Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Julie
    22. Svibanj 2019. 12:47

Moj se dugo skrivao, saznala sam tek u 22. tjednu da je deckic. 

22. Svibanj 2019. 12:55
    Jel imala koja ovakav nalaz za krvnu grupu ...ova napomena me malo plaši
    Jel imala koja ovakav nalaz za krvnu grupu ...ova napomena me malo plaši

Frajla
    22. Svibanj 2019. 13:02

Meni je isto pisalo, tj pisalo je kontrola u 8 mjesecu trudnoce (u zg na transfuziniji sam radila)
    Pitala dr u trudnickoj (tamo sam isla cijelo vrijeme) i rekla je da ne trebam ponavljati 
    Nemam pojma zasto to pisu... frendica mi je rekla da su njoj prije operacije uzimali dva uzorka za odredivanje krvne grupe, kao da nebi slucajno dobili krivi rezultat, pa mozda zbog toga....

anemone
    22. Svibanj 2019. 13:10

Hvala lolly, Julie 😊
    Šta se tiče spola, sve ovisi koliko tvrdoglavu bebu imaš (u kojem je položaju) . Ova moja sjedi na nogama i ne da se koliko se god doktorica trudila vidjet. Već dok je planirala odustati onda se gospođica odlučila pokazati (sa 20tj)😂
    Sa 16 tjedana apsolutno nije trzala da se pomakne 😁

Frajla
    22. Svibanj 2019. 13:18

Joj, a te price doktori ovakvi, doktori onakvi 🤦🏼‍♀️
    Sigurno na ih ima svakakvih, ali mislim da nije to tako kako se prica. 
    Evo npr citam nedavno zenska pise kako joj je bilo groooozno na porodu, ona je tamo vristala satim, a babica ju nije ni dosla drazti za ruku i jos su vikali na nju 🤦🏼‍♀️
    Pa mislim stvarno. Prvo, kad netko vristi moras se derati da te cuje. Drugo, vristanje je medu glupljim stvarima koja se moze raditi tamo, ne dise se pravilo pa ni mama ni beba ne dobijaju dovoljno kisika, trosi se snaga bazveze i jos apsolutno svima idete na zivce. I treca, babice imaju puno pametnijih stvari za raditi od drzanja nekog za ruku, najcesce trce izmedu boxova jer niste jedine i usput slusaju ctg-ove iz predrađaone...

22. Svibanj 2019. 13:33

Moja beba je na zadnjem uzv-u prvu minutu sudjelovala aa onda je odlučila spavat 😂 pa se samo nadam da nece tako i sutra biti .. 

aa sto se poroda tice ja imam do tog jos 5 mjeseci al naslusala sam se svega od toga da im je bilo grozno da su umirale od bolova do toga da su ušle i izašle maltene odmah.. tako da je sve to do osobe i do praga boli 
    moj je osobno nikakav mene boli vađenje krvi i problijedim lose mi dode . tako da ja iskreno neznam kako cu. 
    sreća kod nas rodilište i ginekolozi imaju razumijevanja pa ponude i carski pod narkozom da se majka ne pati psihički i fizički a samim time i dijete da ne pati nepotrebno .
    imam jos vremena razmislit sto cu i kako cu 
    oprostite na dugom postu 

Angelina
    22. Svibanj 2019. 13:53

MaybeBaby ne sekiraj se, trebalo bi te brinuti da to ne pise. Sto se tice ponavljanja, radi se zbog Rh faktora. Transfuzija ima takvu praksu navesti da pozitivne trudnice ponove oko 8. mj., negativne i nesto ranije, ali u principu bi ponavljati trebale uglavnom negativne trudnice i sve ovisi hoce li nekoga ginekolog poslati ili nece (pozitivne se uglavnom ne salje).
    ...
    Sto se otkrivanja spola tice, ja sam saznala u 18. tjednu i to jedva nekako i na pregledu kasnije je opet potvrdila da je curica.
    ...
    Za epiduralnu.. hmm, ja trenutno nisam za to, ali ne iskljucujem si mogucnost da se odlucim na nju, definitivno o tome necu ni razmisljati dok ne dode do tog dana. Nekako se nadam da ju necu uzeti jer zbilja imam visok prag boli, mogu podnijeti svasta, ali eto nikad se ne zna.. nikad nisam zalila sto sam med. struke, ali sad u trudnoci svaki dan pozelim da mi se izbrise sve sto znam sve dok se ne budem morala vratiti na posao 😂 da ne znam nista o tome odmah bi pristajala na sve sto mi se nudi vjerojatno 😁
    I da.. po mojoj nekoj procjeni, puno vise epiduralnu hvale anesteziolozi, ginekolozi ipak nesto manje. Svima nam zelim super porode, a kao sto je netko vec spomenuo mislim da ce, barem meni, puno gori biti oporavak. Ali sve mi to mozemo 😊 
    Ja jos samo 3 i pol mjeseca, a kao da sam jucer ugledala plus na testu, znaci vrijeme leti nenormalnooo

22. Svibanj 2019. 13:55

Frajla

Joj, a te price doktori ovakvi, doktori onakvi 🤦🏼‍♀️
    Sigurno na ih ima svakakvih, ali mislim da nije to tako kako se prica.
    Evo npr citam nedavno zenska pise kako joj je bilo groooozno na porodu, ona je tamo vristala satim, a babica ju nije ni dosla drazti za ruku i jos su vikali na nju 🤦🏼‍♀️
    Pa mislim stvarno. Prvo, kad netko vristi moras se derati da te cuje. Drugo, vristanje je medu glupljim stvarima koja se moze raditi tamo, ne dise se pravilo pa ni mama ni beba ne dobijaju dovoljno kisika, trosi se snaga bazveze i jos apsolutno svima idete na zivce. I treca, babice imaju puno pametnijih stvari za raditi od drzanja nekog za ruku, najcesce trce izmedu boxova jer niste jedine i usput slusaju ctg-ove iz predrađaone…

Bez ljutnje na ovaj komentar sada...  Ima nas svakakvih   ali u kbc osijek sam nazalost cula puno vise losih iskustava nego dobrih. Da su sestre doktorice svakakvih komentara sam cula da vredjaju zene da se izderavaju rijecima tipa sta se deres kad si se jebala onda se nisi derala. I osobno da ti  kazem kako sam prije sadasnje ginekologinje imala jednu koja se izderavala na zene i bila uzasno neugodna zena. Tako da vjerujem da ima svakakvih zena i u toj bolnici. I vidi nije isto zenama koje su rodile pa znaju sta i kako. Prvorotkinje se i uplase i od bola mozda i zaborave da bi trebale slusati sto im se kaze ali tada treba bit covjek pa smirit zenu pogotovo ako nemaju nikog pored sebe na porodu. Svaka cast na dobrim iskustvima u os ali ja dok ne dodjem tamo ne vjerujem da ce me itko ljepim rijecima uvest u bilo sta. Zato sam i rekla da bih povela nekog sa sobom jer onda mene ima tko smiriti nemoram se nadat da ce mi jedna babica ili sestra ili doktorica reci da se smirim ili bilo sta slicno. Na kraju nije mi jasno kako jedna zena koja je i sama rodila moze nest ruzno rec bilo kojoj prvorotkinji kad je i ona sama bila prvorotkinja. 

PatyDi
    22. Svibanj 2019. 14:08

Manich što se tiče pratnje koja je već rodila, tipa mama, baka ili štaj a znam koja žena koja nije prošla tečaj, jer to tada nije bilo, barem moja mama nije to obavila, mislim da ipak moraju sudjelovati, barem na jednom predavanju (tako je rečeno nama, da pratnja nek barem bude na jednom dijelu tečaja). Ja sam čak razmišljala i o douli, ali malo mi je financijski puno za to. Dečko se malo premišlja za sada, ali imat će potvrdu pa će se on i moja mama lako zamijeniti ako ne bude mogao izdržati sam porod. A gle, možda ćeš htjeti biti sama, nismo sve iste i pošto ne znamo kako će biti i kakve će biti naše reakcije, neke od nas će možda željeti da nema nikog pored....

Frajla
    22. Svibanj 2019. 14:11

MaybeBaby

Moja beba je na zadnjem uzv-u prvu minutu sudjelovala aa onda je odlučila spavat 😂 pa se samo nadam da nece tako i sutra biti ..

aa sto se poroda tice ja imam do tog jos 5 mjeseci al naslusala sam se svega od toga da im je bilo grozno da su umirale od bolova do toga da su ušle i izašle maltene odmah.. tako da je sve to do osobe i do praga boli
    moj je osobno nikakav mene boli vađenje krvi i problijedim lose mi dode . tako da ja iskreno neznam kako cu.
    sreća kod nas rodilište i ginekolozi imaju razumijevanja pa ponude i carski pod narkozom da se majka ne pati psihički i fizički a samim time i dijete da ne pati nepotrebno .
    imam jos vremena razmislit sto cu i kako cu
    oprostite na dugom postu

Dobro se raspitaj o iskustvima nakon carskog prije nego se odlucis. Svakako, vjerujem da svatko ima pravo na izbor i svoje razloge.
    Ali nakon svih iskustava koje sam citala od cura koje su bile, nebih se na njega odlucila da mogu birati (izuzev neki indikacije tipa beba na zadak i sl)
    Porod boli, boli ko sam vrag, ali u najgorem slucaju sve skupa traje 24 sata. Kasnije je nekima teze,  nekima lakse, ali osim u slucaju nekih bas teskih komplkacija relativno brzo prode
    Poslje carskog je bas svima tesko, to je operacija gdje ti rezu i kozu i nekoliko slojeva misica i maternicu, treba vremena da zaraste, a trebas se brinuti o bebi nakon toga. I bez obzira na svu pomoc, opet ne mozes ne nositi svoju bebu, presvlaciti i ju i sve sto treba....

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.