Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    croatina
    23. Listopad 2016. 02:45

Tako je..izdajanje u prazno potice laktaciju...mlijeko neće doći protekom vremena ili ne znam pasti s neba..mlijeko treba navuc...najbolje ga navlači dijete jer nijedna izdajalica ne stvara vakuum kao beba..i izdajalica vam nije mjerilo koliko imate mlijeka..možete izdojit minimalno, a dijete može izvući da se najede...
    Ma nisam se ni ja nadala problemima s dojenjem niti znači da ćeš ih ti imati, ja sam samo razmatrala sva opcije prije poroda i htjela se osigurati..baš jako želim dojit jer je to najbolje što svom djetetu možeš dati..

Neznalica..evo me pred koju uru frkalo..taman se mali zbudio i nemaš kaj..rekla sam mužu da mu složi ad..ja nisam sposobna u tim grcevima ga metnut na sisu...patronazna je rekla ovako..da bi dijete bilo dobro, prvo ti moraš bit dobro..s tim sam se pomirila..da bi liječila žuč morala bi prestat dojit, a koliko sam shvatila operacija znači izvadit žuč i j... se s prehranom do kraja života...pazim na prehranu..mama mi kuha i to je to za sada..naručena sam za uzv 22.11. Pa ćemo vidjet oce se kaj ocistit do tada..

Crna, Leo po noći bude jako pospan..popapa si dovoljno tek toliko i utone u duboki san opet..ali ako tvoje dijete je više budno, stavi ga na prsa nek vuče dok ne postane nervozan..daj mu ad, pa stavi opet na prsa nek vuče ako ga ne prehiti odmah poslije..
    Ali kažem ti taj set za relaktaciju se može izimprovizirati..ako možeš patronaznu molit da iz bolnice kateter donese..tu cjevčicu..ona je sterilna i odgovarajuće debljine..uzmi neku najjeftiniju bočicu za 20kn probusi gore iglom ili nečim na dudi i provuci cjevčicu..i to ti je to..
    E i sjetila sam se još jedne stvari, kontakt koža o kožu mame i bebe potiče stvaranje mlijeka i njemu sisanje..Probajte se razgolitit pa pod dekicu :D

Sunnyday
    23. Listopad 2016. 03:13

Ja sam vam ljepo govorila da ce vam trebati robica vel 50 :p ne za dugo ali treba. U stvari primjetim sad koliko mi sin brze raste od cerke, jaknicu je ona nosila nekoliko mjeseci a on u nju sada jedva stane. A on se sitniji rodio.

Joj to mlijeko, ja ga imam puno u desnoj a u lijevu navlacimo. Bas ruzno izgleda kad mi se napuni desna i postane tvrda a ova poluprazna 😠

Sunnyday
    23. Listopad 2016. 03:15

Zmajac 🐉 🐲 super da ste dosli kuci.

Jado
    23. Listopad 2016. 05:33

Hvala Sunny!
    Pitanjce cure - poludila sam sad.
    Dignem se i znam da ce mala opet jesti skuzim zima. Bauljam po kuci ko luda grijanje ugaseno! Ugl zbudi se svekrva i ja kao pa grijanje ne radi a mala.ce sad jesti i ja ju moram presvuci 
    Kao da sta ja nju imam sad presvlaciti? Grijanje se gasi po noci i pali u 6!! Nek ja cekam do pola 7!!
    Poludjeti! Reko ne moze mala beba imati ugaseno grijanje presvlacila ja nju ili ne!
    Dakle - presvlacite li bebe svakih par sati kao u bolnici ili iskljucivo prema potrebi? Koliko znam kakica ih sad ne nadrazuje pa nije toliko bitno hitati ali ono. Bas da sam svjesna da mi je dijete usrano...ne znam? 
    Mi smo papale i zaspala je sad, stavila sam ju u kinbac i ja ostanem par min budna uvijek radi bljuckanja da vidim hoce biti. Malo paranjonja mama 😊
    Sad idem dalje spavati! Tipkamo se za koja 3 sata nadam se 😉

Crna191
    23. Listopad 2016. 06:43

Jazmajac meni je rekla patronažna da ga ne presvlačim ako bas ne moram po noci..ali meni se desi da obavezno kaki kad Papa pa se moramo presvuč jer inace nece dalje jest čistunac..a jednu svakako moram presvuč jer inace bude jako popisan..

Sunnyday
    23. Listopad 2016. 06:55

Jazmajac ja presvlacim cim se probudi i po danu i po noci.

Jado
    23. Listopad 2016. 07:29

Meni se mislim pokakala na zadnjem podoju. Znam da je u bolnici bila pokakana sigurno neko vrijeme reko cekat cu. I sad se j grijanje jos uvijek nije upalilo!!!
    Ja cu stvarno poludjeti. A svi krme naravno!!
    A ja moram gdjici pripremit papicu 😊 imam puno mlijeka i tvrdo bude pa joj tesko izvuci prvi gutljaj. Pa sam skuzila da joj je lakse kad izmasiram prije podoja i malko izdojim. Nadam se da ce sama moci poceti kad poraste

Jado
    23. Listopad 2016. 08:20

I hvala cure na svim savjetima!
    Prva noc kuci nam je prosla poprilicno ok. Osim sto je mama zavrsila pokakana 😂 ja skinula pelenu pred spavanje jer sam skuzila da je pokakana a kad sam ju otvorila oplaca! Haha ko u nekom filmu 😊
    Podoj svakih 2,5 sata po 15-20 min sto mi je ok jer kad papa 30 min onda ju crevca muce i place se po 1h. Bar je tako bilo jucer cijeli dan. Ovako se probudi ja joj malo pricam, "pripremim" klopu, podojim i natrag spavanac. 

A kako su nase trudilice? Dobro jutro vam svima zelim! Idem malo chillati i citati knjigu pa vjerojatno natrag na spavanac 😊 sad mi pase biti sama u tisini jutarnjoj nekako....a koji filozof? Haha
    Frabe kako si ti? Jesi se uspjela odmoriti sta? Kako nam dalmatinska mrva napreduje?

watermelon
    23. Listopad 2016. 08:26

Croatina - e super, to me zanimalo, da znam da je svakako koristim, makar i u prazno.. znam da nije mjerilo za količinu mlijeka, al važno mi je da i ona služi svrsi ako će beba biti preslaba da vuče ili bilo kakav drugi problem.. Vidjet ćemo, nadam se da će biti sve ok s tim, potrudit ću se. Nek se on prvo meni rodi, stvarno ne mogu više dočekati, želim i ja pisati o papanju i pelenicama :) :)

Za AD sam napisala mm da u slučaju nužde kupi HIPP Combiotik Pre, to mu javim iz bolnice ako će trebati. Nadam se da je to ok, uopće ne znam kako bi se snašla u šumi tih adaptiranih i svega.

Joj, nadam se da će ti se smiriti ta žuč, da ćeš moći čim duže izdržati bez operacije. Koma je to, ali ajde, barem napokon znaš što te točno muči i na što možeš koliko toliko pripaziti..

JaZmajac – Poznate su mi te škrtice s grijanjem. Pa nek pretrpi i ona par tjedana dok je beba tu, a kasnije nek si pali grijanje kad hoće. Ne mora gorit na 35 cijelo vrijeme, al nek je temperatura konstantna barem..

Iskustva u noćnom presvlačenju nemam još, al koliko sam skužila, rijetko tko presvlači preko noći ako nije pokakana pelena... Ne znam ima li razlike za ovo prvo vrijeme..

Cure koje ste rodile, a imate pse, kakvo je stanje? Jesu se uspjeli priviknuti na bebice?

koala988
    23. Listopad 2016. 08:35

Sanjac  moja je imala grcice od prvog tjedna. Nerazvijena crijeva i probava.
    Croatina slazem se. Mi se trudimo maksimslno i evo izgurali smo mjesec dana s tim da nam malecka skoro nikako ne spava preko dana a nocu se budi svako dva sata i bude budna po sat vremena i vise jer joj se sve vraca kad legne i nakon sta podrigne plus grcici. Puno se rasteze, citala sam da su to grcici i tako po cijele dane i noci. Preko dana hoce stalno bit na siki i nemamo nikakva reda. Jede svako pola sata a podoji traju i po sat vremena nekad. Iscrpljena sam skroz fizicki i psihicki. Mlijeka ima jer ona stalno bljucka i bas se cuje kad guta. Preksutra nam je prvi pregled kod pedijatrice i jedva cekam.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.