Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ptica2
    11. Ožujak 2016. 20:23

S obzirom na te testove koji se rade i procenat rizika mene zanima koliko imate godina? Ja imam 35 i pomalo se plašim
    jer neznam kakvi me sve testovi ocekuju.

• bebita
    11. Ožujak 2016. 20:28

Schinin, dobro nam došla
    Čestitke na curici 
    Prva trudnoća?
    Nisam do sada imala problema sa štitnjačom, jedanput sam provjeravala sve te hormone jer mi se kosa dosta prorijedila...ali sve je bilo u redu...nemam nalaz kod sebe, ali ostali hormoni su unutar granica...

Schinin
    11. Ožujak 2016. 20:40

Ptica: ja cu za 3mj. napuniti 35... za te testove je najbolje da sama rwazmislis i naravno popricas sa tm kakva bi bila konsekvence takvih testova? ti testovi pokazu "samo" statisticku vjerovatnost za neku kromosomsku bolest, mi smo odlucili da za nas abort ne dolazi u ozir (mogli bismo zivjeti sa Down sinrom, turner sindrom i nije toliko problematican a ostatak plod i ne prezivi), tako da sam ja inicijalno odbila sve te testove.... nakon duze svadje sa gin sam nakraju napravila test, jer se radilo iz moje krvi (extrahirali su fetalne stanice i na osnovu istih napravili kariogram),a kao da se mogu pripremiti...HB sve u redu i jedino je da znamo od 10tt da cemo dobiti curku 

tala
    11. Ožujak 2016. 20:54

mi smo vec odlucili da cemo ici na rani kombinirani. ako rezultati budu jako losi, mislim da cemo preskociti harmony/nifty i odmah ici privatno na amnio. citala sam o tim neinvazivnim testovima i ako rezultati budu losi, svejedno se radi amnio. naravno, nitko vas ne sili ni na sto. to je osoban izbor. jedni to rade jer znaju svoju odluku u slucaju genetske malformacije, a drugi kako bi se mogli pripremiti i informirati na zivot s djetetom s poteskocama u razvoju. 

schinin, na kojem si ti to testu bila?

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

minnie25
    11. Ožujak 2016. 20:56

Schinin dobrodosla medu nas  
    Ja nisam imala pojma da se tako brzo moze spol saznati. Nadam se da ni moje cudo nece biti sramezljivo i da cu znati tko mi dolazi brzo...

Schinin
    11. Ožujak 2016. 21:01

iskreno Tala, nemam blage veze kako se test zove, morat cu bas pogledati, sad sam u birou a test kod kuce  ali ja sam u USA tak da ni ne znam dali bi tako sto radili i kod nas.....

Minnie: hvala na dobrodoslici  i mi znamo samo zbog kariograma, inace bi bilo malo rano da se sto vidi  pogotovo jer je ovo moje malo cudu tvrdoglavo i nekooperativno, jedva su je izmjerili na proslum UZ 

tala
    11. Ožujak 2016. 21:16

da, zato mi je bilo i cudno. mislim da su kod nas zabranjeni svi genetski testovi koji prije 10og. tjedna između ostalog pokazuju i spol ( zbog izbora spola djeteta).

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

Schinin
    11. Ožujak 2016. 22:14

Tala: isla sam gledati kako se zove test , palo mi je na pamet da se mogu uvuci u moj elektronski karton, pa nemoram cekati da dodjem doma  test se zove "panorama prenatal test", za spol te explicitno pitaju zelis li znati, a posto cu ga ja i tako najkasnije na slijedecem UZ raspoznati bilo mi je svejedno

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.