Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    tala
    02. Listopad 2016. 23:29

te kontrakcije su kao nekakvi lazni trudovi- trbuh se stvrdne, ja imam potrebu tiskati. svugdje citam da ne bi trebale biti bolne, ali moje bas jesu. one pripremaju bebu i maternicu za prave trudove, a za razliku od pravih pojavljuju se u nepravilnim razmacima, a setnja, promjena poze i ostalo ih mogu ublaziti.

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

Sunnyday
    03. Listopad 2016. 00:59

Lady hvala na savjetu, a i vama ostalim curama.
    Izdajala sam se  da si olaksam, danas je vec bolja situacija. 

Meni su bisili vodenjak ali nisam htjela da gledam sa cime busi i ne zelim se prisjecati 😁 u glavnom ne boli ne boj te se.

• luckyme
    03. Listopad 2016. 06:45

Jutro,
    Niste bile aktivne po noci,znaci da se vise manje spavalo 
    Kod mene manje,zaspala poslije 1, budna od 4.30...katastrofa
    Da bar mogu spavati po danu...ali ni to...

Frabe
    03. Listopad 2016. 07:53

Jutro!
    Ja nisan mjerodavna za spavanje jer i nisan u svom krevetu. A preko dana me toliko obara san i vrtoglavica da mi 5-10 minuti sta zatvorin oci bude ko da san bez svijesti da bi mogla funkcionirat.
    Joj kako cu se oporavit od ovog stalnog lezanjaaaa... 😩😩😩

Jado
    03. Listopad 2016. 08:26

Jutroooo!!! 🌧🌩
    Koje vrijeme! Bas sad odlucilo padati pa da nadoknadi sve sto inace nije padalo.
    Jaoooo a meni prijateljica iz grada dolazi na kavu.....uopce mi se ne da izlaziti van 😟
    Al ok mozda se smiri za 1h.

Ma mislim da cemo znati da je krenulo. Dakle bol velika sa pravilnim razmacima. Sluzni cep je sluz pomijesana sa blagom sukrvicom. Ne sad crveno od krvi nego rozo moze biti. A vodenjak je tona vode koja curi.
    Mislim da tu bol necemo moci ignorirati. A i kako je Tala rekla nece se smanjivati sa lezanjem, hodanjem i sl...ako i hoce u pocetku kad se zalaufa na "pravu stvar" sigurno ne bude manje bolilo
    Sve to mora biti ok! Necemo panicariti! Pa zene zmajevi smo sve! 💪❤

lady6
    03. Listopad 2016. 08:45

Dobro vam ovo kisno jutro! Idealno za spavanje, jos kad bi i moje dijete tako mislilo
    Bolovi u kicmi i trnjenje ruku mi je proslo negdje peti dan nakon poroda. 
    BH kont.sam imala slabo. Ali definitivno pravi trudovi bole bas i drugaciji su, tesko za opisati ali znat cete. I pravilni razmak imaju i ne smanjuju se nego pojacavaju. Zelim vam svima da vam sto prije krene prirodno i da dosta toga doma odradite. Nadam se da cu i ja tako ako budem imala drugo. Ova indukcija je koma ali necu vas plasiti. Uostalom i to prode. Sto je tih par sati/dana naspram 9 mjeseci i onoga sto ceka poslije! 
    Sjetila sam se par stvari koje su mi jako pomogle: jastuk za dojenje, jastuk za bebu (cjjelo vrijeme mi je bila do nekih mjesec dana u njemu), h&m potkosulje za dojenje, jastucicj za dojenje, kolica (spavala je i doma u njima), vrtuljak u kinderbetu (zabavljao ju je od prvog dana).
    Ja sam si prematanje i suho kupanje ovak organizirala: imam komodu za prematanje i onaj veliki jadtuk spuzvu za prematanje. Na tome jednokratna podloga za prematanje a za ispod glavice tetra. Sa strane termosica sa toplom prokuhanom vodom, casa od termosice u koju bi si nalila vode pri presvlacenju, velike blazinice i kutija s maramicama. S maramicama prvo pobrisala, blazinicom oprala i opet maramicom posusila, namazala i stavila pelenu. U prvoj ladici od te komode su mi bile pelene i nadopuna svega sa stola i kremice. Jednokratne podloge su mi zakon jer se masu puta dogodi istovar taman kad maknes pelenu tako da ovu samo bacis i stavis cistu a cista traje do sljedeceg incidenta. Mazemo se od pocetka sa JGL kremom, nije imala pelenski ali crvenilo od pelene (kad se ureze) ili ispod vrata ili uha sam rjesavala Bepantenom

croatina
    03. Listopad 2016. 09:25

O života ti miloga.. #trudnicketragedije ima ih barem 20 ispred mene 😱 jel tko ponedjeljkom bio naručen na pregled u bolnicu..iso miki ovo nije humano..a kao naručena sam u 9 O.o

watermelon
    03. Listopad 2016. 09:32

Frabe – a vjerujem ti i vjerujem da ti je već svega dosta. Vjerojatno ti to svi govore, ali to je najbolji lijek, samo zamišljaj svoje malo zlato koje uskoro dolazi i kako ćete uživati skupa. Nek te to drži da izguraš dane. Pokušaj se što manje stresirati, koliko god možeš utjecati na to. Stvarno vjerujem da će to sve biti ok i onda još malo i doma ste :)

Minnie25 – vaga, da! I sad baš pregovaram s maleckim da dođe par dana prije pa da bude i on, da potpuno izblesiramo tatu :)

Sheena – pa stvarno svaka čast! Obavila si puno velikih stvari i sad samo uživancija s bebicom :)

Lady6 – stvarno hvala na savjetima, mislim da smo sve ovdje poprilično zbunjene, znam da ja jesam hah 
    Sve kao čitam i upijam, a da me sad nešto pitaš, pojma nemam :D bit će to veselo kad dođe beba. Baš pitam mm - dobro, izađemo iz bolnice, dođemo doma, zatvorimo vrata i što sad? Što da radim s djetetom? :D

Sony2244 – želim da ti današnji dan bude ipak bolji. Lezi i odmaraj uz neki film ili knjigu. Koliko god nam dosta ležanja i odmaranja, ubrzo nećemo heh

Tala – svaki dan piješ čaj od maline? Ja baš kupila, al nisam kao počela piti. Mislim se, nisam još sve oprala pa da ne počne djelovati hah Jednu šalicu dnevno?

Croatina – #trudničketragedije hahahaha Ja se svaki put pitam kad te sve trudnice dođu u bolnicu, večer prije? Držim fige da ne čekaš jako puno. Još malo pa četvrtaaak! Jel lakše kad znaš datum ili je tek sad panika? :)

watermelon
    03. Listopad 2016. 09:36

Ja sam dosta komplicirana oko hrane i ne volim baš kad mi drugi kuhaju, a mama mi neće moći doći jer kreće na kemo pa zato moram pripremiti hranu prije, tipa bolonjez pa mm onda lako skuha prilog, to zna i sam. Za drugo me strah prepustit, nemamo protupožarni aparat :D

croatina
    03. Listopad 2016. 09:59

Ja se svog muza i jela uopće nisam sjetila xD hahahahah..hvala bogu zna si sam uzet jest, baš neki extra ručak neće imat osim ak mu mama moja ne napravi, a pošto pazi na njega više nego na mene, uopće me nije strah...ali kao što znate svi imam jaaako briznu svekrvu tak da se uopće ne brinem kaj će jest hahah..

Lubenice, sad sam kul kao..vidit ćeš me u srijedu..kad peristaltika proradi..pa u petak sam se usrala ko grlica, a išla sam samo na pregled..halo?? 
    Rekla sam da ću tražit klistir, iako mi ga ne ponude jer 5 min dobrog straha u meni proizvede kilu govana..to je čudo 😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.