Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Dony
    24. Listopad 2016. 20:05

bok bok mamice i trudnice kojih je sve manje...
    kod mene ništa novo, danas bila na pregledu i stanje isto ko prije 5 dana, otvorena 2 cm, ctg skolski. i kontrola za 7 dana u pon baš na termin...
     da li bi mi neka objasnila ctg one pokazatelje jer u ovoj trudničkoj ambulanti je neka koma sestra i bolje ne pitaj ništa..
    znači jedna vrijednost mi je oko 120 i nešto a druga vrijednost je bila oko 20-30. šta je ovo manje a što veće??
    talaaa aajj super za čep! a ček to ti ostalo na papiru ili kako si skužila?? šta ako padne u školjku se ne skuži :))) ajmee koja pitanja ja imam! 
    mamice nemam ništa pametno za reć osim da se držite i budete strpljive, najteže je tih prvih par mj dok malo ne porastu.
    Antonija sretno sutra i nek sve dobro prodje, svaka čast na smirenosti! ali tako treba... stvarno nervoza i strah samo mogu odužit sve...

tala
    24. Listopad 2016. 20:24

hahaha, ma, brisem se danas pet puta i nikako obrisati i onda odjednom valjda papirom povucem tu sluzavu zivotinju   

znaci i tebi je kontrola tocno na termin : ))) mozda nesto bude do tada!

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

sanjac
    24. Listopad 2016. 20:35

Tala blizi se dan d. Jos malo i mazit ces se sa svojom curkom. 😁😁

Frabe
    24. Listopad 2016. 20:43

To 120 i+ su otkucaji bebini a ovo drugo ka trudovi al to za trudove cesto nije mjerodavno.

• Makonja
    24. Listopad 2016. 21:02

Dony taj veći br (120) ti je prosjek otkucaja srca bebe (normalno je kao 120-160 i ovisi o tome jel beba spava ili je aktivna), a drugi br je aktivnost tvoje maternice. Pravi trudovi su oko 100 (80, 90 pa na više), sve manje je vježba. Iako i BH kontrakcije mogu biti iznad 100. Ali pravi trudovi su ritmični i ponavljaju se. Kod tebe ih očito nema. Eto to sam ja shvatila kroz mojih 5-6 CTGa i prisluškivanja pri tom okolo :D

Jado
    24. Listopad 2016. 21:40

Crocandy u bolnici mi je trebalo: spavacice, tajice, pidjama, mozes biti i u duzoj majici pod plahtom komotno za vizitu pa se obuces; chicco koji su zakon; jednokratne gacice koje su zakon; kozmetika za osobnu njegu; papuce; japanke za tus; kucni ogrtac; hrana i hrana - klopa nije tako losa ali pol tih stvari ja ne jedem, pa mi dragi donosio; ako stignes dolje po kavu onda i sitnis; rucnici; toalet papira zna nestati pa ponesi manju rolu.
    Dakle jednokratne za presvlacenje ne treba jer fkt mijenjaju posteljinu i pitaju u toku dana treba li sto zamijeniti, za bebu nista nisam trebala sem robicu i pelenu za izlazak.
    I mislim da je to to. Samo si ponesi vise od 3 pidjame/spavacice - moj savjet. Meni je bilo na knap iskreno jer kad ti sestre masiraju cice onda ne ferceraju sto to sprica okolo ☺ daju ti tablete protiv bolova, meni nije trebalo nista. Ako se dosjetim jos da sam nesto trebala javim.

Curke hvala na odgovorima i svim savjetima! Slusam vas slijepo 😊
    Bila i nama patronazna danas. Ugl kaze ne treba dizati madrac bitno da je beba na boku dok spava. Meni je ipak mala kosina dignuta da ne osjeti na kicmici. 
    Moram ju podrigivati nakon objeda jer ju muci probavica malo ipak, neka ju dignem onako na 5-10 min ako ide ide. Ako bude nemirna neka ju dignem i probam opet. Vagale se - na izlazu iz bolnice je izgubila 200g i u ova 3 dana vratila 100 😍 prava mrcinica
    Pricale o prehrani, dojenju generalno, kupanju i tako sto vec sve znate. Ako nekoga nesto bas zanima pitajte curke. I da - kako smo i pisale mijenjanje pelena po noci samo u slucaju kakice. A mislim moja mala se nocas 3x pokakala 😕 i kaze neka ju stavimo malo kod prozora da izgleda zuckasto. Sto ja ne vidim ali naravski napraviti cemo to 😊 i dolazi opet u srijedu

Jado
    24. Listopad 2016. 21:41

Tala bravo! Ajmo sad ti sa Cvitom ozbiljan razgovor i neka krene vanka mamu upoznati i seku i tatu 😍

minnie25
    24. Listopad 2016. 22:55

Dobra vecer 
    Evo da se i mi malo javimo. Dobili smo 190 g od izlaska iz bolnice. Kaze patronazna da je to savrseno i da puno beba dobije tek 50-60 grama. 

JaZmajac, kad ti pises, kao da citam sebe. Mali mi je toliko mlijeka nadovukao sa tim konstantnim cicanjem pa jos i s tim muku mucim. A on se samo prezderava jer trazi utjehu u njoj. I unatoc tome ju ne uspije isprazniti kako treba. 
    Meni je patronazna savjetovala da probam s dudom ga zavarati, da ga probam iza ciki ponuditi sa izdojenim mlijekom - sto nema smisla jer ja imam mlijeka i previse, a kad ga stavim spavat odvojeno od mene da obavezno mu poplun ili nesto priblizim licu (ne preblizu naravno) samo da on ima osjecaj bliskosti. Zasad ovaj zadnji prijedlog uspijeva. E da, savjetovala me je i da kad se pocne igrati da zavrsim obrok jer da vise nije gladan. To je kod nas u prosjeku 15 minuta. 

Watermelon, ja svojeg omotam s dekicom i prekrijem s poplunom jer unatoc visokoj temperaturi u stanu, on uvijek ima hladne rukice. A inace, di "ide" on, ide i dekica s njim. 
    A za carapama (iako sam ih spremila za radaonu) nije bilo nikakve potrebe. Toliko ti bude vruce i svasta nesto, da se toga ne stignes niti sjetiti. Ja sam izasla znojna van iz radaone i u sobi mi je isto stalno bilo vruce. Nocu sam u bolnici gola spavala pod plahtom. 

Antonija84, sretno sutra! 

Crna191, bome vama je jako dugo ispadao pupak. Nama je otpao treci dan sto smo bili doma. 
    I super za mlijeko  

Tala, bravo... Drzim fige da krene cim prije. Eto, mala frajerica je odlucila unatoc svim prognozama doci kad ona to hoce. Bravo za nju!

Neznalica
    24. Listopad 2016. 23:34

Antonija84, sretno sutra, nek prođe što bezbolnije i brže. Svaka čast na smirenosti. 
    Tala, četvrtak je 26.10 .. lijep broj, koji si i sama rekla. Ma što je to jedan dan duže da se još uspiješ sama pripremiti i sa svojom starijom curkom izljubiti.

24. Listopad 2016. 23:42

Hvala curke na podrsci!

Eto ja jos nisam u krevetu, moj mali ko da osjeca da me nece biti par dana pa se samo stiska oko mene i ljubi me! Jooooj sto ce mi faliti....

Tala krenulo je krenulo, sretno i pridruzi mi se sutra! 😃

Sad odoh konacno pod tus i na spavanje, sutra je veliki dan! Hahaha, javim se cim uzmognem! Puse svim trudnicama, mamicama i bebacima!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.