Pale drago mi je da nam se mozes javiti. Ja ti zelim sto brzi oporavak pa da mozes ici sa Nikom.
Ja sutra idem na pregled. Sjecate se da sam pisala prije neko vece da imam kontrakcije pa me zanima da li sam se otvarala.
Jel uklanjao neko madeze? Ja imam sutra zakazano, narasli mi u trudnoci sad i jaaako se bojim jer su na licu ispod oka i na kapku. Kako da ostanem mirna dok mi to sjeckaju??? Molim vas da me neko utjesi ako moze, jer se trenutno vise bojim toga nego poroda!
Sony hvala,ali znaju svi eng,a imamo i obitelj Njemačkoj 😉.Zadovoljna sa Petrovom 👍 A vidim i drugi koji rodili i vaginalno i na carski.Puštaju doma 4.dan carski ako si iz Zg pa dođeš izvaditi konce za 2dana.Savjet bitno imati gumene natikače za tuš ja sam u njima stalno-japankama i obavezno spavaćicu za carski,jednokratne gaće-super tosamine i super chicco ulošci jer staviš 1 i miran si,ostali stavljaju po 3/4 virova gnjavaža.Stiže mi i mlijeko lagano,bit će izdajanja.Dobila 1.jelo,sad idem odspavati,nisam više na intenzivnoj.
Šaljem pozitivne vibre da dođe što više slatkih bebica što prije 💖
Bok pčelice..
Meni danas nije dan nikako..opet sam imala grčeve..*ubacite psovku koji god želite* sat vremena me grcilo..zaspem ponovo probudi me muž da će za pol sata doc jedan čovjek da mu dam nešto kaj mu je napravio..ja govorim pa jesi normalan, poslala sam ti da me grcilo, poslije toga sam sva nikakva i nemam snage otic pisat, a kamoli kuhat kave ili razgovarat s nekim..joj sori zaboravio sam nisam mislio...a brate slatki ovog nema nigdje
Opet me peru BH kontrakcije..(opet ubacite psovku po želji, svaka paše) kud sam ionako sva u jagodama sad još i to
Tala jako sam sretna kaj si dogurala do ovdje :) ja pak niš u sisama nemam...nit su veće nit kaj curi..užas..
Molim vas da me malo sazalijevate sad...znate kaj sam pričala da za one ljude kaj su forsali dijete zbog nas..da nebi bili zadnji u selu..i to..28. Imaju svadbu, ajd fala bogu odustali su od toga da im mi budemo kumovi jerbo ne znam kak bi s bebom od niti mjesec dana nekom kumovala..još izrezana od carskog..ali kao obavezno smo pozvani na svadbu pa ono..
Ja to ne razumijem...minuta šutnje za glupe ljude molim..
A i ina glupača ima rizičnu trudnoću i ne smije mrdnut jer joj prijeti pobačaj, ona ide svadbu radit..majko mila...
10 minuta šutnje za glupe ljude 😒😒😒😒
ja sam uklanjala madeze i bas sam nekidan curama rekla da imam jedan na leđima koji me poceo boluckati, ali ne znam da li da pricekam nakon poroda zbog savova i lezanja na leđima.
nije nista strasno. dobije se par pikica lidokaina koji umrtvi cijeli dio, zatvoris oci/ dobijes maskicu i zamisljas da si kod kozmeticarke...
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
Tala ma isto od lista maline samo sta je domace nespricano..nije mi se dalo pisat "list"😁 E sad,mozda ja premalu dozu radim..nemam pojma..al bar pijem tekućinu..🙈 Odmoc nemoze..
Ovi pregledi i dolasci sa sv.duha (čitaj javnim prijevozom) me bas izmore pa sam morala odspavat sat i pol..inace nisam tip koji spava po danu..odoh sad opet malo šetat i na kavu,mozda potaknem trudove/otvaranje..
Tala hvala ti puno, nisam znala da se dobije maska, bojim se jer mi je blizu oka i da cu sve to morati gledati :(
Croatina a svakakvih ljudi ima...
JaZmajac, Tala, kupila usisivac bas taj electroluxov Zen, nisam jos isprobala jer se za 10ak dana selimo u novi stan i sad koristimo stari koji se raspada. Kad odem u novi stan zelim da mi je sve novo, iz kutija raspakirano. Uz odredene electroluxove usisavace se dobije taj poklon bon 500kn u dm-u. Meni bas prekjucer stigao na kucnu adresu. Danas bila u dm-u i kupila sve..od pelena, maramica, sampona, deterdenti, sprejevi za ciscenje, paste za zube, sapuni, gelovi, dezici...cuda...za 1800kn, skoristila kupon od 15% i 500 kn bon. Na kraju platila sve 1000kn. Al sam opremljena pola godine sa svime.
JaZmajac, da, zeleno odijelo, cak nisu potrebne papucice i kapica. Ako ne uspijes nigdje naci ostavim ti ja nas na porti u Petrovoj.
Pale kazu da rane brze cijele kad je za to motiv ljubav. Mislim da ti imas najbolji motiv da se sto prije oporavis. Sretno, svi drzimo fige :)
Hubica, ja u utorak imam kontrolu, mozda smo se vec do sad i vidile koji put, tko zna! Hehe
Croatina i dalje tebe to grci, koma..ne mogu ni zamislit kako je to! Jel ti se i prije trudnoce dogadjalo?
Pale sto brzi oporavak ti zelim da mozes sa malenim!! Saljem pozitivne vibre
Ostale curke, drzite se. Vidim da nijednoj nije lako!
E da, mi smo danas usli u 34.tjedan! Idemo dalje, jedan tjedan je iza nas uspjesno izguran!
Sva sam pokocena od lezanja ali znam da ce se isplatit!
Hej,hej, baš vam zavidim za te bonove iz dm-a. I ja bi novi usisavač al samo zato jer je ovaj stari,radi dobro,al bi ja novi,malo moderniji. Malo je nešto štekao prije mj dana pa sam držala fige da se pokvari do kraja da uzmemo novi,al se muž potrudio da ga popravi tako da ništa od novog,možda da mu ubacim nekaj da nutra da krepa,haha,ma stari je ovaj jako,ni vrečice više nema za njega,bio tu u stanu kad smo došli prije dvije godine,imali to njegovi za goste. Ja mrzim te s vrečicama, doma kod mame sam imala bez vrečice samo na zrak, i jedan još na vodu,ti su mi najdraži,od zeptera,ubaciš par kapi eteričnog ulja i miriši cijela kuća. Al dobro.
Evo nama zadnji dan bio na tečaju na duhu,dobili smo potvrde,jeeej,sad mogu komotno rodit, sve imamo,sve je spremno,samo čekam,više mi niš ne visi nad glavom. Došao mi je i nalaz urina i sterilan je tak da palc gore i za to.
Bila je danas fizioterapeutica,niš posebno nije govorila jer veli da bi njeno predavanje trebalo biti zamišljeno tako da nas uputi kakve vježbe izvoditi kroz trudnoću,kako se držati,a kako nas je 90% na tečaju koje svaki čas trebamo roditi da onda nema smisla. Bilo je kratko,pokazala nam je 2 načina disanja,prvi je da kad smo u predrađaoni i trebamo izdržati trud da stavimo isprepletene dlanove na trbuh u visini pupka i dišemo tako da nam se cijeli trbuh širi,ne iz pluća,i to sve na usta,jedan veliki udah na usta i polagani izdisaj na usta s tim da kad izdišemo se mora čuti onaj sssššš, doslovno smo tako vježbali, i ti dlanovi dok dišemo moraju ići gore dolje,onda znamo da je ispravno,a ne iz pluća.
A druga vježba je kad nas tjera da tiskamo a nije vrijeme za to, skoro pa pred sam izgon onda izdahnemo na usta i udahnemo kratko na nos te dahćemo na usta dok trud ne prođe.
Treća je u procesu samog izgona da kad trebamo tiskati,uhvatimo se za noge udahnemo jako tiskamo i izdišemo iz trbuha.
Nije više puno pričala,samo se dotaknula da ona kao liječnik fizioterapeut ne podržava ideju o hodalicama jer se dijete uči hodati na prstima što kasnije dovodi do problema sa kralježnicom,isto je napomenula da nikako nesmijemo dijete malo vući za ruke pa da ga na taj način dižemo.
Ona i njena kolegica će negdje u 11 mjesecu imati radionicu u vezi ophođenja s djetetom/bebom,kako postupati s njom,kakve vježbe raditi i razvijati motoriku,to njim je nešto novo i pozvala nas je sve da dođemo,bit će neka simbolična naknada veli,samo da isplate prostor,pa smo svi dali mail i žena će nam javiti kada je termin. Zove se katarina ivanković, i rekla je da ako imamo koga da pozovemo ako još netko želi sudjelovati. Tako da ja prenosim dalje ako će neka od vas htjeti na tu radionicu ići sa bebom,barem mi koje rodimo do tada, pa ako vas to zanima budete rekle pa ću na forumu javiti mjesto i termin kada bude,čini mi se ovak zanimljivo a i korisno,obje su iste struke.
Sortiraj odgovore
Najstariji