Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    27. Svibanj 2019. 18:04

Citam vas cjeli dan al nisam stigla pisati, klistir men i nije bio toliko strasan osim onoga kad me protiralo a ogranicen si s wc i ono esil a ja bi sidila satima a ne trckarala ocel ostat trag za menom uzas, al nadam se da cu ovaj put kad krenu trudovi prirodni da ce me potirati jer od nervoze me inace protira i to par puta dnevno, sta mi nekada dobro i dode jer nejdem po 4,5 dana i to dusu dalo 😂😂😂 a mama ko mama ja sa svojom cisto imam i ok odnos ne pametuje mi puno jer vidi i sama koliko sam ja zrelija za svoje godine naspram mojih braca i sestara i uvjek razmisljam i mislim kako sutra a ne samo dns, jer dns eto tako jednostavno moras, bar kod mene.. I ovo su sada sve hormoni jer mi sada jos vise pobisnimo na neke rjeci na koje bi mozda samo odmahnuli rukom, zato moramo uzivati u trudnoci kada nam pokusava neko pametovati samo im zacepiti usta il ako je preko telefona poklopiti, mislim da niko nije vrijedan nasih zivaca.. 🙂 A normabel je dozvoljen u trudnoci ja ga popjem jer mislim da moj stres vise steti od normabela i imam problema s stresom da bi mogla komotno na hitnu ako se nesmirim.. 

PaulaPerkovic
    27. Svibanj 2019. 18:34

Aurora87

Kad smo kod normabela, mislim da bi meni sad jedan dobrodosao. Kontam da bih ga i popila da ga imam u kuci. Mama mi je sad toliko nadigla tlak da ne znam sto bih sa sobom! Jesam psiholog, ali nekad ne mogu shvatiti njezina razmisljanja i taj njen mozak. Imamo nekih nikad razrijesenih problema u odnosu koji su potaknuti mojim traumatskim iskustvom kad me nije podrzala kako bi jedna majka trebala (sta jedna majka, svaki covjek na kugli zemaljskoj) i danas mi opet da do znanja kako razmislja i jos poteze tu temu a ja trudna. Ljuta sam ko pas!
    Ugl, malo vam se jadam jer ako to spomenem mm-u bit ce velikih obiteljskih sranja jer ce on zapizdit. S pravom, ali ne da mi se prozivljavati drame. Jos mi sad trebaju doci gosti pa se ne mogu ni rasplakati da si olaksam….joooooj, ljudi su cudo jedno!
    Eto, ne zamjerite, ali malo mi lakse sad kad brbljam o o tome🙄

Ahhahaha  samo se opusti i navecer u kadi isplsci i bit ces ko novaaa 🥰🥰

PaulaPerkovic
    27. Svibanj 2019. 18:35

Meni je mali dobio upalu okaa pa smo u borbama cijeli dan 😤😤😤

• Pikulica19
    27. Svibanj 2019. 18:55

mc_zgb

Pikulica19

mc_zgb

Joooooj, klistiranje🤪! Imam jednu divnu prijateljicu koja je brutalno realna i iskrena i sve isprica kako je. Inace ima usporena crijeva a u trudnocama joj bilo jos i gore. Ugl, kaze da su nju klistirali i na porodu se svejedno ukakila🙈. Pa mi je rekla da se uopce ne zamaram time, da to tako valjda mora biti i da necu biti ni prva ni zadnja ako mi se to dogodi, da to dozivim kao nesto normalno🤣🤣

Joooj i meni je muka kad se sjetim te divne pojave na poroduIzgleda da ću ja biti ko tvoja frendica, jer moja probava je i inače užasna, a sad je još gore. Muka mi je od toga, ali nekako si moram u glavi zacrtati da to mora proć jednom, isto kao i porod, pretpostavljam da neću biti ni prva ni zadnja kojoj se to dogodi tijekom poroda i nadam se da se to sve brzo zaboravi poslije

Bas mi sestra pricala da je s trecim prvo ricinusovo ulje morala popit i odmah ju je potjeralo i bez klistriranja ali od tiskanja joj je isto izletilo na plahtu i one odmah uzele to dezifincirale podrucje i stavile novu plahtu kao da se nista nije desilo…
    Ja jedva cekam praznjenje 🤣🤣🤣🤣 da se napokon ko covjek istovarim jer ove dvije/tri kuglice svaki drugi dan ce me izludit. Prije imala stolicu dva puta u danu a sad imam stolicu svaka skoro dva dana 😭 zaboravila sam onaj sirup u stanu…

haha super, nisam jedina koja tak ima stolicu, užas, i mene već izluđuje.. spominješ sirup neki, koji točno? jel pomaže? jer ja pijem magnezij, do prije par tjedana je bilo sve ok, al sad kao da je sve stalo pa tražim druge alternativ

Ja isto nisam htjela nit tablete nit cepice a ovo ti na prirodnoj bazi, zove ti se Smokvan od sljiva i smokvi i kosta 47kn.... Meni djeluje, a kad ga pijem svaku vecer skroz mi smekani stolicu i tako se osjecam poletno 🥳 bar koliko je to moguce 🤣 i u jednom tjednu sam prestala ga piti da ne naviknem crijeva na poticaj vec da same odrade svoj posao 🙄 i bilo je uspjesno da sam imala popodne i ujutro i onda opet mi neki cep u guzi nastao nece i nece 🤦🏼‍♀️
    Mozda me jednostavno ubise ove feste pricesti i krizmi, ali sad ide opet teror crijeva taman sam guzi mirisni wc papir mozda dobije poticaj 🤭

luce35
    27. Svibanj 2019. 19:43

Vecer cure, 
    nema nerviranja, stavite svakog ko vas uznemirava na ignor 😉.
    Kad smo kod klistira meni to nije bilo nimalo mucno iskustvo, za cas oni to obavili i ja u wc pokusavala sto duze zadrzati, ali kasnije 20 stazista i lijecnika koji su me u radjaoni pregledavali je vec nesto sto bi volila zaboravit

PatyDi
    27. Svibanj 2019. 19:58

Sve su to teme o kojima se treba pričati koliko god možda nekome bile neugodne, zato i jesu neke trudnice neinformirane pa nekad ispadamo ko da smo s marsa pale... a oni su na porodu naviknuti na sve, iako se nama čini ful neugodno. Ja sa stolicom nemam problema pa se nadam da će i klistir ići okej, iako nemam uopće predodžbu kak to izgleda
    Danas ujutro sam bila puno bolje i naravno, kako ja ne mogu bit u krevetu i mirovati, stavila sam prati i sušiti 2 mašine robe i lijepo spremila, pa iz dućana vukla vrećice pa još kuhala i naravno nakon svega me opet počelo boljeti skoro kao prvi dan moram se sutra prisiliti i više mirovati jer nema smisla ovako da si radim...zato danas nisam ni bila na zadnjem predavanju s tečaja, ali sam podigla potvrdu i dobili smo popis stvari za bolnicu, neke knjižice, pa jednu malenu dudu varalicu, pa vate za prsa, vrećice za izdajanje...

Da vas pitam jel koja od vas planira ili razmišlja o umatanju/swaddlingu bebe? Ili je možda koja mama probala? Ja sam prvo bila za pa onda nisam i sad opet razmišljam o tome nakon što mi je fizioterapeutkinja dala zeelno svijetlo, naravno, sve ovisi o bebi hoće li se dati...

• Kimba
    27. Svibanj 2019. 21:32

Cure bok, 

istražila sam forum ali ne nalazim nigdje odgovor. Trudna sam 14+4. Jučer me jako boljelo u trbuhu kao grčevi kad moraš na wc i malo se bol širila prema dolje. Nije bilo nepodnošljivo ali je bilo onako dosta. Danas je lakše ali me dva ili tri puta zaboljelo.
    Prije malo više od tri tjedna sam bila na pregledu i zaboravila sam od uzbuđenja i svega reći ginekologu da imam žuti iscjedak i par puta je bio zelenkast. Tad sam nosila i urin na pregled i bio je sterilan. 
    Iscjedak je i dalje prisutan, nije jak, ima ga malo ali je tu svaki da a danas vidim da je zelenkast.
    Ima li tko slično iskustvo? Strah me da sam svojom nepažnjom možda naštetila bebi. :(

PatyDi
    27. Svibanj 2019. 21:52

Kimba

Cure bok,

istražila sam forum ali ne nalazim nigdje odgovor. Trudna sam 14+4. Jučer me jako boljelo u trbuhu kao grčevi kad moraš na wc i malo se bol širila prema dolje. Nije bilo nepodnošljivo ali je bilo onako dosta. Danas je lakše ali me dva ili tri puta zaboljelo.
    Prije malo više od tri tjedna sam bila na pregledu i zaboravila sam od uzbuđenja i svega reći ginekologu da imam žuti iscjedak i par puta je bio zelenkast. Tad sam nosila i urin na pregled i bio je sterilan.
    Iscjedak je i dalje prisutan, nije jak, ima ga malo ali je tu svaki da a danas vidim da je zelenkast.
    Ima li tko slično iskustvo? Strah me da sam svojom nepažnjom možda naštetila bebi. :(

Pa ako si bila na pregledu, onda je gin trebao vidjeti taj iscjedak. Ali ako nije baš normalne boje ili mirisa, onda makar idi natrag da ti uzmu bris pa da vide jel neka infekcija. Ako ti traje već tri tjedna znači da se nešto događa, ali bebi ne možeš naštetiti time jer je ona zaštićena unutra, no liječiti se mora. A što se bolova tiče, moraš obavezno ići doktoru ako ne prestaje nakon promjene položaja kad ležiš ili ako smatraš da stvarno nije normalno da te toliko boli. Bolje otići za ništa nego ne ići.

luce35
    28. Svibanj 2019. 07:49

Jutro, i ja sam odavno popila kavicu, ko zombi sam.
    Napokon sam nasla pozu na boku u kojoj mogu zaspati, al me bole rebra jer spavam bez mrdanja podbocena jastukom da se ne mogu okrenuti na ledja 🙄

• renata.koscec
    28. Svibanj 2019. 08:25

Ja nekako rijesila zacepljen nos, ima odlican sprej koji smjju trudnice, zove se Pranarom, pa ako ce kojoj zatrebati, spas je..
    Dodje 80 kn ali vrijedi svake lipe. Zato me grlo ubija, danas jos jace nego jucer. Doata je crveno a dr me tek sutra ujutro narucila, ima da se patim do sutra i ne gine mi opet antibiotik.
    Definitivno cu morati ici rijesavati te sinuse kad rodim i kad beba malo poraste, ovo nema smisla svako malo ovako.
    U petak imam pregled kod svog ginica, tada cu biti vec 16tt pa se nadam da cu saznati i spol. 
    Kad se rade brisevi i urinokultura? U prosloj trudnoci sam ih radila ali se ne sjecam kada.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.