cure jedno pitanje moja mama je ovo narucila ima dvije ovakve kutije ona to pije uz neke multivitamine..e sad mene zanima jel je to ta omega sto mi moramo uzimat u trudnoći? Svakako bi ponjela bocicu kod doktorice da ona pogleda inace je ovo jako skupo mama takve dvije i multivitamine platila oko 800 kn pa sam bas gledala ovu omegu da vidim jel je to to sto mi pijemo. Ako je super mi je jer nemoram kupiti.
Iznutra izgledaju baa kao one omega tablete zute jajastog oblika i smrde na ribu hahaha
Pa da u pravu ste, kad god me neko to pita ko pusi ja kazem ja sam prestala malo pre nego sto sam i saznala i sad me vuce ponekad da zapalim ali mi je uvek u glavi da ne nastetim ovom malom bicu. I jako me nervira kad mi neko kaze ma daj , ta i ta je pusila 3 pakle pa je dete zivo i zdravo..nismo sve iste, ne mora da znaci da ako se nekom nista nije desilo, nece ni tebi. Eh da zaboravila sam neko je pitao za cene nekih vitamina i cuda u Srbiji ( jos nista ne pijem i nije mi receno pa se ne razumem) ako vas zanima bilo sta u vezi cena ja mogu da vam se raspitam posto zivim u Srbiji. 😊❤
Odlicno draga ja cu te imati na brzom biranju 😘 cesto idem preko u ljekarnu u Bezdan i bas mi je jedna teta super dobra tamo sto radi. Ako slucajno ides pored ljekarne hajde pitaj za te vitamine kojih imaju i kolike su cijene da znam koje da idem kupiti.
Hocu nije mi problem samo napisi za koje tacno posto kazem iskreno ja sam za to glupa jos uvek mi nista nije receno da pijem. Sad sve zavisi od apoteke do apoteke, ja uvek sve kupujem u apoteku Moc prirode, vikendom imaju 20% na sve sto se kupuje.. 😘
Odlicno… Vidjet cu u srijedu sto ce mi reci doktorica za vitamine pa javim onda..
Dogovoreno! 😊
Ja sam pušila prije trudnoće i znala da neću pušiti u trudnoći jer sam si zacrtala da kad ostanem trudna to će biti prilika da prestanem s tom lošom navikom zauvijek. Dragi ne puši i u kući se ne puši osim na balkonu, tako da mi to sve ide u korist, također sam primjetila kako mi roba užasno smrdi po cigaretama od kad ne pušim sto prije nisam osjetila.
cure jedno pitanje moja mama je ovo narucila ima dvije ovakve kutije ona to pije uz neke multivitamine..e sad mene zanima jel je to ta omega sto mi moramo uzimat u trudnoći? Svakako bi ponjela bocicu kod doktorice da ona pogleda inace je ovo jako skupo mama takve dvije i multivitamine platila oko 800 kn pa sam bas gledala ovu omegu da vidim jel je to to sto mi pijemo. Ako je super mi je jer nemoram kupiti.
Mora biti omega namjenjena bas trudnicama. Ja pijem od natural weltha omega 3 natal
Jutro cure, koliko ja znam omega je vazna ali su i vazni neki drugi vitamini za rast i razvoj bebe, zato je bolje mozda uzeti neke tablete koje sadrze sve vitamine u sebi (jod,cink,zeljezo,kalcij,magnezij ..)...ja pijem elebaby od elevita. Dobre su mi, jedino sto sam primjetila da mi je mokraca neke zelenije boje, sad ne znam jer moguce da to bude od velike koncentracija vitamina u organizmu ili zbog escherihije koju sam pokupila...jer ima jos koji takava slucaj?
Jutro cure,
u prvoj trudnoci mi dr nije ukazala na potrebu da odvojeno pijem omegu vec mi preporucila Prenatal iza 12 tj. Sutra idem na pregled i pitati cu treba li dodatno uzimati ili je Prenatal dovoljan. Mislim da cemo mi sebe blago receno izludjeti sa svim tim vitaminima i dodacima 🤣🤣
Jutro cure, koliko ja znam omega je vazna ali su i vazni neki drugi vitamini za rast i razvoj bebe, zato je bolje mozda uzeti neke tablete koje sadrze sve vitamine u sebi (jod,cink,zeljezo,kalcij,magnezij ..)…ja pijem elebaby od elevita. Dobre su mi, jedino sto sam primjetila da mi je mokraca neke zelenije boje, sad ne znam jer moguce da to bude od velike koncentracija vitamina u organizmu ili zbog escherihije koju sam pokupila…jer ima jos koji takava slucaj?
Zna biti, mislim da je od B vitamina, ako se dobro sjecam da mi je teta u ljekarni jednom spomenula.
Ja pijem od elevita pronatal jer regulira tlak u trudnoci, sto mi je bitno, jer imam sklonost visokom i u prvoj trudnoci su me hospitalizirali tjedan dana prije termina zbog tlaka
Jutro cure, koliko ja znam omega je vazna ali su i vazni neki drugi vitamini za rast i razvoj bebe, zato je bolje mozda uzeti neke tablete koje sadrze sve vitamine u sebi (jod,cink,zeljezo,kalcij,magnezij ..)…ja pijem elebaby od elevita. Dobre su mi, jedino sto sam primjetila da mi je mokraca neke zelenije boje, sad ne znam jer moguce da to bude od velike koncentracija vitamina u organizmu ili zbog escherihije koju sam pokupila…jer ima jos koji takava slucaj?
Urin ti bude malo tamniji od velike količine svih B vitamina i A. A ako se pije od svega po malo kao prenatal, elevit...mislim da ne bi trebala biti tamnija prije da ti je to od bakterije u urinu, od EC urin ima drugačiji miris više intenzivniji.
Ja danas počinjem raditi nakon 3.5mjeseca🙄🙄🙄
Sortiraj odgovore
Najstariji