Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • renata.koscec
    27. Svibanj 2019. 11:53

sunshine1

Upadam ko padobranac al pratim vas svakodnevno. Zene koje ste trudne po drugi puta, kada ste i jeste li vec osjetile pokrete bebe? Ja sam 16tt i jos nista. Prvo dijete osjetila sa punih 18t,a posteljica bila sprijeda. Sada ne znam polozaj posteljice,beba se jos ne javlja al kad lezim na ledjima vidim da mi se gura na jednu stranu, zateze me itd, al pokrete ne osjecam

Ja sam vec sa 12-13 tj pocela osjecati zatezanje i moigoljenje. Doduse i u prvoj trudnoci sam rano osjetila, vec sa 14 tt.

• renata.koscec
    27. Svibanj 2019. 12:07

Ja jos odspavala od 10 do maloprije. Kao i Aurora, bas sam krepana i nista mi se ne da. Prosli tjedan malo vise cistila i spremala, u subotu cjelodnevni izlet, jucer isto cijeli dan negdje i danas samo krepavam. Muz radi dnevnu, mala u vrticu a ja se izlezavam i bas mi pase. Trebala bi jos kosu oprati i skuhati pa se moram natjerati ustati 😊. Sutra isto odmorko, s iznimkom jednog djecjeg rodjendana predvecer. 

• Pikulica19
    27. Svibanj 2019. 12:20

mc_zgb

Aurora87

Pikulica19

Aurora87

A ne znam kako cu prezivjeti taj OGTT. Gin ga zasad nije spiminjao ali sutra imamo uzv pa cu vidjeti sta ce reci. Svako jutro cim progledam pojedem neku vocku i popijem pola litre vode i ne znam kako cu bez toga…mislim, izdrzat cu ali bit ce to gadno iskustvo. Zapravo kad razmislim, kontam da je taj OGTT nista spram poroda pa cu to gledati kao na pripreme za porod…ako planiram prezivjeti porod, OGTT ce biti macji kasalj😁.

Klistriranje je gore mozda i od samog poroda 🙄🤣🤣🤣🤣

Joooooj, klistiranje🤪! Imam jednu divnu prijateljicu koja je brutalno realna i iskrena i sve isprica kako je. Inace ima usporena crijeva a u trudnocama joj bilo jos i gore. Ugl, kaze da su nju klistirali i na porodu se svejedno ukakila🙈. Pa mi je rekla da se uopce ne zamaram time, da to tako valjda mora biti i da necu biti ni prva ni zadnja ako mi se to dogodi, da to dozivim kao nesto normalno🤣🤣🤣. Mislim, i ja imam problema s probavom pa me muka od toga hvata. Sve se nadam da ce priroda odraditi svoje pa da ce me trudovi ranije ocistiti. A onda ce i taj klistir biti lakse podnijeti….VALJDA🤣

Joooj i meni je muka kad se sjetim te divne pojave na poroduIzgleda da ću ja biti ko tvoja frendica, jer moja probava je i inače užasna, a sad je još gore. Muka mi je od toga, ali nekako si moram u glavi zacrtati da to mora proć jednom, isto kao i porod, pretpostavljam da neću biti ni prva ni zadnja kojoj se to dogodi tijekom poroda i nadam se da se to sve brzo zaboravi poslije

Bas mi sestra pricala da je s trecim prvo ricinusovo ulje morala popit i odmah ju je potjeralo i bez klistriranja ali od tiskanja joj je isto izletilo na plahtu i one odmah uzele to dezifincirale podrucje i stavile novu plahtu kao da se nista nije desilo...
    Ja jedva cekam praznjenje 🤣🤣🤣🤣 da se napokon ko covjek istovarim jer ove dvije/tri kuglice svaki drugi dan ce me izludit. Prije imala stolicu dva puta u danu a sad imam stolicu svaka skoro dva dana 😭 zaboravila sam onaj sirup u stanu... 

PaulaPerkovic
    27. Svibanj 2019. 12:32

Pikulica19

Aurora87

A ne znam kako cu prezivjeti taj OGTT. Gin ga zasad nije spiminjao ali sutra imamo uzv pa cu vidjeti sta ce reci. Svako jutro cim progledam pojedem neku vocku i popijem pola litre vode i ne znam kako cu bez toga…mislim, izdrzat cu ali bit ce to gadno iskustvo. Zapravo kad razmislim, kontam da je taj OGTT nista spram poroda pa cu to gledati kao na pripreme za porod…ako planiram prezivjeti porod, OGTT ce biti macji kasalj😁.

Klistriranje je gore mozda i od samog poroda 🙄🤣🤣🤣🤣

Istina, barem je meni bio ahhahaha tu sam psovala a na porodu ne 😭😭😂😂😂

PaulaPerkovic
    27. Svibanj 2019. 12:34

Evo nas s uzv iz Merkura, sve je ureduu bebica je  odlicno 

nopobo
    27. Svibanj 2019. 12:47

DijMar

Nopoboodakle si? Vidim da kao i ja posjecujes predivnu stambenu zgradu u Puli za trudnice 😅😷
    Kada ti je termin? Mozda se presele u novu 🤔

Labinjanka :) Planirala sam porod u Rijeci originalno al nakon neugodnog iskustva na kombiniranom probiru i razgovora sa svojom gin, nekoliko medicinskih sestara i prijateljica, odluka je ipak pala na Pulu, svi ih jako hvale po stručnosti i brižnosti osoblja, a ta podrška smatram da je najbitnija. Pula nam je i bliže, što je manje bitno sada, al ne znam koliko će biti hitno u presudnom trenutku  Ti odakle si? Termin mi je 21.09. a preseljenju u novu bolnicu se iskreno ni ne nadam obzirom da ipak ono, živimo u Hrvatskoj 

• Mamika99
    27. Svibanj 2019. 13:35

nemasekirancije

Jutro cure..imam pitanje jedno :)! Tek sam prije koji dan saznala da sam trudna. Doktorica mi je bila rekla uzimati utrice 3x1, no ili me smetaju ili imam gljivicnu opet lol, pa sam sinoc popila jednog…a od danas duphaston. Rekla je 2x1, ne pise na uputama u koliko h? Znate mozda? A drugo…uzet cu lactogyn probiotice za gljivicnu, jel smiiem sta jos drugo? Priie mi je pomagao jabucni ocat pomijesan s vodom i tocanje u njemu..al neznam dal smijem.

Čitala sam na alternativa-za-vas.com da se može ispirati jabučnim octom i u trudnoći, ali ja nisam nikad (ni prije trudnoće)... znači pomaže? Trenutno mi, sreća, ne treba, ali nije loše znati. Evo link na članak: http://alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/prirodno-lijecenje-infekcija-u-trudnoci (iako, ne bi bilo loše pitati ginekologa prije)

PatyDi
    27. Svibanj 2019. 13:39

nopobo

DijMar

Nopoboodakle si? Vidim da kao i ja posjecujes predivnu stambenu zgradu u Puli za trudnice 😅😷
    Kada ti je termin? Mozda se presele u novu 🤔

Labinjanka :) Planirala sam porod u Rijeci originalno al nakon neugodnog iskustva na kombiniranom probiru i razgovora sa svojom gin, nekoliko medicinskih sestara i prijateljica, odluka je ipak pala na Pulu, svi ih jako hvale po stručnosti i brižnosti osoblja, a ta podrška smatram da je najbitnija. Pula nam je i bliže, što je manje bitno sada, al ne znam koliko će biti hitno u presudnom trenutkuTi odakle si? Termin mi je 21.09. a preseljenju u novu bolnicu se iskreno ni ne nadam obzirom da ipak ono, živimo u Hrvatskoj

Ja sam u Rovinju, termin 24.9, ali rodit cu u Cakovcu 😊 jer su mi tamo roditelji pa ce opet biti lakse. 
     A ja slusam o tom Pulskom da je osoblje okej, samo prostor je ajme meni 😱 navodno da se do 9.mj moraju selit, ali prica prijateljica da se jos prosle godine nadala jer je bilo obecano....🤔
    Da ostajem tu, vjerojatno bi se druzile tamo 😄

• Mamika99
    27. Svibanj 2019. 13:39

Doris3101

Da ja vas pitam najbolje mi je tako, najsigurnija sam. 😊
    Kad se beba počela micat i to (ja sam sad 19+4) i posteljica mi je na desnoj strani, ali beba je naravno i na lijevoj i desnoj i svagdje, no..
    Vise me zanima, jel vam se stvaraju kao neke kako da opisem, kvrge, izbocine, haha, kad se pomicr na par sec i onda nestane? Onako lijeva strana donjeg dijela stomaka mi je ravna, a desna ko mala kvrga i onda se pomakne?

Meni se dešava, ali mislim da to (bar kod mene) nema veze s micanjem bebice, jer mi se to dešavalo i s nekih 12 tjedana, iskreno ne znam šta je, kao neki grčevi mi se čini, ali doktor kaže da je ginekološki sve uredno, pa misli da su možda creva jer mi probava nije uredna.. a opet, u ovom stadiju, moguće da je beba, ne znam, ali eto, nisi jedina :) mislim da, ako je sve uredu na pregledima, nema razloga za brigu... u trudnoći ima svega, izgleda :D prva mi je bila puno mirnija od ove, definitivno 

PatyDi
    27. Svibanj 2019. 13:42

Evo, javila se svojoj gin radi one hitne u subotu i kaze ona da normabel ne smijem jer je na zabranjenoj listi za trudnice (gin u Puli je reko 1 do 2), a Lekadol do 2 na dan (ovaj je reko 4 do 6). I tko je tu lud? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.