Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    PaulaPerkovic
    27. Svibanj 2019. 10:32

Joj cure evo mene, zadnja 2 dana sam u totalnim kaosu pa me nije bilo sad sam u Merkuru na pregledu za anonaly scan pa cemo viditii i :) 

• sunshine1
    27. Svibanj 2019. 10:33

Upadam ko padobranac al pratim vas svakodnevno. Zene koje ste trudne po drugi puta, kada ste i jeste li vec osjetile pokrete bebe? Ja sam 16tt i jos nista. Prvo dijete osjetila sa punih 18t,a posteljica bila sprijeda. Sada ne znam polozaj posteljice,beba se jos ne javlja al kad lezim na ledjima vidim da mi se gura na jednu stranu, zateze me itd, al pokrete ne osjecam

Angelina
    27. Svibanj 2019. 10:43

mc_zgb

Angelina

mc_zgb

MaybeBaby

na ogtt se dolazi natašte .. 12 sati prije se ne smije nista jesti . ujutro kad se ustanete ni jesti ni pit prije vađenja krvi onda dobijete glukozu koju popijete i nakon sat vadite krv i nakon jednog opet .. i teek onda mozete jesti .
    tako je meni bilo

Pretpostavljam voda se može piti prije? Isto tako, terapije koju pijemo isto može? Mislim, moram ju popit, pa čisto da se informiram na vrijeme

Ne znam sto tocno pijes od terapije, ali bolje da to taj dan ostavis za poslije ako mozes

Ma pijem euthyrox, za štitnjaču. Pitat ću još ginekologicu, ali pretpostavljam da ju mogu popit, mislim, moram ju popit kako god. A i kao što je netko rekao, treba piti vode jer nema koristi ako budemo dehidrirane, jer je onda muka izvaditi krv/pronać venu.

Smijes ga popiti i prije, ali kazem zato jer ovisi kako zeludac to sve podnosi, prvo tabletu pa glukozu nekima ne bi bilo bas dobro jer i ovako se dosta njih zali da im je muka i slabo. Taj jedan dan ti nece biti nista ako euthyrox popijes nakon testa, ali kazem sve ovisi kako ti mozes

felicita28
    27. Svibanj 2019. 11:04

Frajla

Lioton je bazi heparina, ja se nebi igrala s tim u trudnoci… eventualno nesto prirodno
    Ja srecom jos ne oticem, ocekujem tu muku kad krenu vrucine. Noge gore i piti sto vise vode

Moze se koliko znam, i u apoteci ce rec da mozes to koristiti...ja ga ne koristim, koristim od nikela gel ali frendica je cijelu trudnocu lioton koristila bila

PatyDi
    27. Svibanj 2019. 11:08

Nopobo odakle si? Vidim da kao i ja posjecujes predivnu stambenu zgradu u Puli za trudnice 😅😷
    Kada ti je termin? Mozda se presele u novu 🤔

• DaVoS
    27. Svibanj 2019. 11:10

Ja sam pila vodu prije, ali nakon što sam izvadila krv prvi put rečeno mi je da ništa ne pijem niti jedem.

• Pikulica19
    27. Svibanj 2019. 11:22

Aurora87

A ne znam kako cu prezivjeti taj OGTT. Gin ga zasad nije spiminjao ali sutra imamo uzv pa cu vidjeti sta ce reci. Svako jutro cim progledam pojedem neku vocku i popijem pola litre vode i ne znam kako cu bez toga…mislim, izdrzat cu ali bit ce to gadno iskustvo. Zapravo kad razmislim, kontam da je taj OGTT nista spram poroda pa cu to gledati kao na pripreme za porod…ako planiram prezivjeti porod, OGTT ce biti macji kasalj😁.

Klistriranje je gore mozda i od samog poroda 🙄🤣🤣🤣🤣

Matea26
    27. Svibanj 2019. 11:37

Cure oprostite kaj upadam ovako, inace sve redovno citam :)
    Imam jedno pitanje koje me malo brine, jel ima koja cura da jos nije osjetila nikakve pokrete bebe?
    Inace mi je ovo prva trudnoca, 20+1, jest da imam nesto viska spekeca na trbuhu neznam koliko to utjece na sam osjecaj
    Iskreno malo sam vec zabrinuta 

mc_zgb
    27. Svibanj 2019. 11:40

Aurora87

Pikulica19

Aurora87

A ne znam kako cu prezivjeti taj OGTT. Gin ga zasad nije spiminjao ali sutra imamo uzv pa cu vidjeti sta ce reci. Svako jutro cim progledam pojedem neku vocku i popijem pola litre vode i ne znam kako cu bez toga…mislim, izdrzat cu ali bit ce to gadno iskustvo. Zapravo kad razmislim, kontam da je taj OGTT nista spram poroda pa cu to gledati kao na pripreme za porod…ako planiram prezivjeti porod, OGTT ce biti macji kasalj😁.

Klistriranje je gore mozda i od samog poroda 🙄🤣🤣🤣🤣

Joooooj, klistiranje🤪! Imam jednu divnu prijateljicu koja je brutalno realna i iskrena i sve isprica kako je. Inace ima usporena crijeva a u trudnocama joj bilo jos i gore. Ugl, kaze da su nju klistirali i na porodu se svejedno ukakila🙈. Pa mi je rekla da se uopce ne zamaram time, da to tako valjda mora biti i da necu biti ni prva ni zadnja ako mi se to dogodi, da to dozivim kao nesto normalno🤣🤣🤣. Mislim, i ja imam problema s probavom pa me muka od toga hvata. Sve se nadam da ce priroda odraditi svoje pa da ce me trudovi ranije ocistiti. A onda ce i taj klistir biti lakse podnijeti….VALJDA🤣

Joooj i meni je muka kad se sjetim te divne pojave na porodu  Izgleda da ću ja biti ko tvoja frendica, jer moja probava je i  inače užasna, a sad je još gore. Muka mi je od toga, ali nekako si moram u glavi zacrtati da to mora proć jednom, isto kao i porod, pretpostavljam da neću biti ni prva ni zadnja kojoj se to dogodi tijekom poroda i nadam se da se to sve brzo zaboravi poslije 

Matea26
    27. Svibanj 2019. 11:51

Aurora87

Matea26

Cure oprostite kaj upadam ovako, inace sve redovno citam :)
    Imam jedno pitanje koje me malo brine, jel ima koja cura da jos nije osjetila nikakve pokrete bebe?
    Inace mi je ovo prva trudnoca, 20+1, jest da imam nesto viska spekeca na trbuhu neznam koliko to utjece na sam osjecaj
    Iskreno malo sam vec zabrinuta

A mice li se beba na uzv? Kad imas sljedeci pa da provjeris s gin? Mozda jednostavno ne znas prepoznati to migoljenje.

Zadbji put sam bila na uzv sa 18+5 i tad se micao ko lud 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.