Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    felicita28
    18. Travanj 2019. 22:22

Hmmm...ja sam pitala koja je procedura dalje buduci da sam ja negativna ona mi je rekla ma to nista...to tek kad se beba rodi se daje daj rhogram ali mi je cudno sto nista nije rekla na taj test senzibilizacije

PatyDi
    18. Travanj 2019. 22:23

Google me nije bas skuzio pa mozda imam ovdje sanse jer mi je kontrola tek za tj dana...sva sreca na egradjani i curama koje su dale info, uglavnom skinula sam si jucerasnji nalaz, bitna stavka je secer jer sam u pocetku imala povisen pa sad malo pratimo. Na taste je 5.0  a 2 sata nakon jela 3.9. Ne kuzim...sta ne bi trebao biti visi nakon jela? I jos sam jela ne bas zdravi dorucak...

felicita28
    18. Travanj 2019. 22:29

U biti, ja kad sam vadila krvnu grupu u nalazu mi pise i ovo jos: 

Jer to mozda vec napravljeno,, ja nista ne kuzim sad tu a nis uopce isla za tim. Ovo sto pise pod napomene kao: u plazmi nisu nadjena anteritorecitna protutijela

luce35
    18. Travanj 2019. 22:56

DijMar

Google me nije bas skuzio pa mozda imam ovdje sanse jer mi je kontrola tek za tj dana…sva sreca na egradjani i curama koje su dale info, uglavnom skinula sam si jucerasnji nalaz, bitna stavka je secer jer sam u pocetku imala povisen pa sad malo pratimo. Na taste je 5.0 a 2 sata nakon jela 3.9. Ne kuzim…sta ne bi trebao biti visi nakon jela? I jos sam jela ne bas zdravi dorucak…

To je super da se u 2 sata tako spusti secer. Da je mjeren odmah iza jela bio bi visok. U 2 sata se mora vratit u ref.vrijednosti tako da nemas brige

PatyDi
    18. Travanj 2019. 23:01

luce35

DijMar

Google me nije bas skuzio pa mozda imam ovdje sanse jer mi je kontrola tek za tj dana…sva sreca na egradjani i curama koje su dale info, uglavnom skinula sam si jucerasnji nalaz, bitna stavka je secer jer sam u pocetku imala povisen pa sad malo pratimo. Na taste je 5.0 a 2 sata nakon jela 3.9. Ne kuzim…sta ne bi trebao biti visi nakon jela? I jos sam jela ne bas zdravi dorucak…

To je super da se u 2 sata tako spusti secer. Da je mjeren odmah iza jela bio bi visok. U 2 sata se mora vratit u ref.vrijednosti tako da nemas brige

Zivo me zanima kak ce bit na onom mjerenju sa cistom glukozom...

Julie
    18. Travanj 2019. 23:19

felicita28

Jer to mozda vec napravljeno,, ja nista ne kuzim sad tu a nis uopce isla za tim. Ovo sto pise pod napomene kao: u plazmi nisu nadjena anteritorecitna protutijela

Ja sam takoder A (neg) i u prvoj trudnoci koja je završila spontanim sam na kiretazu primila Rhogam. Sad za ovu trudnocu ne znam kad cu ju opet dobiti ili necu, pojma nema. Ubiti sestra mi je onda rekla kad sam dobila injekciju da je to za iducu trudnocu kako bi bilo sve ok. 

laura233
    18. Travanj 2019. 23:21

@felicita28 onda je sve okej, ginekologica bi te trebala opet poslati na to u 6. i 8. mj. kako bi bile sigurne da se u meduvremenu protutijela nisu stvorila, a onda nakon poroda cete i ti i beba dobiti pikicu

luce35
    19. Travanj 2019. 06:33

Jutro cure,
    ovo spavanje na boku je nocna mora. Navikla sam i mogu spavati samo na stomaku al sad su mi grudi toliko osjetljive da je to nemoguce izvesti. Mislim da cu do kraja trudnoce imati podocnjake do brade 🙄

• renata.koscec
    19. Travanj 2019. 07:12

felicita28

renata.koscec

Mamika99

Cure ja sam zvala danas ginekologa vezano za moje "stezanje" u donjem delu stomaka, danas sam imala onako dole kao lopticu, kad sam ležala na leđima, s desne strane i mogla sam je i napipati a i videti, to me malo zabrinulo… Onda sam ga zvala posle podne, nemam pojma da li me je skontao šta sam mu pričala ali u svakom slučaju rekao je da počnem opet s duphastonom i da popijem odmah dva i onda 3 put dnevno po jednu tabletu… I da mirujem, da danas budem što više u krevetu, baš me to nešto zabrinulo. Sutra radi prvu, ne znam da li da odem i na pregled ili da mirujem i izdržim još tjedan dana do redovnog pregleda.. nemam neke posebne bolove, to je više onako nelagoda, šta ja znam 🙁

Jesi se mozda preforsirala? Mene zna stezati kad preforsiram kao danas, prvo isla vaditi krv u DZ pa u petrovu za test senzibilizacije pa me cijeli dan steze. Obicno mirovanje i magnezij to ublaze.

Jer mi moze netko objasnit sto su ti testovi senzibilizacije? Ja sam negativna, dragi pozitivan al mene ginekologica nije slala na taj test senzibilizacije. Da li je trebala?

To su testovi na antitijela. Ja sam isto rh negativna, mm rh pozitivan. U prvoj trudnoci sam takodjer radila i bilo je ok. Ako je dijete pozitivmog rh faktora, mogu se razviti antitijela. Moja kcer je isto negativan rh faktor, u suprotnom trebas primiti rhogam injekciju nakon poroda. Ja je nisam dobila, dobila je tek nakon spontanig, nakon kiretaze.

• renata.koscec
    19. Travanj 2019. 07:15

Julie

felicita28

Ja sam takoder A (neg) i u prvoj trudnoci koja je završila spontanim sam na kiretazu primila Rhogam. Sad za ovu trudnocu ne znam kad cu ju opet dobiti ili necu, pojma nema. Ubiti sestra mi je onda rekla kad sam dobila injekciju da je to za iducu trudnocu kako bi bilo sve ok.

To su i meni rekli nakon kiretaze, isto dobila rhogam

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.