Ayla, meni su prvo rekli po zadnjoj menstruaciji termin 04.09., a po ovulaciji 11.09. i ja sam se naravno uhvatila 11.09. posto znam tocno kad sam ostala trudna i sad na zadnjem pregledu kaze ona meni pomaknut cemo termin a negdje izmedju 30.08. i 02.09. i mene odmah panika uhvatila hahah i najgore mi je kad me pitaju doktori koliko sam trudna pa ko neka tuka objasnjavam po cemu sam koliko jer ne znam sta trebam reci. prvo je beba bila tjedan manje pa da ne bude da je zaostala, a sad je 10 dana unaprijed.. pa ti sad znaj hahah
Ma nemoj se uopce obazirati na to sta oni kazu, beba ce doci kad dode, ti se drzi svog racunanja, moj meni racuna po zm a kompjuter uvjek izbaci po mjerama drugacije
Julie, haha nemoj da moje paranoje predju na tebe :D iskreno ako si mozes priustiti i nemas neku posebnu zelju sama peglat preporucila bih ti da platis zenu. Te stvari su male i ima ih hrpa, mene su najvise dotukle tetre, a stvarno nije lako stajat. Ja sam morala ic lec na ledja svakih par minuta kako me boli to nesto pod rebrima i proklinjala sam sama sebe. Zasto bi se mucila ako ne moras:)
Ma fora je u tome sto je meni peglanje najdraži kućanski posao, zaista to volim pa gotovo uvijek peglam. Svoje ne želim tražiti ista, i još sam jednom čak bila i prozvana od svojih kako sam grofica i imam ženu koja mi cisti i pegla. Žalosno, bilo je zaista kad smo renovirali čitav stan, ja radim, dragi radi i ne znam kad bi sve to. Al samo sam se nasmijala i odg da mi može biti 🙈 iskreno naljutilo me to jer nisam razmažena i još kad mi to obitelj predbacuje kakti kroz salu koja niti to plaća niti mi ista plaća. Svoje novce mogu trošiti kako želim. Zapravo sam shvatila da su ljudi jalni, pričam generalno, jer ne razumijem kroz salu nekome reci ti hodaš po restoranima, doma imaš ženu za čišćenje i peglanje, imaš obuće ko da si stonoga Itd..... To kad netko sluša sa strane ko me ne poznaje pomisli da sam prvo neka lovatorica, a drugo da se ponašam ko žena nogometaša.....
Termin se obicno pomice na pocetku ako je beba kroz 2-3 pregleda konstanto veca/manja jer se zakljucuje da je bila ranija/kasnija ovulacija. Na pocetku su svi oni podjednaki, ako u nekom tjednu beba treba biti oko 20mm ne moze vasa biti 40 taman da ju je Jordan pravio.
Ako je beba cijelo vrijeme bila tu negdje, a oko 30 tjedana je veca to samo znaci da ce vjerojatno biti malo veća kad se rodi.... u nekom trenu moraju početi nastajati razlike, jer u terminu je normalno da se rodi i beba od 48 cm i od 56, a aparat (uzv) pokazuje u odnosu na prosjek...
Mogu sugerirati jedino da dr.Radic zaobidjes u sirokom luku. Dr Roje je super, Budimir isto tako, Hrboka je jako strpljiv, zbilja su ok ali Radica obilazim i na hodniku 🙄🤣.
Dr Benzon imas dvoje, muz i zena pa sad neznam kod koga od njih te uputila, oboje rade u kbc. Meni je ok i dr.Males, dr.Branica jako ljubazna, nekidan mi ona radila uzv. Nikako mi ne leze stari lijecnici, njima je valjda vec dosta svega pa nemaju ni strpljenja ni njeznosti 🙄.
Sugerirala mi je doktora Benzona, muskog, pa cu onda kod njega ako se uspijem naruciti. Bas sad citam pozitivne komentare na najdoktor pa ce mi valjda bit ok iskustvo kod njega.
Jel dr Branica ona s jacom sminkom? Nisam znalada je sad u bolnici, bila mi je doktorica neko vrijeme ali to je bilo davno. Skroz sam neupucena tko sve radi u KBC-u.
Je, dr.Branica se neobicno sminka, crna duga kosa, ok lijecnica.
Julie, haha nemoj da moje paranoje predju na tebe :D iskreno ako si mozes priustiti i nemas neku posebnu zelju sama peglat preporucila bih ti da platis zenu. Te stvari su male i ima ih hrpa, mene su najvise dotukle tetre, a stvarno nije lako stajat. Ja sam morala ic lec na ledja svakih par minuta kako me boli to nesto pod rebrima i proklinjala sam sama sebe. Zasto bi se mucila ako ne moras:)
Ma fora je u tome sto je meni peglanje najdraži kućanski posao, zaista to volim pa gotovo uvijek peglam. Svoje ne želim tražiti ista, i još sam jednom čak bila i prozvana od svojih kako sam grofica i imam ženu koja mi cisti i pegla. Žalosno, bilo je zaista kad smo renovirali čitav stan, ja radim, dragi radi i ne znam kad bi sve to. Al samo sam se nasmijala i odg da mi može biti 🙈 iskreno naljutilo me to jer nisam razmažena i još kad mi to obitelj predbacuje kakti kroz salu koja niti to plaća niti mi ista plaća. Svoje novce mogu trošiti kako želim. Zapravo sam shvatila da su ljudi jalni, pričam generalno, jer ne razumijem kroz salu nekome reci ti hodaš po restoranima, doma imaš ženu za čišćenje i peglanje, imaš obuće ko da si stonoga Itd….. To kad netko sluša sa strane ko me ne poznaje pomisli da sam prvo neka lovatorica, a drugo da se ponašam ko žena nogometaša…..
Ma pusti price, sta te briga.
Ja bi tako htjela neku zenu da mi dode dva put mjesecno srediti stan, nije da imam viska novaca, nego imam manjak vremena.
Al sve za koje sam dobila preporuku su odbile jer im nije zgodna lokacija 🙄
I sad, cula sam da jednoj susjedi dolazi neka zenska, ali to sam cula u sklopu ogovoranja 🤦🏼♀️, mislila sam nju pitati broj, samo da smislim kako cu joj objasniti kako to znam 🙈
Ako netko ima tetu spremku s autom koja ide po novom zg slobodno javite
Na pocetku dok sam morala mirovati zbog hematoma muz je cistio ali mu se poklopila guzva na poslu i stizao je najosnovnije. Zadao si generalno po 1 prostoriju dnevno ali dok bi on dosao do zadnje prva je vec bila uf. I dodje na ideju tete cistilice ali meni to nije dolazilo u obzir. Cudna sam i gadljiva, jos da mi se netko mota po stanu, pegla i sl nije mi prihvatljivo. Zavidim svima kojima to ne smeta i sto vas briga sto susjedi pricaju
Pa kad su ljudi zavidni jer radis nesto sto bi i oni htjeli. Valjda bi im trebalo biti jasno da to stvar prioriteta. Ako sam ja odlucila dati 200 kuna mjesecno da mi zena dodje opeglati znaci ja tih 200 kn nemam za nesto drugo i ja sam ok s tim zasto nisu drugi koji te novce nisu zaradili stvarno ne znam.
U pocetku je i meni bio bed da mi netko dolazi u stan, ali nakon prvog puta sam se preporodila. Žena mi je u 3 sata čuda opeglala, a aj sam fino za to vrijeme spremala ostatak stana. Nemamo puno vremena slobodnog kojeg mozemo proodit zajedno muz i ja i ne zelim i to malo vremena provest spremajuci. Isto sto se tice restorana, ja jako volim kuhat, alijednostavno ima dana kada mi se ne da i kada mi se bas nesto jede izvana i odemo pojest nesto ili narucimo si par puta mjesecno, a ostali nek pricaju sta zele :D
Nama se time bavi susjeda, radi po istočnom djelu Zagreba jer nema auto. Mi joj damo veš i ona nam vrati opeglan jer živi kat ispod nas. Kad je čistila stan, jako je pedantna i mi smo radili. Nije bilo problema. Nisam ni ja da mi netko hoda po stanu, ali bila je sila i jbg.
Ni ja nebi sad da mi netko nepoznat presvlaci posteljinu, ali nemam apsolutno nista protiv da mi popere prozore, kuhunju i kupaonu 😆
Ja cu morati definitivno uzeti nekoga da mi prije poroda dodje oprati prozore i vrata jer ne budem sposobna. Danas obrisem prasinu i operem sanitarije pa sam mrtva. Sauganje i pranje podova sutra. Jednostavno nisam sposobna sve odjedamput. Kad se sjetim da sam sa prvom kceri dan prije nego sam zavrsila u bolnici, a bila 39 tj, prala prozore i nakon toga brislala prasinu i usisavala....ej gdje mi je sad ta energija. Naravno, nisam zbog toga zavrsila u bolnici, nego radi visokog tlaka. Takodjer je apsurd da mi je sada najcesce oko 95/65 a u prvoj otisao na 150/100.
Zadnje vrijeme, kad se preforsiram ili kad ustanem ujutro bocka me dio iznad pice, da izvinete, gdje su dlake. Kako mi ispod trbuha ide rez od carskog, mislim da se oziljak rasteze. Pitat cu svakako ginica na sljedecem pregledu. Da li je koja od vas rodila na carski prvo?
Sortiraj odgovore
Najstariji