Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Sony2244
    22. Rujan 2016. 09:53

Pale bude li ti bilo šta trebat oko prijevoda ili zvanja ili nešto treće,  javi mi se preko poruke ovde.  Nisan blizu Münchena,  ali svejedno možemo reagirati oko ovih stvari ako vam zatreba šta.  Tu sam , stvarno da ti bilo šta treba. 

Koala ti si u splitskom rodilištu,  (ako sam dobro informirana) moj rodni grad takodjer  . Odma bi se sad minjanja sa tobom , samo da se riješim više ovih ne tako slatkih muka.  Drži see i želim ti što bezbolniji porod. 💐

Croatina nama je babica objašnjavala razliku , spinalna i epiduralna. Spinalna je za carski rez, a epiduralna više 'samo' za vaginalni porod, ili kao vrsta jakog analgetika.  S tim da se epiduralna prema potrebi pojačava,  ubrizgavanjem preko tog nekog katetera. Ja samo moram reći da nisam za te stvari jer me užasno strah nemogućnosti pomicanja nogu i sl. Ali ko zna, možda na kraju je zatražim vrišteći.  Za sada još uvik, ne hvala. 😃

"https://lb1f.lilypie.com/xVqjp1.png"

• Antartika
    22. Rujan 2016. 10:01

Jutro. 
    Pale cestitam. Zelim ti brzi oporavak.

crocandy
    22. Rujan 2016. 10:34

Jutro i sretan prvi dan jeseni :) 

JaZmajac ja ostala u cudu kako je sve mirno i tiho. Gledala sam previse bolnickih serija gdje je sve kaoticno. 
    Vidjeli smo sobe, imaju dvokrevetne, trokrevetne i cetverokrevetne. Zavirili u dvokrevetnu dok su rodilje bilje unutra, malo mi je bilo neugodno, pa sam na prosla pogledom. Imaju wc, tus, frizider tv. Moze se zatraziti i apartman, mislim da je rekla 850 kn dnevno, s tim da je razlika u tome sto moze doci vise posjeta, a nekad i suprug moze prespavati. 

Predrađaona je soba gdje (ako bas dijete ne izlijece vani) dodes, das urin, izvade krv, pregledaju, obriju (imaju jednokratne britvice koje nam je pokazala), ali je rekla da vecina zena dode obrijana od doma i to je u redu. Sljedeca soba je soba s krevetima i ctg aparatima ako trebas ostati na promatranju. I onda idu radaone, koje sa sastoje od najobicnijeg kreveta, stolica za supruga ako ide, vaga, sudoper. 
    Stvarno sve je cisto i spremno, mirno i stalozeno. Nakon poroda, dva sata se ostaje, obavezno spavacica ili majica, dakle donji dio ne dolazi u obzir jer svako malo provjeravaju da ne krvaris previse. 
    U blizini je i soba (zaboravila naziv) gdje,ako ustanove da nije izbacena cijela posteljica, odvedu te i rucno pokupe preostalu posteljicu iz maternice.

Prema dogovoru s doktorima i sestrama dobijes dijete, ili ne. 
    Upoznali smo par babica i med.sestara, stvarno su svi ljubazni i dragi. 
    Kao sto je Pale rekla i dr. Blajić (glavni je ako se ne varam) je super tip, zezancija i pozitiva.Em sto  je specijalista (dr. mr. dc. sta sve ne...), predaje na fakultetu svim mladima i pun je iskustva, dogadaja i vidi se da zna s trudnicama. Ostali doktori isto, fini, stalozeni i jako simpa. Dr. Herman koji nam je takoder drzao predavanje je upravo bio na poslu. 

Stvarno, sve djeluje super i mirno. Pricala sam i sa par trudnica koje su rodile u Petrovoj  i sve su zadovoljne. Kazu da je i hrana fina :P

Odijelo za supruga se dobije prilikom upisa na tecaj, 13.predavanja, 400kn. 

Ako te sto zanima pitaj, idem u dm kupiti sto mi treba za bebolinu i za sebe. Dobila sam 500kn bona prilikom kupnje usisavaca :) Treba to iskoristiti :P

Crna191
    22. Rujan 2016. 11:18

Samo da se javim s pregleda..
    Nisu me pregledavali vaginalno..Dr je bila ok ali cijeli pregled je trajao punih 6min..pogledala je na uzv samo dal ima dosta plodne vode i dal je malac glavom dolje i to je bilo to..za tjedan dana opet..

tala
    22. Rujan 2016. 11:21

jutro, curke! 

nama tocno 35tt! 
    cvita je skroz prolupala od ovoliko agruma i stalno se nesto vrpolji. imam osjecaj da napravi 100 krugova dnevno, ali nikako da se konacno namjesti u exit poziciju. trbuh mi je jos jako visoko. citam da se kod drugorotkinja kasnije spusti, ali da je zato porod brzi i laksi..hm..hm...

prehlada pred kraj trudnoce je koma. svaka me kost boli. prvi put da je ovaj banana jastuk posluzio svrsi jer samo na njemu uspijem odspavati koji sat. 

slozila sam viper, organizirala stvari i krecem mm pisati upute gdje je sto i sto treba napraviti ako/kad krene, a nesto ne bude spremno. 

pocela sam piti onaj caj lista maline. ne znam je li zbog njega, ali sise su mi ogromne i cini mi se pune kolostruma, a i dolje je sve mekano. 

svi corny-ji i plocice su mi se rastopile i deformirale u torbi. trebalo bi to pojesti : ))) prijavljujem i +10 kg...ah...

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

tala
    22. Rujan 2016. 11:28

pale, sretno! niko je mali borac i sve cete vi to prebroditi zajedno!
    crna, takav je bio i moj zadnji pregled. znas li na koliko ste kg sada?

Jado
    22. Rujan 2016. 12:00

Crocandy hvala ti na info! Super mi je ovo sve.
    Mi necemo u Petrovu na tecaj, jel bi ti bio problem samo pitati gdje se moze odijelo nabaviti za rodilje koje nece u Petrovu na tecaj? 
    Bar ces mi odijelo poslikati. Jel to ono zeleno? Mozda bi ja to mogla i nabaviti for free. 
    Super je ako mozemo i majice na porod! Imam taman duzu jednu do ispod guze koja moze na bacanje poslije bez problema. Ma da je spavacica i 50kn zao mi kupovati ako postoji mogucnost da se unisti nova bas. 
    I reci koji je to usisavac?? 😂 dobije se DM bon??

Tala suupeeer! 😍 a proci ce prehlada - mora. Jos dan-2 i kao nova si pa mozes i na palacinkice 😆

Pale koncentriraj se samo na oporavak! Ova 2 dana odmor i misli na Niku. Da si sto bolje za njega. U 2 dana tijelo zacijeli jako puno.... ❤❤

Crna191
    22. Rujan 2016. 12:11

Tala nije mi nista rekla..samo je prepisala težinu od zadnji put makar ja kužim po stanju u trbuhu da je narastao malac..prije 10 dana je bilo kao 3kg ali da misli da ipak ima 3300gr..nadam se da slijedeći put radi normalan uzv..meni ti se isto trbuh jos nije toliko spustio ili to ide jako lagano kod mene,a od čaja od maline ne kužim bas da ima nekog pomaka..al ja ga ni ne pijem redovno..navecer kad se sjetim😊 Ja vec mjesec i pol stojim na +10kg a imam osjećaj da stalno jedem nesto..

ivek2207
    22. Rujan 2016. 13:14

Crna tak i meni bilo u utorak, nije me htjela vaginalno gledat, meni je bila lana zlodi hršak. I isto mi je samo pogledala vodu i da srce kuca..i za  7 dana opet doći, tak da opet u uto idem, rekla da će tad vidit hoće li me gledati ili ne. Al bar ću uzv obaviti pa da saznam težinu konačno,😊 dal mi se mali šta ugojio, na zadnjem pregledu kod gin imao 2400 g, sad mora barem 3 kg, nadam se.

Tala samo pojedi te pločice, kupit će mm druge, ja odgađam ih kupiti jer bi pojela prije nego moram krenuti za rodilište, samo me slatko tjera a niš kila nisam dobila zadnjih mj dana. Još sam na 70. 
    Čokoladno mlijeko mi je umjesto vode skoro😁

tala
    22. Rujan 2016. 13:15

crocandy, i mene zanima koji si usisavac uzela. znam da se za elektrolux dobiva dm bon. mi smo gledali neki zen koji je navodno toliko tih da ne budi bebu. 1700 kuna i dm bon od 500. 

jazmajac, mislim da to odijelo i papuce mozes kupiti u svakoj apoteci : ) 

crna, mozda ti pijes caj od maline, ja pijem od lista maline, ne ploda : )))) 
    velik je to decko!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.