Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    felicita28
    09. Travanj 2019. 07:35

Dobro jutro cure :) Manich, to ti je normalno ne brini, proci ce do 12-13 tjedna...ja sam se uvijek drzala za trbuh kad bi kihala i probadalo bi me kad bi naglo ustala.  Luce35, ja imam pregled danas napokon u 4 i ne mogu docekat. Sva sam u strahu jer sam bila u stresnom periodu unazad dva tjedna i jos sam jucer saznala da sam pokupila escherihiju tako da sam sva zabrinuta i u iscekivanju da mi danas ginekologica kaze da je sve u redu...nadam se da ce biti jer cudni osjecaji vladaju sa mnom  🤔🤔

• marta07
    09. Travanj 2019. 07:48

felicita28

Dobro jutro cure :) Manich, to ti je normalno ne brini, proci ce do 12-13 tjedna…ja sam se uvijek drzala za trbuh kad bi kihala i probadalo bi me kad bi naglo ustala. Luce35, ja imam pregled danas napokon u 4 i ne mogu docekat. Sva sam u strahu jer sam bila u stresnom periodu unazad dva tjedna i jos sam jucer saznala da sam pokupila escherihiju tako da sam sva zabrinuta i u iscekivanju da mi danas ginekologica kaze da je sve u redu…nadam se da ce biti jer cudni osjecaji vladaju sa mnom 🤔🤔

Sretno 😍😘 ne sekiraj se za ec to rijetko ko nema, malo čaja od brusnice, sušene brusnice,više vode ja sam imala prije mjesec dana i dobila sam antibiotik koji se moze piti u trudnoći i proći će.
    Eschrihija se jako brzo pokupi, pogotovo na javnim mjestima. Ne sekiraj se. Glavu gore i samo pozitivno 😘

nopobo
    09. Travanj 2019. 07:48

DijMar

Aurora87

Skroz te kuzim kad pricas o povezivanju. Ja sam prva 2 mj bila full zabrinuta jer sam ostala bez posla pa je decko bio u fazi promijene svog i to me toliko zbediralo da se ja jedina nisam veselila bebi iako je bila planirana i zeljena…sad kad se sjetim toga, lose se osjecam jer je to bio najosjetljiviji period za bebu i ja sam joj samo otezala pocetak…cak sam razmisljala da postoji mogucnost o ppd i da se ni nakon poroda necu povezati…iskreno, nisam imala nikakvih osjecaja prema tom bicu…sva sreca pa se sve nekako skoro preko noci preokrenulo :) A tek kad se pocne javljati…ajme koje srece :)

Kužim vas curke, ni ja se uopće ne osjećam trudnom još. Danas sam 16+4, evo ovaj tjedan se i trbuh polako zaokružuje...radili smo više od godinu dana na bebi, jako je željeno i planirano dijete, ali eto, nemam još taj feeling. I mene to bedira ali vjerujem da će se to sve promijeniti kad počnemo osjećati udarce :) Evo da se pridružim i ja s datumima, meni je termin 21.09. :) 

felicita28
    09. Travanj 2019. 07:55

marta07

felicita28

Dobro jutro cure :) Manich, to ti je normalno ne brini, proci ce do 12-13 tjedna…ja sam se uvijek drzala za trbuh kad bi kihala i probadalo bi me kad bi naglo ustala. Luce35, ja imam pregled danas napokon u 4 i ne mogu docekat. Sva sam u strahu jer sam bila u stresnom periodu unazad dva tjedna i jos sam jucer saznala da sam pokupila escherihiju tako da sam sva zabrinuta i u iscekivanju da mi danas ginekologica kaze da je sve u redu…nadam se da ce biti jer cudni osjecaji vladaju sa mnom 🤔🤔

Sretno 😍😘 ne sekiraj se za ec to rijetko ko nema, malo čaja od brusnice, sušene brusnice,više vode ja sam imala prije mjesec dana i dobila sam antibiotik koji se moze piti u trudnoći i proći će.
    Eschrihija se jako brzo pokupi, pogotovo na javnim mjestima. Ne sekiraj se. Glavu gore i samo pozitivno 😘

Hvala ti Marta ❤❤ Vasa mi podrska puno znaci i malo me utjesi, nadam se da ce sve biti ok. Javit cu vam :)

luce35
    09. Travanj 2019. 08:07

Felicita e.coli je bakterija u mokracnom kanalu, nema je u cerviksu koliko mi je poznato pa mislim da na bebu nema nikakav utjecaj. Ona je inace prirodni stanovnik debelog crijeva.
    Ako se ne lijeci penje se prema bubrezima i tu moze napraviti stetu ali kazem, mislim da ne utjece na plod. Ispitaj sve ginekologa al po meni nemas razloga za brigu. Dobit ces lijek a imas i pripravke koji su zbilja ucinkoviti poput Dmanoze.

09. Travanj 2019. 09:46

Pozdrav curke evo samo da se nadovezem na svjesnost trudnoce,osjecam udarce vec vise od mjesec dana i jos nisam svjesna neke pute da sam trudna i zaboravim😀udarci su mi pomogli samo u smislu da sam vise opustena,da je s bebom sve u redu,a mislim da cu bit svjesnija zadnjih mjesec dana kad budem ogromna i kad se budem gegala😀za sad ni nemam nekih tegoba da me sprijecavaju u svakodnevnim aktivnostima,tako da sve je to normalno

Frajla
    09. Travanj 2019. 10:15

luce35

Ooo trebat ce ogledalo, pa ces malo na pamet pa ce na kraju muz spasit stvar jer ce to slicit na fanta frizuru 🤣🤣🤣. Bilo me vise strah njega s britvicom nego poroda al polozio je 🤣🤣.

Ja sam isto kolko mogu, pa muz popravljo
    Imam aparatic za bikini zonu, sisa skroz za kratko, pa bi mi to dala, ne britvicu 😂
    Na kraju su me i u bolnici sredivali jer sam na prepad ostala ležati 
    Nije bilo strasno, isto su imali aparatic

Frajla
    09. Travanj 2019. 10:25

felicita28

Cure, moze savjet? Dragi i ja zivimo na 5 katu zgrade bez lifta, mislite li da s obzirom da sam trudna trebamo mjenjati stan ili ne? Ne znam kako to funkcionira poslije poroda, koliko cu biti sposobna…dragi nije bas za da mjenjamo stan, a ja jesam jer mislim da ce biti zeznuto ..sta vi mislite, bas me zanima :)

Ako ste jaaaaako zadovoljni sa stanom i cijenom nemoj mjenjati. Tesko je naci dobar podstanarski stan s ok gazdom
    E sad, ak niste bas sretni onda je bolje sada traziti, nego kad dode beba
    Da ce ti biti nezgodno tegliti bebu i stvari na 5 kat hoce, al navikne se covjek i snade. Trebas vidjeti i gdje ces ostavljati kolica i sl. Svakako si razmisli o klokanici ili marami za nosenje. I nije to samo prvih par mjeseci, treba dijete duuuugo nosati, ni s godinu dana sigurno nece moci hodati po stepenicama, pogotovo ne toliko.

• renata.koscec
    09. Travanj 2019. 10:35

Manich

Pikulica19

Manich

Pikulica19

Manich

Pikulica19

Uffff…. Brijanje mrzim to 🙈
    Meni muzic sve cupkao secernom pastom pa ce tako i dalje, ali brazilsku cu morat britvicom 🤣 nije bas da se smijem naprezat pa mi je to najpametnije…

Muzic ti je zakon ako zna cupati sa secernom… I ja bu takvog hahahah. Meni je necakinja koja je kozmetičarka cupala brazilku i meni je to super doduse tad sam malo previse pustila da narastu pa je bolje i manje bolnije da su krace za cupanje inace to smo radile sa peel off voskom i odlicno je. Ne boli jako samo taj moment kad cupnes i poslje glatko i bez crvenila jer taj peel off se ljepi samo za dlaku ne za kozu sto znaci nema iritacije. I nekako si kontam da bi to bila dobra kombinacija dugotrajnije je od brijanja.. Pa eto ideja ako mozete podnjet bol i malo neugodnosti..

Ma nije sto je moj, ali zakon je imao je volju naucit i pomoci mi odstraniti me šume iako se on jadan na bazilki vise preznojava od mene 🤭🤣. Toliko je pedantan da ga nit jedna dlakica ne maši iako kazem Pa zima je, nije nit bitno toliko 🤣🤣
    Hm, ne znam za peel off vosak ali znam da nakon š.paste nema iritacije i svrbezi sto ja imam nakon britvice i koza je bas sjajna lijepo.
    Iskreno kako se na brazilskoj dosta zgrcim i pumpam trbusne miskice ne znam jel bi smjela sad to pod strogim sam mirovanjem pa cu ipak ovih par mjeseci nju dole nekako s britvicom 😊.

Manich tako sam i ja otkrila svoju visoku toleranciju na bol nakon sto su mi prije 7 god u Petrovoj spicili drito u maternicu 3 injekcije jer sam imala spontani (valjda anestezije ali bol je bila uzasna)
    Tako da mi cupkanje od bokova na dolje maciji kasalj nakon toga i tu je nastupilo izbacivanje britvica 🤣🙈
    Ma mi nismo nit svjesne sta sve mozemo pretrpit i koji smo mi borci u svemu 🥰

Da zapravo nismo svjesne sta smo spremne proc dok eto ne dozivimo to.. Cure jel se vama desava da kad se zakasljete ili kihnete onako vas ko strecne dolje.. Mene onako zaboli kao kad imas upalu misica pa se kod naprezanja nekog recimo kasalj misici napnu jel to normalno u trudnoci. Ja obicno moram onako uhvatit se dolje za stomak kad kasljem onda me ne boli..

Meni se desi kad kihnem, da me presjece dolje, ne svaki puta, povremeno. Ne znam o cemu to ovisi.

mc_zgb
    09. Travanj 2019. 10:52

renata.koscec

Manich

Pikulica19

Manich tako sam i ja otkrila svoju visoku toleranciju na bol nakon sto su mi prije 7 god u Petrovoj spicili drito u maternicu 3 injekcije jer sam imala spontani (valjda anestezije ali bol je bila uzasna)
    Tako da mi cupkanje od bokova na dolje maciji kasalj nakon toga i tu je nastupilo izbacivanje britvica 🤣🙈
    Ma mi nismo nit svjesne sta sve mozemo pretrpit i koji smo mi borci u svemu 🥰

Da zapravo nismo svjesne sta smo spremne proc dok eto ne dozivimo to.. Cure jel se vama desava da kad se zakasljete ili kihnete onako vas ko strecne dolje.. Mene onako zaboli kao kad imas upalu misica pa se kod naprezanja nekog recimo kasalj misici napnu jel to normalno u trudnoci. Ja obicno moram onako uhvatit se dolje za stomak kad kasljem onda me ne boli..

Meni se desi kad kihnem, da me presjece dolje, ne svaki puta, povremeno. Ne znam o cemu to ovisi.

Bome i mene svaki put štrecne, tj. sad kad znam da će me štrecnuti, pa prije nego kihnem se presavinem/sagnem i onda me ništa ne zaboli  Pa eto, probajte tako, meni stvarno uspijeva. Vjerujem da je to zbog toga što se ti mišići i ligamenti sada tamo istežu, pa štrecne onda.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.