Jesenske bebe 2022. ☔🍁🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Nora67
    02. Ožujak 2022. 21:47

Pozdrav svima! :)
    Trenutno sam trudna 8 tjedana,ovo mi je druga trudnoca,prva je bila 03/2020 i zavrsila missed ab 6+1.. 
    Zasad ok,malo mucnina nista strasno,bila sam na 6+2 na pregledu i sve ok. Pitanje - jedete li mozda onaj Gabriel kozji kefir? Ne pise na njemu da li je pasteriziran a ja ga obozavam i jedem par puta tjedno. I da dodam najcudnije zasad od svega ludo mi se jede parizer kojeg inace ne jedem😂😂 Suzdrzavam se😁

Mallla
    02. Ožujak 2022. 23:56

Ma to ja Ruli bacam.bapske priče, koje su kod mene ispale po njihovom 🤣
    Super Chian za dobar pregled još malo pa će proći taj prvi teški dio.
    Još sam nešto htjela komentirat al pobiglo mi...pileći mozak...

url=https://lilypie.com]

Mallla
    03. Ožujak 2022. 07:07

Jutrooo! Jesam, jesam imam 3 opcije. Prva opcija je da s druge strane kreveta stavim next to me i da beba za početak spava tu jer s druge strane kreveta mi je krevetić kojem je skinuta bočna stranica. Srednja cura će mi imat 1godinu i 2mj kad rodim pa mi se ovo čini izvediva opcija. Druga opcija mi je kako je i plan da curama napravimo sobu, jedna ima 5god a jedna ce imat 1, pa da njih prebacim u njihovu sobu a da u mojoj sobi u krevetic ide beba. Treca opcija da ih sve stavim u 1 sobu i nadgledam na kameri, dolazim po potrebi hranjenja.....najizglednija je prva varijanta, za mene najlakša i nekako najizvedivija. Next to me od kinderkrafta mogu imati na posudbu pa mi se to čini ok.
    Jedna druga stvar mi više zaokuplja mozak, a to je kako iskombinirati izlaske van. Imam kolica ergobaby metro 2020 koja su jako lagana a nemaju mogućnost spajanja s drugim kolicima. Imam mogućnost na posudbu dupla kolica za koja ne znam jel mi uopće stanu u gepek (golf VI), a razmišljam o tome da kombiniram nosiljku i kolica. A došla sam i do toga da npr. Uzmem kolica koja mogu u nulti položaj a da ne treba košara pa da kombiniram vožnju u kolicima i nošenje. Uglavnom mozak mi je na 100 strana i uopće ne uspijevam donjeti odluku koja mi se čini ok za nas. A i zaboravila sam kako ide život s djetetom od 1 godinu!

Princess_Mimi
    03. Ožujak 2022. 08:12

chiAn

Znači o posteljici ovisi gdje trudovi udaraju?
    Ja sam imala prekjučer pregled…vidilo se gestacijska, žumanjčana…srce je kucalo…kaže sve se čini u redu…i dalje nastavljam sa duphastonom i folnom…
    Prestala sam dojiti jer mi kaže da će to najviše utjecati na mene…da mi dvije bebe uzimaju sve…da će mi oštetiti zube…
    A pošto sam dojila samo tijekom noći i u zadnje vrijeme me počela gristi jer navlači bradavicu jer nemam puno mlijeka…onda sam prestala….
    Ugl mučnine još nema velike…tu i tamo popodne i predvečer malo bude mukica…ali me sve boli…stomak i leđa…osjećam se kao da sam 37tt…😫

Tako smo negdje u tom periodu i mi prestali s dojenjem. Znam da je teško, ali bitno je da si ti sama na to spremna i da te nitko ne nagovara. Ima žena koje doje u tandemu dugo i ništa im ne fali. No ako te boli, grize it'd definitivno će ti biti lakše bez dojenja. Meni je stvarno puno lakše sada (iako mi naravno nekad i fali, ipak je to posebna veza s djetetom) ❤️

Princess_Mimi
    03. Ožujak 2022. 08:17

Mallla

Jutrooo! Jesam, jesam imam 3 opcije. Prva opcija je da s druge strane kreveta stavim next to me i da beba za početak spava tu jer s druge strane kreveta mi je krevetić kojem je skinuta bočna stranica. Srednja cura će mi imat 1godinu i 2mj kad rodim pa mi se ovo čini izvediva opcija. Druga opcija mi je kako je i plan da curama napravimo sobu, jedna ima 5god a jedna ce imat 1, pa da njih prebacim u njihovu sobu a da u mojoj sobi u krevetic ide beba. Treca opcija da ih sve stavim u 1 sobu i nadgledam na kameri, dolazim po potrebi hranjenja…..najizglednija je prva varijanta, za mene najlakša i nekako najizvedivija. Next to me od kinderkrafta mogu imati na posudbu pa mi se to čini ok.
    Jedna druga stvar mi više zaokuplja mozak, a to je kako iskombinirati izlaske van. Imam kolica ergobaby metro 2020 koja su jako lagana a nemaju mogućnost spajanja s drugim kolicima. Imam mogućnost na posudbu dupla kolica za koja ne znam jel mi uopće stanu u gepek (golf VI), a razmišljam o tome da kombiniram nosiljku i kolica. A došla sam i do toga da npr. Uzmem kolica koja mogu u nulti položaj a da ne treba košara pa da kombiniram vožnju u kolicima i nošenje. Uglavnom mozak mi je na 100 strana i uopće ne uspijevam donjeti odluku koja mi se čini ok za nas. A i zaboravila sam kako ide život s djetetom od 1 godinu!

Ova prva opcija spavanja se čini super, tako sam i ja mislila.
    Ili to ili će Leo spavati sa tatom u drugoj sobi (tad će imati 2 godine), dok se ja malo ne oporavim od poroda i operacije. A bebu bi stavila u krevetić kraj mene. Isto imam taj koji se prikaci uz krevet. Budemo isprobali opcije pa ćemo vidjeti što je najlakše...
    .
    Što se kolica tiče, mozda ona kolica za blizance ako imaš od koga posuditi prvih par mjeseci?
    Ja mislim da ću sa velikim probati bez kolica jer ih i sad slabo koristimo. Samo za duuuuge šetnje kad se već umori.

Princess_Mimi
    03. Ožujak 2022. 08:19

Nora67

Pozdrav svima! :)
    Trenutno sam trudna 8 tjedana,ovo mi je druga trudnoca,prva je bila 03/2020 i zavrsila missed ab 6+1..
    Zasad ok,malo mucnina nista strasno,bila sam na 6+2 na pregledu i sve ok. Pitanje - jedete li mozda onaj Gabriel kozji kefir? Ne pise na njemu da li je pasteriziran a ja ga obozavam i jedem par puta tjedno. I da dodam najcudnije zasad od svega ludo mi se jede parizer kojeg inace ne jedem😂😂 Suzdrzavam se😁

Dobrodošla 🥰
    Za taj sir ne znam, ali ako je pasteriziran smiješ ga jesti.
    Parizer isto, ako je umjereno i povremeno ne vidim zašto ne 🤷🏻‍♀️😅

Mallla
    03. Ožujak 2022. 09:21

Princess_Mimi

Mallla

Jutrooo! Jesam, jesam imam 3 opcije. Prva opcija je da s druge strane kreveta stavim next to me i da beba za početak spava tu jer s druge strane kreveta mi je krevetić kojem je skinuta bočna stranica. Srednja cura će mi imat 1godinu i 2mj kad rodim pa mi se ovo čini izvediva opcija. Druga opcija mi je kako je i plan da curama napravimo sobu, jedna ima 5god a jedna ce imat 1, pa da njih prebacim u njihovu sobu a da u mojoj sobi u krevetic ide beba. Treca opcija da ih sve stavim u 1 sobu i nadgledam na kameri, dolazim po potrebi hranjenja…..najizglednija je prva varijanta, za mene najlakša i nekako najizvedivija. Next to me od kinderkrafta mogu imati na posudbu pa mi se to čini ok.

Ova prva opcija spavanja se čini super, tako sam i ja mislila.
    Ili to ili će Leo spavati sa tatom u drugoj sobi (tad će imati 2 godine), dok se ja malo ne oporavim od poroda i operacije. A bebu bi stavila u krevetić kraj mene. Isto imam taj koji se prikaci uz krevet. Budemo isprobali opcije pa ćemo vidjeti što je najlakše…
    .
    Što se kolica tiče, mozda ona kolica za blizance ako imaš od koga posuditi prvih par mjeseci?
    Ja mislim da ću sa velikim probati bez kolica jer ih i sad slabo koristimo. Samo za duuuuge šetnje kad se već umori.

Ovim opcijama koje navodiš jesam najsklonija, a volim čuti različita mišljenja i prijedloge.
    Starija Hana se volila nositi u marami i u nosiljci, a kad se s 9mj dočepala nogu kolica su otišla u zaborav, dok mlađa Sara nikako ne prihvaća maramu ni nosiljku, a kolica su joj draga i sve kontam da nece ona s godinu bit za bez kolica. Posudit cu ta dupla pa makar za povremene vožnje. 

Ruli
    03. Ožujak 2022. 09:24

Meni mala spava u svojoj sobi, u kinderbetu. Plan je da je po ljeti prebacimo u veći krevet, jer će imati već 2 i pol godine, tako da mislim da ne bi trebalo biti problema. I onda taj kinderbet ide nama u sobu, za bebicu :) 
    --
    Nora koliko ja znam kefir se dobiva iz pasteriziranog mlijeka? hm?  Proguglaj malo, možda krivo govorim. 
    --
    Da se ne ureknem...mučnine lagano popuštaju. Samo malo navečer mi bude mukica i to je to. 
    I zanimljivo je da sam skroz izbacila večeru, i uvela doručak. Prije bi mogla ne jesti do ručka, a sad čim otvorim oči moram nešto pojesti. Ja sretna, jer bolje da me pita doručak nego večeru :) 

Mallla
    03. Ožujak 2022. 11:37

Ruli slavimo dane bez mučnina i tegoba...baš razmišljam jutros kako se osjećam super i kako bi.mi ovaj put drugo tromjesečje stvarno moglo biti tip top.

Granger
    03. Ožujak 2022. 14:53

Ohoho... Kreću djevojčice. Super LuI. 🙂

👸36 (trombofilija)
    🤴36
    5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.