Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Luna2016
    11. Ožujak 2016. 08:49

ivek pa promijeni gin-zašto se patiš
    mislim da mora dati ali može zahtijevati da te ona pregleda-NISAM 100% sigurna

• Dalmatinska.dusa
    11. Ožujak 2016. 08:52

Jutro,lipe moje,nadam se da ste mi lipo spavale!?! Mene muci jedno pitanjce,dal smijem lezat na ledjima u prvom tromjesecju?? posto nemogu stalno na stranu ovu onu,pomozite brzim odgovorom.A to nebi ni pitala,nego san nesto cackala i naisla na to….

ivek2207
    11. Ožujak 2016. 09:03

kako sam duže vrijeme išla kod privatng gin nisam imala socijalnog pa sam prošle godine u 10 mj se po preporuci prijavila kod nje i od tada stvara probleme, e sad htjela sam se ja prebaciti ali se nesmiješ unutar godinu dana,dakle taman u 10 mjesecu( kad trebam roditi), jedino ako se imaš na što požaliti, i tako ja odem u zdravstveno i kažem da bi napisala žalbu i da želim promijeniti dokt. pa da li mi to mogu uvažiti. Moj razlog da svaki puta se izderava na mene sta ja dolazim kad sam nova, kuda se meni žuri( dva puta sam bila- prvi put da se upišem i predam papire samo sestri, drugi puta sam u redu čekala u čekaoni dva sata, da kad bi došla na red je rekla da sam ja nova i da mene još ne može primiti jer ima drugih pacjentica i da nije provedeno u sustavu, a bilo je-imam e građani i vidjela sam da je bilo provedeno), to se ne može uvažiti i da ako baš hoću mogu ići u mihanovićevu na sud i pred sucem i povjerenstvom iznijeti svoje razloge, te i ona mora doći iznijeti svoje pa će odlučiti da li ću ostati kod nje ili ne.
    Eto, sama nisam pametna, po tom sudu mi se ne ide, al je žalosno da ne možemo imati slobodu izbora liječnika, nije da državu košta to što bi unutar god dana promijenila doktora (barem mislim)
    Tak da je to "malo" komplicirano.
    A vidjet ćemo.

Srecica25
    11. Ožujak 2016. 09:19

Ivek, ja imam identitican problem. Zbog traljavosti svoje ginekologice, odlucila sam se jos prije 5 godina ici privatnome ginekologu. On mi je super,stvarno je pedantan, susretljiv, ma sve naj. Naravno da kad sam prvog puta trebala uputnicu, morala sam ici kod ginekologice preko hzzo, i to je bio uzas. Toliko je bila nekulturna, drska, pa cak i zlocesta. Muka mi je kad moram kod nje. Zadnji put kad mi je privatni ginekolog rekao da ce mi prepisati duphaston, molila sam ga da mi da privatni recept, samo da ne bi morala ici kod ove po recept. Ali prosli put sam bila prisiljena jer mi je kao i tebi bila potrebna hrpa uputnica za te pretrage a i doktor mi je napisao da mi preporuca bolovanje. I ona mi je drsko dala sve uputnice, ali je rekla da mi bolovanje otvoriti nece jer da on u trudnickoj nije napisao sifru ili tako nesto. Usput mi je i rekla da moja trudnoca nije njen problem i da nju nije briga za mene, neka mi on to izvoli napisat. Kad sam kasnije sjela u auto, plakala sam koliko me taj njen pristup uzrujao (vjerojatno zbog hormona). Kasnije mi je muz isao kod privatnika da mi nadopise to sto treba oko bolovanja (na sto se doktor nije mogao nacuditi zasto radi probleme kad sve vec pise), i onda je muz otisao kod nje i bez problema mi ga je otvorila. Inace, od privatnoga ginekologa medicinska sestra mi je prosli put dok mi je mjerila tlak pricala kako skoro 90% zena se zali na svoje doktorice preko hzzo-a jer naravno, oni kad vide da idea privatno odma dobiju rogove. Moj zakljucak ti je, ako ne mislis sve te pretrage (vadenje krvi i urina, i kombinirani test) raditi privatno nemas druge opcije nego ici kod svoje doktorice. Ona moze naravno zahtjevati da te zeli pregledati. Ali jos nesto ti zelim napomenuti, skoro svaki doktor privatnik ima nekoga kolegu preko hzzo s kojim je dobar. Obrati se svome privatnom ginekologu i ispricaj situaciju i pitaj da li ti moze preporuciti nekoga tko ti nece praviti probleme. Meni je moj proslog puta dao broj od jedne svoje kolegice koja mi nece praviti probleme i predlozio da se kod nje prebacim i da cu bez problema dobivati uputnice i bolovanje. Ja prvi put cujem da ne mozemo promjeniti doktora vise puta u godinu dana, stvarno do sada to nisam cula. Ja sam jedne godine tri puta mjenjala zubara, bez ikakvih problema

Jado
    11. Ožujak 2016. 09:27

Jutro curke! Nadam se da ste mi dobro i da vas me muče mučnine previše!

Ja imam istu situaciju - idem privatnom ginek a kod socij vadim uputnice. Prije su bile ljute na mene, ali iskreno sam se postavila - ne bezobrazno nego kulturno ali čvrsto stavas "ne bu mene nitko zezao"  i sada je sve u redu. Upravo neki dan sam dobila nekoliko uputnica, dio nalaza će doći k njoj - sve bez problema.
    Ali ja sam neke preglede obavljala preko HZZO - recimo briseve, kod privatnika je oko 1k kn (4 brisa po 200-300 kn ako se ne varam), sama ih nosiš na Zaraznu, i sama kupiš nalaze....ja sam u dogovoru sa (priv) ginekologom takve stvari obavljala preko HZZOa....možda je to olakšavajuća činjenica... 
    Samo ne dajte da vas uzrujaju! Kako god bilo

ivek2207
    11. Ožujak 2016. 09:35

Ja sam isto mislila da mogu promijeniti dokt.unutar godinu dana al eto u klovićevoj mi nisu htjeli to obaviti i poslali u mihanovićevu na sud. Koma.
    ako neće dati uputnice otići ću privatno, čitala sam negdje da sve zajedno pretrage su oko 700 kn pa sam mislila ako mogu uštedjeti zašto ne,al ak neću imati izbora, tko zna, makar sjest ću joj za vrat dok mi ih ne da. Sjećam se kad mi je rekla da ako mi je hitno neka si platim pregled onda jer ona nove pacjente ne uzima odmah na pregled nego nakon mjesec dana tek, a što je najgore ima svoj privatnu ordinaciju u sobi do svoje u kojoj radi, i u toj privatnoj naplaćuje ultrazvuk, a ako dođeš kao pacjent preko hzzo onda te šalje na uzv u bolnicu jer ga u ovoj nema. Ja bi sve to najradije izbjegla, jer sve primam k srcu i dva dana mi se to mota po glavi kasnije, a sad si baš ne želim priuštit stres. Al nema druge, moramo se izboriti za svoje.

• Dalmatinska.dusa
    11. Ožujak 2016. 09:50

hvala puno,laknulo mi je! I jos me zanima dal je normalno,npr.jutros san se digla a grudi me ne 'bole' kao svako jutro kad se dignem iz kreveta i osjetim njihovu tezinu i prilikom okretanja u krevetu isto,e sad…jutris san se digla,nisu kako su do jucer bile tako teske i osjerljive,jel to na dane il je sad nesto drugacije,cila san zbunjena …

Srecica25
    11. Ožujak 2016. 09:56

JaZmajac, i ja sam preko hzzo radila briseve. Moj privatnik mi je rekao neka idem radije po uputnice jer da nema smisla placati privatno da bi bilo preskupo. 
    Ivek, ja sam citala da kombinirani privatno dodje i po par tisuca kuna, ne znam jel se varam, mozda ce netko to znat bolje. 
    Ja bi na tvom mjestu jos jednom otisla kod ove preko hzzo-a, strpljivo cekala red i rekla joj da mi izvoli dat uputnice. Mislim, ona mora to, pa tko ce ti drugi dat uputnice ako ona nece, kod nje su upisana!

minnie25
    11. Ožujak 2016. 10:03

Jutro curke! 
    Vidim da vas dosta privatno vodi trudnocu. Ja evo brojim sitno do prvog pregleda. Meni je moja ginekologica preko HZZO-a ok, vidjet cu kako ce biti sada. Ako sve bude u redu mislila sam samo privatno ici u Polikliniku na 4D iza 20-tog tjedna. Za svaki slucaj sam se raspitala i o cijeni vodenja trudnoce kod privatnika-odgovorili su mi na upit da je 5000 kn, nisu pojasnjavali sta spada u to. Je li to prihvatljiva cijena i koliko vi placate? 

Sinoc mi je opet bilo slabo. S obzirom da sam samo jednom povracala i to prije tjedan dana mislila sam da sam zbilja jedna od sretnica koje nemaju tegoba. Ali bas od jucer sve mirise osjetim na kilometar, nosnice mi se bore sa upijanjem svega sto je oko mene. I tako sinoc ja ispirem dezvicu od kave i toliko mi je zasmetao miris da sam jedva stigla do wc-a. Moram li napomenuti da od danas kavi ne mislim ni blizu?! 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.