Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ivcy1306
    17. Studeni 2016. 11:54

Pozz cure i hvala svima na cestitkama.. mi smo jos u bolnici, oporavljamo se oboje, ja zbog gubitka krvi a on jer je bio dugo bez vode. Rez me zateze, stolicu sam imala i tako. Uglavnom navikavamo se. 
    Cestitke novim mamama od nas!

sanjac
    17. Studeni 2016. 12:01

Vidim da sam krivo napisala, mislila sam da li je bolje narucit se na salati ili klaicevoj, ne klovicevoj. Ne funkcioniram trenutno.

Sunnyday jel imate kakve nuspojave od D3?

Ivek vidim nije moja misica jedina placko. Sve mi je neugodno bilo, uopce se nije htjela smiriti..

Jado
    17. Studeni 2016. 12:08

Sunny svaka ti cast. Ja sam na Homeland sezona 5 ali to je negdje na rasporedu od 22h do 23,23.30 max. I trk spavanac jer se dizem oko 1 inace papicu dati mojim obrascicima 😍
    Ako mi ona dopusti gledati sa vecernjim ludilom 😟
    Sony moram te pitati sta mislis pod tim "ne dizemo ju kad trazi"?
    Ukakana, ima probleme sa probavicom, ....? I ne dignete bebu? Moja zna ruzno sanjati (valjda) pa ako place u snu duze od 2 min dignem ju a ona zaspi dalje pa ju pustim. 

D kapi svima propisuju ali sam cula sa tesko sjedaju na trbuscic? Ja bi sad uzela wayu sa d3 vitaminom pa bi pitala jel to ok umjesto d3 samog. Da ne sopam bebu sa raznim kapima....mi smo dog prvi pregled sa tatom. Onda sa 2 mj cu ja sama vec nekako. Da bar ne moram autom. To bi bilo divno ali aj nije nam daleko pa cu se snaci. A i ona ce imati 2 mj pa ce biti lakse jer bude velika cula 😉
    Bas me zanima koliko je dobila skroz. Zadnje vaganje od patron je bilo 4kg i rekla mi je da ne bi trebala dobivati sada vise toliko na kilazi. To je kao u prvom mjesecu vise izrazeno. Sad cemo vidjeti

Neznalica
    17. Studeni 2016. 12:19

Ivek, hvala na prvom utisku i na info za pedijatricu. Nazvat cu pa se raspitati da li se mogu bar predbilježiti dok ne rodim ( a trebala bi svaki dan hahah).
    JaZmajec.. trbuh me užasno svrbio i onda sam prije par dana primjetila kako prikraj dana imam sitne prlikiće po trbuhu (ispod ciki pa po vrhu trbuha).. Rekla ja to doktorici na kontroli, pa se ona prepala da nije vezano za žuć jel to hoće imati takvu reakciju pri kraju trudnoće (a pošto sam ja prikraju trudnoće to mi ide u prilogu u slučaju "ranijeg" poroda) pa ako se utvrdi da je vezano za žuć i bubrege onda se ide na porod i to se poslije poroda povuče i nije štetno ni za trudnicu ni bebu. Ali hvala Bogu nije bilo to već neka alergijska reakcija - primila synopen i prošlo. Ali se više s nići ne maže zadnjih 4 dana. I neću nije mi sve jedno, da opet ne dobijem kakvu reakciju kad sam pri kraju.
    Antartika i mene trbuh srbi do ludila (nevezano za ovu alerg.reakciju) i mali se rita na veliko što je super.
    Danas  bila na kontroli, trudova nemam i dalje otvorena 1 prst i moram doći na kontrolu u subotu kad mi je kao termin.Noćas mi se učinilo kao da mi je počeo otpadati sluzni čep.. par puta je bilo kao nekake blage sukrvice ali pred jutro više ništa (a možda je to bilo samo od pregleda).
    E to sad sam se raspisala... dosta.
    Pozdrav mamicama, uživajte u šetnjama sa svojim bebačima.

ivek2207
    17. Studeni 2016. 12:20

Sanjac mi dajemo D3+K1 kapsulice(otkinem vrh i samo tekućinu istisne u usta), to nam je pisalo u otpusnom pismu da od 8 dana života mu moramo početi davati jer mu kao fali K vitamina.
    Da i ja nisam ništa čula šta je pedica pričala koliko se plakao,sva sreća pa čim sam ga obukla je prestao. Sad mi isto spava,hvala bogu pa si mogu malo izguštati u časopisu koji me već 15-ak dana čeka da ga otvorim.

I da rekla je da je malo krut,i da ga moramo svi puno nositi,da lamaće nogicama i rukicama da malo olabavi. Neznam šta znači malo krut, jel još kome su to rekli.
    Kao da ne leži često nego da bude aktivan.
    I koliko puta vaši podriguju nakon papice.Moj jednom,dva puta.
    Ona ga je nekak pipala po trbuhu i čulo se kao da u praznu bačvu nabija i veli da je pun zraka,okrenula ga na trbuh i podrignuo je ko nikad i malo izbljuckao.
    A doma je 10 min ranije jeo i podrignuo baš dobro i glasno.
    A kao da treba nakon jela 4-5 puta podrignuti, to mi nekako previše zvuči.

koala988
    17. Studeni 2016. 12:23

Sanjac mi sajemo D3K1. tako nam je pisalo u otpusnom pismu do 12.og tjedna, onda cemo prestati.
    Mi smo omali relativno dobru noc. Mi se cesto vozamo u as i vec sam se navikla ici sama s njom do mame, u setnje i slicno.

crocandy
    17. Studeni 2016. 13:10

Neznalica  ja imam pedijatrice na maksimiru i u runjaninovoj.
    Meni je bilo svejedno gdje je pedijatrica samo da je dobra i profesionalna. Ne trebaju mi svakakve babe koje te isplase sa nepotrebnim komentarima.
    A ja isto tako primljena na pregled jednog cetvrtka, otvorena 1 prst, doktor kaze da necu tako skoro, sluzni cep nije ni ispadao, jednom sam imala kao malo gusci smrkljic. I u petak u 11 navecer poceli trudovi. Tako da tko zna, mozda ces ti brzo :)

Frabe gdje si zeno?

Ja sam protiv bilokakvih kapi, i to sa K vitaminom ili sta vec, rekli su nam u rodilistu da to dajemo na vlastitu ruku. Tako da ne dajem, ja sam prezivjela bez njih, tako da ce i moji buduci narastaji. A D vitamin cu morat davati jer smo rodeni po zimi, pa se ne mozemo nadojiti sunca kao i ljetne bebe :)

Jado
    17. Studeni 2016. 13:11

Hmmm pa i moja ako podrigne, podrigne jednom. Kad krene nocno ludilo cica ko luda i naguta se jos zraka pa strava. I place al ne da cicku a mlijeko strca a ne mogu joj ne dati jesti

• Maya20
    17. Studeni 2016. 14:13

Evo i nas! Jucer sam se primila spremanja pa peglanja pa u duckas i jos neke stvari za novi stan uzeti i proletio dan.. moram sad prolistat sto sam propustila..
    Moram vam se pozalitu... bile smo na UZVu kukova! Uzaaasno iskustvo, bio je odvratan doktor.. 3x nas je izbacio van jer "beba place i nemoguca je".. popizdila sam. 2h smo cekale da je lik pregleda, uzaaas. A ona nenaspavana(probudila sam je za pregled), gladna i gola :-(
    Inace je sve ok, al kak je ranije rođena ipak nije do kraja sve okosteno, pa preporuka siroko povijanje. A pedijatrica i privatnik rekli da ne treba, pa ti sad znaj..
    Ici cemo na kontrolu za 6 tj (nadam se kod drugog doktora) pa cemo vidjeti.. jos sam u soku od idiota.. 

Inace smo ok. Izgleda da je skok gotov.. opet odspavala noc u komadu, manje trazi jesti i suuper je volje kad je budna. 
    Cak ne trazi na ruke puno, sama se zaigra.. i zaspe bes nosanja :-)

Pije D kapi od plivita od prvog mjeseca.. nisam primjetila da ima grceve ili nesto od njih iako sam citala da je moguce.. 

Idem vas citat! Uzivajte na suncu!! Mi smo 2 sata setale :-)

sanjac
    17. Studeni 2016. 14:20

Maya gdje si to isla na pregled kukica?
    Bas mi je zao kaj je pregled tako ipao. 🙁
    Mene je toga strah, da ju necu moci umiriti kad se tako rasplace.
    Nadam se da cemo imati nekog ok doktora na pregledu.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.