Dobra ti je lektira Ruli, točno je tako, čak nismo ni svijesni koliko su nam očekivanja umjetno nametnuta dok nas ne ošamari. I definitivno bi rekla da je pospartum naj naj važniji dio cijele priče, prolazimo fizičku, psihičku i emocionalnu prilagodbu. A to savršena kosa, kuća, beba....ja počmem ličit na neku ženu cca 6mj nakon poroda 😄🤣 al dobro vidit ćete i same. Sve to prođe! A kao što si rekla i najljepši i najteži dio života.
url=https://lilypie.com]
Pozdrav drage mame...jucer sam pisala kada je najbolje n prvi pregled, danas mi se desilo krvarenje crvene boje, bilo je samo kada sam se obrisala...odmah me ginig primio i hvala bogu pukla samo zilica sve je u redu...dobila terapiju, kontrola za 2 tjedna...eto mozda nekog utjesim tko se nade u istoj situaciji...
Drage mame, je li neka od vas bila na probiru u Vinogradskoj, mene je doktor poslao da idem sutra, a pročitala sam na njihovoj stranici da se za vađenje krvi naručuje. Jeste se morale naručiti?
Sto se tice prehrane isto moram skoro svaki dan barem jednu kinder cokoladicu pojest ili par keksi poslije rucka. Svaki dan kuham trudim se da je uvijek neko povrce na meniju i pojedem 4-5 vocki(cijedeni sok od narance, banana, kivi). Ali to je sve normalna prehrana, ja isto imam osjecaj da bih mogla bolje ali fali mi ideja. Pisite :)
Openito sam stava da su te drustvene mreze napravile preveliku filozofiju od svega a pogotovo trudnoce, poroda, postpartuma
Mi imamo jako dobru patronaznu koja izmedu 25.-30tt trudnoce dogovara ili da se nadete kod vas doma ili kod nje u domu zdravlja, daje popis osnovne opreme za novorodence, kako spakirati torbu za rodiliste, ukratko prode s vama kako se ponasati ako krenu trudovi, ako pukne vodenjak, ode sluzni cep, nesto malo o dojenju kaze itd zena je bas super i cure koje obilazi su bas jako zadovoljne i prije i poslije poroda
Prehrana - kako je krenulo 2.tromjesecje ja krenula jesti (kao prije trudnoce i mislim da sam vratila kilu od izgubljene 4)
Nisam nista previse mijenjala izbacila sam samo suhomesnate proizvode i uvela ribu 1x tjedno ostalo kao prije cca 2-3x mjesecno se dogodi da pojedem neki junk food ali necu se odricati toga, slatkisi kako koji dan ima dana kad pojedem pola paketa napolitanki a nekad prode cijeli tjedan da ni ne otvorim ormaric sa slatkisima
👩25
🙍♂️29
➕️ 02.01.2022.
Srceko 12.01.2022.
TP- 02.09.2022.
It's a boy 💙
Joj, društvene su mreže napravile puno više štete nego koristi. Jednostavno je nemoguće onomštomse tamo prikazuje. Iako ja imam ružičaste naočale i sama sebe uvjeravam da se neću udebljati, da će sve biti lijepo...svjesna sam činjenice da je cijeli proces strašan i prekrasan. Takav i treba biti...za pamćenje. A u fejk instagramske slike i postove ne vjerujem. Dobra stara tiskana knjiga i to je to. Još nisam ništa čitala, ali planiram uskoro početi s time.
A što se prehrane tiče ja nisam baš ništa promijenila. Ujutro jedem kuhano jaje sa svježim sirom i malo kruha, za međuobrok uzmem neku voćku (obično banana, jabuka ili mandarina) ili neku vegansku pločicu sa žitaricama, ručak kuhamo svaki dan i bude svega, popodne smiksam jogurt s borovnicama ili pojedem sira, večera salata i još nešto obično ono mi se jede (pojedem povremeno i malo kupovne salame, možda ostatke od ručka, losos, piletina, tjestenina s povrćem). Slatko pojedem svakin dan nakon ručka, puding ili čokoladica jer mi ručak bez slatkog nije ručak. Sigurno može i bolje, ali mislim da je više štete u svim kemikalijama kojima se tretira razno kupovno voće i povrće nego u tome da pretjerano forsiram raznolikost. Kaj ja znam...da je barem ljeto, izbor bi bio širi. Ako netko ima neki plan prehrane, udijelite...
👸36 (trombofilija)
🤴36
5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️
Ruli i Mallla, slažem se sa vašim postovima...u prvoj trudnoći sam se educirala o svemu...mjesecima sam čitala i pripremala se psihički za porod...i samo sam pozitivno razmišljala...
Neću reći da je bio najgori na svijetu, ali meni je bilo grozno i sad već strahujem od ovoga iako se opet nadam da će biti bolje...
No nebitno to...ono o čemu me nitko nije puno upozoravao je period nakon poroda...nisam ni sanjala da je toliko teško...i svaka koja može i ima priliku imati pomoć, neka ju odmah prihvati...
Ne želim nikoga plašiti, samo mislim da je dobro osvjestiti se prije, da ne bude veliki šok poslije...
.
Knjiga koja je nama puno pomogla u prvim danima/mjesecima je Godine prve, zašto su važne...10 prošireno izdanje...
Joj, društvene su mreže napravile puno više štete nego koristi. Jednostavno je nemoguće onomštomse tamo prikazuje. Iako ja imam ružičaste naočale i sama sebe uvjeravam da se neću udebljati, da će sve biti lijepo…svjesna sam činjenice da je cijeli proces strašan i prekrasan. Takav i treba biti…za pamćenje. A u fejk instagramske slike i postove ne vjerujem. Dobra stara tiskana knjiga i to je to. Još nisam ništa čitala, ali planiram uskoro početi s time.
A što se prehrane tiče ja nisam baš ništa promijenila. Ujutro jedem kuhano jaje sa svježim sirom i malo kruha, za međuobrok uzmem neku voćku (obično banana, jabuka ili mandarina) ili neku vegansku pločicu sa žitaricama, ručak kuhamo svaki dan i bude svega, popodne smiksam jogurt s borovnicama ili pojedem sira, večera salata i još nešto obično ono mi se jede (pojedem povremeno i malo kupovne salame, možda ostatke od ručka, losos, piletina, tjestenina s povrćem). Slatko pojedem svakin dan nakon ručka, puding ili čokoladica jer mi ručak bez slatkog nije ručak. Sigurno može i bolje, ali mislim da je više štete u svim kemikalijama kojima se tretira razno kupovno voće i povrće nego u tome da pretjerano forsiram raznolikost. Kaj ja znam…da je barem ljeto, izbor bi bio širi. Ako netko ima neki plan prehrane, udijelite…
Kad čitam tvoju prehranu, kao da je neka profesionalna...haha...onda si pomislim kako je moja loša...a mislila sam da je dobra...😁🙈
.
Ja sam ugl po aplikaciji gledala šta se koji tjedan razvija kod bebe i koje vitamine treba vise unositi i to sam unosila...
A sto se kozmetike tice? Jeste uvele neke proizvode bez stetnih sastojaka? Sto koristite npr za okoloocnu kremu protiv bora, a da nije ziva kemija? :)
Bok cure, čitam ali malo pišem, mali ne ide već 2.tjedan u vrtić jer je bolestan i uz ove cjelodnevne mučnine, posao, navečer sam krepana i zaspim s njim u 9 😅
Princess_Mimi ja sam bila na carskom tak da nisi sama 😁 probat ću vbac jer mislim da se kod nas i potiče da se ide na prirodni nakon carskog ako postoji mogućnost. Mali je bio na zadak pa sam išla na dogovoreni tjedan dana prije termina, a kak ćemo sad, vidjet ćemo 😊 ti si isto mislila probat vbac ili?
chiAn definitivno se slažem s tobom da se treba pripremit i na period poslije poroda. Angažirat mamu, sestru, svekrvu da uskače prvih mjesec dana s kuhanjem barem ako možete i da se vi posvetite bebi i svom oporavku 😊 mene su emocije baš baš prale poslije poroda i ja sam saaamo plakala na sve živo i neživo, muž se već bio zabrinuo. Ali to je sve normalno i naša tijela se adaptiraju na sve te nove emocije, hormone, oporavak poslije poroda da jednostavno negdje to mora izać. Sustav podrške svakako 👍
A ja sam danas naaapokon bila na 1.pregledu 😁😁 vidjela sam malog čovjeka, srce kuca ❤️😁 i javljam se da me ubacite na tablicu s terminima, 19.10. 😊
Čestitam na 1.curkici u našoj maloj zajednici i želim dobrodošlicu novim curama 😊
Sortiraj odgovore
Najstariji