Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    minnie25
    24. Listopad 2016. 00:32

Mah,mah! 
    Da se i ja javim! Konacno sam uspjela procitati sve sto ste tipkale... 
    Biti ce dugacak post 

Luckyme, od srca ti cestitam na bebacu! 

Sony2244, cestitke na malenoj Klari. Zao mi je sto si imala tezak porod. Zelim ti brz oporavak! 

Crocandy, hvala sto si preuzela listu sad dok malo zabusavam sa javljanjem. Cim se oporavim kako treba, vracam se ja pa uskacem ponovno da ti mozes roditi 

Watermelon, nasa pasica je savrseno odreagirala. Kad smo stigli iz bolnice pomirisala ga je, uopce ga ne pokusava sliniti, ne prilazi mu. Kad mali place, sa sigurne udaljenosti ga pokusava pomirisati samo da vidi je li on dobro. Cak zacvili tj.pita smije li na krevet, a prije je to bilo njezino kraljevstvo. Kad vidi da bebica neutjesno place ili da nema puno mjesta za nju sama ode do boravka i legne se na fotelju. 

Hubica01, ja ti imam taj jastuk, zasad stoji neiskoristen. Uzela sam ga iskljucivo ako se odluce kakvi udavi navratiti da ga lijepo stavim u to da mi ne bude bas u dodiru sa tudom robom i tudim rukama. Jer svjesna sam da ce cim dodem malo na sebe poceti posjete... 

Crna191, nama je pupak otpao vec prekjucer. Ja sam se zacudila koliko brzo se to izdogadalo. I dalje ga cistim i spricam sa Octeniseptom, cekam sutra patronaznu da kaze sta i kako dalje. 

Angel2709 i Ivcy1306 meni su rekli u bolnici, a kasnije mi je potvrdila i patronazna da misic ide prema dolje kad ga se povija. Kozicu ne natezati, jedino sad kod jutarnje higijene, kad ga perem obavezno samo lagano povucem kozicu, ali minimalno i samo sa blazinicom lagano potapkam i tako uklonim eventualne necistoce.

24. Listopad 2016. 01:51

Pozz curke!
    Citam vas vec neka dva tjedna i tek sad uspjela uloviti zadnje ispisane stranice! Nisam bila aktivna na forumu neko duze vrijeme pa mi je trebalo vremena da sve pohvatam!
    Najprije cestitam svim friskim mamicama na njihovim slatkim smotuljcima i zelim brz oporavak a bebacima sretno djetinjstvo!
    Eto, meni bio termin 21.10., ali jos uvijek smo 2in1. Nece curka van,  dobro joj je u maminoj busi. Ujutro idemo na kontrolu u ta pa cemo vidjeti... Bolove imam vec skoro tri tjedna, ponekad tolko bolne da jedva izdrzim. Sluzni cep ispao prije tjedan dana, otvorena 3cm... Inace drugo dijete, imam sincica od 2 god... Pa eto, dodajte i mene na popis. Roditi cu u Varazdinskom rodilistu koje mi je ostalo u lijepom sjecanju od prvi put iako je bio inducirani porod zbog trudnickog dijabetesa.
    Ako mogu pomoci oko dojenja, slobodno pitajte, uspjesno sam dojila god i pol (do nove trudnoce, odbio sam cicu), prvih 6mj iskljucivo. Prvi ad probao sa 10mj i jos uvijek pije ad jer jednostavno km ne zeli. Eto, curke, ovo je recimo 'ukratko'. Hehe
    Pozzic i javim se sad malo cesce!

minnie25
    24. Listopad 2016. 03:56

JaZmajac, ja sam imala ranice, zacijelile su brzinom munje jer bi ih premazala sa svojim mlijekom i s Melemom ili Bepanthenom i naravno cice su bile na zraku doslovno od 0-24 da disu. 
    Sto se tice ciki i nama ona sluzi za utjehu i prejedamo se redovno. I ovo sto si spominjala da sumnjas na grcice, moguce je da ti se samo kad papa naguta zraka. 
    Moj savjet ti je, svaki put kad izbaci ciku, podici ju da se podrigne ako mora i onda ju ponovno ponuditi ako ju nije ispraznila do kraja. Mi se vise nosamo da se pobljuckamo nego sto papamo koliko pohlepno jede. 

Presvlacenje- nama je patronazna rekla da preko dana presvlacimo prije svakog drugog podoja. Znaci to ti je svakih cca 4 sata, prije spavanja obavezno, a nocu ne da ih se ne razbuduje. Ujutro odraditi higijenu cijelog tijela. 

Krevetic- napravili smo nagib od cca 30 stupnjeva po savjetu patronazne. Mali spava iskljucivo na boku, ja ga podbocim sa rucnikom i s poplunom ucvrstim da mi slucajno ne zavrsi na ledima...

minnie25
    24. Listopad 2016. 04:05

Par savjeta za iza poroda: 
    Epiziotomija- ako vas budu dolje sivali, imajte si jos mrezastih gacica i Chicco ulozaka za po doma. Meni je krvarenje skoro pa stalo, ali taj rez me boli. Patronazna mi je odmah rekla kad me vidjela da koji klinac stojim, da trebam cim vise lezati. Htjet cete da koza dise jer ce vas svaki sav zatezati. 
    Iza svake nuzde, pod tus i isperite taj dio sa hladnijom vodom i laganim tapkanjem posusite ranu. Otkad to radim vidim da brze cijeli rana. Spricajte s Octeniseptom. 

Elektricna izdajalica- spas vec drugi dan nakon izlaska iz rodilista. Dva podoja zaredom mi je odbijao desnu ciku. Vec je bila sva natecena i da sam u tom momentu se morala rucno izdajati, a ne mogu nit sjedit, pa mislim da bi pukla na zivce. 

Pripremite se kad krenete s dojenjem da za vrijeme svakog podoja trbuh i savovi zatezu. Moje bradavice su jako osjetljive i kod mene jos podoja bez boli kad mali potegne nema. Bol nije strasna ali je prisutna. A dojku prihvaca pravilno, to je milijun posto sigurno. Ali vrijedi truditi se i otrpiti tezak pocetak. Tako da mame samo hrabro! 

Sutra se javimo jesmo li dobili na kilazi od izlaska iz bolnice

Jado
    24. Listopad 2016. 08:30

Jutro curke
    Mi smo imale burnu noc
    Jednostavno nije htjela spavati i sva se mucila jadna. Sve je bilo ok do 3 ali poslije....plakanje na najjace. Skoro sam se rasplakala. 
    Uspjela sam ju smiriti oko 5 ujutro na nacin da sam ju stavila na sebe i dala joj prst malo da sise. Zaspale mi obje i prebacim ju u kindac blizu 7 i 20 min spava i evo je....dobro bilo je vrijeme podoja pa sam ju nahranila, i opet iznova nece spavati. 
    Eto sad spava na jastuku za dojenje jer sam joj dala malo cicku misleci da se nije napapala.
    Zvala patronaznu koja odmah danas dolazi. Bas me iscrpila. A strah me prebacivati ju da opet ne pocne sa divljanjem. Jel imala koja slicna iskustva? 
    Ne bi joj htjela dude uvoditi a ni cicu kao utjehu pa da spava po meni. Ali srce mi se kida kad se tako uzruja mala

Sunnyday
    24. Listopad 2016. 09:08

JaZmajac ja sam uvela dudu onaj dan kad sam izlazila iz bolnice jer sam vec u bolnici primjetila da nema spavanja bez sike a to ne dolazi u obzir kod mene. Sad on fino papa pa ga ja prebacim i dam mu dudu.

minnie25
    24. Listopad 2016. 10:11

Sunnyday ako se sjecam ti si imala problema sa previse mlijeka? Kako si uspjela rjesiti problem? On papa ko bedasti, prejede se, a meni vec druga cika spremna krcata, a i ova prva na kojoj je papao unutar sat vremena bude tvrda ko kamen. Izdojim se onda do osjecaja olaksanja, al si sve mislim da mi to jos pojacava dotok mlijeka... 

Mi smo probali uvest dudu jer ga jedino cika uspavljuje, ali nema sanse. Samo se namrsti i pljuje ju van. 
    Sad bi mi trebala doci patronazna svako cas pa cemo vidjet sta ona kaze. Ja sam vec luda s tim prohtjevima njegovim.

Frabe
    24. Listopad 2016. 10:19

Dudu smo u bolnici na foto terapiji uveli kad je bia neutjesan dok se sunca za zuticu.Nije mu odma bila draga a sad je nekad oce a nekad ne.E meni je smisno kako njemu sika mora mirisat kraj njega,jede pa je ispusti i zaspe kraj nje a ja se pomaknen i odma oci sirom otvara. 😍

Jado
    24. Listopad 2016. 10:35

Ja sam se bas napatila nocas s njom. Isto ne mislim da joj je coca utjeha i da se baca po meni
    I recimo aj da zaspi onda ali ne - malo posisa i zadrijema 10 min i opet
    I ja cekam patronaznu zeljno. Pitat cu ju izmedju ostaloga za podrigivanje. Kako god ona bila zadovoljna mislim da joj je potrebno a ne kako su mi rekli u bolnici.
    Evo sad nije imala snage jesti i zaspala 10 min nakon pocetka i spava 40tak min. I sigurno ce biti gladna za pola sata. Sta da joj istu dam ili da mijenjam?
    Jao Minnie i mene je toga strah. Pa samo prema savjetu iz bolnice izdajam sisu na kojoj je papala. Odn ja to prije napravim jer vidim da joj je tesko povuci prvo pa se sva izivcira. 

Haha i na znanje da sam maknula automatike sa grijanja i pici cijelu noc sada 😂 najbolje da se oko toga sad uzrujavam.
    Trudnice nase! Kako ste? Sta ima? Meni majstori u kucici 😍 jedva cekam! A kuhinja mi kasni joj joj

Jado
    24. Listopad 2016. 10:36

I da. Meni je duda spremna ali i dalje oklijevam. 
    Jel vam nije strah bljuckanja dok je duda u ustima?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.