Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • DaVoS
    27. Svibanj 2019. 09:36

Pozdrav, nije me bilo ovih dana pa nisam sigurna za sve teme koje su prošle, ali evo čisto da se javim i sa svojim informacijama. Išla sam na 3D/4D ultrazvuk. Bila sam u Šidu u Srbiji u jednoj privatnoj poliklinici. Sve je super, u redu i kako već treba, ali mi je zanimljivo koliko drugačiji pristup trudnoći imaju doktori u Srbiji u odnosu na ove naše (bar ove koje sam ja imala priliku sresti).
    Pikulica ništa se ne smije jesti za OGtt, čak ni vodu piti. Samo sjediš i čekaš da prođe 1 sat da ponovo vadiš krv. I da sva tri puta vade iz vene.

PatyDi
    27. Svibanj 2019. 09:37

Meni je rečeno da mogu piti vode između vađenja za ogtt jer inače ne znam kako bih izdržala 2 sata bez tekućine...

nopobo
    27. Svibanj 2019. 09:38

Ajme noćne more imam unaprijed od OGTT. Šalje me gin na to idući tjedan a već mi je podne. Moja beba luduje i divlja non-stop. Prije je to bilo uvijek u isto vrijeme a sada je kad god, samo da se pleše po mom trbuhu. Počeli su se pokreti vidjeti pa kad ležim gola trbuha baš se vidi zloćka kako izvodi gluposti. 
    Nego, da podijelim s vama svoje iskustvo pa možda nekome pomogne. Inače otkad sam trudna stalno otkrivam neke nove bolove te leđa, te guza te ovo te ono ali u srijedu navečer me počeo boljeti donji dio trbuha. To se nastavilo u četvrtak i ti bolovi su bili kao menstrualni-malo prestanu pa malo su intenzivni i nikako da prođu i naravno ja sam se do popodneva zabrinula jer sam mogla samo ležati. Ginićka mi nije radila i poslali su me s hitne doma na hitan ginekološki prijem u Pulu. Tamo su me odmah obradili i to temeljito, vađenje krvi, vaginalni i abdominalni UZV i pregled. Nisam krvarila i osjetila sam bebu kako se miče cijelo vrijeme. Idući dan me prestalo boljeti ali ipak su mi rekli da se vratim u Pulu preventivno. Nalazi krvi normalni. Ukratko, riječ je o bolovima vezanim uz rastezanje ligamenata oko maternice i bokova, nisam imala pojma da mogu biti tako intenzivni...

Angelina
    27. Svibanj 2019. 09:42

DijMar

Meni je rečeno da mogu piti vode između vađenja za ogtt jer inače ne znam kako bih izdržala 2 sata bez tekućine…

Naravno, isto tako i prije. Pa cure ne idete na operaciju, idete na vadenje krvi. Ne znam jel znate kako je vaditi krv dehidriranoj osobi? Onda ovi u labosu izbodu ljude pa se ljudi ljute i ne znam sta, a sve bezveze. Trudne ste i morate piti vodu i to je to

Maša62
    27. Svibanj 2019. 09:44

Pozdrav svima ,ja na ogtt moram idući tjedan kad ću biti u 24 tjednu muka mi je već sad 🤦‍♀️.Imam novu nuspojavu u trudnoći oticanje stopala i gležnjeva ima li koja već to ? Mislila sam da to tek počinje u 3 tromjesječju .

felicita28
    27. Svibanj 2019. 09:56

Maša62

Pozdrav svima ,ja na ogtt moram idući tjedan kad ću biti u 24 tjednu muka mi je već sad 🤦‍♀️.Imam novu nuspojavu u trudnoći oticanje stopala i gležnjeva ima li koja već to ? Mislila sam da to tek počinje u 3 tromjesječju .

Imam ja unazad 3 4 tjedna, narocito kad dugo stojim na istom mjestu ili dugo sjedim...to mi je bilo zezbuto na poslu pa sam uzela komplikacije i prestala raditi. Imasnu ljekarni ili dmu neke preparate za ublazavanje oticanja poput nikel kreme, lioton gela i tako to pa mozes probati s time mazati

mc_zgb
    27. Svibanj 2019. 10:22

Angelina

mc_zgb

MaybeBaby

na ogtt se dolazi natašte .. 12 sati prije se ne smije nista jesti . ujutro kad se ustanete ni jesti ni pit prije vađenja krvi onda dobijete glukozu koju popijete i nakon sat vadite krv i nakon jednog opet .. i teek onda mozete jesti .
    tako je meni bilo

Pretpostavljam voda se može piti prije? Isto tako, terapije koju pijemo isto može? Mislim, moram ju popit, pa čisto da se informiram na vrijeme

Ne znam sto tocno pijes od terapije, ali bolje da to taj dan ostavis za poslije ako mozes

Ma pijem euthyrox, za štitnjaču. Pitat ću još ginekologicu, ali pretpostavljam da ju mogu popit, mislim, moram ju popit kako god. A i kao što je netko rekao, treba piti vode jer nema koristi ako budemo dehidrirane, jer je onda muka izvaditi krv/pronać venu. 

Frajla
    27. Svibanj 2019. 10:22

Lioton je bazi heparina, ja se nebi igrala s tim u trudnoci... eventualno nesto prirodno
    Ja srecom jos ne oticem, ocekujem tu muku kad krenu vrucine. Noge gore i piti sto vise vode

Frajla
    27. Svibanj 2019. 10:25

Angelina

DijMar

Meni je rečeno da mogu piti vode između vađenja za ogtt jer inače ne znam kako bih izdržala 2 sata bez tekućine…

Naravno, isto tako i prije. Pa cure ne idete na operaciju, idete na vadenje krvi. Ne znam jel znate kako je vaditi krv dehidriranoj osobi? Onda ovi u labosu izbodu ljude pa se ljudi ljute i ne znam sta, a sve bezveze. Trudne ste i morate piti vodu i to je to

Ovo je nama bas doktorica na tecaju govorila, na porodu se moze odbiti sto god hocete. Ukljucujuci i to da vam stave braunilu. Al onda ako kolabirate nitko ziv vas nece uspit nabost

27. Svibanj 2019. 10:31

Frajla

Lioton je bazi heparina, ja se nebi igrala s tim u trudnoci… eventualno nesto prirodno
    Ja srecom jos ne oticem, ocekujem tu muku kad krenu vrucine. Noge gore i piti sto vise vode

Meni je receno da za vene koristim lioton tako da se moze koristiti u trudnoci 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.