Jesenske bebe 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ledolina
    08. Travanj 2020. 14:10

vitae

Trebala bih savjet vezano uz dodatke prehrani. Trenutno pijem Elenatal koji se piju do 12. tjedna. Kako ne volim jesti ribu razmisljala sam preći na Almageu zbog omege pa me zanimaju isustva, jesu li ok?

Meni je Almagea ok, pijem ih po preporuci ginekologa. Nisam primijetila ništa loše. S tim da ja pijem jednu na dan, a piše da se piju dvije.

Skakavac
    08. Travanj 2020. 14:56

Ja imam problema sa zelucem i mucninama skoro od pocetka trudnoće.. Mučnine su me ubijale, o tome san ovde puno puta pisala. One su popustile koliko toliko i sad mi zeludac neda mira. Doslovno sta god pojiden, muci me. Pijem isto puno caja i pazi sta Jiden.. Npr preksinoc feta pince (sirnice).. Znaci koma. Cin sam progutala zeludac me ubija, zgaravica također.. Ako je neizdrzivo, posavjetuj se s dr.. Bolje, nego razbijat glavu i trpit bolove. 

Leia91
    08. Travanj 2020. 15:03

Zvala sam doktoricu. Kaže da sam s nečim oštetila želudac i da kupim probiotik u kapsulama da se to obnovi. Jesti lagano, na lešo, nezačinjeno i piti samo vodu. Nikakve čajeve. Tako da ću se toga držati neko vrijeme. A pojela bih vola već koliko sam gladna 

Hannica0 👧
    08. Travanj 2020. 15:48

Ledolina

vitae

Trebala bih savjet vezano uz dodatke prehrani. Trenutno pijem Elenatal koji se piju do 12. tjedna. Kako ne volim jesti ribu razmisljala sam preći na Almageu zbog omege pa me zanimaju isustva, jesu li ok?

Meni je Almagea ok, pijem ih po preporuci ginekologa. Nisam primijetila ništa loše. S tim da ja pijem jednu na dan, a piše da se piju dvije.

I jednoj nemas dovoljno sto ti treba na dnevnoj bazi. Moras dvije almagee. A  npr novalac u jednoj imas sve za jedan dan pa pijes jednu.

baby girl 2020

Termin 8.8.2023
    Panorama ✅️💙

isabelagregorijan
    08. Travanj 2020. 16:27

Ja sam se danas setala po ducanima, trazila stvari za kolače, dvoje kolica sam gurala, hodala dosta i tijelo mi govori stani. Mislila sam da sam se rijesila smedarenja, al eto, danas se opet pojavilo...izmedu smedeg i zutog je, mrvicasto onako...popizdit cu...bolova jakih nema, samo ons uobičajena probadanja...nadam se da sam se samo malo preforsirala 😒

[/url

Napokon 2804
    08. Travanj 2020. 16:42

isabelagregorijan

Ja sam se danas setala po ducanima, trazila stvari za kolače, dvoje kolica sam gurala, hodala dosta i tijelo mi govori stani. Mislila sam da sam se rijesila smedarenja, al eto, danas se opet pojavilo…izmedu smedeg i zutog je, mrvicasto onako…popizdit cu…bolova jakih nema, samo ons uobičajena probadanja…nadam se da sam se samo malo preforsirala 😒

Znaci, muz od danas pa na dalje kupuje sve i radi sve po kuci, ti eventualno rucak napravi i to tek kad prestane smedarit. Znaci muz nema pravo glasa ni izgovore nikakve. Posao nije opravdanje, jedino ako zbog posla nije kod kuce onda ok, ali ti u krevet i ne mrdati. Moj muz sprema kucu, obavlja trgovinu, odem i ja tu i tamo sa njim i samo pokazujem prstom sta treba. Ves ga trazim da mi donese do strika i stavi na stolicu da se ne moram saginjat. Jedino sto radim je rucak i suđe operem i wc, jer mu se to gadi, ostalo sve on. I to smo lijepo sjeli i pricali i zakljucili smo da smo pre dugo cekali na ovo i da nema mjesta za bilo kakav rizik. I znam da mu je tesko i par puta je krenuo kukati, ali to sam vrlo lako rijesila sa tim da sam mu rekla da sam i ja radila na terenu i svaki dan putovala, i poslje posla isla u trgovinu i dolazila kuci, kuhala spremala i bila crknuta i ko kokos u 9 sati bila u debelom snu. Da ako sam ja mogla sve to, moze i on. Ne trazim ga da svaki dan glanca podove, nek svaki 3 dan prode usisavacem, i isto tako obrise prašinu. I sad suti i radi sve to. Vrecicu iz trgovine da ja dignem nema sanse, ne da... Najteže sto dignem je paket mesa kad vadim iz kistre...
    Draga, lupi sakom od stol i rijesi to. Vidis da ti tijelo trazi mirovanje i ne idi protiv toga. 

• SmileA
    08. Travanj 2020. 17:02

isabelagregorijan

Ja sam se danas setala po ducanima, trazila stvari za kolače, dvoje kolica sam gurala, hodala dosta i tijelo mi govori stani. Mislila sam da sam se rijesila smedarenja, al eto, danas se opet pojavilo…izmedu smedeg i zutog je, mrvicasto onako…popizdit cu…bolova jakih nema, samo ons uobičajena probadanja…nadam se da sam se samo malo preforsirala 😒

Isabelagregorijan potpisujem sve sto ti je Napokon2804 napisala! Trebala bi mirovati a ne tako tegliti sve, nije se za igrati..Ja odkad sam zatrudnila, a obzirom na prethodne pobacaje, samo krevet i wc, odnosi ni slucajno, muz sve radi, skuha, (nekad mama i svekrva posalju, nekad on, snalazimo se) obavlja, doktore doznake sta god moze, cak evo i u Lidlu mi isao kupiti tajce i haljinicu, sve sta god treba a da ja ne trebam..jedino kud sam isla je bio pregled doktoru i to je sve

🌈💙👣🙏

isabelagregorijan
    08. Travanj 2020. 17:23

Imate pravo,ma pomsze sve kako stigne on, al ujutro radi, a nakon posla ide u vinograd raditi pa sam vise manje sama cijeli ovaj tjedan...js sam tvrdoglava i sama sam isla ovo raditi jer sam si mislila ma dobro sam i na kraju sranje...imamo i psa kojeg on nekaf ne moze setati jer ga nema pa idem ja...a firma mu je glupa i ne zele ga ostavit doma...sve ste u pravu, lezim orkad sam dosla, ne mrdam i bolova nema. Tako sam ljuta na sebe, uzas

[/url

Ninche9
    08. Travanj 2020. 18:16

Isabela od sad lijepo lagano kolko sam skuzila zivite sami, znaci nema forsiranja nema ni gostiju da vam dodu, ako nesto nije spremljeno ili ocisceno bit cs sutra, preksutra... Ako ti bas moras skuhat gledaj da vam to bude za dva dana ili nesto brzo gotovo, nesto sto mozes u rernu i da se pece dok ti odmaras..  Zamoli mamu da ti dode i oriba kupaonuca wc je lako odrzavat.. Tako se krpajte zasad 
    Ostavi ruckove u 3 sljeda i velike kupovine za dane kad trudnoca malo odmakne i rijesis se tegoba. Bit ce sve dobro 
    Ja setam svaki dan,  s malim sam 2 do 3 sata u pokretu po vani i po kuci me stalno trazi da se igramo, puno sjedim na podu a malo lezim i isto vidim da mi je previse.. 
    Mene zanima dal je neka od vas osjetila prolaznu slabost, ono da ti odjednom dode slabo? Meni je neki dan u lidlu odjednom postalo lose... Uzasan osjecaj

Unakit
    08. Travanj 2020. 18:19

Leia91

tashee7

Leia91

Ima li koja bolove u želucu? Od jučer što god pojedem imam užasne bolove i po 2 sata ne mogu doći k sebi. Baš mi je teško. Gin mi radi popodne pa ću ju svakako zvati, ali iskreno razmišljam da odem i na hitnu

ako je želudac sumnjam da je ginekološke prirode. možda je u pitanju gastritis (ja ga imam, popijem malo acidofila i bolje je) ili ako je s desne strane i širi se na leđa: žućni kamenci. ne znam smijemo li mi gastal ili nešto tog tipa u takvim slučajevima

Ne znam što je. Baš me boli onak u sredini. Ne širi se bol. Gastritis nemam, tj. do sad ga nisam imala. Nemam mučnine niti žgaravicu. Ne znam koje lijekove smijem. Zato ću i nazvati doktoricu. Ali čim nešto malo pojedem 2 sata sam u komi. Ne mogu to trpiti. Trudim se bar svakih pola sata gutljalj vode. Nisam nikad imala problema sa želucem zato mi je to najjednostavnije pripisati trudnoći, ali možda si u pravu i nema veze s tim.

Potpuno ista situacija, desilo mi se proslog tjedna da ni voda mi se nije pila, bol nevidjena do plakanja. Tri dana sam jela tost I malo pekmeza, caj nisam mogla nego casu mlijeka. Sad sam bolje, ali moram pazit da je hrana blaga. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.