Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Anemeri99
    19. Svibanj 2019. 18:18

Na mahove me peru tako negativne misli da se ne mogu kontrolirat. Imam 27 godina i dvije neuspjesne trudnoce i samo zelim napokon imat mirnu trudnocu 

Frajla
    19. Svibanj 2019. 18:29

luce35

Meni je izdajalica bila neophodna, vec u rodilistu sam se izdajala jer sam imala mlijeka za 3 bebe. Odmah su mi to savjetovali jer su mi se prsi prepunile i upalile. I koristila sam ju dok god sam dojila. Pokusavala sam bez nje vodeci se logikom sto manje izdajam manje ce se i stvarati mlijeka ali nije bilo tako. I imala sam peh sto mlijeko nije samo curilo kad bi se napunile prsi. Jastucici za dojenje mi nisu trebali

Blago tebi, meni u bolnici nisu dali izdajalicu 🤬
    Kako mi je nadoslo mlijeko prepunila se jedna i mali nikako nije mogo uhvatiti. Rukama nisam znala/mogla izdojiti. Pitam sestru izdajalicu, kaze ona meni "mogu ja vama donjeti, ali tako cete si samo jos vise ostetiti bradavice", ja kazem dobro donesite, ona osla i nije se vise vratila 😡
    Tek mi je navecer iva iz druge smjene pomogla
    Iduci put svakako nosim svoju 

Frajla
    19. Svibanj 2019. 18:34

DijMar

Okej, znači izdajalicu treba imati u pripremi. Ručna ili električna? Neka marka tipa Nuk ili Avent ili pak nema veze?

Kazu da je elektricna puno bolja, ali i puno je skuplja. Moj savjet je rucnu, pa ako ju budes puno koristila uzmes kasnije elektricnu.
    Ja imam tommee tippee, jer je na sajmu bila snizena 40%. Iako sma jednom prilikom u intersparu vidila avent isto dosta snizeno, pa si pratite malo akcije.
    Zaboravila sam, jel nuk ili chicco bilo puno prigovora da ona rucka kojom se pumpa zna puknuti, proguglaj malo...
    Za cetku je gledas dobro, ima u dm 100% tamo medu stvarima za bebe njihova marka za neke sitne novce, ima siru (za bocu) i uzu (za sisac) stranu. 

• Breskvica
    19. Svibanj 2019. 18:38

Anemeri99

Drage, imam pitanje. Trudna sam 14 tjedana. Sinoc sam primijetila da mi grudi nisu vise nabujale i bolne na dodir, kao da su splasnule. Jutros sam se osjecala skroz cudno, kao da je sve prestalo. Strasno sam se uplasila i otisla na hitnu. Srce kuca, beba je aktivna, doktor ne vidi nikakav razlog za brigu. Ali ja nikako da se smirim. Jel moguce da simptomi trudnoce samo tako nestanu? Molim vas ako itko ima slicno iskustvo, javite. Hvala 😀

Ti si vec drugo tromjesecje tj 4.mjesec, a tada se svasta mijenja, ja u 4.mjesecu uopste NIKAKVE simptome nisam imala, niti su me grudi boljele, niti su bile nadute, i nisam se time opterecavala, jer svaka trudnoca je razlicita, nekoga nikad nista ne zaboli, a neko sve moguce simptome ima. A inace sto se tice tih crni misli, mislite pozitivno cure, kad mislite pozitivno, pozitivno se i desava.. Uzivajte u trudnoci i molite se da sve bude kako treba do kraja, i da ne bude nesto, ne daj Boze, vi tu nista ne mozete promijeniti. Shvatam kad neko ima losa iskustva pa da ga je strah, ali ponovo sto si pozitivniji, sve je bolje, a uostalom, ako zelite bebi dobro treba da ste pozitivne, jer one sve osjete. 😙

19. Svibanj 2019. 18:41

Anemeri99

Na mahove me peru tako negativne misli da se ne mogu kontrolirat. Imam 27 godina i dvije neuspjesne trudnoce i samo zelim napokon imat mirnu trudnocu

Znam kako ti je i ja imam jednu neuspjesnu trudnocu i samo cekam dan kad cu primiti bebu u ruke i odahnut,mada tek onda borba krece al nema veze..

Frajla
    19. Svibanj 2019. 18:43

DijMar

Znam da smo već tipkale o tome, al eto, neke teme će se ponoviti više puta za one koje ne paze na satu
    Smijemo li uzimati bilo koju omegu3? Ja kad u ljekarnama (a pitala sam u nekoliko) pitam za omegu3 natal, me samo blijedo gledaju…ne želim više uzimati dodatke vitamina u obliku tableta (željezo ionako moram posebno) jer se stvarno trudim unositi sa hranom dosta toga, ali omegu moram pa bih samo to posebno uzela. Rečeno mi je od strane jedne ljekarnice da možemo uzeti i obične omega3, samo da vidim od koje ribe su…

U zadnjem tromjesecju se preporuca uzimati omegu bas za trudnice, koja ima prilagoden omjer dha i epa.
    Sad da ne guglam koja je koja, jedne obicno ima dosta vise, a ona razrjeduje krv (sto znaci vise krvarenja na porodu), a za trudnice bi trebalo 3x vise one druge
    Ima natura wealth omega natal, mislim da sam ga vidila u dm na ljekarnickom odjelu, pa baci oko ako imas negdje u blizini

PatyDi
    19. Svibanj 2019. 19:04

Frajla

DijMar

Znam da smo već tipkale o tome, al eto, neke teme će se ponoviti više puta za one koje ne paze na satu
    Smijemo li uzimati bilo koju omegu3? Ja kad u ljekarnama (a pitala sam u nekoliko) pitam za omegu3 natal, me samo blijedo gledaju…ne želim više uzimati dodatke vitamina u obliku tableta (željezo ionako moram posebno) jer se stvarno trudim unositi sa hranom dosta toga, ali omegu moram pa bih samo to posebno uzela. Rečeno mi je od strane jedne ljekarnice da možemo uzeti i obične omega3, samo da vidim od koje ribe su…

U zadnjem tromjesecju se preporuca uzimati omegu bas za trudnice, koja ima prilagoden omjer dha i epa.
    Sad da ne guglam koja je koja, jedne obicno ima dosta vise, a ona razrjeduje krv (sto znaci vise krvarenja na porodu), a za trudnice bi trebalo 3x vise one druge
    Ima natura wealth omega natal, mislim da sam ga vidila u dm na ljekarnickom odjelu, pa baci oko ako imas negdje u blizini

U dm-u kod nas nisam naišla na taj od N. W. koji tražim, pogledat ću još u Puli i još neke ljekarne tu kod nas i okolici, pa negdje će ga biti jer u svakoj ljekarni ti kažu drugačije...

PaulaPerkovic
    19. Svibanj 2019. 19:45

Julie

Paula tnx na odgovorima, tako sam nesto i mislila da ces napisati i zbog toga sam odlucila da ju necu uzeti, spremila si mi 2500 kn u dzep 😂 to mi je fakat previse novca za tu i tamo polegnuti dijete, ne bi bas da spava u tome pa eto, ali tebi je vidim dobro posluzilo jedino opet samo do 6 mj 😕
    Renata svaka cast. Ja svojeg planiram dojiti do godine dana ukoliko budem imala mlijeka, kasnije jedu sve i nema potreba da mi nalaci i grize siseke, od frendova mala je isto dugo sisala tj kasnije se vise zabavljala sa maminom sisom nego kaj je jela i tak ju je znala ugrist puno puta i ova vrisne a mala udri u smijeh 😂🙈 a sto se pak bocica tice ja sam uzela jednu malu (120ml) od dr. Browna i ona je anticolic za caj ili vodu pa cemo vidjeti kad rodim ako necu moci dojiti kupit cu ih jos.

Istinaa da, mene ke evo spasila al moj je doslpvno živio u tome hahaa tako da mi je vridilo, ali da preskupa je u svakom slucajuu :((

Julie hvala ti punooo :))) ❤️

PaulaPerkovic
    19. Svibanj 2019. 19:50
    Evo cure vidila sam da pisete o tableticama pa da važ pokazem koje ja pijem, kad se sjetim 🤦🏽‍♂️, ovo mi je mama narucila iz Engleske, to mi ubiti sestra mora piti jer je to sve prirodan izvor svega, tako da su pve jako jako dobre jer tijelo dobija 100% svega
    Evo cure vidila sam da pisete o tableticama pa da važ pokazem koje ja pijem, kad se sjetim 🤦🏽‍♂️, ovo mi je mama narucila iz Engleske, to mi ubiti sestra mora piti jer je to sve prirodan izvor svega, tako da su pve jako jako dobre jer tijelo dobija 100% svega
    Evo i vrijednosti, ja pijem 2x dnevno
    Evo i vrijednosti, ja pijem 2x dnevno
    PaulaPerkovic
    19. Svibanj 2019. 19:51

Kojs od vas misli roditi u Merkuru? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.