Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    felicita28
    20. Travanj 2019. 10:23

Bas :) ja jedva cekam da dode dragi da odemo do njegovih na more i maknemo se na svjez zrak daleko od zagreba, to puno znaci i za mamu i za bebicu :) curke, jeste pocele osjecati svoje bebice, da li vas lupkaju? Ja evo 17 tjedana i nista jos.

Mocusa
    20. Travanj 2019. 10:46

DijMar

Da li se kojoj od vas dešava curenje krvi iz nosa? Čitala sam da je i to često moguće…
    E da, je li koja od vas vadila krv radi utvrđivanja afiniteta prema trombozi? Mene moja gin nije uputila na to, međutim, ima žena sa jako lošim iskustvima, tako da neki gin preporučuju i tu pretragu…

Sklonost prema trombozi se određuje posebnim krvnim pretragama, ginekolozi na to testiranje salju tek nakon vise uzastopnih  spontanih pobacaja ili gubitka bebe u visim stadijima trudnoce (ja sam izgubila bebu pred termin poroda), inace ne salju, jer su pretrage za nas zadravstveni sustav nazalost preskupe da bi svaku trudnicu na to slali (moze se privatno ici i cijena je, koliko sam citala, preko 2000 kn).  Meni je utvrđena nasljedna trombofilija, sada u ovoj trudnoci sam preventivno na injekcijama fragmina. Redovno vadim krv radi pracenja koagulacije i d-dimera. No kod mene nije dokazan gubitak bebe iskljucivo radi trombofilije, uzrok nikad necu saznati. 

20. Travanj 2019. 10:50

DijMar

Da li se kojoj od vas dešava curenje krvi iz nosa? Čitala sam da je i to često moguće…
    E da, je li koja od vas vadila krv radi utvrđivanja afiniteta prema trombozi? Mene moja gin nije uputila na to, međutim, ima žena sa jako lošim iskustvima, tako da neki gin preporučuju i tu pretragu…

Vjerojatno mislis na trombofiliju jer prema tom nalazu se moze utvrditi veca sklonost trombozi pogotovo tko ima genetske predispozicije bi trebalo trazit za vadit,al ta pretraga je skuplja pa se radi u slucaju spontanih ili neuspjelih ivf.
    Ja imam blagu mutaciju i na andolu sam i sto se tice sukrvice iz nosa,imam je svako toliko i jos uz to krvarenje desni al mislim da je sve to normalno

20. Travanj 2019. 10:52

Mocusa

DijMar

Sklonost prema trombozi se određuje posebnim krvnim pretragama, ginekolozi na to testiranje salju tek nakon vise uzastopnih spontanih pobacaja ili gubitka bebe u visim stadijima trudnoce (ja sam izgubila bebu pred termin poroda), inace ne salju, jer su pretrage za nas zadravstveni sustav nazalost preskupe da bi svaku trudnicu na to slali (moze se privatno ici i cijena je, koliko sam citala, preko 2000 kn). Meni je utvrđena nasljedna trombofilija, sada u ovoj trudnoci sam preventivno na injekcijama fragmina. Redovno vadim krv radi pracenja koagulacije i d-dimera. No kod mene nije dokazan gubitak bebe iskljucivo radi trombofilije, uzrok nikad necu saznati.

Prestrasno,ne mogu ni zamislit kako se to moze nekom desit i prozivit to,nadam se da ces konacno docekat svoju bebicu u rukama i da sve prode skolski

20. Travanj 2019. 11:12

Zenice... Evo i mene malo.. Danas neki tmuran dan sve je ljepo krenulo jutros ali eto otkazali su nam dolazak nasi najmiliji na rucak I sad sam sva neka bljak volje.. I nisam vidjela dugo necakinju malu pa sam tuzna... Veceras vjerovatno idem na pice sa starim prijateljem ako se i to ne izjalovi. Bezvezni mi neki uskrs sad kad cemo biti same a pripremile hrpu toga za napraviti za sutra.. Eh da bila sam u ljekarni kupila list brusnice i pijem i vec je malo lakse tako da sam sigurna da sam pokupila upalicu neku.. Inace sve okej osim sto me jos cudno probada kad sjedam i kad stojim. 

PatyDi
    20. Travanj 2019. 11:31

Znaci sramotno! Zena mora prozivjeti strahote najprije! Cijeli nas sistem je sramotan! 

Al evo vedrije teme, pozdrav iz Rovinja  Voda je ledena, ali je dan milina...

Frajla
    20. Travanj 2019. 11:56

I ja bi ba more 😭
    Da nam je zdravstvo u banani, jest. Ali ja ovdje moram reci da niste bas u pravu. Na zalost ima milijun stvari koje u trudnoci mogu poci po zlu. Kad bi se sve zivo provjeravalo kod svih trudnica mogle bi sjediti kod doktora dan-noc tih 9 mjeseci. One najcesce se provjeravaju, znaci velika vecina gin na svakom pregledu mjeri tlak, piski se na stapic za proteine, rade se brisevi, kasnije se vadi krv za zeljezo, ide se na ogtt.... i sve trudnice s negativnih rh faktorom dobiju injekciju, suprotno onome sto se pisalo par stranica ranije...
    Znate da u vecini zapadnih zemalja trudnice imaju samo tri pregleda ako je trudnoca uredna? A na svjeveru se ni ne ide kod doktora nego babica vodi trudnocu?

• Mamika99
    20. Travanj 2019. 12:08

samy_lo

Zenice da li smijemo piti koprivu?

Koliko ja znam, smijemo, ima baš na stranici Alternativa za vas popis čajeva koje trudnice smiju piti i kopriva je jedan od njih, ja je ubacujem u moju mešavinu čajeva za urinoinfekcije koju sam ranije spominjala :)

PatyDi
    20. Travanj 2019. 13:28

Deja1988

Blago vamaa, i ja bi na more😭😭😭 Ma samo da sjedim na rivi i upijam miris mora😍 Uživajte u ovim prekrasnim danima dole 🤗
    Da, zdravstvo je u groznom stanju (ja sam zdravstveni djelatnik, pa znam sve) Ali, nažalost doktori su u nekim stvarima nemoćni. HZZO određuje pravila… Nije da branim, ali eto, znam kako funkcioniraju stvari. Daleko od toga da ima uzasno nemarnih doktora,ali ovi koji mare i brinu, nekad su bespomocni..
    Mene cijelo vrijeme i dalje boli trbuh dole nisko, jedva sjedim 1h,jedva stojim 2 sata u komadu.. Osjecam se kao sam sam trudna 9mj🙄 Ja ne znam da li je to normalno, zato jer se maternica rasteze i beba raste,posteljica nisko, itd, ali bas sam ogranicena😒
    Ja danas kuham, jer smo jucer popapali ribice, a sutra idemo kod mojih na rucak pa nista necu. Iako će biti tužno i neobično bez brata😪 Ali eto, borimo se, život ne pita. Ja nisam farbala jaja, necu ni kolače peci, sto je kod mene neobično, nema sanse da prode neki blsgdan ili događaj bez mojih kolaca, ali eto, sad sam u takvoj fazi…

Isto i kod mene, voznja sa sjedenjem max do sat vremena, biti na nogama duze (bilo da hodam ili radim nesto stojecki) uz povremeni odmor sjedecki ne prolazi, najbolje se odmorim kad legnem, al ajde sva sreca pa ne radim...isto mi je beba nisko, a tek smo 17+4...wow zamisli nas tek za koji mj 

20. Travanj 2019. 13:41

DijMar

ayla

DijMar

Malo se o tome prica i vecina gin ne pridaje tome, koliko sam skuzila, veliku vaznost, ali kako znam zene koje su jedva ostale zive (jedna je izgubila i bebu radi toga) onda se malo zamislim…gin koja je doslovno spasila moju kolegicu salje sve svoje trudnice i na to vadjenje…cak ni ne moras imati vene ili problema da ti se to dogodi, ali ako imamo guscu krv prije trudn ili genetske predispozicije, onda postoji opasnost…

Bas cu potraziti po int malo o tome, da mogu ginekologa malo ispitat o tome, ja nezz kako mi se krv zgrusnjava nit ista a koliko znam da se cesce u trudnoci to desava, prosle god u 9 mj sam radila colordopler vena i bilo je dobro samo mi je carapa preporucena da se vise nesire, al imam u planu ih otići ukloniti jer jako ruzno izgleda s tim da ja imam 23 god i dok sam radila svako malo se upale..

Da, carape…ta cura koju znam cijelo vrijeme nosi tu carapu na kriticnoj nozi…vec pola godine…a mozda je mogla to izbjeci da se na vrijeme ustanovilo. Ona mi je rekla nek trazim nasu gin uputnicu za to vadjenje pa cu sad za tj dana na iducoj kontroli pitati…
    A kao u trudnoci bi trebalo cim manje stajati i sjediti, pa imati podignute noge i nikako ne prekrizene, lagano vjezbati ili barem bilo kakvo kretanje bez jakog naprezanja…ali sve je to super kad si npr kao ja, bez nekih vecih obaveza pa mogu mislit o tome, a i onda cesto zaboravim na to, dok zene koje moraju brinuti o obitelji, vjerujem ne stignu nekad mislit na te stvari…

Ja pokusavam sta vise da budu podignute jer oticu nenormalno.. Al nekad jednostavno nisam u mogucnosti.. 
    Cure koje ste na moru blago vam se i ja bi isto zera upijala miris mora i sunca 😍

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.