Jesenske bebe 2022. ☔🍁🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Aries5
    04. Ožujak 2022. 10:02

Curke kratko se javljam, malo sam digla glavu od knjige kad ono dodem tu imam 10 stranica za procitati 🙈🙈 
    Nadam se da ste mi sve dobro
    Dobro dosle nove trudnice ❤ 
    A vidim i da imamo prvu curicu u grupi 🎀 
    Korone se ne bojim preboljela 2x, cijepljena 2x a i vidim kako se blizi turisticka sezona da polako nestaje 

Evo da vam kazem imala ja neku vecer izlet na hitnu, od veceri prije ubijao me donji dio leda, popodne postalo neizdrzivo uz to jos pritisak na mjehur opca praksa odmah poslala na hitnu posto sam trudna da nebi bilo (i ja i opca praksa mislili upala bubrega ili tako nesto) dodem na hitnu ginekolosku ide radit uzv kaze doktor "gospodo vasa beba ima tulum" ja mislim da je radio uzv jedno dobrih 6-7 min jer nije mogao izmjeriti kolko je beba aktivna, a mene boli i boli ne mogu sjediti ne mogu stajati.. nakon toga setnja do urologa radi on uzv gleda, mjeri pa me stisce pa opet uzv i kaze on meni na kraju "mama sve je u redu to si vasa beba radi mjesta" poslali me kuci paracetamol pp boljelo me jos 2 dana sad osjetim al je podnosljivo 😂 

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

Ruli
    04. Ožujak 2022. 10:02

Znači po opisu su to definitvno Braxton-Hicks kontrakcije. Znači uspori malo, nemoj se naprezati, pij dovoljno tekućine. Guglaj si BH kontrakcije pa vidi. Nije ništa strašno, ali treba pratiti. 

Ruli
    04. Ožujak 2022. 10:03

ima333

Ruli

ima333

Tarry, zapravu ju vidim kad se tak gura prema van dok lezim, zbog te kvrge koja nastane, ali ju ne osjetim doslovno, to je jos rano. 😊 Mislim, vjerujem da je to zato kaj sam stvarno mrsava tu. 🙈

ima333 meni to više zvuči kao BH kontrakcije. Ako ti se onak stvrdne kao kugla i osjetiš zatezanje. Imala sam to u prošloj T, i morala sam hitno uzimati magnezij. Mislim da ti je ipak prerano s 15tj da se već beba vidi kako se gura, ne znam. Možda ja pretjerujem, ali budi na oprezu ako ti se to ponavlja.

Evo stvarno ne znam. Isto sam mislila da su to neki grcevi ili kontrakcije, ali dr kaze da nije, da se beba gura. Pijem magnezij direkt redovito svaki dan. Ponavlja se sigurno svaki dan, ali ne puno puta u danu. Poslikat cu kad uspijem uhvatit. Pa malo otvrdne taj dio, ali ne sad jako. Nemam pojma evo. Meni isto bilo cudno. Ne osjetim ja pomicanje bebe, vec samo vidim tu kuglu koja nastane, a normalno da me zategne kad nastane kugla i podigne se maternica i koza. 😊

Znači po opisu su to definitvno Braxton-Hicks kontrakcije. Znači uspori malo, nemoj se naprezati, pij dovoljno tekućine. Guglaj si BH kontrakcije pa vidi. Nije ništa strašno, ali treba pratiti. 

Ruli
    04. Ožujak 2022. 10:37

ima333

Ruli

ima333

Ruli

ima333

Tarry, zapravu ju vidim kad se tak gura prema van dok lezim, zbog te kvrge koja nastane, ali ju ne osjetim doslovno, to je jos rano. 😊 Mislim, vjerujem da je to zato kaj sam stvarno mrsava tu. 🙈

ima333 meni to više zvuči kao BH kontrakcije. Ako ti se onak stvrdne kao kugla i osjetiš zatezanje. Imala sam to u prošloj T, i morala sam hitno uzimati magnezij. Mislim da ti je ipak prerano s 15tj da se već beba vidi kako se gura, ne znam. Možda ja pretjerujem, ali budi na oprezu ako ti se to ponavlja.

Evo stvarno ne znam. Isto sam mislila da su to neki grcevi ili kontrakcije, ali dr kaze da nije, da se beba gura. Pijem magnezij direkt redovito svaki dan. Ponavlja se sigurno svaki dan, ali ne puno puta u danu. Poslikat cu kad uspijem uhvatit. Pa malo otvrdne taj dio, ali ne sad jako. Nemam pojma evo. Meni isto bilo cudno. Ne osjetim ja pomicanje bebe, vec samo vidim tu kuglu koja nastane, a normalno da me zategne kad nastane kugla i podigne se maternica i koza. 😊

Znači po opisu su to definitvnoBraxton-Hickskontrakcije. Znači uspori malo, nemoj se naprezati, pij dovoljno tekućine. Guglaj si BH kontrakcije pa vidi. Nije ništa strašno, ali treba pratiti.

Ok. Zato i volim ovdje neke stvari napisati, jer znam da vi imate vise iskustva, jer je meni ovo prva trudnoca i sve mi je novo. Svakako cu to uzeti u obzir kao opciju i imati na umu. Citala sam o tome, al sad cu jos malo detaljnije. A stvarno mirujem, nista ne radim. Nisam 3 tjedna ni stan cistila, nista.. stoji malo prasnjav. 🙈 Vecinu dana lezim, ustanem se samo kad si slozim nesto za pojesti.

Mislim da sam procitala kao da ih ne smije biti vise od 10ak u danu. To sigurno nemam. Osjetim nekad jednom nekad dva puta, najcesce ujutro ili navecer. Tekucine isto pijem.. ali to bi mogla mozda malo pojacati.

Ma da, nije ništa strašno, i ja sam to imala. Samo prati, ako ti se pojačaju ili budu češći onda se svakako javi doktoru. Tu smo da čuvamo jedna drugu <3 

Mallla
    04. Ožujak 2022. 11:47

Šta nisu BH kontrakcije kada se stisne, skameni cijeli trbuh, a ne samo kugla? Ima333 kad uspiješ slikaj. Meni se isto čini nemoguće s 15tt al računam dr je ipak dr valjda on zna. Al npr. Čudno i to da ne osjetiš mrdanje a jesi kuglu 🤷‍♀️ ja nisam BH imala nikad pa ne znam...

url=https://lilypie.com]

Ruli
    04. Ožujak 2022. 12:07

Ja sam imala baš tako, kao kuglu, ne cijeli trbuh, i bilo mi ful simpatično kao dok mi doktorica nije rekla da su to kontrakcije i da nije baš fora 🤷‍♀️

Ruli
    04. Ožujak 2022. 13:03

Možda sam u krivu, možda tebi nisu BH. Svejedno, ne škodi malo više obratiti pažnju - ako se slučajno pojača intenzitet ili ti se češće bude događalo. 
    --
    Aries5 meni je slično bilo jučer. Sigurno se baba lijepo širila jer me sve bolilo. A da ne spominjem pritisak na mjehur. Danas je bolje 

Pikapolonka
    04. Ožujak 2022. 14:01

Pozdrav svima, ubacujem se sa ljetnica 🙂 Termin mi je 18.8 tako da i vas čitam 😊 
    Ima333 meni se događa ista stvar sa "kuglama" ja ih zovem brežuljci 🤣 Danas sam točno 16+0 i unazad par dana, ujutro i navečer dok ležim na leđima pojavi se kugla/brežuljak na trbuhu. Ja sam bila sigurna da je to beba, još čak i mazim trbuh kao da pozovem bebu da mi se javi 🙈 Čitala sam o bh kontrakcijama, i stvarno nije tako da mi se skameni cijeli trbuh nego doslovno osjetim kako se pojavi na jednom dijelu trbuha kugla (ostatak trbuha je mekan) i tako bude par sekundi i onda se lagano premjesti na drugo mjesto ili nestane. U utorak imam pregled i svakako ću pitati ginekologa što on misli o tome 🙂

🙋‍♂️32 🙋‍♀️30
    ➕ 14.12.
    4.1. (7+4 tt) Prvi pregled, srce kuca ❤👶
    3.2. (12 tt) Kombinirani, sve u redu 🍀
    8.3. (16+4) Stiže nam curka 💕
    12.4. (21+4) Veliki anomaly, sve u redu 🍀
    Sljedeći pregled 17.5.
    Termin 19.8 👶

Mallla
    04. Ožujak 2022. 14:51

Ja sam te kugle imala ali u višim stupnjevima trudnoće ito baš takve kako opisujete, samo što tada je beba već bila veća pa kad bi ja dirala tu kuglu mogla bi napipati jel noga ili guza, nekad bi kugla odmah otišla čim taknem. Al evo ne mogu tvrditi za vaše situacije šta je  ali mi je zanimljivo. Uvijek naučim nešto novo (zato volim forum). Inače mislim da magnezij neće odmoći pa ako su BH pomoć će ako je beba koja izvodi vratolomije nek izvodi 🙂 to veseli mamu.
    Ja sam se jučer hvalila kako se osjećam super i nemam tegoba pa me danas žicaju jajnici i donji dio leđa 😄 taman sam 15 punih tjedana pa se biće opet malo širim iako ima mene poprilično. Prokopat ću malo po mob možda nađem sliku mojih kugla.

url=https://lilypie.com]

• Nora67
    04. Ožujak 2022. 19:32

Posto mi je prva trudnoca pa da pitam ako koja od vas zna ili ima iskustva. Vodim trudnocu kod privatnog ginekologa, socijalnog sam samo mailom trazila uputnice za nalaze i planiram tako i dalje. Kakva je procedura za rodiljni, da li ce mi socijalni otvoriti bez obzira ili ce prigovarati sto nisam isla k njemu? Ili ne daj Boze komplikacje? Planiram raditi do kraja ako sve bude ok tj uzeti 4 tjedna godisnjeg i onda 45 dana prije nadam se da ce mi dati, dosta putujem zbog posla pa mislim da tamo od 7 mjeseci necu bas vise moci. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.