Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    PaulaPerkovic
    22. Svibanj 2019. 09:54

Manich

PaulaPerkovic

Meni je mm otisa tako da smo maleni i ja sami i najrade nebi nista skuhala jer i on i ja pojedemo nes sitno tako da ne znsm ni ja sto cu, moguce spinat i pire s sniclama😤😤

Manich, muska imena? Hmm
    Noah, Ian, Benjamin, Noel, Fran.. Evo psr imena koja su meni prekrasnaa 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️🤭 pa ako ti s ene svidi budem jos smislila

Uuuuu Ian i Benjamin divnooo.. Dolaze u obzir.. Hvalaaa

Prekrasnaa su imena, internacionalna i lako prihvatljiva svugdje, di god da ode udomacit ce se s imenom, ta su meni najdraza 🥰🥰🥰

LollyBB
    22. Svibanj 2019. 09:56

Jučer sam odslušala predavanje o anesteziji na Merkuru i slažem se s doktoricom koja je rekla da trpiti bolove samo zato što smo žene i mi to možemo, nema smisla. To je tako individualno, naglasila je više puta. Netko bolje podnosi bol, netko lošije, a svaki porod je drugačiji. Komplikacije postoje, kao i pri svakom postupku, upoznala nas je i s njima, ali se ne smijemo zastrašiti sa svime što kruži po netu. Uostalom, kad pijete lijekove, moguće su nuspojave. Poznajem žene koje su bile protiv epiduralne, ali zbog dugotrajnog poroda, jednostavno više nisu mogle izdržati pa su ipak pristale. Druge su uspjele bez i imale brzi porod.  Tijekom poroda se stignemo predomisliti. :) Prošle godine sam zbog pretrage morala obaviti lumbalnu punkciju. Isto tako sam morala potpisati pristanak i pročitati sve moguće posljedice, od minornih do paralize. Nije ti svejedno, ali nekako imam pozitivan stav i vjerujem da do toga neće doći. :) Od nuspojava, imala sam glavobolje i mučnine, što je i doktorica navela nakon epiduralne. U ležećem položaju je bilo sve ok, ali prilikom ustajanja, glavobolje su bile gadne, a onda i mučnine. Trebalo mi je cca tjedan dana oporavka, a još sam povremeno osjećala tupu bol na mjestu uboda. S obzirom da sam mimoza i prag boli mi je nikakav, očekujem da ću zatražiti epiduralnu, bez obzira na moguće nuspojave, koje nisu ugodne, ali prođu. Treba prikupiti informacije, a onda kada dođe dan D, lako ćemo odlučiti.

anemone
    22. Svibanj 2019. 10:12

Cure koje ste bile na tečaju, šta je doktorica rekla za ograničenja, tko ju možda ne može primiti? 

• Natalie
    22. Svibanj 2019. 10:14

Što se tiče epiduralne, svakako sam za. Ako nešto može ublažiti bolove, što da ne. A što se tiče nuspojava, svaki lijek ih nažalost ima. Ja sam imala carski pod epiduralnom, sve prošlo super, bez nuspojava. Nije me čak ni ubod bolio.

• Natalie
    22. Svibanj 2019. 10:16

Ne znam za sve slučajeve kada ju ne možeš primiti ali znam da epiduralnu ne možeš ju primiti ako si već u poodmakloj fazi poroda, već dosta otvorena i  spremna za izgon. 

anemone
    22. Svibanj 2019. 10:22

Natalie

Ne znam za sve slučajeve kada ju ne možeš primiti ali znam da epiduralnu ne možeš ju primiti ako si već u poodmakloj fazi poroda, već dosta otvorena i spremna za izgon.

To znam za taj dio, vjerovatno će cure napisat šta su čule jučer.
    Baš to, šta nam može olakšati, zašto ne. Kako kažeš, bilo koji zahvat ili lijek može imat od najmanjih posljedica do nekih gadnih. Ne treba razmišljati o tom, samo pozitivno 😊

Frajla
    22. Svibanj 2019. 10:28

Vidim vec su krenula razmisljanja o porodu
    Evo mog iskustva - odmah da kazem za one koje je strah procitati, nema nista gadno 😂
    Lezala sam u bolnici, pa sam bar bila postedena razmisljanja kada krenuti... ctg mi nije ocitavao trudove, stalno su me slali spavati, kao nije to jos pravo. Onda me u jednom trenu dr dosao gledati, 6 cm otvorena 😱 Malo je nastala panika, brzo su me pripremili, stavilo u predradaonu i od tamo sam zvala muza da krene. Naravno, u tom bunilu sam trazila epiduralnu, iako znam da ne ide iza 4 cm (u trudnickoj sam vec pitala sta treba, samo svjezi nalaz krvi i to su mi odma dali uputnicu i u boxu potpisati). Nakon nekih pol sata sam zvala da moram tiskati, naravno komentari "ma da, vec, pa tek ste dosli", stavili me u box. Doktor me gleda, ja zujim ocima okolo, vidim sestra otvara braunilu da mi stavi, on govori, o pa ovo je stvarno za tiskati, ona baca tu braunilu, trci. Za 10 min beba vec lezala na meni. Naravno da nisam dobila epiduralnu i da nisu stigli muza uvesti, doveli su ga kad sam rodila.
    Eto, svima zelim takav porod. Naravno da mi je zao da muz nije bio, ali kad bi birala hocu muza tamo ili ekspresan porod biram ovo drugo.

Frajla
    22. Svibanj 2019. 10:42

Imam piletinu koja mi nije stala u zamrzivac, pa za danas radim pecenu i rizi bizi i odmah za sutra pileci saft
    Ni ja nemam ideja, imam osjecaj da stalno pravim jedno te isto

PaulaPerkovic
    22. Svibanj 2019. 10:57

Hahaha Frajla daj boze svima takaav porodd🤭🤭🥰🥰
    Sad cu vam ispricati moje iskustvo heheh.. 
    Ja sam sjedila s svekrvom kad je pocelo komesanje na stolici i nekakvi stisci u trbuhu i ja odmah saljem mami porukuuu hahaha muz je bio kod prijatelja i bilo je 9 ipo navecer, mama mi odgovara ja joj saljem razmak izmedu tih stiskaja i kolikko traje i saljem js njoj to sat vremena al nista me ne boli, bila sam uvjerrna da su lazni trudovi i odem ja prosetat, pa legnem, pa se otusirala pa opet legla i nije prestajalo samo se pojačalo i znala sam odmah da nisu lazni i vec je bilo ponoc ipo i zovem ja mamu hajd dodi ti po nas pa cemo ako nista bar ici provjeriti lako se vratimo kuci ahhaah i zovem muza da trci kuci, i dosli smo u bolnicu u 00:45 i ulazin ja unutra, pogleda me dr i kaze 4 cm si otvorena i ja si mislim ma taman da odspavam i ujutro rodim ko covik, ali ne ahhaahha uveli oni mene u sobu za klistir😭😭 i nakon toga wc i setanje pola sata ii u radaonuuuu dolazi meni muz samnom i krecu trudovi koji su izdržljivi i trajali su do 3 ujutro i od 3 do 6 i 50 su bili ti jaki trudovii koji su bas bas boljeli ii u 6 i 50 krenulo tiskanje tu je svs bol prestala ii rodils u 6 i 55 misa maloggg 🤭🤭🥰🥰🥰

LollyBB
    22. Svibanj 2019. 11:17

anemone

Cure koje ste bile na tečaju, šta je doktorica rekla za ograničenja, tko ju možda ne može primiti?

Povišeni intrakranijalni tlak, infekcije na koži, koagulopatije, mislim da se izbjegava ubod i ako imaš tetovažu na mjestu gdje bi trebali ubosti, zatim ako ste do sada imali alergijske reakcije na anesteziju.. Ne sjećam se šta je još rečeno. :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.