Netko je spomenu kako se umorio uspoređivajući, bome i ja. Sve gledam kako bi uzela što manje štetne proizvode za bebicu, pa gledam i sastave stalno. Spašava me aplikacija na mobitelu, zove se CodeCheck, preporuka svima tko želi pripaziti na te sastave - dakle skenira se kod na ambalaži i izbaci koliko sadrži tih loših sastojaka, koliko je ovih koji su ok. Lijepo pokaže po bojama te sastave. Tako da ja hodam po dućanima i samo skeniram Osjećam se ponekad da me prodavačice čudno gledaju al me boli briga iskreno.
Eto preporuke, većina proizvoda od Alverde (to je dm-ova marka, tako da se samo tamo može naći) je super sastava i nemaju ta sranja u sebi. Ja koristim njihove gelove za tuširanje a imaju i liniju za bebe (ima tu na linku ta kremica koju ja imam za bebicu i koju planiram koristiti: http://dm-bio-proizvodi.adriamedia.hr/page/za-mame-i-bebe). Što se tiče vlažnih maramica, ja sam isto uzela jedno pakiranje, od mullera marka (skenirala sam ju i nema ničeg crvenog) i isto ju planiram koristiti samo kad smo vani, doma mi je plan vodu i blazinice.

Curke 😘
Tu sam, citam vas al slabo pisem... Psihicki se pripremam 🙈🙈😂😂 svaki dan nesto bolucka, pa stane, pa opet bolucka... Zdjelica me bas pocela boljet ako duze hodam ili stojim, pa cak i dok se okrecem u krevetu i bas mi je pritisak dolje...
Pricale ste za te briseve, meni je moj gin radio samo na pocetku i to je to 🤔 sutra idem dat urin za urinokulturu...
Torba mi je skroz spremna, prekjucer sam pokupovala jos par sitnica, danas stavila grudnjake za dojenje i to je to..
Kod ginica sam narucena tek u 39om tjednu, reko je da se nada da cu do tad bit u komadu tako da mi ni uputnicu za rodiliste uopce nije dao... I to je to eto...
Curke, koju velicine robe ste kupovale za bebe za izlazak iz bolnice? 50 ili 56 ? Ja ne znam koju da uzmem da ne fulam

Curke 😘
Tu sam, citam vas al slabo pisem… Psihicki se pripremam 🙈🙈😂😂 svaki dan nesto bolucka, pa stane, pa opet bolucka… Zdjelica me bas pocela boljet ako duze hodam ili stojim, pa cak i dok se okrecem u krevetu i bas mi je pritisak dolje…
Pricale ste za te briseve, meni je moj gin radio samo na pocetku i to je to 🤔 sutra idem dat urin za urinokulturu…
Torba mi je skroz spremna, prekjucer sam pokupovala jos par sitnica, danas stavila grudnjake za dojenje i to je to..
Kod ginica sam narucena tek u 39om tjednu, reko je da se nada da cu do tad bit u komadu tako da mi ni uputnicu za rodiliste uopce nije dao… I to je to eto…
A jooooj, pa onda te ne budu porodili
Šalim se naravno. To sam ja pitala svoju dr u trudničkoj jel trebam uputnicu za rodilište, pa mi je rekla kakva uputnica, pa to je hitno stanje. Tak da ju nisam ni imala. A za bris reci na porodu da ti nisu radili, pa nek oni odluče hoće preventivno dati antibiotik

Sto se tice baby kozmetike ja mislim da je prvih par mjeseci najbolje samo kupat s vodom i masl/badem uljem. I nabavili smo s Ethereala bambusove krpice za kupanje, jako su mekane i njezne.
A za mazanje tijela isto sam citala najbolje organsko kokosovo ulje i najprirodnije.
Onda bih poslije pomalo uvodila Alverde baby natur kozmetiku.
A planiram joj svu odjecu oprat s onim njeznim Frosch tekucim deterdzentom za bebe i omeksivacem; oboje je hipoalergeno.

Curke, koju velicine robe ste kupovale za bebe za izlazak iz bolnice? 50 ili 56 ? Ja ne znam koju da uzmem da ne fulam
To ti više manje ide po cm (bez širokog povijanja). 50 je za djecu do 50 cm, što su najčešće prijevremeno rođena ili neka baš izrazito sitna....Za ove što se rode tipa 52 cm je veličina 56 skroz ok.
Kik i lidl imaju malo veće brojeve, c&a i Pepco uglavnom malo manje...h&m je po meni najrealniji

Ja sam isto bila zbunjena, ali na kraju cu spremiti 56 i 62 pa cu vidjeti kak bude velik, a bude 😅 i jos kod nas siroko povijanje, tak da si nekak mislim da ce bit 62...50 nemam nis od robice jer mi je to ziher malo, a 56 par komada...
Koliko sam skuzila u c&a je 62 zaprvo ko 56 ajmo rec...znaci hm :) bas sam sad u cityu i gleam sta bi uzela...sta ste vi spremile za izlazak iz bolnice za bebu?

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji