Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Frajla
    28. Svibanj 2019. 08:53

renata.koscec

Ja nekako rijesila zacepljen nos, ima odlican sprej koji smjju trudnice, zove se Pranarom, pa ako ce kojoj zatrebati, spas je..
    Dodje 80 kn ali vrijedi svake lipe. Zato me grlo ubija, danas jos jace nego jucer. Doata je crveno a dr me tek sutra ujutro narucila, ima da se patim do sutra i ne gine mi opet antibiotik.
    Definitivno cu morati ici rijesavati te sinuse kad rodim i kad beba malo poraste, ovo nema smisla svako malo ovako.
    U petak imam pregled kod svog ginica, tada cu biti vec 16tt pa se nadam da cu saznati i spol.
    Kad se rade brisevi i urinokultura? U prosloj trudnoci sam ih radila ali se ne sjecam kada.

Sto planiraš sa sinusima? Neka operacija?
    Briseve je meni zadnji put radio odmah na prvom pregledu (cca 9 tjedana), nadam se da ce i sad, samo sto cu sad biti 17 tt
    I pitala sam ga jel trebam sta obaviti prije toga, pa mi je poslo uputnicu za krv i urinokulturu, moram to nekad iduci tjedan odnjeti

Frajla
    28. Svibanj 2019. 08:54

PaulaPerkovic

Meni je mali dobio upalu okaa pa smo u borbama cijeli dan 😤😤😤

A mrvica mala, jel bolje danas? Uhvatio ga vjetric ili si je rukicama od nekud prenio?

Frajla
    28. Svibanj 2019. 08:57

DijMar

Sve su to teme o kojima se treba pričati koliko god možda nekome bile neugodne, zato i jesu neke trudnice neinformirane pa nekad ispadamo ko da smo s marsa pale… a oni su na porodu naviknuti na sve, iako se nama čini ful neugodno. Ja sa stolicom nemam problema pa se nadam da će i klistir ići okej, iako nemam uopće predodžbu kak to izgleda
    Danas ujutro sam bila puno bolje i naravno, kako ja ne mogu bit u krevetu i mirovati, stavila sam prati i sušiti 2 mašine robe i lijepo spremila, pa iz dućana vukla vrećice pa još kuhala i naravno nakon svega me opet počelo boljeti skoro kao prvi dan moram se sutra prisiliti i više mirovati jer nema smisla ovako da si radim…zato danas nisam ni bila na zadnjem predavanju s tečaja, ali sam podigla potvrdu i dobili smo popis stvari za bolnicu, neke knjižice, pa jednu malenu dudu varalicu, pa vate za prsa, vrećice za izdajanje…

Da vas pitam jel koja od vas planira ili razmišlja o umatanju/swaddlingu bebe? Ili je možda koja mama probala? Ja sam prvo bila za pa onda nisam i sad opet razmišljam o tome nakon što mi je fizioterapeutkinja dala zeelno svijetlo, naravno, sve ovisi o bebi hoće li se dati…

Nemam nista protiv umatanja, ali nisam to radila.... mozda bi da je beba bila placljivija "bez razloga", nemam pojma...
    Plako je kad je htio jesti (sto je često 🤪) i kad ga je bolio stomacic (proslo bi kad prdne)
    Nekako mislim d aje tesko naci mjeru, jer nebi trebalo dijete biti stalno zamotano, treba osjetiti i slobodu pokreta. 
    Ko sto mu je moj muz htio valjda 2 mjeseca drzati rukavice, jedva sam ga uvjerila da mora djete osjetiti pod rukicama nesto osim toga

• renata.koscec
    28. Svibanj 2019. 09:18

Frajla

renata.koscec

Ja nekako rijesila zacepljen nos, ima odlican sprej koji smjju trudnice, zove se Pranarom, pa ako ce kojoj zatrebati, spas je..
    Dodje 80 kn ali vrijedi svake lipe. Zato me grlo ubija, danas jos jace nego jucer. Doata je crveno a dr me tek sutra ujutro narucila, ima da se patim do sutra i ne gine mi opet antibiotik.
    Definitivno cu morati ici rijesavati te sinuse kad rodim i kad beba malo poraste, ovo nema smisla svako malo ovako.
    U petak imam pregled kod svog ginica, tada cu biti vec 16tt pa se nadam da cu saznati i spol.
    Kad se rade brisevi i urinokultura? U prosloj trudnoci sam ih radila ali se ne sjecam kada.

Sto planiraš sa sinusima? Neka operacija?
    Briseve je meni zadnji put radio odmah na prvom pregledu (cca 9 tjedana), nadam se da ce i sad, samo sto cu sad biti 17 tt
    I pitala sam ga jel trebam sta obaviti prije toga, pa mi je poslo uputnicu za krv i urinokulturu, moram to nekad iduci tjedan odnjeti

Prvo MR, da se vidi sto je unutra pa operaciju iako mi je puno ljudi reklo da je bilo i da ima je jos gore sada. Moja susjeda, koja je anesteziolog u bolnici, kaze da je potrebno samo naci kirurga koji to zna napraviti kako treba.

28. Svibanj 2019. 09:23

Jooj zenice evo ja vam imam pripremu kako ce mi izgledati dani i noci... Naime ima jedna maca u ulici koja je zapravo nicija i omacila se i donjela kod nas jednog macica i hajde sve bilo super no evo nje od jucer nema i sad mi hranimo macica na bocicu ali tesko on to prihvaca nije to prava sika mamina i sad muka i strah sta ce biti.. Da ne pricam kako se ustajemo mama i ja na rate i svakih 3 h dajemo papat malcu.. Danas sam sama do 15h mama konacno krenula raditi i plan mi je spremit kucu malo i uz sve to pazit macica.. Ali naravno da sam se ustala sa glavoboljom vjerojatno od vremena i bas sam neka bezvoljna a treba i skuhat nesto.. Mislim da ce danas pita sa sirom i blitvom biti idealan rucak.. 

Angelina
    28. Svibanj 2019. 09:57

renata.koscec

Ja sam radila negdje oko 8.tt

luce35
    28. Svibanj 2019. 10:09

Ja sam briseve radila oko 7 tt, ocekujem da ce ponoviti na iducem pregledu.
    Sto se rucka tice vise bi obzirom na vrijeme odgovarale sarme al ipak cemo otvoriti sezonu punjenih paprika 😀. Nemam bas ideja pa uvijek kuham iste stvari, sad su mi tikvice i paprike dostupne pa cu gnjaviti ukucane neko vrijeme 101 varijacijom s tim namirnicama 🤣🤣

Julie
    28. Svibanj 2019. 10:12

Ciao curke. Evo mene nakon par dana, citam vas al mi se nije pisalo, nekako sam bila u nekom glupom raspoloženju, bez razloga naravno 😂 ugl tecaj je jucer zavrsio i bio je odlican, jucer ju tema bila dojenje i nakon toga smo isli vidjeti radaonu i odjel gdje cemo biti sa bebicom. Svu hrabrost koju sam skupila na tecaju je jucer jucer u trenu isparila. Bili smo u trenu kad je bio hitan carski rez i ssd njima je to sve normalno, malo strka ali svi su chill, mislim naravno na zdrastvene djelatnike, a mi......ja sam se ukamenila, puls mi je bio na 200 😂😂😂😂 al imam vremena pripremiti se psihicki koliko god cu moc.......nocas me probudila bol u nozi (isijas) tak da tesko hodam, ali mi navise odgovara hodati.....

• renata.koscec
    28. Svibanj 2019. 10:17

Vidim da ste sve rano radile briseve. U tim tjednima sam jos krvarila pa nije imalo smisla, a poslije vise nisam bila kod svojeg ginica vec na kombiniranom i u bolnici pa ocekujem da ce ih sad napraviti. Nadam se da ce mi smanjiti i duphastone, tako sam stalno umorna i pospana od njega, mislim da sad vise nema potrebe piti 3x2 dnevno.
    Rucak imam od jucer, skuha lecu, samo skuham kobasice i napravim salatu. 

Frajla
    28. Svibanj 2019. 10:20

Ajmo ideje sto radite s tikviciama? One male zelene imam

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.