Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    17. Travanj 2019. 09:32

felicita28

Manich to su super vijesti, najbitnije da je bebica dobro :) ajmo dalje cure sljedeca nek se isto javi s dobrim vijestima ❤❤

Zaboravila sam od silne srece pitati da li nastavljam sa duphastonom i jel trebam sta od vitamina pocet piti.. Al budem ju zvala neki dr dan sad jos imam tableta.. Sljedeci pregled tj vaganje 16.5. 

• Mamika99
    17. Travanj 2019. 10:02

Manich, drago mi je da je sve ok, uvek je lepo videti ovakve reakcije nakon pregleda  I ja jedva čekam svoj, za nekih tjedan dana... Tad ću biti oko 15 tjedana, kolike su šanse da ću saznati i spol? :)

fritula
    17. Travanj 2019. 10:05

@Manich  super vijesti s pregleda, baš mi je drago za vas!! 
    Ja sam upravo otkrila da se preko egrađani mogu vidjeti laboratorijski nalazi. Odavno sam radila kks i urin i nalaze su poslali doktorici. Cijelo vrijeme me brinulo kakvo mi je željezo. Pretpostavljam da bi mi javila da je loše ali ipak nisam znala da sam mogla to provjeriti bez idem kod nje.
    Uopće ne znam objasniti kako navigirati kroz egrađani, ali pod moje zdravlje imaju opcije nalazi i laboratorij i tu se vidi nalaz. 
    Jedva čekam pregled.

• Mamika99
    17. Travanj 2019. 10:07

Frajla

Cure sretno na pregledima danas
    Manich bas mi je drago da je sve ok.
    Moj pregked je pomaknut s 18.4. na 23.4 🙄
    Sto se trudnicke robe tice, ja sam svoju bas iznosala zadnji put jer sam rano pocela nositi. Kako sam bila napuhnuta sve me stiskalo, mislim da sam i prije napunjenih 12 tjedana uskocila u te hlace. Sada cu moci iskoristiti samo tajice od donjih djelova, sve ostalo je rastegnuto. Imam cak i zimsku jaknu, dobro ce mi doci pred kraj.
    Osim nabrojanih trgovina trudnicke robe ima jos u c&a, ali samo online i na asosu (ja se tamo nisam bas usrecila, ali mnogima odgovara). Stvarno nas pljackaju, a kako planiram raditi do kraja moram izgledati kolimo toliko pristojno.
    Ovo sto pisete za grcenje maternice, stezanje i sl - u trunoci je svasta normalno, sve se rasteze, organi se premjestaju, ali opet, svakako spomenite to na pregledu, mozda gin procjeni da u nekom slucaju nije ok, onda se dobiju tabletice za opusta je misica, nesto tipa smazmex ili nekad normabeli.
    I za voznju bicikla je netko pisao, svakako treba pripaziti jer se u trudnoci pomice teziste i tijelo se treba naviknuti odrzavati ravnotezu u tom novim uvjetima kad je veca masa u trbuhu. Nije isto kao kad se netko udeblja, jer se u tom slucaju tezina vise rasporedi po tijelu.
    Isto i kod vjezbanja treba pripaziti jer se u trudnoci izlucuju hormoni koji vec na pocetku pocnu "omeksavati" zglobove da se kod poroda moze rastegnuti sve sto treba, pa lakse dode do ozljeda tipa da izleti koljeno ili skocni zglob. Svakako treba izbjegavati skakanje i slicne aktivnosti

Kad smo kod "ozleda" u trudnoći, jedno negativno iskustvo iz prve trudnoće: pred kraj trudnoće, 8. i 9. mesec imala sam STRAŠNU upalu tetive na ruci, nosila longetu 10-15 dana, onda je bilo ok, ali čim sam skinula, opet po starom... Ogroman stomak, puna vode u zglobovima, letnje vrućine i još upala tetive na desnoj ruci, haos... Što je najgore, nije prošlo ni nakon poroda.. toliko je bolelo da sam mislila da mi se ruka raspada i da ne može biti gore. Na pregled se nisam mogla naručiti jer se niko nikako nije javljao na telefon pa sam trpila... I odjednom je prošlo samo od sebe :O Uglavnom, čuvajte se žene, nemojte previše prati suđe pred kraj trudnoće :)

• Mamika99
    17. Travanj 2019. 10:08

fritula

@Manichsuper vijesti s pregleda, baš mi je drago za vas!!
    Ja sam upravo otkrila da se preko egrađani mogu vidjeti laboratorijski nalazi. Odavno sam radila kks i urin i nalaze su poslali doktorici. Cijelo vrijeme me brinulo kakvo mi je željezo. Pretpostavljam da bi mi javila da je loše ali ipak nisam znala da sam mogla to provjeriti bez idem kod nje.
    Uopće ne znam objasniti kako navigirati kroz egrađani, ali podmoje zdravlje imaju opcije nalazi i laboratorij i tu se vidi nalaz.
    Jedva čekam pregled.

Baš sam pričala s mužem o tome nedavno, kako je bezveze što se ne vidi preko e građana... Pa to je odlično!

Frajla
    17. Travanj 2019. 10:17

fritula

@Manichsuper vijesti s pregleda, baš mi je drago za vas!!
    Uopće ne znam objasniti kako navigirati kroz egrađani, ali podmoje zdravlje imaju opcije nalazi i laboratorij i tu se vidi nalaz.
    Jedva čekam pregled.

Super, nisam znala za to.
    A to me bas zivcira kod javnog zdravstva ne vidim nalaze. Posebno pop*** kad mi rade papu i kazu nazvat ce ako nesto ne valja. I onda nemam pojma jel sve ok ilk nalaz jos nije gotovo ili sta. Neke stvari zato najvise volim privatno raditi.

fritula
    17. Travanj 2019. 10:21

Da, vide se ali ne baš svi lab. nalazi. 
    Vidim nalaze briseva, i kks i urin a recimo nalaze za štitnjaču ne vidim. To je ogroman korak za hrv zdravstvo 

Julie
    17. Travanj 2019. 10:23

Jutro svima, danas sam malo duže spavala sto je zaista čudo nakon tolikih nesanica. Cure sretno svima na pregledu, Manich prelijepe vijesti, još samo da te pusti povraćanje i top si ☺️ 

• anchybre
    17. Travanj 2019. 10:28

Evo i mene..pomeren pregled od juce za danas. UZV pregled uredan, potvrdjena trudnoca u materici, kaze raste odlicno. Nije mogao da odredi koliko sam trudna jer je jos rano, a na osnovu menstruuacije ne moze da mi racuna zato sto su neredovne?! Pa je gledao na osnovu velicine ploda i kao nekih 3-4 nedelje je, jos uvek je malo pa nije mogao da odredi parametre. Nista ja tu ne kontam no nema veze.. 🙄Treba da pijem folnak 1x1 , vitamin c tabletice 2x1, i tocoferol 2x1.. Hormone moram da isproveravam zbog onog disbalansa da vidimo kakvo je stanje i za 15 dana kontrola, moramo da pratimo. Valjda ce biti dobro..

fritula
    17. Travanj 2019. 10:32

Čestitke anchy, pokušaj se opustiti do sljedećeg pregleda i uživaj u dobrim vijestima!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.