Joj, a te price doktori ovakvi, doktori onakvi 🤦🏼♀️
Sigurno na ih ima svakakvih, ali mislim da nije to tako kako se prica.
Evo npr citam nedavno zenska pise kako joj je bilo groooozno na porodu, ona je tamo vristala satim, a babica ju nije ni dosla drazti za ruku i jos su vikali na nju 🤦🏼♀️
Pa mislim stvarno. Prvo, kad netko vristi moras se derati da te cuje. Drugo, vristanje je medu glupljim stvarima koja se moze raditi tamo, ne dise se pravilo pa ni mama ni beba ne dobijaju dovoljno kisika, trosi se snaga bazveze i jos apsolutno svima idete na zivce. I treca, babice imaju puno pametnijih stvari za raditi od drzanja nekog za ruku, najcesce trce izmedu boxova jer niste jedine i usput slusaju ctg-ove iz predrađaone…
Bez ljutnje na ovaj komentar sada… Ima nas svakakvih ali u kbc osijek sam nazalost cula puno vise losih iskustava nego dobrih. Da su sestre doktorice svakakvih komentara sam cula da vredjaju zene da se izderavaju rijecima tipa sta se deres kad si se jebala onda se nisi derala. I osobno da ti kazem kako sam prije sadasnje ginekologinje imala jednu koja se izderavala na zene i bila uzasno neugodna zena. Tako da vjerujem da ima svakakvih zena i u toj bolnici. I vidi nije isto zenama koje su rodile pa znaju sta i kako. Prvorotkinje se i uplase i od bola mozda i zaborave da bi trebale slusati sto im se kaze ali tada treba bit covjek pa smirit zenu pogotovo ako nemaju nikog pored sebe na porodu. Svaka cast na dobrim iskustvima u os ali ja dok ne dodjem tamo ne vjerujem da ce me itko ljepim rijecima uvest u bilo sta. Zato sam i rekla da bih povela nekog sa sobom jer onda mene ima tko smiriti nemoram se nadat da ce mi jedna babica ili sestra ili doktorica reci da se smirim ili bilo sta slicno. Na kraju nije mi jasno kako jedna zena koja je i sama rodila moze nest ruzno rec bilo kojoj prvorotkinji kad je i ona sama bila prvorotkinja.
Naravno da se ne ljutim, nit se imam za sto ljutiti, a ne vidim zasto bi se netko drugi nasao uvrijedenim.
Naravno, nije porod svima jednak niti prag tolerancije boli niti uopce cijeli dozivljaj toga. Ali mislim da se svatko moze sabrati i suradivati. Jer ako zena nece disati i tiskati ne moze to nitko napraviti umjesto nje.
Naravno da nas je sve strah, ali evo iskreno ni u jednom trenutku zivota nisam mislila da ikome trebam biti centar svijeta, pa tako ni u radaoni. Pet nas je u tom trenu bilo na dva tima, nisam ja nist posebno.
Manich što se tiče pratnje koja je već rodila, tipa mama, baka ili štaj a znam koja žena koja nije prošla tečaj, jer to tada nije bilo, barem moja mama nije to obavila, mislim da ipak moraju sudjelovati, barem na jednom predavanju (tako je rečeno nama, da pratnja nek barem bude na jednom dijelu tečaja). Ja sam čak razmišljala i o douli, ali malo mi je financijski puno za to. Dečko se malo premišlja za sada, ali imat će potvrdu pa će se on i moja mama lako zamijeniti ako ne bude mogao izdržati sam porod. A gle, možda ćeš htjeti biti sama, nismo sve iste i pošto ne znamo kako će biti i kakve će biti naše reakcije, neke od nas će možda željeti da nema nikog pored….
Uhh pa to je sranje jer kako nemam nikakva primanja kako platit taj tecaj kako bi netko mogao samnom ici.. E bas sam sad bljak volje.. Ja nezelim biti sama tamo jednostavno se i ovako osjecam izdano usamljena sam uzasno jer nemam muskarca kraj sebe i opcenito nemam bas neku ogromnu podrsku od strane mojih.. Svi oni su tu za mene ali da su bas super sretni sto sam odlucila roditi dijete i odgajati ga sama to im je ono bas teret veliki. Moj otac i dalje svima prica kako cu se ja udati i kao sve divno i bajno a jasno sam im dala do znanja da od toga nece biti nista.
ma imam vremena razmislit jos .
sestra je rodila prvo prirodno drugo na carski i rekla je sama da moze birat svako bi na carski rodila
ona je nakon 15 dana ko nova bila a malog je od prvog dana kad su dosli kuci sama presvlačila i nosila i spremala bočicu
Manich što se tiče pratnje koja je već rodila, tipa mama, baka ili štaj a znam koja žena koja nije prošla tečaj, jer to tada nije bilo, barem moja mama nije to obavila, mislim da ipak moraju sudjelovati, barem na jednom predavanju (tako je rečeno nama, da pratnja nek barem bude na jednom dijelu tečaja). Ja sam čak razmišljala i o douli, ali malo mi je financijski puno za to. Dečko se malo premišlja za sada, ali imat će potvrdu pa će se on i moja mama lako zamijeniti ako ne bude mogao izdržati sam porod. A gle, možda ćeš htjeti biti sama, nismo sve iste i pošto ne znamo kako će biti i kakve će biti naše reakcije, neke od nas će možda željeti da nema nikog pored….
Uhh pa to je sranje jer kako nemam nikakva primanja kako platit taj tecaj kako bi netko mogao samnom ici.. E bas sam sad bljak volje.. Ja nezelim biti sama tamo jednostavno se i ovako osjecam izdano usamljena sam uzasno jer nemam muskarca kraj sebe i opcenito nemam bas neku ogromnu podrsku od strane mojih.. Svi oni su tu za mene ali da su bas super sretni sto sam odlucila roditi dijete i odgajati ga sama to im je ono bas teret veliki. Moj otac i dalje svima prica kako cu se ja udati i kao sve divno i bajno a jasno sam im dala do znanja da od toga nece biti nista.
Cijena ti je 400 kuna bar tu kod nas u Osijeku , imas jos vremena skupit novcice za to ☺
Meni je pisalo isto, s time da ja moram raditi kontrolu u 6.i 8.mj trudnoce zbog negativnog rh faktora
Raspitaj se malo za te tecajeve u drugim ustanovama. U zg ima u domovima zdravlja, mi smo isli tamo i bilo je besplatno. Potvrda isto vrijedi ko i iz bolnice. I gledaj si na vrijeme jer mnogi preko ljeta imaju pauzu
Curee imam jedno pitanje
ja sam sada 15+3 i nadobudno se nadam da cu sutra na pregledu moozda znat koji je spol pa me samo zanima kad su Vama rekli sto tocno nosite ?,
Nije mi pretjerano bitno jel decko il cura al voljela bih znati zbog robice i ostalih stvari
prva mi je trudnoca …
Meni je dr u prosloj trudnoci, u 12tt rekao da je decko, a u 18tt sam radila anomaly i tada mi je receno da je cura i cura se rodila.
Sad sam, kao i ti 15tt, idem 31-og na pregled i nadam se isto da cu saznati spol.
tog je i mene strah da mi ne kaze jedno aa ono boom drugo
poznanici mojoj su do kraja vikali cura cura a kad ono musko 😂 kaze neznam ko je u većem soku ja muž il doktor 😂😂
Moja beba je na zadnjem uzv-u prvu minutu sudjelovala aa onda je odlučila spavat 😂 pa se samo nadam da nece tako i sutra biti ..
aa sto se poroda tice ja imam do tog jos 5 mjeseci al naslusala sam se svega od toga da im je bilo grozno da su umirale od bolova do toga da su ušle i izašle maltene odmah.. tako da je sve to do osobe i do praga boli
moj je osobno nikakav mene boli vađenje krvi i problijedim lose mi dode . tako da ja iskreno neznam kako cu.
sreća kod nas rodilište i ginekolozi imaju razumijevanja pa ponude i carski pod narkozom da se majka ne pati psihički i fizički a samim time i dijete da ne pati nepotrebno .
imam jos vremena razmislit sto cu i kako cu
oprostite na dugom postu
Dobro se raspitaj o iskustvima nakon carskog prije nego se odlucis. Svakako, vjerujem da svatko ima pravo na izbor i svoje razloge.
Ali nakon svih iskustava koje sam citala od cura koje su bile, nebih se na njega odlucila da mogu birati (izuzev neki indikacije tipa beba na zadak i sl)
Porod boli, boli ko sam vrag, ali u najgorem slucaju sve skupa traje 24 sata. Kasnije je nekima teze, nekima lakse, ali osim u slucaju nekih bas teskih komplkacija relativno brzo prode
Poslje carskog je bas svima tesko, to je operacija gdje ti rezu i kozu i nekoliko slojeva misica i maternicu, treba vremena da zaraste, a trebas se brinuti o bebi nakon toga. I bez obzira na svu pomoc, opet ne mozes ne nositi svoju bebu, presvlaciti i ju i sve sto treba….
Ja sam rodila na carski zbog zadka, bilo je pod spinalnom i ok je dok ne popusti. Kasnije dobivas protiv bolova pa je podnosljivo. Meni se bilo najteze posjesti ali vise zbog slabosti od nejedenja, nego boli. Kad sam porucala, digla se bez problema. Kasnije je boljelo jos neko vrijeme ali nista strasno.
Nadam se sad vaginalnom porodu ali dosta ih kaze da cu vjerojatno opet na carski.
Raspitaj se malo za te tecajeve u drugim ustanovama. U zg ima u domovima zdravlja, mi smo isli tamo i bilo je besplatno. Potvrda isto vrijedi ko i iz bolnice. I gledaj si na vrijeme jer mnogi preko ljeta imaju pauzu
Draga ja sam iz Belog Manastira nemogu ja u zg na tecaj..
Sortiraj odgovore
Najstariji