Jesenske bebe 2022. ☔🍁🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Aries5
    06. Ožujak 2022. 20:55

tara12354

Aries5

Ina1011

Aries, baš ću probati te od Violete.. sad kad si spomenula kao da sam ih negdje već vidjela kao preporuku pa sam zaboravila na njih.
    .
    lusika čestitam na plusićuja sam bila prvi put na 6+5 i tad se već vidio i plod i srčana akcija
    .
    Amelie meni je isto i prije znao biti pojačan (ovisno o ciklusu) ali onda bi 2-3 dana nosila te dnevne i sve ok.. sad mi se naravno ne sviđa ideja nositi ih stalno. Gledam kad sam doma da ih ne stavljam ali onda znam i po 5 puta promijeniti gaćice ako sam više u pokretu jer me od uloška još više nervira taj osjećaj da mi je mokro. A kad "procuri" malo konkretnije onda mi probije sve, jedan dan sam na poslu imala lijepu mokru fleku na tajicama
    .
    Kejsy, znam, zato i pitam jer se ne osjećam ugodno nositi ih toliko ali opet kad izlazim van ne usudim se ići bez njih. Eeeee vidiš, platneni mi zvuče odlično… ti si ih negdje kupila ili dala šivati?

Pa vjerujem da su platneni bolji za kozu al opet onaj osjecaj vlaznosti 🤔 nema mi goreg od toga

Lusika cestitam na plusicu 🥰 prije 6-7og tjedna mislim da ti nema potrebe jer ces samo zivcirati ako odes dok se ne cuje srceko (iz osobnog iskustva 🙈)

Također potvrđujem odgovor ja sam otišla rano pa ludim evo 😂,nego zene jedem ja ali jedem nazor sve mi se gadi ima li mi pomoći a umar od gladi 😂😂 sve mi je fuujjjjjj i place mi se

Plakanje je normalno, ja sam dusu isplakala i to na takve gluposti da me sve sram bilo (primjer muz dosao 10 min s posla jer je isao u ducan zbog mene i u meduvremenu riza se doma sljepila ja plakala on kad je dosao mislio netko umro) 😂😂😂😂 sad mi je smijesno prije 3 tjedna mi nije bilo hahah

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

• lusika
    06. Ožujak 2022. 21:09

Hvala vam cure na savjetima.... bas sam nestrpljiva cekati jos 2-3 tjedna, s time da san imala malo tockastog krvarenja,trajalo je mozda sat vremena. Ginic mi je preko telefona rekao da je to normalno u ranoj fazi..

• tara12354
    06. Ožujak 2022. 21:28

lusika

Hvala vam cure na savjetima…. bas sam nestrpljiva cekati jos 2-3 tjedna, s time da san imala malo tockastog krvarenja,trajalo je mozda sat vremena. Ginic mi je preko telefona rekao da je to normalno u ranoj fazi..

Ma bit će to sve uredu ali eto ja sam otišla kao sa 6tj ali nije bilo toliko nego još manje kasnija ovulacija i ništa se nije vidjelo osim gv,i onda za 2 sedm me opet narucio gin .

Ruli
    07. Ožujak 2022. 08:59

Nove cure, dobrodošle! :)
    Mi smo bili  na izletu za vikend, nisam ništa stigla pročitati...
    Ugl, mučnine i dalje imam, i to popodne/navečer. Skužila sam da mi bude još gore nakon što pojedem nešto slatko. :( 
    Nisam dugo stala na vagu da vidim stanje - službeno ne mogu više zakopčati svoje hlače, ide tehnika s gumicom za kosu :D

Princess_Mimi
    07. Ožujak 2022. 10:55

Nije nitko rodio carskim rezom?🙈
    E sad se osjećam usamljeno 🤣
    .
    Što se tiče uložaka, kužim vas koje nosite dnevne, jer je stvarno nelagodan osjećaj mokra hodati po svijetu, pogotovo vi koje idete na posao 😅
    Definitivno je zdravija opcija perivi uložak, ali nemam iskustva s njima. Ja sam uglavnom doma pa često mijenjam gaćice i tako mi bude lakše ☺️

Princess_Mimi
    07. Ožujak 2022. 10:56

amelie11

Cure samo da javim nisam mogla docekati pregled kako mi je odgoden, tako da sam u petak otisla kod privatnika na uzv, sve je u redu, vidjela sam i cula svoju bebicu 🥰

Čestitam, bas lijepo 🥰

Mallla
    07. Ožujak 2022. 11:53

Pridružujem se iscjedak ekipi! Nosim Libresse plavi ali samo povremeno inače samo često mijenjam gačice ili znam staviti obićan wc papir.
    Dobrodošle nove cure i bravo za dobre preglede. Neka nas je što više!
    Princess o carskom mogu samo prepričavat iskustva bliskih prijateljica, dvije vrlo bliske 2 puta carski. Imale su želju za vabac al na kraju nisu i ispalo dobro da nisu jer su imale puno priraslica. Ali možda su one iznimke.
    Prvi pregled bila na 6+4 vidjela se gestacijska i plod al bez otkucaja.
    Literatura, preporučam besplatne rodine tečajeve o trudnoći, porodu i dojenju. Fejs grupa Roda SOS za dojenje i grupu adaptirano mlijeko za vrijeme kada bebe dođu. Imam i knjigu Godine prve, zašto su važne? U prvoj trudnoći sam puno čitala forume i razne članke, u drugoj sam gledala online tečajeve, sad sam samo na forumu. Ono što vam želim reći sve što vidite i čujete uzmite samo kao informaciju jer sve je to obojano tinki pinki i izgleda da je 2+2=4, ali u stvarnosti je rijetko kada računica tako jasna. Znači samo malo pripaziti na svoja očekivanja. Imate na rodinim stranicama plan poroda, isto dobra stvar za informirati se i napraviti ga ako bolnica u kojoj ćete rađqti prakticira plan poroda. S tim da i to uzimate kao željela bih...a ne kao mora mi bit! Evo samo naglašavam paziti na očekivanja da se ne razočarate previše. Isto tako je i sa dojenjem, prvu curu sam dojila 11mj nikad ni najmanje poteškoće, sad drugi put jedva 3mj al zato što sam ha okrenula nebo i zemlju da dođem do ta 3mj a nije išlo, pre teško emocionalno prihvatiti da ne ide i da nije 2+2=4. U konačnici nitko i ništa vas ne može pripremiti ni na porod, ni dojenje ni bebu, ali je jako dobro imati što više informacija jer nam to pomaže da budemo samopouzdanije i da se osjećamo sposobnije. Možda sad zvučim kao da pametujem al ovo je nešto što sam prošla i želim s vama ppdijeliti jer bi volila da je netko nešto tako podjelio samnom. Uvijek mi je porod prezentiran "mene nije bolilo", oporavak "ma ja sam mogla sve sama", dojenje "nisam imala mlijeka" ili "ja sam dojila 3 godine i samo MM je zdravo" "bočica je otrov"....a nešto što sam upoznala sama je "porod boli", "dojenje u početku boli", "oporavak traje..." " dojenje nije uvijek jednostavno" Ima toga dosta al o tome kad dođemo na te teme...

url=https://lilypie.com]

• a13
    07. Ožujak 2022. 12:25

Opet ja sa svojim brigama 
    U šestoj sam sedmici. Od početka osjećam bolove u leđima i donjem dijelu stomaka ali u zadnjih sedam dana bol je skoro pa isključivo na lijevoj strani (jednom samo kratak bol desno). Kako nam dr. Google često pomogne, tako nekad i odmogne i prestraši pa me zanima da li ne neka mama imala isti slučaj? 
    Nemam mučnine, nesvjestice, ne krvarim, samo blagi bijeli/prozirni iscjedak, blagi bolovi, grčevi koji su dakle uglavnom na lijevoj strani. 
    Također zadnjih sedam dana izražena nadutost, bol u želudcu, crijevima koja se ublaži nakoj što nešto pojedem pa se ponovo vraća.
    Hvala vam unaprijed 

Ruli
    07. Ožujak 2022. 12:52

Malla potpisujem sve što si napisala. 
    Edukacija je stvarno ključ svega. Kad čujem da se ne treba pripremati na trudnoću, porod ili postpartum, s oproštenjem popiz*im. Pripremamo se za sve u životu, za posao, za ispit, za kuhanje ručka, i onda da se ne pripremimo za ono što je stvarno velika, ako ne i najveća stvar u životu? Molim vas.
    Predlažem tko može da ode na tečaj kod doule, pripreme za porod i postpartum jer je razlika između doulina tečaja i onog bolničkog dan i noć. 
    Znači priprema, priprema, edukacija. Ja sam u bolnicu došla s planom poroda (iako su mi svi govorili da će mi se svi smijati i da će ga zgužvati i baciti u smeće) - i dobro da jesam, nitko mi se nije smijao, poštivali su sve moje odluke.
    Tužno je što će vam te ružne stvari govoriti upravo žene, kolegice, prijateljice - jer one imaju svoju traumu i misle da je svi moraju proći. "I mene su rezali, i tebe će sigurno" ili "Vidjet ćeš, i tebi će kao i meni dati drip, umirat ćeš satima" itd. 
    Jako sam emotivna oko ovih priča, jer želim da konačno dođe do promjene, da žena ženi bude podrška a ne vuk.
    Također, sve ove mame influencerice (ne pričam o doulama, već običnim influ mamama) - sve je to fejk. Sve se svodi na kupi ovo, kupi ono uz moj kod. Ili evo darivalica ali zaprati još sto profila. To naslikavanje sebe savršene kose i šminke odmah nakon poroda, djeteta u savršeno bijelom bodiju u sobici punoj bež igračaka (cure, dokazano je da novorođenčad obožavaju promatrati jaki kontrast i jarke boje i na njih najbolje reagiraju, molim vas kupujte im šarene igračke) .I onda žene gledaju to sve na instagramu i kad se desi porod i postpartum i realnost ih ošamari - puno njih čak dobiva baby blues (čak i pp depresiju) zbog pritiska okoline. Jer nemaju savršen ten i kosu, bež igračke, sive zavjese i bijele bodije, bebu koja savršeno cica i spava i slično. 
    Porod je (kao i postpartum) prljav, krvav, smrdljiv, najteži i najljepši u isto vrijeme. 

Ruli
    07. Ožujak 2022. 12:53

Oprostite za gore cijelu stranicu lektire :D
    --
    Od knjiga bi izdvojila 'Prirodan porođaj' od Ine May Gaskin (mislim da je sad na mozaik knjiga sa 130 snižena na 30 kuna). 
    --
    Ulošci: Tosama Jasmin nature, oni su pamučni (ali ne 100%). Ili Masmi dnevni ulošci (100% pamuk) ali su malo skuplji.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.