Cure jedno random pitanje, zanimaju me preporuke za neku praktičnu torbu za pelene??
Meni je presuper bilo kad sam imala original torbu od kolica jer je bilo baš mjesto gdje ju zakačiti. Ali od svih su užasno skupe (ja svoju dobila na poklon ). Ima u dm-u njihova relativno jeftino, cure su uglavnom zadovoljne, sestričnu je super služila za dvoje djece
Jutro!
Pricate o brisevima, meni uzimala sad prosli tj i jucer sam skicnula nalaz, pise da streptokok nije izoliran pa pretpostavljam da je sve okej 🤔 Kontrola mi je tek za tj dana...
Danas je na tečaju bilo full zanimljivo, pričala je dr neonatologinja o svim mogućim ishodima nakon rođenja bebe, što se s njom može događati u prvim satima i danima. Kaže da se odmah po porodu beba stavlja na d.dio maminog trbuha i tako ostaje najmanje minutu i onda se reže pupkovina, a nakon brisanja i mjerenja opet ide mami "koža na kožu" i ostaje sat -dva, dok se porađa posteljica, šiva i sl stvari. Oni bebe ne kupaju nego i operu pod mazom vode jer ne žele dijete fizički staviti u kadicu koja nije samo njegova radi bakterija, bez obzira koliko god oni sterilizirali sve.
Nego, već jučer sam čula novi hr pojam, možda sam ja u zaostatku pa kasnim ili nisam jedina, uglavnom "kucajevi srca" umjesto "otkucaji srca".
Uglavnom sve bolnice sad već čekaju da pupkovina otpulsira. Ali ako planirate donirati/čuvati krv iz pupkovine onda nema čekanja.
Mama je staž radila u dječjoj sobi, pa je pričala kak su isto tako prali bebe pod slavinom. Kaže naprala ih se i onda rodi, a baka joj dođe pokazivati kak se kupa dijete
U ovoj bolnici gdje sam bila recimo prvi dan nisu bebama kosu močili. Ostale dane jesu i sve su nam vraćali s irokezama , valjda im tak nekak brišu da ostane frizura gore
I ja obično kažem otkucaji, ali čula sam i kucajevi. Kad malo razmislim ok mi je i ovo drugo, otkucavati nekak malo zvuči kao odbrojavanje
Jutro!
Pricate o brisevima, meni uzimala sad prosli tj i jucer sam skicnula nalaz, pise da streptokok nije izoliran pa pretpostavljam da je sve okej 🤔 Kontrola mi je tek za tj dana…
Ako nije izolirana onda je ok. Mislim, i da je nije to danas nist strasno, ide antibiotik na porodu i to je to.
A nije ti dala nalaz? Ja sam ga dobila da držim s ostalim papirima, krvnom grupom i sl.
Martinajel muz morao na tecaju biti svih 8 dana? I jesi ti bila zadovoljna samim tecajem?
Ne mora... nitko ne zapisuje.. mi smo bili svaki put jer smo htjeli al bilo je dosta parova kaj su dosli samo po potvrde...
Ja sam bila bas zadovoljna tecajem, jedno predavanje mi bilo malo dosadno, a ostala bas zanimljiva. Ako nis drugo, cula sam neke stvari koje su me zanimale i nisam ih znala od strucnih osoba a ne ono sta cujem usput rekla kazala.
Koja je bolja rucna ili elektricna izdajalica?
Električna je bolja ako se planiraš puno izdajati. Ali je i znatno skuplja.
Ako misliš samo nekada i malo da popustiš pritisak onda ručna. Ako neznaš što misliš onda uzmeš ručnu, pa ako bude trebalo naknadno električnu
Bit ce da je to…to svima rade koliko sa cula..ja sam dns bila na pregledu ali nitko mi nista nije spominjao za to, a ja sam zaboravila pitati. Ali ja vise ne idem kod svoje ginekologice nego u trudnicku ambulantu sad ne znam jer to tamo rade. Ima li ko da su mu taj bris tamo radili?
Sto se tice glupoce i zaboravljanja stvari, ta sam…imam osjecaj da stalni nesto zaboravljam napraviti
Meni su isto u bolnici radili. Što mi je super jer mi je fino isprintala bolničku uputnicu i samo sam odnijela u lab pored. Kad me ovaj moj pošalje da nosim briseve na mirogoj dođe mi da se propucam
Sto se tice izdajalica ja se za pocetak nadam dojenju i da mi nece trebati, ali namjeravam uzeti onu haakaa s amazona manualnu. To ubiti i nije izdajalica, vec se samo otvor te bocice pod vakumom namjesti na dojku i ono ti skuplja mlijeko koje samo kapa iz dojke dok beba doji iz druge.
Ja sam imala aventova neka čuda za skupljanje mlijeka
https://pernatal.hr/proizvod/philips-avent-prsne-skoljke-comfort/
iznutra je silikon, a ove kupole preko se dobiju dvije vrste, zatvorena skroz za skupljanje mlijeka i s rupicama kao da možeš obući grudnjak/majicu, a da ti ne dira bradavice i da se zrače.
Super ideja, ali meni to nije funkcioniralo. Možda nisam znala namjestiti, a možda je i do mojih sisa, ali nije mi se vakuum htio napraviti, pa bi curilo i ispod
Jutro!
Pricate o brisevima, meni uzimala sad prosli tj i jucer sam skicnula nalaz, pise da streptokok nije izoliran pa pretpostavljam da je sve okej 🤔 Kontrola mi je tek za tj dana…
Ako nije izolirana onda je ok. Mislim, i da je nije to danas nist strasno, ide antibiotik na porodu i to je to.
A nije ti dala nalaz? Ja sam ga dobila da držim s ostalim papirima, krvnom grupom i sl.
Dat ce mi na kontroli, ja sam pogledala sad prije na portalu...
Danas je na tečaju bilo full zanimljivo, pričala je dr neonatologinja o svim mogućim ishodima nakon rođenja bebe, što se s njom može događati u prvim satima i danima. Kaže da se odmah po porodu beba stavlja na d.dio maminog trbuha i tako ostaje najmanje minutu i onda se reže pupkovina, a nakon brisanja i mjerenja opet ide mami "koža na kožu" i ostaje sat -dva, dok se porađa posteljica, šiva i sl stvari. Oni bebe ne kupaju nego i operu pod mazom vode jer ne žele dijete fizički staviti u kadicu koja nije samo njegova radi bakterija, bez obzira koliko god oni sterilizirali sve.
Nego, već jučer sam čula novi hr pojam, možda sam ja u zaostatku pa kasnim ili nisam jedina, uglavnom "kucajevi srca" umjesto "otkucaji srca".
Uglavnom sve bolnice sad već čekaju da pupkovina otpulsira. Ali ako planirate donirati/čuvati krv iz pupkovine onda nema čekanja.
Mama je staž radila u dječjoj sobi, pa je pričala kak su isto tako prali bebe pod slavinom. Kaže naprala ih se i onda rodi, a baka joj dođe pokazivati kak se kupa dijete
U ovoj bolnici gdje sam bila recimo prvi dan nisu bebama kosu močili. Ostale dane jesu i sve su nam vraćali s irokezama, valjda im tak nekak brišu da ostane frizura gore
I ja obično kažem otkucaji, ali čula sam i kucajevi. Kad malo razmislim ok mi je i ovo drugo, otkucavati nekak malo zvuči kao odbrojavanje
Rekla je dr da ako zelimo donirati da 1 min moze biti jos zakacena za bebu, ali duze ne. Ja sam isto citala da bi u tom slucaju trebalo odmah rezati, a posto planiram donirat, ali isto tako zelim sto je za bebu najbolje tak da na kraju ne znam...
Sortiraj odgovore
Najstariji