Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    CarpeDiem.
    21. Rujan 2021. 17:06

Dustyy

Drage trudnice, ako među vama ima prvorotkinja, pozivam vas na webinar "Što te čeka u prvoj godini?" koji ću održati u četvrtak (23.9.) u 19 h. Kako sam i sama koristila ovaj forum prije nekoliko godina kad sam se raspitivala o bolnicama, upad za sve sudionice ovog foruma je besplatan. Morate se samo javiti na moj mail[email=oslonise@gmail.com]oslonise@gmail.com[/email]da vam pošaljem pristupne podatke za webinar (i referirati se na ovaj forum). Webinar je o izazovima u prvoj godini roditeljstva, s posebnim osvrtom na mentalno zdravlje (s obzirom na to da sam psiholog po struci), normalizaciju određenih pojava te setiranje realnih očekivanja kako bi vaša tranzicija u majčinstvo prošla sa što manje stresa :).

Dustyy

Drage trudnice, ako među vama ima prvorotkinja, pozivam vas na webinar "Što te čeka u prvoj godini?" koji ću održati u četvrtak (23.9.) u 19 h. Kako sam i sama koristila ovaj forum prije nekoliko godina kad sam se raspitivala o bolnicama, upad za sve sudionice ovog foruma je besplatan. Morate se samo javiti na moj mail[email=oslonise@gmail.com]oslonise@gmail.com[/email]da vam pošaljem pristupne podatke za webinar (i referirati se na ovaj forum). Webinar je o izazovima u prvoj godini roditeljstva, s posebnim osvrtom na mentalno zdravlje (s obzirom na to da sam psiholog po struci), normalizaciju određenih pojava te setiranje realnih očekivanja kako bi vaša tranzicija u majčinstvo prošla sa što manje stresa :).

Ukoliko budem imala vrmena vrlo rado ću se pridružiti i odslusati webinar. 👏

url=https://lilypie.com]

CarpeDiem.
    21. Rujan 2021. 17:10

Leonoah

Hej cure, malo sam se maknula s foruma jer se ne osjećam dobro nikako. Zadnjih tjedan dana mi je baš loše i jedva čekam rodit, ne mogu zamislit da prenesem u ovakvom stanju. Nisam osoba koja se voli žalit i kukat, ali sve me sastavilo😫 umor koji mi ne da iz kreveta, bolovi koji me bude noću i svaki put mislim da je krenulo, ali ništa. Ti bolovi su i preko dana, kao neki blaži trudovi, ali ništa se ne pojačava. I tako već tjednima. Svakodnevna mučnina se vratila, povratila sam nekoliko puta. Ono što mi najteže pada je užasna svakodnevna glavobolja praćena vrtoglavicom. Imam osjećaj da beba pritišće neki živac jer osjetim pritisak u vratu koji se širi u glavu. Glavu pognut ne mogu zbog toga. Spavanje nula bodova jer me noću uhvate jače kontrakcije. Sve mi se nešto skupilo i uopće se ne osjećam dobro. Danas mi je pregled u 18:45 i sve ću spomenuti ginekologici. Najgore bi mi od svega bilo da me ovi svakodnevni bolovi nisu otvorili ni centimetar. Nadam se da će beba uskoro…

O joj, bas mi je žao da te je tako sve sastavilo! Drzim fige bar da se nešto pokreće pa da će i beba uskoro. Javi nam se poslije pregleda🙌

little baby
    21. Rujan 2021. 17:30

Mo_zg

little baby

MARELA

Mo_zg

MARELA

Evo cure mene s pregleda iz Vinogradske. Nemrem vjerovat da sam u samo sat vrem obavila😜
    mozda je ipak bolje biti narucen ujutro.
    Uglavnom, nis, napravljen pregled, otvorena sam 3-4cm 👀 rekla da je bas fini nalaz, sve i da ne cekam puno kada dodju trudovi 🙃 da sam vise trudna, poslala bi me u rađaonu, ali po uzv smo na 37+5, a po zm 36+5, pa ono, neka ide prirodno.
    Mada, đaba otvorenost ako trudovi nikada ne dođu ko u prvoj😅 bumo vidli, al onakk…ak dođu, valjda cu se uspjet sprtljat do bolnice, ne zelim bas doma roditi😆😅😅
    Uzv i ctg mi nisu radili, tak da nemam pojma kak stojimo s kilazom, ali valjda jesmo u gabaritima oko 3200 ak je prije 2 tj bio 2700😄.
    Bas mi nikak ne sjeda da bum skoro rodila…ono, kaj fakat…stvarno, stvarno?? 😬😳😆

Pozdrav, ja opet upadam kao padobranac, inace sam na temi Zimske bebe, ali pratim i vasu temu svakodnevno 🥰 zanima me da li mozda imas raspored doktora u TA u Vinogradskoj? 🤩Prvi put sam isto tamo bila rodila, jako sam bila zadovoljna, ali od toga je proslo godina i pol pa vjerujem da je sigurno doslo do promjene u rasoredu i doktorima, a prvi put sam si izabrala prekrasnu doktoricu, voljela bih opet krenuti kod nje ako bude moguce😊

Evo sad bas gledam..nemam bas azuran popis, od prosle je godine, pa ti ga necu ni stavljat, jer kazu da se mijenjao. Utorkom je dr.Grgic, a danas ga je izvanredno mijenjala dr.Pinter, meni je bila okej😊

Ja sam inace petkom kod te doktorice i bas sam jako zadovoljna s njom

Prosle godine je petkom u TA bila dr.Djakovic, ne znam da li jos uvijek radi..?

Radi ona,ona mi je nedavno na Uzv-u bila. Ali sad je petkom ta dok.Iva Pitner

Hvala Ti sto sam stvoren tako čudesno,sto su Tvoja djela predivna!🙏❤
    💜💚💛🧡🩷
    😇😇

Rita37🤰
    21. Rujan 2021. 17:35

Leonoah

Hej cure, malo sam se maknula s foruma jer se ne osjećam dobro nikako. Zadnjih tjedan dana mi je baš loše i jedva čekam rodit, ne mogu zamislit da prenesem u ovakvom stanju. Nisam osoba koja se voli žalit i kukat, ali sve me sastavilo😫 umor koji mi ne da iz kreveta, bolovi koji me bude noću i svaki put mislim da je krenulo, ali ništa. Ti bolovi su i preko dana, kao neki blaži trudovi, ali ništa se ne pojačava. I tako već tjednima. Svakodnevna mučnina se vratila, povratila sam nekoliko puta. Ono što mi najteže pada je užasna svakodnevna glavobolja praćena vrtoglavicom. Imam osjećaj da beba pritišće neki živac jer osjetim pritisak u vratu koji se širi u glavu. Glavu pognut ne mogu zbog toga. Spavanje nula bodova jer me noću uhvate jače kontrakcije. Sve mi se nešto skupilo i uopće se ne osjećam dobro. Danas mi je pregled u 18:45 i sve ću spomenuti ginekologici. Najgore bi mi od svega bilo da me ovi svakodnevni bolovi nisu otvorili ni centimetar. Nadam se da će beba uskoro…

Joj bas te muci.   Al brzo ce doc vrijeme za van drzi se ove dane.... Meni je lose sami nocu i to nekako od 2 do 7 h ujutro.. Tad sam tisucu kila teska sve boli sve muci da ne nabrajam...a onda nesto od spavam i budem kao nova cijeli dan..... Danas popila zadnji femibion pa se mislim dosta vitamina. Mozda zbog njih  ne spavam jer kasno ustanem pa ih kasno i popijem i onda  mozda remeti san...  Sretno ti i javi sto kaze gin?!

sanja0508
    21. Rujan 2021. 18:16

Leonoah

Drzi se i drzim fige da ti bude bolje. Mene je sastavilo neki dan, bolovi, mucnina, pritisak i uzas mi je bilo. A mogu misliti kako je tebi danima. Javi sta ce nakon pregleda reci.
    I ja sutra idem i iskreno se nadam da ce biti sve ok. Jos kojo tjedan i bebe su sa nama. Drzi se 😘

Ja 33 godina, MM 31
    15.2.2021 + 🤞❤
    2.5.2021- stiže dečko 💙💙
    31.10.2021. dobro došao ljubavi mala💙💙

Pokloncic13
    21. Rujan 2021. 18:20

Hej zenice..sretan imendan svim Ivonama i sličnima 🥰
    Ane drago mi je da ti napokon završava patnja s tokolizom i trudovima,malac hoće van i bok,spreman je on itekako 💙🙏
    —-
    Kaj se mene tiče,prijavljujem bolove u gospođi prilikom sjedanja,ustajanja,okretanja u snu itd..žgaravica je nemilosrdna fakat.
    https://ibb.co/xC08hR7        https://ibb.co/m6mqMYk

Inače,ovo su moji današnji dolasci pa ovim putem prijavljujem i damicino ime 💖
    ————-
    Ženske,sretno na ostatku pregleda danas 🙏

👱‍♀️ 33
    🧔🏽 34 zdrav ko dren
    👦 sinko (2017)
    👼 moj anđeo 2020 (beba rođena u terminu,otišao na nebo nakon par sati,dg. Nerazvijena pluća)
    Otežano smo začeli oba sina,za 👼 nam je preko godinu i pola.
    ➕4.3.🌈💖
    6.11. Baby girl 💖

CarpeDiem.
    21. Rujan 2021. 19:10

Pokloncic13

Hej zenice..sretan imendan svim Ivonama i sličnima 🥰
    Anedrago mi je da ti napokon završava patnja s tokolizom i trudovima,malac hoće van i bok,spreman je on itekako 💙🙏
    —-
    Kaj se mene tiče,prijavljujem bolove u gospođi prilikom sjedanja,ustajanja,okretanja u snu itd..žgaravica je nemilosrdna fakat.
    https://ibb.co/xC08hR7   https://ibb.co/m6mqMYk

Inače,ovo su moji današnji dolasci pa ovim putem prijavljujem i damicino ime 💖
    ————-
    Ženske,sretno na ostatku pregleda danas 🙏

Preslatko je 💖.
    Imamo iste tegobe 🙈, za žgaravicu mi je dr. dao tablete pa guram po potrebi. Djeluje mi oko 4 dana jedna...  ne znam kako bih bez, kao što si napisala nemilosrdna je.
    I bolovi u gospođi su slični... rekla bih karakteristične tegobe za naše tjedne 🤦‍♀️

Lady.D
    21. Rujan 2021. 19:39

CarpeDiem i Pokloncic13…evo i mene u vasim tjednima. Meni svaki dan nesto drugo. Nekad bol u zdjelici, nekad se zadisem nakon par koraka. Stomak mi je dosta visoko i bas mi je tesko sjediti uspravno (jos uvijek radim, al hvala Bogu na stolici na kojoj se mogu bas ful nasloniti unazad). Malac me udara uglavnom s lijeve strane i ispod zeluca, kad se najedem nije ugodno. Sinoc me vrlo kratko zabolilo kao menstrualna bol, a danas sam skuzila pojacan zuti iscjedak i pritisak u mjehuru. Javila sam se ginekologu, pa idem sutra odnijet urin na urinsediment i urinokulturu. I rekao je da dođem na minut-dva da me pogleda, pa da sam mirna.
    Uglavnom skuzila sam da sto sam uzivala uzivala...krece tezi dio trudnoce. 🙈😂
    Traveller, nadam se da se vec mazis s malom tvrdoglavicom. 😊
    Ane_ši i Plavabosanka, drzite se! Bit ce sve super i brzo cete se maziti sa svojim bebicama! Znate da smo uz vas! 💪🤗
    Hvata me mamnezija, ne znam vise sto sam citala tijekom dana! 🙈😂

Leonoah
    21. Rujan 2021. 20:56

Evo me s pregleda, nisam ništa otvorena🤭 od sljedećeg tjedna sam u bolnici na pregledu. Znam da ultrazvuk u ovim visokim tjednima trudnoće nije baš najpouzdaniji, ali brinu me mjere koje su jednake, pa čak i malo manje nego na prošlom ultrazvuku. Sutra sam točno 39 tjedana, a bebine mjere su: BPD: 91.4; FL: 73; AC: 340. Mjere od prošlog tjedna: BPD: 92.3; FL: 73.7, AC: 320. Po ovom što sam na internetu gledala trbušić odgovara 37 tjednu, kao i promjer glave. 

Kakve su vama bile mjere u ovom tjednu? 

👱🏻‍♀️29 (Hyperemesis gravidarum, hipertireoza, hipermobilnost zglobova) & 🧔🏻33
    Prva trudnoća - termin 29.09.2021.

Rita37🤰
    21. Rujan 2021. 21:22

Leonoah

Evo me s pregleda, nisam ništa otvorena🤭 od sljedećeg tjedna sam u bolnici na pregledu. Znam da ultrazvuk u ovim visokim tjednima trudnoće nije baš najpouzdaniji, ali brinu me mjere koje su jednake, pa čak i malo manje nego na prošlom ultrazvuku. Sutra sam točno 39 tjedana, a bebine mjere su: BPD: 91.4; FL: 73; AC: 340. Mjere od prošlog tjedna: BPD: 92.3; FL: 73.7, AC: 320. Po ovom što sam na internetu gledala trbušić odgovara 37 tjednu, kao i promjer glave.

Kakve su vama bile mjere u ovom tjednu?

Pa evo ne znam... Znam da je beba od 35+2 do 39+3 dobila jedan kilogram.... A ostale mjerre nisam zapamtila... Rekao je pravilan rast i to je to... 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.