Da ja vas pitam najbolje mi je tako, najsigurnija sam. 😊
Kad se beba počela micat i to (ja sam sad 19+4) i posteljica mi je na desnoj strani, ali beba je naravno i na lijevoj i desnoj i svagdje, no..
Vise me zanima, jel vam se stvaraju kao neke kako da opisem, kvrge, izbocine, haha, kad se pomicr na par sec i onda nestane? Onako lijeva strana donjeg dijela stomaka mi je ravna, a desna ko mala kvrga i onda se pomakne?
Meni se dešava, ali mislim da to (bar kod mene) nema veze s micanjem bebice, jer mi se to dešavalo i s nekih 12 tjedana, iskreno ne znam šta je, kao neki grčevi mi se čini, ali doktor kaže da je ginekološki sve uredno, pa misli da su možda creva jer mi probava nije uredna.. a opet, u ovom stadiju, moguće da je beba, ne znam, ali eto, nisi jedina :) mislim da, ako je sve uredu na pregledima, nema razloga za brigu… u trudnoći ima svega, izgleda :D prva mi je bila puno mirnija od ove, definitivno
Ma dobro je čut svačije mišljenje ili iskustva sa time. 😊 Trudnoća mi je uredna, probava isto, pa vjerujem da se beba proteze, namjesta, okrece. Haha
Da ja vas pitam najbolje mi je tako, najsigurnija sam. 😊
Kad se beba počela micat i to (ja sam sad 19+4) i posteljica mi je na desnoj strani, ali beba je naravno i na lijevoj i desnoj i svagdje, no..
Vise me zanima, jel vam se stvaraju kao neke kako da opisem, kvrge, izbocine, haha, kad se pomicr na par sec i onda nestane? Onako lijeva strana donjeg dijela stomaka mi je ravna, a desna ko mala kvrga i onda se pomakne?
Meni se dešava, ali mislim da to (bar kod mene) nema veze s micanjem bebice, jer mi se to dešavalo i s nekih 12 tjedana, iskreno ne znam šta je, kao neki grčevi mi se čini, ali doktor kaže da je ginekološki sve uredno, pa misli da su možda creva jer mi probava nije uredna.. a opet, u ovom stadiju, moguće da je beba, ne znam, ali eto, nisi jedina :) mislim da, ako je sve uredu na pregledima, nema razloga za brigu… u trudnoći ima svega, izgleda :D prva mi je bila puno mirnija od ove, definitivno
Ma dobro je čut svačije mišljenje ili iskustva sa time. 😊 Trudnoća mi je uredna, probava isto, pa vjerujem da se beba proteze, namjesta, okrece. Haha
Verovatno je to.. I meni je uredna, ali ti neki bolovi, kontam ligamenti, pa eto ti kao "grčevi" povremeno... Toga nije bilo prvi put, ili sam zaboravila :) a probleme s probavom nikad nisam imala, a sad tvrda stolica, neredovna, nije strašno, ali navikla sam, kao što je neko rekao 2x dnevno, a ne jednom u dva dana
Evo, javila se svojoj gin radi one hitne u subotu i kaze ona da normabel ne smijem jer je na zabranjenoj listi za trudnice (gin u Puli je reko 1 do 2), a Lekadol do 2 na dan (ovaj je reko 4 do 6). I tko je tu lud?
Moze se piti, ja sam ga dobila kad mi je tlak krenuo skakati. Do sad sam mozda dva popila.
A ne znam kako cu prezivjeti taj OGTT. Gin ga zasad nije spiminjao ali sutra imamo uzv pa cu vidjeti sta ce reci. Svako jutro cim progledam pojedem neku vocku i popijem pola litre vode i ne znam kako cu bez toga…mislim, izdrzat cu ali bit ce to gadno iskustvo. Zapravo kad razmislim, kontam da je taj OGTT nista spram poroda pa cu to gledati kao na pripreme za porod…ako planiram prezivjeti porod, OGTT ce biti macji kasalj😁.
Klistriranje je gore mozda i od samog poroda 🙄🤣🤣🤣🤣
Joooooj, klistiranje🤪! Imam jednu divnu prijateljicu koja je brutalno realna i iskrena i sve isprica kako je. Inace ima usporena crijeva a u trudnocama joj bilo jos i gore. Ugl, kaze da su nju klistirali i na porodu se svejedno ukakila🙈. Pa mi je rekla da se uopce ne zamaram time, da to tako valjda mora biti i da necu biti ni prva ni zadnja ako mi se to dogodi, da to dozivim kao nesto normalno🤣🤣🤣. Mislim, i ja imam problema s probavom pa me muka od toga hvata. Sve se nadam da ce priroda odraditi svoje pa da ce me trudovi ranije ocistiti. A onda ce i taj klistir biti lakse podnijeti….VALJDA🤣
Joooj i meni je muka kad se sjetim te divne pojave na poroduIzgleda da ću ja biti ko tvoja frendica, jer moja probava je i inače užasna, a sad je još gore. Muka mi je od toga, ali nekako si moram u glavi zacrtati da to mora proć jednom, isto kao i porod, pretpostavljam da neću biti ni prva ni zadnja kojoj se to dogodi tijekom poroda i nadam se da se to sve brzo zaboravi poslije
Bas mi sestra pricala da je s trecim prvo ricinusovo ulje morala popit i odmah ju je potjeralo i bez klistriranja ali od tiskanja joj je isto izletilo na plahtu i one odmah uzele to dezifincirale podrucje i stavile novu plahtu kao da se nista nije desilo…
Ja jedva cekam praznjenje 🤣🤣🤣🤣 da se napokon ko covjek istovarim jer ove dvije/tri kuglice svaki drugi dan ce me izludit. Prije imala stolicu dva puta u danu a sad imam stolicu svaka skoro dva dana 😭 zaboravila sam onaj sirup u stanu…
haha super, nisam jedina koja tak ima stolicu, užas, i mene već izluđuje.. spominješ sirup neki, koji točno? jel pomaže? jer ja pijem magnezij, do prije par tjedana je bilo sve ok, al sad kao da je sve stalo pa tražim druge alternative
Ona prijateljica mi je rekla da su neki Eva cepici super stvar u trudnoci! Ugl, 5-6 komada u pakiranju kosta oko 60kn ali da zlata vrijede. Nju je to spasavalo…kao rade na principu da uspjene stegnutu stolicu pa se dobije poriv za wc. To mi je sljedece za kupiti
Joj nekako se grozim tih čepića i htjela bih isprobati prije sve ostalo, pa ako baš ne ide, onda čepiće.
Ovdje svaki put zanimljiva tema, danas klistir 🙈
Ja inace nemam stolicu bas svaki dan, vise svaka 2-3, par put sam stavljala i eva cepice. Ali eto taj dan kad su krenuli trudovi (predvecer) sam isla 3 put, odma mi je bilo sumljivo
A ciscenje ne boli, samo je malo neugodno, doslovno nasipaju valja pol litre vode i kazu da drzis sto duze mozes. Uopce ne znam kako je to moguce drzati, pogtovo u trudu 🤔 Mene jos poslali na wc skroz na drugom kraju hodnika, bolje da ne pricam detalje 🙈
A vrhunac je bio sto su mi dali posudicu da stavim uzorak stolice 😱 stvarno neznam sta su ocekivali, to je bila kisa, a ne stolica 🤪
Kad smo kod normabela, mislim da bi meni sad jedan dobrodosao. Kontam da bih ga i popila da ga imam u kuci. Mama mi je sad toliko nadigla tlak da ne znam sto bih sa sobom! Jesam psiholog, ali nekad ne mogu shvatiti njezina razmisljanja i taj njen mozak. Imamo nekih nikad razrijesenih problema u odnosu koji su potaknuti mojim traumatskim iskustvom kad me nije podrzala kako bi jedna majka trebala (sta jedna majka, svaki covjek na kugli zemaljskoj) i danas mi opet da do znanja kako razmislja i jos poteze tu temu a ja trudna. Ljuta sam ko pas!
Ugl, malo vam se jadam jer ako to spomenem mm-u bit ce velikih obiteljskih sranja jer ce on zapizdit. S pravom, ali ne da mi se prozivljavati drame. Jos mi sad trebaju doci gosti pa se ne mogu ni rasplakati da si olaksam….joooooj, ljudi su cudo jedno!
Eto, ne zamjerite, ali malo mi lakse sad kad brbljam o o tome🙄
Drzi se draga
Vjerujem da ti je tesko, jer mama je uvjek mama. Pogotovo kad dobijes djete tesko je razumjeti necije ponasanje i postupke...
Ovdje svaki put zanimljiva tema, danas klistir 🙈
Ja inace nemam stolicu bas svaki dan, vise svaka 2-3, par put sam stavljala i eva cepice. Ali eto taj dan kad su krenuli trudovi (predvecer) sam isla 3 put, odma mi je bilo sumljivo
A ciscenje ne boli, samo je malo neugodno, doslovno nasipaju valja pol litre vode i kazu da drzis sto duze mozes. Uopce ne znam kako je to moguce drzati, pogtovo u trudu 🤔 Mene jos poslali na wc skroz na drugom kraju hodnika, bolje da ne pricam detalje 🙈
A vrhunac je bio sto su mi dali posudicu da stavim uzorak stolice 😱 stvarno neznam sta su ocekivali, to je bila kisa, a ne stolica 🤪
Haahahahahahahahaha krepavam 😂😂😂😂
Teme su nam stvarno ono...ludilo 😂
Cure oprostite kaj upadam ovako, inace sve redovno citam :)
Imam jedno pitanje koje me malo brine, jel ima koja cura da jos nije osjetila nikakve pokrete bebe?
Inace mi je ovo prva trudnoca, 20+1, jest da imam nesto viska spekeca na trbuhu neznam koliko to utjece na sam osjecaj
Iskreno malo sam vec zabrinuta
Ja sam tek jucer prvi put osjetila ono "za pravo" s 21tt i otad ne prestaje 🤣 isto prva trudnoca, nemoj se brinuti, svakome to drukcije bude
Cure oprostite kaj upadam ovako, inace sve redovno citam :)
Imam jedno pitanje koje me malo brine, jel ima koja cura da jos nije osjetila nikakve pokrete bebe?
Inace mi je ovo prva trudnoca, 20+1, jest da imam nesto viska spekeca na trbuhu neznam koliko to utjece na sam osjecaj
Iskreno malo sam vec zabrinuta
Ja sam tek jucer prvi put osjetila ono "za pravo" s 21tt i otad ne prestaje 🤣 isto prva trudnoca, nemoj se brinuti, svakome to drukcije bude
Hvala 😁😘
Sortiraj odgovore
Najstariji