Pikulica hahahah, bome ti je vec krenulo. Ja nekad malo zapnem trbuhom jer zaboravim da ga imam.
Mene hvata panika jer je termin sutra a nis se ne dogada. Kad prode termin jel onda gledaju plodnu vodu? I kak je gledaju ak nisi otvorena… 😭 danas bas koma dan samo cmoljim…
Mislim da ne gledaju vodu ako nisi otvorena. termin je sve od 37 do 42 tjedna, tako da samo polako…Budem beba došla kada će biti spremna
Ja sam 3 puta isla na plodnu vodu, zatvorena skroz, nema to veze, obave bez problema 😉
Sto se tice robice, trebam jos pokupovati, vise imam 62 nego 56, 50 definitivno ne bi uzimala, to cas posla preraste a i moze se roditi veca od toga pa je 56 taman.
Od pretraga sam do sada bila na pocetku kompletna kks i urin, kasnije dva puta kompletan urin i jednom urinokultura, ogtt i dva puta test senzibilizacije.
Sto se tice voznje, pojas mi smeta za trbuh pa ga cesto navlacim. Od ostalog, moram se naviknuti na parkiranje jer nam je ovaj novi auto karavan pa je ogroman.Btw, vec nam je susjeda uspjela poguliti blatobran na njemu. I inace se ne zna parkirati, sad je kurvinski maknula svoj auto od nas i sad njen muz parkira kraj nas. Vec nam je na prethodnom autu odvalila i razbila retrovizor i nista, suti ko pi.....da.
Sto se tice ostalog, ne mogu se pokrenuti, samo bi lezala, kondicija na nuli, ako malo duze hodam ili stojim, odmah pristisak dolje, samo bi spavala. Danas sam odvela kcer u vrtic i odspavala jos 2h. Sad popodne sam se natjerala da operem sanitarije i pobrisem prasinu a sutra cu usisavati i prati podove. Jesnoatavno mi je fizicki previse sve odjednom. Jos bi trebala otici u ducan i u muller a ne da mi seeeeee. Muz je otisao s malom van a ja se samo kravim. Isto sam skoro pocela plakati jer sam tako trula i "nemocna".
Kad smo vec kod hormona, mislim da sam ja postala neuracunljiva sluzbeno.. Isla sam danas u poreznu da zasto mi naplacuju porez kad sam na porodiljnom i zena mi se jos ispricavala da se sad vise ne moze nista kad je vec naplaceno. sva sreca da nisam bila bezobrazna jer sam znala da mi tek nece pomoc ako budem, ali sam ono oprala cijeli proces i sve institucije ukljucene u proces i kako su informacije nedostupne i satima sam bila nadrndana i sad skuzim da mi uopce nisu krivo naplatili jer naplacuju retroaktivno :D :D Doduse sad me fascinira kako referentica nije to skuzila, al dobro haha bitno da se ja idem borit za sebe i svoja prava.. bolje da vise ne izlazim uopce van
Pikulicanema na čemu, sad će nas biti još više što hodamo po dućanima i skeniramo
Ja sam za izlazak pripremila iz h&m-a bodić dugih rukava i odjelce, netko je bio podijelio to ovdje i ja sam se zaljubila i kupila isto(prljavo rozi sa crnim srčekima, ma preslatko je). I kapicu i čarapice. Iznosit ćemo ju u jajetu, jer sam isto čula da mora biti jaje baš, iako ćemo se voziti autom ravno 2 minute do doma
Ali sigurnost na prvom mjestu.
To sam bila ja 😁 hahaha, nemoj zezati da si isto kupila, predobro 😂 ja sam se ipak predomislila i uzela odijelce u c&a 56 posto je njihov malo manji, ovo mi se od h&m-a bas ucinilo veliko za malu bebu
Hehe pa da, preslatko mi je bilo. Ja sam uzela velicinu 56, valjda ce biti ok. Za svaki slucaj cu pripremit jos nesto od robice sto sam dobila, ali ovo mi je favorit 😍 Koju si ti velicinu uzela?
Isto 56 😊
Cure, bila koja u c&a ovih dana? Dal ima ovog kod nas?
https://www.c-and-a.com/eu/en/shop/newborn-dress-2063132/1
Hahha i ja imam problema kod nepreglednog raskrizja, kad se treba nagnut preko volana, bude bas tesko. A ulazak i izlazak iz auta ..ee to je vec proces, dok se okrenem, nalaktim, uhvatim za vrata, pa tek onda izlazim 😂
Sto se tice iznosenja bebe iz bolnice, citirat cu Auroru: "Nama su na tecaju rekli 😂😂😂😂" da nikakva kosara i vrece ne dolaze u obzir. Samo jaje i nista drugo. Takodjer su nas savjetovali da ukoliko je hladno pa moramo oblaciti skafander, jaknicu, znaci da to ne radimo vec da prvo zakopcamo bebu i onda naopako obucemo jaknicu i prekrijemo dekicom. Da u pravilu dijete ne smije bit u jajetu u jakni/skafanderu (skliskom materijalu). Ako je bas jako hladno, zagrijte auto pa onda donesite dijete nakon 10 min (to ovim trudnicama koje imaju kasniji termin, tamo u 10, 11.mj ako ima koja) 😀
Ja sam upravo saznala, a dali ste vi znale da lijecnici bi trebali prijaviti policiji vozacice koje su usle u 5.mj. trudnoce?
Ocito ono "trudnoca nije bolest, vec stanje" ne vrijedi... Onome pod koktel tabletama ne oduzmu vozacku i skoro ubije cijelu obitelj a trudnice bi se kao trebalo kontrolirati a svjesno ulazim u auto i ako se oajecam lose pa necu nit izlazit iz kuce a gdje jos sjedat za volan 🤦🏼♀️
Evo ja jos lezim i neda mi se pomaknut.. A nije da sam se prebila od posla bas 🙄🙄
Dragi mi ide na zivce i ljubomorna sam na njega kad ga vidim da spava ko top i jos na trbuhu onako. .. Taj zaspe di stigne.. A ja dok se okrenem ko tuljan treba mi 5 min 😂😂😂
E da, meni je jos ok nekako uc u auto, al izac je lutrija.. Pa se hvatam pa se laktim pa se drzim za volan 😂😂😂 a kad izlazim sa suvozacevog to mi je bas uzas nekako i onda moj dragi kaze "aha evo sad ce recitacija krenit" jer pocnem brojat tipa "jbmt ovakvo auto, izac iz ovakvog auta je lutrija, nije ovo auto za trudnicu" 🙈😂😂 tako da on vec napamet zna sta cu rec 😂😂 neki dan mi reko da vidim jel ide auto s moje strane reko e sorry al nmg se nagnut 😂😂😂
Ja sam upravo saznala, a dali ste vi znale da lijecnici bi trebali prijaviti policiji vozacice koje su usle u 5.mj. trudnoce?
Ocito ono "trudnoca nije bolest, vec stanje" ne vrijedi… Onome pod koktel tabletama ne oduzmu vozacku i skoro ubije cijelu obitelj a trudnice bi se kao trebalo kontrolirati a svjesno ulazim u auto i ako se oajecam lose pa necu nit izlazit iz kuce a gdje jos sjedat za volan 🤦🏼♀️
Pojma o tome nisam imala😳😳
Sortiraj odgovore
Najstariji