Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Mamika99
    22. Svibanj 2019. 12:30

Manich

Zene jedno pitanje sad za ovo tko moze biti s nama na porodu. Jel jos uvijek stoji ono da zene koje su rodile mogu biti s nama na porodu.. Tipa mama, sestra, sestricna. Posto ja nemogu ocekivat niti zelim onog supka od mog bivseg tamo ni u posjetamo a kamoli da je uz mene dok radjam. Nekako me strah ici sama jer kazu da se bolje odnose prema zenama ako nisu same u radjaoni.. Ja sam iz Belog Manastira i rodit cu u Osijeku a za kbc Os svasta ruzno pricaju. Mislim da nisu bas obzirni svi i da znaju biti jako neugodni prema zenama kad radjaju.

Rodila sam u KBC Osijek i imam pozitivna iskustva, budu svakakvi kad su i žene svakakve, samo ih slušaj i bit će ok, i oni se svega naslušaju, pa im je oprošteno :) Prema meni su bili ok iako sam bila sama... Doktorica malo nadrndana dok me šila (trajalo je sat vremena), ali ajde i to je prošlo... Ne kažem da će ovaj put biti tako, ali eto, da čuješ malo nekoga s ok iskustvom :D

• Mamika99
    22. Svibanj 2019. 12:31

MaybeBaby

Curee imam jedno pitanje
    ja sam sada 15+3 i nadobudno se nadam da cu sutra na pregledu moozda znat koji je spol pa me samo zanima kad su Vama rekli sto tocno nosite ?,
    Nije mi pretjerano bitno jel decko il cura al voljela bih znati zbog robice i ostalih stvari
    prva mi je trudnoca …

Ja sam bila 14 + 2 kad mi je rekao spol, a prošli put mislim da je bilo malo kasnije jer ranije nismo ni radili uzv.. Ugl. ako je bebana nameštena tako da se vidi, možeš očekivati ;)

luce35
    22. Svibanj 2019. 12:33

Ja sam bila na uzv sa 16+3, beba se lijepo namjestila al dr nije htjela potvrditi bas zbog tog sto Frajla spominje za klitoris

• Mamika99
    22. Svibanj 2019. 12:36

E sad što se tiče epiduralne, dao mi je doktor par tjedana pred porod onaj neki papir di sve piše. Iskreno, prije toga nisam ni razmišljala o epiduralnoj, onda sam malo čak i počela, ali znam da je rekao da moram ranije javiti da mi naprave te neke pretrage zbog anestezije... Na kraju sam odlučila ići bez toga, nisam se previše bojala poroda i osećala sam se dosta spremnom, imala sam osećaj da mogu dosta boli otrpiti, a većina nas može :) iako, svako poznaje sebe, meni je više bio problem oporavak nego sam porod, ali eto moj je kratko trajao i nije bilo problema, sreća. Nadam se da će tako i ovaj put, iako se sad nekako više bojim. Dobro mi je mama rekla (a njoj njena mama), najlakše je prvi put, ne znaš šta te čeka :D Ako ste paničari, možda bolje uzeti epiduralnu nego da vas uhvati panika, ali inače, meni se bez ičega čini i jednostavnije :)

Julie
    22. Svibanj 2019. 12:47

Moj se dugo skrivao, saznala sam tek u 22. tjednu da je deckic. 

22. Svibanj 2019. 12:55
    Jel imala koja ovakav nalaz za krvnu grupu ...ova napomena me malo plaši
    Jel imala koja ovakav nalaz za krvnu grupu ...ova napomena me malo plaši

Frajla
    22. Svibanj 2019. 13:02

Meni je isto pisalo, tj pisalo je kontrola u 8 mjesecu trudnoce (u zg na transfuziniji sam radila)
    Pitala dr u trudnickoj (tamo sam isla cijelo vrijeme) i rekla je da ne trebam ponavljati 
    Nemam pojma zasto to pisu... frendica mi je rekla da su njoj prije operacije uzimali dva uzorka za odredivanje krvne grupe, kao da nebi slucajno dobili krivi rezultat, pa mozda zbog toga....

anemone
    22. Svibanj 2019. 13:10

Hvala lolly, Julie 😊
    Šta se tiče spola, sve ovisi koliko tvrdoglavu bebu imaš (u kojem je položaju) . Ova moja sjedi na nogama i ne da se koliko se god doktorica trudila vidjet. Već dok je planirala odustati onda se gospođica odlučila pokazati (sa 20tj)😂
    Sa 16 tjedana apsolutno nije trzala da se pomakne 😁

Frajla
    22. Svibanj 2019. 13:18

Joj, a te price doktori ovakvi, doktori onakvi 🤦🏼‍♀️
    Sigurno na ih ima svakakvih, ali mislim da nije to tako kako se prica. 
    Evo npr citam nedavno zenska pise kako joj je bilo groooozno na porodu, ona je tamo vristala satim, a babica ju nije ni dosla drazti za ruku i jos su vikali na nju 🤦🏼‍♀️
    Pa mislim stvarno. Prvo, kad netko vristi moras se derati da te cuje. Drugo, vristanje je medu glupljim stvarima koja se moze raditi tamo, ne dise se pravilo pa ni mama ni beba ne dobijaju dovoljno kisika, trosi se snaga bazveze i jos apsolutno svima idete na zivce. I treca, babice imaju puno pametnijih stvari za raditi od drzanja nekog za ruku, najcesce trce izmedu boxova jer niste jedine i usput slusaju ctg-ove iz predrađaone...

22. Svibanj 2019. 13:33

Moja beba je na zadnjem uzv-u prvu minutu sudjelovala aa onda je odlučila spavat 😂 pa se samo nadam da nece tako i sutra biti .. 

aa sto se poroda tice ja imam do tog jos 5 mjeseci al naslusala sam se svega od toga da im je bilo grozno da su umirale od bolova do toga da su ušle i izašle maltene odmah.. tako da je sve to do osobe i do praga boli 
    moj je osobno nikakav mene boli vađenje krvi i problijedim lose mi dode . tako da ja iskreno neznam kako cu. 
    sreća kod nas rodilište i ginekolozi imaju razumijevanja pa ponude i carski pod narkozom da se majka ne pati psihički i fizički a samim time i dijete da ne pati nepotrebno .
    imam jos vremena razmislit sto cu i kako cu 
    oprostite na dugom postu 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.