Jazmajec slicna stvar kod nas. Od 2 nadalje mi je bila ajmr sinoc. Lo da su je grcevi mucili a i preko dana pocicka 20min i zadrijema i onda se rasteze nakon 5 min. Jutros mi je ajme. Na sisi jr skoro od 6 i po do 10 i po s prekidoma. Place stalno. Dala sam joj sad i malo boce jer nisam vise znala sta radit. Evo zaspala je na meni ali isto se trzne i rasteze svako par minuta. Sama sam doma cijeli dan i ovo me izluduje. Sad sam se isplakala od muke. Strah me uopce sad je prebacit jer se iovamo budi.
Jazmajac i ja sam uvela dudu ali kod nas ne pali ni Duda kad on nece..a isto nekad imamo smirivanje na ciki jer drugačije ne ide..mozda ju je trbuščić mučio pa je plakala..vidit ces sta ce ti patronažna reci..nadam se da ce se mišica mala smiriti da se i ti smiriš i odmoris..vjeruj,ja sam plakala prvih 3 dana kad je on vrištao..jos pogotovo sto mi zbog carskog nisu doma dali da ga nosim..pa onda slušati njegov plac a nista ne Radit je meni bilo katastrofa..
Pozdrav curke, sunčeko je vani.
Ja zmajac mi imamo isti problem,ponekad pojede tak kratko i onda za pol sata oživi pa neznam dal da mu istu sisu dam ili ne, pa onda mjenjam,jednu pa drugu,al onda imam osjećaj da mi se ne napune do kraja pa da mi fali mlijeka. Eh muke,muke, ja mažem s purelanom bradavice ali ne često, ne bole me uopće , samo ih luftam,hehe.
Evo baš otišla patronažna od nas,baš sam zadovoljnja,mali je rođen sa 3830 g, otišao iz bolnice sa 200 manje, i eto sad ga vagala i dobio je i premašio svoju početnu težinu nakon tjedan dana, ima 3890 g. Nije ni čudo kad mi je non stop na sisi, ali sam mislila da ipak ne bude jer kaka nakon svakog obroka, jedno 6-7 puta na dan, ponekad se i više potrefi.
Malo nas je i splašila,kak ga je kupala oko ustiju mu se zapalvilo sve kao da mu je hladno al je rekla da to može biti i znak da ima srčanu manu pa da pratimo ako mu se to češće pojavljuje da odemo na hitnu. A valjda nije niš,inače sam dok ga presvlačimo su mu ruke hladne pa nećemo za sad stvarati paniku,nadam se.
Dobar dan mamama i bebama i preostalim babuškama :D
Mi smo napokon sredili dječji kutić i sad malecka može slobodno doći. Doduše, ima još jedan detalj koji treba napraviti da bih ja bila potpuno zadovoljna - želim oslikati nešto na jednom zidu, ali i bez toga je sve spremno za bebolinu <3 I dalje imamo majstore, ali sad me toliko više uopće nije briga i mogu napraviti što god hoće, nemam više ni volje ni snage za njih, sad samo odmaram i čekam našu srećicu :)
Imam pitanje za mamice kojima bebe spavaju u istoj sobi s mamom i tatom koji ujutro mora na posao... Kako ste riješili problem buđenja tate za posao, a da to ne utječe na bebin san? Jer moj dragi treba alarm ujutro za buđenje, a nema šanse da spava u dnevnom, dvije noći smo morali spavati tamo i kauč je toliko užasan za spavanje da je on jučer bio na tabletama protiv bolova :(
Angel2709 - nažalost nemamo psa ovdje, imam kod svojih 2 mješanca.. tu imamo samo kunića koji baš nije nešto raspoložen za druženje.. Nadam se da ću jednog dana imati uvjete za psa, strašno patim za tim.
Super da su vam psi prihvatili klince. To je nešto prekrasno, to zajedničko odrastanje. Naravno, dok god se znaju pravila i granice, i beblje i pseće (ili bilo koje druge životinje) :)
Frabe – baš te lijepo slušati kako pričaš o svojima :) sad još malo kad se priviknete i uhvatite neki ritam pa da vidiš veselja :)
Jel to Hippovo PRE adaptirano onda samo za bebe koje su manje težine? Jer sam ja shvatila da je to kao prvo, prvo mlijeko i najbolje za kombiniranje s dojenjem pa sam zapisala mm da uzme njega ako bude trebalo. Hipp BIO Combiotik PRE. Da mu kažem onda da uzme 1, a ne taj PRE?
Antonija84 – sretno s porodom! Nadam se da će krenuti čim prije ;)
Ivek2207 – nadam se da ipak ovo plavo nema nikakve veze sa srčanom manom! Što kaže, da pratite općenito jel mu se to događa, i kad je normalno obučen i utopljen?
Čitam vas i sve mi to tako nestvarno i daleko djeluje, a zapravo još samo par dana i ja ću biti u tim buđenjima po noći i nemoći hah Sad nema šanse da išta zapamtim što kažete.. :( Svima želim samo da bebice čim više spavaju po noći i da fino papaju, drugačije pomoći ne znam :)
Čini mi se da se i o tome već pisalo, al eto, zaboravila sam.. Kako vi pokrivate svoje bebe? Kao ne bi se smjelo s poplunima, dekicama i sl. dok su tako mali, mali u kinderbetu.. I za taj nakošeni madrac isto ne znam, vidjet ću kako kaže patronažna, treba ili ne.. Ja sam mislila nakositi s ručnicima.
Sad ćete se smijati, ali jel se rađa u čarapama ili se mora biti bosa? :D Da, od svega mene to muči :D
watermelon, da rekla je i da pratimo ako se pojavljuje i kad mu je toplo,pa ako da da odemo k liječniku. evo gledam ga kak spava ispod popluna kod mene krevetu i nema ništa oko usta.
bit će da mu je stvarno hladno bilo od kupanja- a grijemo cijeli dan.
I btw ja sa u čarapama rađala,obula sam svježa kad sam oblačila spavaćicu za rađanje i u njima sam bila i u predrađaoni u u boksu na porodu,kak sam rodila u ponoć bila sam u njima i cijeli dan drugi dok muž nije došao u 4 u posjete da mi ih promijeni jer se ja nisam mogla dić i sama od bolova a ntko drugi te ni ne pita. Tad mi je pomogao da si i spavačicu od poroda presvučem jer to mi isto nisu svukli nakon svega.
Pozdrav cure 😊😊
Evo da javim da je vikica sinoc spavala od pola 2 do 7h. Prije toga je pojela oko 60ml izdojenog mlijeka i jos mi je bila na obadvije sise. Sad nism pametna da li je ona zadnja 2 dans bila gladan pa je zato stalno plakala ili ju zbilja muce grcici. Ili je to kombinacija svega?? 🤔🤔
Danas nam dode patronazna, pa cu valjda biti pametnija.
Nekak mi se sve cini da bum morala uvest dohranu. Uopce nisam pametna od svega ponudenog sta da uzmem.
cure ,ja sam zaboravila ,kak da stavim novi ticker da više nisam trudna nego da bude beba. napravila sam novi na str gdje je bilo i za trudnoću (lillypie), i došla do kraja i kliknem da mi se pojavi kućica za forum,kopiram link i neće,probala sam i druge,(html,bb kod,itd9 al neće ni jedan.
Jel me može netko uputiti ako vam se da?
tnx
Bok cure!
Mi isto nismo uopće spavali. Od jucer je opsadno stanje s grčevima. Jadan toliko plače da više ne znam šta bi kada krene.
Ivek vjerujem da mu je bilo hladno, na kraju krajeva pregledali su ga u bolnici pedijatri detaljno.
Inače, za to kupanje, na koliko grijete prostoriju i koliko stavljate toplu vodu?
Makonja mislim da tati neće ni trebati alarm Moj muž je cijelo vrijeme govorio kako će on spavati u sobi i kako ne kuži te muževe koji pobjegnu na kauč, ali nakon tjedan dana otkad se vratio na posao je i on kapitulirao. Nema šanse da išta odspava jer osim šta on plače i ja hodam okolo, pa presvuć ga, pa napravit mlijeko, pa ga nosim da se umiri i zaspi, pa idem na wc itd.
Zmajac i mi imamo dudu i spasilo nas je to jer on ima potrebu stalno nešto cuclati i počeo si je prste stavljati u usta, tako da sam zaključila da je duda ipak manje zlo od cuclanja palca. I sad je ok, i dosta ga ta duda zna umiriti kad mu malo popuste grčevi pa i zaspi s njom. Bez brige oni ti pljunu dudu ako trebaju štucat ili bilo što drugo.
Mi smo isto stavili male sfrkane dekice pod madrac da napravimo nagib od nekih 40ak stupnjeva, a i košaru sam tako namjestila u kojoj je preko dana.
Minnie toliko me je bolilo jako da sam jedan dan sipala vrelu vodu i nagnila se nad nju i masirala grudice, uzela izdajalicu i izdajala bas dugo i puno mlijeka. Tako sam uradila par puta,izdajala koliko god je islo i vec sutradan mi je lakse bilo.
Watermelon meni nisu dali da ostanem u carapama al su me pokrili sa dekom jer sam drhtala od zime.
Ivek i ja moram mjenjati ticker a zaboravila sam kako haha
Sortiraj odgovore
Najstariji