Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Venus
    21. Kolovoz 2019. 13:22

Sto se tice baby kozmetike ja mislim da je prvih par mjeseci najbolje samo kupat s vodom i masl/badem uljem. I nabavili smo s Ethereala bambusove krpice za kupanje, jako su mekane i njezne. 

A za mazanje tijela isto sam citala najbolje organsko kokosovo ulje i najprirodnije.
    Onda bih poslije pomalo uvodila Alverde baby natur kozmetiku. 

A planiram joj svu odjecu oprat s onim njeznim Frosch tekucim deterdzentom za bebe i omeksivacem; oboje je hipoalergeno.

Frajla
    21. Kolovoz 2019. 13:25

felicita28

Curke, koju velicine robe ste kupovale za bebe za izlazak iz bolnice? 50 ili 56 ? Ja ne znam koju da uzmem da ne fulam

To ti više manje ide po cm (bez širokog povijanja). 50 je za djecu do 50 cm, što su najčešće prijevremeno rođena ili neka baš izrazito sitna....Za ove što se rode tipa 52 cm je veličina 56 skroz ok.
    Kik i lidl imaju malo veće brojeve, c&a i Pepco uglavnom malo manje...h&m je po meni najrealniji

PatyDi
    21. Kolovoz 2019. 13:25

felicita28

Curke, koju velicine robe ste kupovale za bebe za izlazak iz bolnice? 50 ili 56 ? Ja ne znam koju da uzmem da ne fulam

Ja sam isto bila zbunjena, ali na kraju cu spremiti 56 i 62 pa cu vidjeti kak bude velik, a bude 😅 i jos kod nas siroko povijanje, tak da si nekak mislim da ce bit 62...50 nemam nis od robice jer mi je to ziher malo, a 56 par komada...

felicita28
    21. Kolovoz 2019. 13:27

Koliko sam skuzila u c&a je 62 zaprvo ko 56 ajmo rec...znaci hm :) bas sam sad u cityu i gleam sta bi uzela...sta ste vi spremile za izlazak iz bolnice za bebu?

Frajla
    21. Kolovoz 2019. 13:30

felicita28

Koliko sam skuzila u c&a je 62 zaprvo ko 56 ajmo rec…znaci hm :) bas sam sad u cityu i gleam sta bi uzela…sta ste vi spremile za izlazak iz bolnice za bebu?

Više bih rekla da su njihovi brojevi nekak između.
    Recimo h&m 56 je nosio stvarno do 56 cm, a c&a do 54 cm.
    Te prve baš znam do kad je mogao jer ova jednodjelna odjelca kad su mala više ne možeš zakopčati. A bodi/hlačice ipak možeš malo duže.
    Meni su bili jako draga ta plišana odjelca iz c&a (h&m ih recimo nema baš), samo pazi, uz neke se dobije bodi,a uz neke majičica (što je meni bezveze jer im se samo zgužva ispod kad se migolje)
    Za ovu bebu još nisam priredila, ali budem probala staviti što sam malom obukla.

Venus
    21. Kolovoz 2019. 13:31

A ja uzela toliko toga 56 u C&A
    Valjda se nisam zeznula 😂
    Cak sam i jedno odjelce 50 za svaki slucaj, jbg

Al sam i ja bas vidila odstupanja ta dosta u velicini. Recimo blukids 56 je isto malo veci, a Next britanska marka velicina za 3mj koja bi kao trebala bit 62cm je ubiti 68 za 6mj. 

Venus
    21. Kolovoz 2019. 13:34

I ja imam par preslatkih plisanih komada iz C&A, da li ispod njih treba samo potkosuljica i pelene, ili komplet body kratkih rukava

Frajla
    21. Kolovoz 2019. 13:43

Evo za Olivera što smo uzeli. Nije ništ baš sad preposebno, ali tata voli pecati, pa mi je bilo baš slatko.
    https://imgur.com/a/cgbRjmP
    Naravno, iako je bio 4 mjesec imao je preko jaknicu i kapicu
    Venus, misliš na ona odjelca dugih rukava? To su zapravo piđamice , iako sam ga i ja znala držati u tome i preko dana. Mislim da ti potkušuljica ili bodi kratkih rukava dođe na isto. A za noć sam mu ispod stavljala dugi bodi (dok je bio tako mrvica) jer im ne možeš pokriti rukice, pa da mu bude malo toplije

felicita28
    21. Kolovoz 2019. 13:49

Frajla

Evo za Olivera što smo uzeli. Nije ništ baš sad preposebno, ali tata voli pecati, pa mi je bilo baš slatko.
    https://imgur.com/a/cgbRjmP
    Naravno, iako je bio 4 mjesec imao je preko jaknicu i kapicu
    Venus, misliš na ona odjelca dugih rukava? To su zapravo piđamice, iako sam ga i ja znala držati u tome i preko dana. Mislim da ti potkušuljica ili bodi kratkih rukava dođe na isto. A za noć sam mu ispod stavljala dugi bodi (dok je bio tako mrvica) jer im ne možeš pokriti rukice, pa da mu bude malo toplije

Ajoooj bas je slatko...ja bi tako nesto, meni je muz pomorac pa bi se super uklopilo :))
    Ja nemam ideju sta da mu uzmem...dal neki kompletic ili hlace i body ili benkicu...uopce nemam ideju

• Pikulica19
    21. Kolovoz 2019. 13:50

Frajla eto jos koji dan i sve smo u trecem tromjesečju 🥰 par dana iza tebe su jos Renata, Kengurica i Ivana0907...
    McZgb nisam nit ja znala za tu aplikaciju i bas mi drago sto si podjelila, skinula sam si i ja ovu sto je bas Deja spomenula jer mi izaslo brdo njih🤗. A vec sam htjela i ja pitati za kremice i sastave 😂
    Martina sanjala sam i ja neki cudan san sinoc, ali to nam je nekako samo pritisak na psihu. Sestricna mi pricala kako je rodila curicu s 7mj trudnoce pa je malo i mene to psihicki udarilo. Neka bebica bude sto vise unutra i udara sto jace moze. 
    ... 
    Najvjerojatnije cemo mi curku iznijet iz bolnice u kosari koja nije ona iz kolica vec bas mala taman za tek rodjenu djecicu, ima sentimentalnu vrijednost i to jos iz vremena Turbo limaca (bas mi fali taj duckas) kad sam uzela za prvog necaka a drzi se ko da je nova...
    ... 
    Sto se izdajalice tice imam od seke Aventovu rucnu pa ako bude mljekara proizvodila vise od potraznje i umaralo me izdajanje kupuje se definitivno elektricna.
    Kengurica sretno na OGTTu, tak sam i ja navalila na tu casu ko sivonja em gladna em zedna, a bilo je bome 4-5dcl i pocela mi muka i preznojavanje biti tek nakon sat i pol valjda kad je pocelo kolat tijelom 😂 a ja mjenjam boje lica i jos mi muka. A ako povracam propada test... Legla sam se ja tamo bome na krevet i odlezala narednih skoro pol sata, bas mi pasalo tko ce se zuljat na stolici😆

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.