Bok,cure, kišica paducka,meni stvarno nekako paše,fino je i svjež zrak,zamotana u dekicu i baš mi je dobro. Kunjam jer sam budna negdje od 3,pol 4,probudio me neki ružan san i od tad sam ko sova u mraku,samo gledam. Dočekala sam i alarm od mma za posao u 6,ispratila ga i odspavala do pola 9,i eto sad me uhvatio spavanac,a ne mogu.
Malo me žiga s desne strane križa,neznam šta će biti i hoće li šta ili to tijelo samo se sprema.
Mm mi javio da je dobio godišnji 10 dana,i to se uspio pozvat na zakon o radu gdje ima pravo na 7 dana po rođenju djeteta,za svadbi itd...pa će svog redovnog samo 3 dana uzeti i biti samnom 2 tjedna doma. Tak sam sretna zbog toga,javila sam mami da onda ne mora ona odmah uzimati čim ja dođem iz bolnice da mi nije kaos doma, nego će ona par dana kasnije da mi sam skuhat dođe ako će trebati,jer i mm zna dosta,samo kako ja kuham zadnjih godina izašao je iz fore pa će mu trebati dok se ne uhoda.Al dobro,kak tala veli ima i dostava pa ćemo se nekak snači.
Da netko je pisao,što i mene muči,al tješim se da će mi nekak proraditi instikti,da sve super u bolnici, i kaj onda kad dođemo doma. Kaj moram s bebom,jel ga stavim u krevetić,nosam,mislim da ćemo nad njim oboje stajati ko krelci da vidimo jel bu otvoril oči,jel bu zakašljal se,plakal,ko u muzeju ćemo buljit u njega?
Hehe Croatina ma ja se nekako ne zelim zivcirat uopće..bas mi pase sto ni moji ni njegovi nisu u blizini pa sami mm i ja sve polako rješavamo,čistimo..al danas sam mami rekla da mi stvaraju presing tim zvanjem Tak da mislim da je shvatila..najgore mi sto je ona vec uzela go i čeka jer je tako i za sogoricu koja živi sa njima..a ne kuže da mi ovdje imamo drugačiji zivot i da želimo malo bit sami..al dobro..ne zelim da mi se bebač živcira..dosta ga drmam kašljanjem..
Ah zato moja svekrva ne sudjeluje ni u cemu
Samo je tu da mi se mota pod nogama izgleda i brije si valjda kako ce nam kuhati a njene kuhinje mi iskreno dost
Nes ti nabacit meso i krumpir i na rucka svaki dan. To i ja radim naravno ali bas kad mi se ne da. A ima jela od 40' za prste polizati...
Ni meni se ne da nista cure a i kad cujem o ovim cekanjima u TA mi se kosa na glavi digne! To i mene ceka od drugog tjedna
Sa time da idem u utorak prvi puta i moram doci ranije/na vrijeme da vidim gdje, sta....ne gine mi sjedenje. Ali zahvaljujuci savjetima - klopu cu si nositi. Voda uvijek ide sa mnom....
I nervira me sto ne rade uzv?? Pa prvi puta sve dodjemo 3,4,5tj nakon zadnje kontrole. Sto nije logicki da se beba pogleda
Pozdrav. E i ja sam lose spavala u 5 se probudila od kaslja i onda si kuhala caj. I vratila se u krevet do 10.
Ne znam sta mi beba radi utroba me boli, kao da se okrece. Ne mogu se namjestit. Do sad je bio u dijagonalnom polozaju.
i meni je bilo logično da će mi napraviti ful pregled kad sam došla prvi puta u TA nakon 4 tjedna.
i sad bi mi bilo normalno da me svaki put pregleda dolje,da se nismo počele otvarati,kakvo je stanje,ctg gore rade tek od 39 tjedna ako imaš bolove(tako mi sestra rekla kad sam prvi put došla).
Al sve onako non šalantno,kao pa nema potrebe,vi ste u terminu ako vas ulovi dođite pa ćemo vas poroditi,to mi stalno pričaju.
Ja sam 38+3,i ni sutra mi neće raditi ctg,valjda samo uzv i možda,ali možda ak joj se opet ne izjadam da me boli dolje,će me i pregledati,tj.na sekundu mi gurne ta dva prsta unutra i nešto prokomentira. Ionak ne mogu reći ništa točno ni o težini bebe, samo na sekundu pogledaju da li je glavica prema dolje, a to ionak rade kad se javimo u rađaonu,jer nam rade onda 20 min puni pregled pa znaju,jel je dolje itd...
Puni tretman dobiju samo one kaj su 40 tjedana i koje su prenijele pa dolaze svaki dan.
neznam zakaj onda nas sile da idemo gore jednom tjedno,mogle bi sve komotno počet dolazit od 39 tj,a ovo prije ak nas uhvati,tak je svejedno,kad samo dođemo i porodimo se jer smo eto u terminu.
Pa bas da imas pravo
Ovo mi stvarno nema smisla. A probat cu malo zicati za uzv odmah i da vidim malu pa da mi kilazu prokomentiraju. Iako znam i sama da na prvom pregledu toga nema i sumnjam da ce me pregledati uzvom.....a i ako cu cekati 3h mos si mislit kako ce mi se dati biti slatka...
Ja sam prenijela 10 dana i uzv su mi radili dan prije poroda, a od zadnjeg proslo mjesec i pol..i ni to ne bi da nisam trazila...na uzv se stariji doktor cudio kako prenijela da njemu beba izgleda taman u terminu i cemu indukcija...eto toliko...glavno da sam vodila privat trudnocu i bez komplikacija da bi na kraju zavrsila na ocito nepotrebnoj indukciji al dobro...obje smo ok i to je bitno.
Ivek...tocno tak...prvo sam 3 dana u bolnici blejala u nju dok je spavala i stalno slikala. Onda prvi dan doma ja kao nesto pokusavam a mm googla😅....kako primiti dijete, pelenu presvuc, jel joj hladno....i onda ona spava a mi blejimo u nju😅
curke, nekoga je zanimao madrac iz ikee.... na akciji su:
http://www.ikea.com/ms/hr_HR/about_store/special_offers/offers/FY17_quality_sleeping_w40/fy17_ifam_CO_quality_sleeping_w40.html?icid=|iba|hpb|bn|fy17|hp|hero|camp-qs|30269657|w40
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
Ivek gdje ste nasli da ima 7 dana pravo zbog rođenja djeteta??
Mi smo uspjeli ishodovati tri tjedna njegovog godišnjeg.. Konačno dolazi njegovo vrijeme..bilo mu je muka preko ljeta kad su svi isli na GO na more, a on nis.. Čuvao si je za bebu sada :D i to tako skrto cuva da cak nece uzet ni dana prije nego dođemo iz bolnice.. Anđeo moj 💙💙
Jučer on meni onako zabrinuto.. Joj.. Kak cu ja na posao u petak.. Ja zakaj? Pa treba pit u cetvrtak hahaha o bozek :D srećom pa ima takvu ekipu na poslu da ce sam nastavit ujutro ahahaha
Dobri dan :)
Mene nitko ne zivcira osim samu sebe, jer sam vec sama sebi teska. Pa ne znam gdje bih sama sa sobom.
Ugl. zivcirala sam se jer ne znam koga i kada nazvati da mi patronazna dode prije poroda, a i ne mogu je zvati jer smo u fazi selidbe i bolje da ne vidi kako sada zivimo. To me sekiralo, ne volim kad mi stvari vise nad glavom. Kad ono danas idem u ducan, mijenjam se s mm za auto i prolazi zena i pita da li trebam roditi uskoro - ispostavilo se da je patronazna. Koja slucajnost :) i tako se dogovorile da dode kad uselim, kroz tjedan dana, nadam se :) mlađa zena, jako simpa, i sama postala mama prije godinu dana.
Zene, kakav vam je ten? Vidim zadnjih par dana mi se jako pogorsao, poceli su mi pojavljivati pristevi gdje nikad nisu. Ljustim se. Em sam siroka, em sad jos i ovo...
Svi nesto pricaju o kestenima zadnjih par dana a ja ih se tako pozelila, malo me strah doduse, jer mi crijeva rade bez mog dopustenja pa mi bude neugodno
Sortiraj odgovore
Najstariji