watermelon, vidim da (čitam) da si još u 2u1 ) Znam da ti je dosta, ali još jako jako malo.
Jazmajec, baš te zeza sveki.. Drži se i razmišljaj samo pozitivno, .. duboki uzdah ..dugi izdah (za živce), kao na porodu.. šalim se malo. Znam da te to živcir, a jedino što možeš se svađati.
Croatina, znači odlučila si dojiti koliko god možeš, svaka čast. Po je požrtvovna mama. Ali bit ćeš i ti dobro.
Jutro curke! Evo da vas sve pozdravim, dan je prekrasan i idemo u setnju! Mislim da sam zahrdjala, skljocaju mi kukovi kod lezanja, a sad je vrijeme da se malo trgnem pa makar i rodila nesto malo ranije, jednostavno ne mogu odoljeti svim ovim jesenskim bojama! 😃
Jutrić curke!
Ja sam super spavala, čak bez buđenja, i sada kavica...:)
JaZmajac, vjerujem da jedva čekaš otići u svoju kućicu...pa ja bi izludila s takvom sveki uhhhh samo polako..budeš uskoro i ti na svome ;))
Croatina, hvala ti na info za dojenje..svaki savjet dobro dođe, pogotovo iz prve ruke :) taj set za relaktaciju sam vidjela na trudničkom tečaju,, prvi put, nisam ni znala da to postoji... pa ako će trebati znam za to... svaka čast što si odlučila dojiti.. :)
Neznalica, tako sam i ja cool i sve, kao budem ja to sve nekako (a i budem :) ) i isto imam snage za sve, dok me popodne ne skrše leđa i prepone..
Ja imam nekoliko bodića veličine 50, i hlačica.. valjda bude dovoljno a ako ne, budemo kupili.. htjela sam vas pitati jeste vi kupovale onaj jastuk za bebe? Jel to uopće potrebno?
Tala, jesi još 2 u 1?
Zmajac baš lijepo da ste stigle kući i da vam papanje dobro ide. Masiranje svakako pomaže, meni je patronažna tu masažu i da je dobro malo izdojiti jer inače znaju popiti samo onaj prvi dio mlijeka koji je dosta tekuć i malo hranjiv. Ugl skužit ćeš nakon jače masaže da izlazi onako masnije i žućkasto mlijeko i to je onda ono pravo što ih drži sitima. Ja sam nažalost imala dvega par kapi takvoga :/
Što se presvlačenja tiče ja sam vas tu isto mislila pitat kako vi radite, meni je patronažna rekla da je još premali i da ga i po noći treba redovito presvlačiti, dok mi je jedna sestra u bolnici rekla da ga presvlačim samo ako se ukakao. Na početku sam presvlačila redovno, sad sam prešla on ovo da provjerim jel ukakan pa samo ako je presvučem. Mi smo isto imali problem s grijanjem jer je stan dvoetažni, a termostat je dolje gdje ju uvijek toplije jer se i kuha i sve tako da nam je na katu u sobi za presvlačenje bilo očito nedovoljno toplo jer bi mi čim bi gore došli kihao i na kraju mu je i nosić procurio. Nije mi se dalo više grijati cijeli stan luđački zbog te jedne sobe pa sam u Elipsu uzela malu puhalicu, Delonghi marka taman imala neku akciju (200 tinjak kn) i genijalna je. Ugrije sobu u doslovno dvije minute.
Frabe koje adaptirano pijete? Bome dosta ti pojede, moj sad jede oko 90ml s tim da nije na sisi uopće. Moguće da je razlika u hranjivosti različitih proizvođača. Mi smo na Novalacu.
Watermelon kojeg psa imas? Jel u stanu s vama ili? Mi imamo dva malamuta koji žive u stanu, i prva dva dana je bilo dosta stresno jer je mlađi pas stalno gurao glavu u košaru i režao na starijeg kad mu se pokušavao približiti. Stariji je od početka totalno super, ponjušio bi malca i išao dalje svojim putem.
Onda smo uveli pravilo da smiju prići samo kad im mi dopustimo i pozovemo ih čisto da shvate da mi odlučujemo kada će doći, a ne oni međusobno i od tada je sve super. Sad mu najnormalnije spontano prilaze i malo ga ponjuše. Zapravo je mlađi pas još u pubertetu i mislim da prvih dana nije kužio jel to živo biće ili igračka ili šta. Čim je skužio da je živ se počeo super ponašati i sad leži pored košare i spava tamo ili kad mali zaplače dođe nas polizati, kao ono napravite nešto. Trebalo je par dana da se svi priviknemo ali sad nema nikakvih problema. Osim tone dlaka jer se zbog jačeg grijanja još više linjaju tako da usisavamo stalno
Koala jesi joj sta davala da se smire ti grcici?
Moja je do jucer bila super, lijepo je papala i spavala bi po 3, 4 sata bez problema. I jucer je postala skroz nervozna, na sisi mi je bila cijeli dan. Najela bi se, kad bi ju stavila spavat bila bi mirna pola sata i picela bi vristat. Stalno se grci, pogotovo kad treba prdnut. Rasplace se kad treba podrignuti. A ne vejrujem da je gladna, jer bas se cuje da papa, i onda se valjda prenajede pa bljucne mlijeko van i tako cijeli dan.
Jutro cure.
Mi imamo samojeda i super se navikao na malog. dali smo mu da ga ponjusi i nije vise zainteresiran. legne pokraj kolica i to je to. mislim da mu nije interesantan tak mali. bit ce oni najbolji frendici kad mali malo naraste.
I da, dobila sam mengu danas. skroz sam zaboravila kak je to hihihihihihi
Ne znan niti kako vas pozdravit jer mi nije odvojena noc od jutra ni dan,nista..bas san koma,mrva stalnooo papa.A i kako je sitan termoregulacija mu je malo slabija pa mi u sobi vruce i jos vise me osamuti.Grintava san,al ne jer mi je tesko nego san cila na iglama oko njega kad mi je cili majusan.Ja bi ga zalipila za sebe pa da mu je stalno toplo.😯
E a zaboravila san kako im znaju rukice i nogice trzat u snu pa sam sinoc muza pilala da jel to normalno. 🙈
Ne stignen se izgrlit sa starijima pa ih nocu grlin dok spavaju i cudin se koliki su mi.Onda me operu emocije dok tako stanen da iman troje dice i najboljeg muza na svitu.Ma cila san ko mimoza.
Neko me pita za ad,koristimo Pre Hipp po preporuci jer je tako sitan.
Croatina,neces morat bit na dijeti cili zivot.Ja vise jeden nakon operacije i lakse podnosin.Ok,ne jeden pohano i cevape,kobasice,pastete i sl. al to nisan ni prije jela jer mi zeludac nije bia najsretniji. A razbijanje i nestanak zucnih kamenaca nije bas lagan pa ne znan koliko ces uspit bez zahvata.Ispadan zagovornik noza i operacije al za zivot bez tih napadaja se isplati otic..
Frabe mislim da mi je promaklo, koliki ti je sin bio kad si ga rodila? Joj i ja se ne mogu nagledati moje curice,tako mi je veeelika, kao da je porasla u tih par dana dok sam bila u bolnici.
Tatjana joj samojed mi je tako sladak, ako ikad budem imala psa mislim da ce biti on :)
Angel ja bi joj presvlacila samo kakicu - sto je i imala nocas ali ok stvarno minorno. No pitati cu patronaznu drugi tjedan uz vas jos. Sastavljam pitanja.
Iako mislim da ne skodi presvlaciti na svakom podoju. U bolnici je to isto svaka 3 sata.
Koala kako vam je setiran kindac? Madrac samo ravno ili je podstavljen da ide ukoso? Spava samo na boku?
A frabe tebi su nastali kamenci u trudnoći ili? Kažu da bi se ovi od trudnoće trebali otopit poslije..nemam pojma..luda sam više...i depresivna kad počnem razmišljat o tom..
O psima...doberman i Leo su super..stavim kasnije i fotku..
Jastuk..misliš onaj ampindeklic hubica?
To mi je nešto najružnije na svijetu, ali vjerovala ili ne, odmah drugi dan kad smo došli doma sam muža poslala u bubamaru po to...u bolnici je bio svezan u tome i ja kad sam došla doma jednostavno nisam znala kak bi primila dijete u ruke..užas živi..on tak mali..sve mu visi, rukice, nogice, glavica...sad to više ni ne koristimo...ali mi je bilo od neprocjenjive vrijednosti tih prvih par dana..
Baš glupo kaj bebe nisu razmotane u rodilištu da se mame odmah nauče..neg tam su zavezane u to i doslovno ih sestre ko vreću u tom uzimaju..koma za mlade i neiskusne mame :)
Pelene mijenjamo na svakom podoju i kad čujemo da se ukakao :)
Sortiraj odgovore
Najstariji