Jutro zenske....ajde super onda hvala Bogu...a sad me jos nes zanima..ja sam imala spontani pobacaj, bez kiretaze u 7. Tjednu trudnoce kad jos nisam ni znala koja sam krvna grupa i niko mi nista nije spominjao za tu injekciju. Mozda je nisam trebala primiti jer se plod nije ni razvio do kraja, bila je samo z. Vrecica pa zato nisam dobila. Ja se nadam da necu imat problema sada nekih radi toga...
Uhh eto mene vec budne i spremne na hrpu poslova hahaha... Kuhanje jajca kolaci danas dan ajmee.. A ja sveee vise prehladjena.. 😔 Uspjela dobit doktoricu za recepte i konacnooo mi rekla dokad cu piti duphaston kaze preventivno do 16tog tjedna... Eto sad barem to znam. Nista mi nije rekla za nikakve vitamine ocito je to po njoj nepotrebno.. Pitat cu za vitamine na sljedecem pregledu. Neka je od vas spomenula lose spavanje.. Ja vec tjednima navecer u 21h krepana odem lec i odmah oci kao sova nebi zaspala nema tog boga... Onda me znaju oprat neke crne misli pa se vrtim ko na raznju u krevetu. Zaspim valjda na sat vremena i onda 3h budem budna pa opet zaspim i tako cijelu noc... Da ne pricam o ustajanju za wc valjda u tih sat vremena kad uspijem zaspat onda mjehur zvoni za ustajanje.. Ali nemogu rec da se probudim onako umorna pa da nemogu proc kroz dan.. Cudno je to izgleda da sam se navikla.. Jedino mi malo smeta sto me stomak poceo boljeti kad legnem na ljevi bok.. A na ledja kad legnem milina.. A znam da nevalja zbog bebe pa forsiram samo na boku spavat iako se znam nekad okrenuti i na stomak ali si nogu savijem sa strane i podbacim jastuk da nisam skroz uz madrac stisnuta sa stomakom.. Eh mi mamice stvarno svasta prodjemo kako bi nasim bebicama bilo super.. Cure uzivajte danas nemojte se naraditi.. I fino papajte. Pusaa.
Jutro cure,
ovo spavanje na boku je nocna mora. Navikla sam i mogu spavati samo na stomaku al sad su mi grudi toliko osjetljive da je to nemoguce izvesti. Mislim da cu do kraja trudnoce imati podocnjake do brade 🙄
Ja sam do sad spavala ili na lijevom boku ili na trbuhu i cesto sam se znala probudit na ledjima. Zadnjih tj dana mogu onako na trbuhu na pola jer mi je poceo rasti pa je malo neudobno, ali se vrc dugo nisam probudila na ledjima. Mozda tijelo skuzi da mu tako ne pase ili da ne smije bas...da, tesko je priviknut se ako do sad nisi spavala tako, meni lijevi bok oduvijek vise pase, za sad jos ne stavljam jastuk jer mi smeta, al najbolji mi je polozaj sa lijevom nogom ispruzenom dok je desna skupljena te si i dalje kao malo na trbuhu, a nemas pritisak na njega ni na grudi...vidjet cemo kad naraste jos vise hehe
Manich moj stomak u prvoj trudnoci je bio ogroman, pripreme za spavanje su bile ko da se spremam na ekspediciju. Legnem pa muz podbaci 3 jastuka da mi koliko toliko bude udobno. a ljeto, 40 u stanu bez klime, od tih jastuka znoj niz ledja u potocima, muz cijelu noc s bocama vode, rucnicima oko mene. Zadnjih 20 dana trudnoce smo preselili u stan s klimom i tad smo se prvi put naspavali. Ovo ljeto se klima nece gasiti 24 sata, pa kome bude hladno nek se pokriva 🤣🤣
Manichmoj stomak u prvoj trudnoci je bio ogroman, pripreme za spavanje su bile ko da se spremam na ekspediciju. Legnem pa muz podbaci 3 jastuka da mi koliko toliko bude udobno. a ljeto, 40 u stanu bez klime, od tih jastuka znoj niz ledja u potocima, muz cijelu noc s bocama vode, rucnicima oko mene. Zadnjih 20 dana trudnoce smo preselili u stan s klimom i tad smo se prvi put naspavali. Ovo ljeto se klima nece gasiti 24 sata, pa kome bude hladno nek se pokriva 🤣🤣
Uhh ja imam srecu imam kucu od presne cigle koja odlicno drzi hlad u kuci i kad je vani +35 unutra je ugodnih 25 i meni to pase.. Vidjet cemo kako ce mi biti kad trbuh poraste ako sam ko ostale zene u familiji onda mi se nece ni skontati stomak bas do 7 mj trudnoce.. Aliiii mogla bih biti i drugacija jer vec sada mi se dosta vidi stomacic vise kad stojim naravno ali sad se nazire i kad lezim.. Da ne pricam kako me svee vec steze cak i trenerke i tajice.
Uhh eto mene vec budne i spremne na hrpu poslova hahaha… Kuhanje jajca kolaci danas dan ajmee.. A ja sveee vise prehladjena.. 😔 Uspjela dobit doktoricu za recepte i konacnooo mi rekla dokad cu piti duphaston kaze preventivno do 16tog tjedna… Eto sad barem to znam. Nista mi nije rekla za nikakve vitamine ocito je to po njoj nepotrebno.. Pitat cu za vitamine na sljedecem pregledu. Neka je od vas spomenula lose spavanje.. Ja vec tjednima navecer u 21h krepana odem lec i odmah oci kao sova nebi zaspala nema tog boga… Onda me znaju oprat neke crne misli pa se vrtim ko na raznju u krevetu. Zaspim valjda na sat vremena i onda 3h budem budna pa opet zaspim i tako cijelu noc… Da ne pricam o ustajanju za wc valjda u tih sat vremena kad uspijem zaspat onda mjehur zvoni za ustajanje.. Ali nemogu rec da se probudim onako umorna pa da nemogu proc kroz dan.. Cudno je to izgleda da sam se navikla.. Jedino mi malo smeta sto me stomak poceo boljeti kad legnem na ljevi bok.. A na ledja kad legnem milina.. A znam da nevalja zbog bebe pa forsiram samo na boku spavat iako se znam nekad okrenuti i na stomak ali si nogu savijem sa strane i podbacim jastuk da nisam skroz uz madrac stisnuta sa stomakom.. Eh mi mamice stvarno svasta prodjemo kako bi nasim bebicama bilo super.. Cure uzivajte danas nemojte se naraditi.. I fino papajte. Pusaa.
E pa bome ja ni neću danas ništa. Stan je očišćen još jučer skroz, sad ću na nokte i popodne na ručak s dragim i još jednim parom i onda odmor. 😂 sto se tiče vitamina, svaki ginekolog pjeva drugu pjesmu. Ti uzmi sto misliš da je najbolje, svega ima pa si malo pročitaj i informiraj i i skladu s tim odaberi. Imamo sreću kaj smo ljetne pa će hrana biti raznolika, puna voća i povrća.
Luce kad je tebi termin mislim da sam pitala vec ali zabb sam.. Ti i ja smo jednako trudne.. Meni pise 26.10 i mislim da je to bas tocno jer ja znam kad su mi bili plodni dani i tocno znam kad smo napravili bebicu..
Luce kad je tebi termin mislim da sam pitala vec ali zabb sam.. Ti i ja smo jednako trudne.. Meni pise 26.10 i mislim da je to bas tocno jer ja znam kad su mi bili plodni dani i tocno znam kad smo napravili bebicu..
Meni je termin 01.11
Ja jako lose spavam. Em mala bude nemirna ako se ne izdivlja pa se vrti i budi me, em mi se piski nekoliko puta nocu a i danju cesto idem, tako da se svako jutro budim krepana. Ne znam ima li koja prirodna lijekarija za bolje spavanje ( ne tablete). Uvecer uzmem zlicicu maslinovog ulja, super je za zaspati ali brzo se probudim i isto kao Manich, znam biti po sat dva nekada budna i vrtiti se.
Cure nemojte se opterećivati s tim spavanjem na lijevo boku. Istina, kazu da beba tako dobiva najvise krvi. Ali da se bebama zaista masovno dogada nesto tako strasno od lezanja na desnom boku ili na ledima ne bi na svijetu bilo toliko ljudi. Osim toga, nemoguce je cijelu noc lezati na toj jednoj strani.
Kad stomak naraste ne moze se uopce lezati na trbuhu, znaci ostaje na ledima, jedan i drugi bok. I ima da se okrecete ko na raznju stalno.
Naravno, ako nekome doktor kaze da treba forsirati onda poslusajte, ali ovako si bezveze nabijate neki presing i griznju savjesti.
Sortiraj odgovore
Najstariji