S obzirom na te testove koji se rade i procenat rizika mene zanima koliko imate godina? Ja imam 35 i pomalo se plašim
jer neznam kakvi me sve testovi ocekuju.
Schinin, dobro nam došla
Čestitke na curici
Prva trudnoća?
Nisam do sada imala problema sa štitnjačom, jedanput sam provjeravala sve te hormone jer mi se kosa dosta prorijedila...ali sve je bilo u redu...nemam nalaz kod sebe, ali ostali hormoni su unutar granica...
Ptica: ja cu za 3mj. napuniti 35... za te testove je najbolje da sama rwazmislis i naravno popricas sa tm kakva bi bila konsekvence takvih testova? ti testovi pokazu "samo" statisticku vjerovatnost za neku kromosomsku bolest, mi smo odlucili da za nas abort ne dolazi u ozir (mogli bismo zivjeti sa Down sinrom, turner sindrom i nije toliko problematican a ostatak plod i ne prezivi), tako da sam ja inicijalno odbila sve te testove.... nakon duze svadje sa gin sam nakraju napravila test, jer se radilo iz moje krvi (extrahirali su fetalne stanice i na osnovu istih napravili kariogram),a kao da se mogu pripremiti...HB sve u redu i jedino je da znamo od 10tt da cemo dobiti curku
mi smo vec odlucili da cemo ici na rani kombinirani. ako rezultati budu jako losi, mislim da cemo preskociti harmony/nifty i odmah ici privatno na amnio. citala sam o tim neinvazivnim testovima i ako rezultati budu losi, svejedno se radi amnio. naravno, nitko vas ne sili ni na sto. to je osoban izbor. jedni to rade jer znaju svoju odluku u slucaju genetske malformacije, a drugi kako bi se mogli pripremiti i informirati na zivot s djetetom s poteskocama u razvoju.
schinin, na kojem si ti to testu bila?
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
Schinin dobrodosla medu nas
Ja nisam imala pojma da se tako brzo moze spol saznati. Nadam se da ni moje cudo nece biti sramezljivo i da cu znati tko mi dolazi brzo...
iskreno Tala, nemam blage veze kako se test zove, morat cu bas pogledati, sad sam u birou a test kod kuce ali ja sam u USA tak da ni ne znam dali bi tako sto radili i kod nas.....
Minnie: hvala na dobrodoslici i mi znamo samo zbog kariograma, inace bi bilo malo rano da se sto vidi
pogotovo jer je ovo moje malo cudu tvrdoglavo i nekooperativno, jedva su je izmjerili na proslum UZ
da, zato mi je bilo i cudno. mislim da su kod nas zabranjeni svi genetski testovi koji prije 10og. tjedna između ostalog pokazuju i spol ( zbog izbora spola djeteta).
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
Tala: isla sam gledati kako se zove test , palo mi je na pamet da se mogu uvuci u moj elektronski karton, pa nemoram cekati da dodjem doma
test se zove "panorama prenatal test", za spol te explicitno pitaju zelis li znati, a posto cu ga ja i tako najkasnije na slijedecem UZ raspoznati bilo mi je svejedno
Sortiraj odgovore
Najstariji