o kolicima. Inače sam čula jako puno žena koje kažu baš to da tek kad su uzele kišobran preporodile se. 
    Ja mislim da je razlika u tome da je kod kišobrana puno manja i laganija konstrukcija i kotači pa su ukupno gledano puno praktičnija jer se lako uguraju u auto, nose i sklapaju. No možda i trabunjam gluposti...
    Pomagajte cure...

👸36 (trombofilija)
    🤴36

Sunny_🐣
    09. Ožujak 2022. 16:10

Granger

Draga Sunnyeto ni ja nisam znala, nije ni sestra kod doktorice jer sam joj bila prva takva pacijentica. Ja sam krenula s pikanjem u 21 h, pa sam sad kroz tjedan i pol polako svaki dan smanjila za 10-15 min. prema uputi liječnika koji nadzire taj dio i vadit ću krv danas u 19. proći će taman 24 h i nešto minuta i to će biti okej. Kad smo vidjele taj dio u obrascu zvala je sestra odmah u Geneplanet da ih pita dodatno i rekli su da baš mora proći 24 h. Ako ikako možeš probaj napraviti isto, smanjuj svaki dan pa odi vaditi krv kasnije popodne…moja ginekologica radi dva dana u tjednu popodne i u redu je ako krv odstoji do jutra.

hvala ti ❤️ 

poliklinika Repromed
    4/25 FET 1 🐧 🔄
    sunnysparkle7@gmail.com

Aries5
    09. Ožujak 2022. 16:15

Granger

zvonkobonko

Granger tako sam i ja razmisljala i sad sam evo usla u grupu djecja kolica na facebooku i svi nesto hvale kisobran kolica, svi se preporodili.
    Pa koja je razlika kisobrana i sportskog dijela 2u1? Sad se osjecam ko da pitam najbanalnije stvari, al ja stvarno nista od tog ne znam…
    i kakve ste sa kupovanjem kolica naslijepo? Nekako ne bi ja to narucivala s neta, volim vidjet u trgovini, dobit feeling….
    a za bolovanje mislim da cu radit do srpnja, nadam se da cu bit u stanju 🤞🏻

Joj, meni ta kišobran kolica nikako ne sjedaju. Ne mogu zamislit da ih moram vozit negdje kroz šumu. Možda se varam jer stvarno ne znam ništa o kolicima. Inače sam čula jako puno žena koje kažu baš to da tek kad su uzele kišobran preporodile se.
    Ja mislim da je razlika u tome da je kod kišobrana puno manja i laganija konstrukcija i kotači pa su ukupno gledano puno praktičnija jer se lako uguraju u auto, nose i sklapaju. No možda i trabunjam gluposti…
    Pomagajte cure…

Tocno to i ja mislim, zivimo na malom brijegu i do mojih imam nekih 10 minuta setnje imam osjecaj da bi se raspala dok bi ja s njima 3x prosla uzbrdo i nizbrdo 

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.