Hehehe...kak se meni cini, jos budu nam i porodiljnu naknadu smanjili, a ne uplatili 1000€
Ja pijem prenatal, uzela sam od solgara, rekao gin da je to dovoljno, da nije potrebno jos folnu uzimati...
katastrofa. ja sam bas gledala ovo oko papirologije za te naknade i toliko je toga sto ne smije biti starije od 6 mjeseci jos ne daj boze, ako ste rođeni u jednom gradu, a zivite u drugom, netko vam to mora izvaditi. mislim si napisati popis i uhvatiti jedan dan u osmom mjesecu kad je pola zg na moru i otici u mup izvaditi te gluposti : )
koliko citam, nitko ne postuje to da trudnice imaju prednost : (
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
Ja pijem od Dietpharma Prenatal i navecer prije spavanja od Twinlaba Magnezij 375 jer mi pomaze kod grceva.
Tala koja je dokumentacija potrebna? Imas kakav link? Nekako mi to sve djeluje glupo, jer ako i mora trudnica na bolovanje sigurno vise nema ni volje ni snage za skupljanjem papira.
Kao i nakon poroda silne prijave i papirologije. Vec mi se sad riga od idiotizama u nasem sustavu... Nista ne ide u prilog majkama.
jos nisam pohvatala kako ide to s prijavom djeteta u maticni ured, mup, zdravstveno, porezna.
mislila sam si jedan dan isprintati sve te uvjete i prije poroda obaviti sve sto mogu, kopirati dokumente, kartice, izvaditi iz mup-a potvrdu prebivalista za sve clanove obitelji... nema sanse da cu to sve s bebicom raditi : D
sto se tice naknada, ja sam u zg i gledala sam za jednokratnu naknadu za novorođence od hzmo- 2300 nesto sitno kuna, naknadu za opremu novorođenceta koje daje grad zagreb 3600 za drugo dijete u 4 rate i kako ne radim, onih 1660 kuna godinu dana (porodiljna ili kako se vec to zove). tu je i doplatak za dijete, ali ja na njega necu imati pravo jer prelazimo one cenzuse.
mislim da je to sve ( ako netko zna za jos kakvu papirologiju : )
nazalost, vecina stvari trazi prisutnost oba roditelja, a ako i ne trazi, nitko umjesto vas ne moze podici vasu dokumentaciju u raznim drzavnim sluzbama koja je u uvjetima ostvarivanja prava.
cijela zavrzlama
Uhh papirologija...kad se sjetim odmah mi je lose... Toliko papira sam predala prije poroda a kad se mala rodila...u roku 15 dana sam morala predati sve papire s tim da smo 8 dana bili u bolnici...i samo da vam kazem SVE papire kopirajte..jer vam trebaju na 100 strana :)
i ovo nisam znala, a totalno mi je glupo. dijete morate prijaviti u maticni ured u koji spada bolnica. npr. mi zivimo u centru i imam maticni ured na 200 metara, ali bolnica spada na crnomerec i tamo cemo morati ici s bebom jer su potrebna oba roditelja.
Tala... iako sam iz Slavonije..rodila sam u Petrovoj i tamo sam morala prijavit kcer . Nismo isli ni ja ni muz nego smo postom poslali.. i oni su sami upisali...
to je super iako nikad za to nisam cula. svugdje pise da treba doci osobno: )
ja sam prvo dijete rodila u zd. nismo bili u braku i obvezno smo oboje trebali doci, bila je hrpa papirologije.
netko je pitao za vitamine. ja uzimam folnu u kapsulama od twin laba. kako imam mucnine, uzmem i po nekoliko tabela jer nemam pojma stigne li se ista razgraditi. folna se ne zadrzava u organizmu, pa nema nikakvih opasnosti.
hanic, zavidim na papanju. vidi li se buša ili se rasporedilo?
Tala ti i ja istu papirologiju moramo sredivat, i ja sam nezaposlena pa nam sve na isto dode... reci bumo isle skupa po papire hodat hihi
A cuj mogu ti rec da ga ja vidim, cak i ujutro se nazire onako oko pupka malo... a kuzim razliku jer sam stvarno bila ravna ko daska prije, a navecer sam ko baloncek kolko se nazderem hihi...
Bas cu sutra probat obuc traperice pa da vidim dal budu isle na mene haha
Ja sam rodila u jednom gradu a zivim 60km dalje i drugom gradu i djete je prijavljeno u mom gradu...zato ne kuzim kakve ima veze s tim gdje si rodio?
Sortiraj odgovore
Najstariji