Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tina220210
    03. Listopad 2016. 16:04

I ja loše spavam zadnjih dana i baš sam sva umorna i nikakva... shvatila sam da nas svaki ponedjeljak uhvati neka depresija pa smo vikendom bolje. 
    Croatina, slučajno znam jer mi je frendica išla na carski dok sam ja bila u bolnici, pa sam pitala za nju jer isto nije znala, da doći moraš rano ujutro, već oko 8 najbolje. Budi natašte jer ti rade pretrage vjerojatno, dođes normalno sa stvarima svojima i smjeste te odmah tamo u onu sobu  kao pripremu, neznam kak se točno kaže. Doći će tinanesteziolog da razgovarate. U toj sobi nema tv, smisli već sad što ćes raditi da smanjiš nervozu tada, preporučujem ti da poneseš čepiće za uši i neko pecivo za pojesti navecer.

croatina
    03. Listopad 2016. 16:21

Ma kakvo pecivo, burek ja sebi spremim 😂😂😂😂
    Neozbiljna sam :) 
    Hvala ti na savjetima :D planirala sam si neke corny ili grancereale ponijeti.. 
    No televižn? Ju kidin? 
    Jel zna netko jel poslije spinalne bude ljudima slabo?  Čujem da se poslije opće povraca na veliko

Crna191
    03. Listopad 2016. 16:41

Ivek ja sam sad bila 38+4 tt i radili su mi ctg..mislim da uzv rade prvi put kad dođes i onda jos pred porod bas..meni nema smisla da svaki put radi uzv,znaci svaki tjedan..em njihov uzv nije nesto,em svakako pred kraj oni jako teško odrede težinu bebe..ja sam zadnji put bila na uzv sa 36tt i nece mi ga do kraja Radit..a mozda i bolje da ne znam kolku kg cu uskoro gurat van jer osjetim da je dosta veliki..a prvi put kad sam ja bila na sd je bila cura koja je prenijela..radili joj samo ctg..mislim da je nije dolje ni gledao..😉

ivek2207
    03. Listopad 2016. 16:42

croatina evo zaljepim ti dio,ak si hočeš pročitat evo link: http://www.zakon.hr/z/307/Zakon-o-radu
    meni ajmo reć struka pa znam,možda da zamjeni svojih 7 dana za taj,da se dogovori sa poslodavcem,ali opet ovisi da li i kakav kolektivni ima firma.

Plaćeni dopust
    Članak 86.
    (1) Tijekom kalendarske godine radnik ima pravo na oslobođenje od obveze rada uz naknadu plaće (plaćeni dopust) za važne osobne potrebe, a osobito u vezi sa sklapanjem braka, rođenjem djeteta, težom bolesti ili smrću člana uže obitelji.
    (2) Radnik ima pravo na dopust iz stavka 1. ovoga članka u ukupnom trajanju od sedam radnih dana godišnje, ako to nije drukčije uređeno kolektivnim ugovorom, pravilnikom o radu ili ugovorom o radu.

ivek2207
    03. Listopad 2016. 16:45

a jesu crna ti radili ctg?, možda će i meni sutra, isto mi 38+4,ma znam da su njim aparati nikakvi,pogotovo onaj mali ekrančić koji dokt ima ko tablet je veličine,meni smješno bilo,ona pokazuje a ja samo mrlje vidim,navikla na veeeliki ekran kod privatnice,hehe.

Saky84
    03. Listopad 2016. 16:53

croatina ja sam bila pod opcom i nisam povracala niti mi je bilo lose, tipa da sam imala mucnina i vrtoglavica...samo sam spavala..od 24 sata mislim da sam sve zajedno bila budna sat vremena..al mene je vjerovatno i izmucija pokusaj prirodnog poroda pa sam bila skroz oduzeta...jedino sto sam, kad su me doveli na intezivnu, pokusala pomaknut prste na rukama i nogama ( hahaha ) i kad sam vidila da se micu nastavila spavat 

Mi polako napredujemo, po noci se budimo svako tri sata za papat, a kroz popodne nas napranu grcici tamo od 5 do 7 sati i bude pakleno. Jadnicak stalno place i muci se a ne mozes pomoc. Pedijatrica nam je preporucila Bio gialu i jos smo uzeli AD od Novalaca AC za grceve pa cemo vidit dali ce nam pomoc.
    Moj maleni je rodjen sa 4160 i 52 dug i jos uvjek stane u vel. 56 tako da je meni ona super dosla ( s time da su meni bodici iz hm pa su malo veci ) bez obzira na siroko povijanje.
    Vidim polako se svi pripremate, nemojte se bojat da necete prepoznat trudove prave, i ja sam se toga bojala ili tipa ocete li skuzit plodnu vodu..ooo to itekako skuzite..prvo ide da ne mozes zaustavit i bude mutna (bar je meni bila)...a bolovi nemaju veze sa ovim laznim koji su i mene mucili misec dana.
    ovo na brzinu pisem dok maleni spava..sad cu polako mu spremit bocu jer kad se probudi krene odma lavlji urlik od gladi ...i iskapi je do kraja...bucko moj mali...

Saky84
    03. Listopad 2016. 16:55

i da rade samo ctg do 40 tj, a kad preneses rade plodnu i po potrebi ctg...bar je tako meni bilo.

watermelon
    03. Listopad 2016. 17:11

Sony2244 – meni je dr kod koje sam bila privatno uvijek rekla da je važno da raste proporcionalno, nije bilo nikakvog zastoja u rastu dok sam bila tamo pa se nadam da je nastavio normalno rasti i u ovih mjesec dana :)
    Koma za pušenje, razumijem te. Probaj pričati s njim i reci da sad zaista nije vrijeme da se opet navuče, a doma neće smjeti pušiti tako da neće ni pušiti puno, nek te to tješi. Samo se nemoj nervirati ;)

Crna191, Antartika – ja imam gadnih problema s kašljem kad sam prehlađena, al baš gadnih. Ne pomaže mi ništa i onda doslovno čekam jedno 2 tjedna da prođe. Jedino što mi koliko toliko olakša su Operil kapi za nos. Nakapajte njih, barem prije spavanja. Meni je moja ginekologica rekla radije da ih stavim (neki će ti reći da ne smiješ nikakve kapi) nego da mi se spusti na bronhije i pluća jer ću tek onda biti u problemu. Jedino se nemojte navući heh 
    Od sirupa mi je prije znao pomoći Herbion za suhi kašalj, ne znam smije li se u trudnoći.

Ivek2207 – moj u firmi dobije samo 2 dana za rođenje, ali ostavio je 2 tjedna godišnjeg pa se nadamo da ću roditi tj. doći kući iz bolnice na neki ok dan da što više toga pospajamo hehe

Crocandy – na kraju super da je ispalo ovako spontano za patronažnu :) ja isto moram zvati svoju, nadam se da su neke ok u ovom domu zdravlja (Jarun)..

Croatina – meni frendica primila spinalnu, ne sjećam se da je rekla da joj je bilo mučno, ali joj je kasnije bilo slabo od gladi jer nije jela dan i pol negdje. Njoj je zapravo najgore od svega bio kateter

tala
    03. Listopad 2016. 17:17

moj isto dobije 5 dana, jos si je ostavio cijeli godisnji, pa cemo nesto spojiti, a nesto ostaviti za bozic : ) 
    je li vasi dobiju kakav poklon ili novac za dijete od firme? moj ne. bas me razocaralo. velika firma, a poklon ide za sv. nikolu samo i to nekakva igrackica. bozicnica svake godine ovisi o nekakvim sindikatima i sl.

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

Crna191
    03. Listopad 2016. 17:42

Watermelon u dz Jarun ti je patronažna Zeljka Novak..ona vodi u baruna Filipovica tečaj za trudnice..ja je znam ovako i ok je žena stvarno..ako spadaš uopće k njoj..mozda ce ti djelovat malo hladno ali ona je takva..i slobodno je pitaj sve sta te zanima..ja sam je sad zvala neki dan za savjet za svoju patronažnu pa mi je rekla da joj se u principu nemoram javljat nego kad dođem iz bolnice..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.