Hubice sto nije tecaj sutra a ne danas?
Tala ovako rano mi je full cudno da te vidim ☺
Jutro :)
Pale sretno, čekamo lijepe vijesti :)
Mi smo jučer na tečaju prošli kroz metode disanja. Ukratko, kad uhvate trudovi (ovi recimo koji su razmanuti 10 min) onda se diše duboko, kroz nos udahnemo i kroz usta izdahnemo (kroz usta da se čuje), i koncentriramo se da dišmeo kroz trbuh. Znači ne dižu se pluća prilikom udaha nego trbuh. Kad postanu bolniji i kad duboko disanje nije moguće onda brzo udišemo na nos i brzo kroz usta. I pred sam porod kad je razmak između trudova svega par min, dišemo brzo kroz usta (kao pas). Kad rađamo i tiskamo, ne dišemo nego se koncentriramo na tisak.
Kaže babica, dišemo tako ne da dijete dobiva kisika, nego da reguliramo tlakove u trbuhu radi manje boli. A u praksi je to drugačije, žena diše kako se osjeća, kako joj najviše paše.
Drugi doktor je pričao o važnosti ona 2 sata poslije poroda kad još ostaneš u rađaoni. Prvo nadgledaju da li žena krvari i dalje, promjene raspoloženja itd. itd. Kaže da su ta dva sata najbitnija u prvih 40 dana poslije poroda. S obzirom da se sve vraća u prvo stanje, prva 40 dana su bitna i za ženino stanje, da ne ''oboli'' od nekih post porođajnih depresija, bluesa i sl. Malo je pričao i o tome, ali neću vas sad zamarati s tim.
Također, važno je javiti se u bolnicu nakon poroda ako se javljaju bilo kakvi znakovi temperature, treskavice, slabosti i sl. Da nije slučajno ostala posteljica, ili neke moguće nuspojave poroda.
Sve u svemu, zanimljivo. Danas je tema ''psihološki odnos majka i dijete'' i '' banka krvi iz pupkovine''.
Jedina stvar koja me zasmetala u svim predavanjima je što vidim da dosta forsiraju tu (h)epiduralnu kako je oni nazivaju. Nije da forsiraju nego ju stalno spominju, mi vam damo epiduralnu, tražite epiduralnu, dobijete epiduralnu.. ali ok, sreća pa imamo mogućnost izbora.
Nadam se da ste danas malo bolje i vedrije, da nema puno tegoba. Vidim jučer neki težak dan
Jutro cure! Evo ja još doma, dapače spavala ko beba. Pritisak je u zdjelici, ali nema nikakvih većih bolova. Još malo imam sukrvice od plodne vode, ali nije ispao sluzni čep. Danas ponovo ctg, a sutra ponovo amnioskopija ako ne krene. Volila bi da krene to ubrzo jprirodno er ne bi volila indukciju. Sad samo čekamo, nema druge.
koala ti zbilja siiiitno brojiš još :) Sve čekam kad ću pročitati "evo mene, ja rodila" :D
A vezano za te BH kontrakcije što spominjete... Jučer sam bila na CTG-u i u jednom trenu je ono što mjeri kontrakcije maternice počelo rasti i naraslo do 90. A sjećam se od prošlog CTG-a da je dr. drugoj curi u sobi koja je pred kraj trudnoće objašnjavao da te njene tad 70 nisu još znak za porod, tek kad dođe do 90, to su onda trudovi. A s obzirom da mene nije niiišta boljelo, samo sam osjetila zatezanje i kako se grči trbuh, ali to osjetim već mjesec dana povremeno, zaključila sam da su to definitivno te BH kontrakcije onda. Pogotovo što dr. kasnije nije ništa komentirao to. Ajd barem mi se potvrdilo ono što već zapravo više od mjesec dana sumnjam... A kaže mi tad frendica ma neeemoguće da ih već sad imaš! Možda ću zbilja ranije roditi...
E još nešto moram prokomentirati s vama - kad dobijem nalaz nakon pregleda, a na njemu piše POVIJEST BOLESTI - DIJAGNOZA...itd. Pa mislim?!? Jel trudnoća bolest? Da nisu mogli to malo drugačije u kompu nazvati? Znate, idem na pregled. Zašto? Ma bolesna sam.. A što ti je? Ah, mislim da nije zarazno, trudna sam..
Jutro 😊
Ja sam se bas naspavala danas, spavala sam kao beba. Vjerovatno zato sto sam se jucer dosta rano digla, pa je trebalo to nadoknaditi. 😊
Tala mozda se Cvita okrenula s glavicom prema dolje, a da to nisi osjetila. Ja sam isto mislila da mi Viki stoji poprecno prije nego sto sam otisla na pregled, al mi je gin. rekla da je glavica prema dolje. Ovak kad pipam prek trbuha, radi izbocina u trbuhu i dalje bi rekla da je poprek.
Croatina zao mi je zbog grceva, nadam se da ce proc. Mada ja mozda na tvom mjestu nebi odgadala odlazak u bolnicu.
Koala drzim fige da cim prije krenu trudovi i porod. 😊
Evo meni je jutros kuma javila da joj je kcer rodila. Isla je na carski, bas me zanima kako je. Uglavnom stigla nam je jos jedna cura. 😊
Jutro, moram se javiti na kratko iz TA sa duha, ljuta sam ko ris.
Ova tuka od soc gin mi dala a1 uputnicu umjesto d1, i sad me ovi ne mogu primiti na uzv. Rekla sestra ns upisu da cekam sta ce dokt reci pa me mozda primi. A tu guzve ko u kosnici.
Citat cu vas poslje, neznam ni sta me ceka, vidim cure leze sam tak u ambulanti gdje se mjere otkucaji a mi svi hodamo nutra- van jer se u istoj narucuje, obavlju razgovori, tlak, tezina...
Jedva cekam da rodim da nemoram vise tak ici...
Koliko postova u dan-dva.Hvala vam na podršci, bolje je,ali i dalje bolucka,tješim se da je to vraćanje tijela u normalu, krvna slika i crp su sad ok. To me slao liječnik opće prakse. Za 2 tjedna idem ginekologu na redovan pregled pa ako bude i dalje bolilo reći ću joj.
Žao mi je što pripreme za carski ne rade malo prije, ja sam došla s puknutim vodenjakom u 36+5 tt i onda je zbrka bila oko pretraga. Toliko čekaju s tim,a puno se beba rodi ranije.
Ivek da,navikni se..užasna im je guzva..ja se vec pripremim svaki put..dođem u 7:20 i cekam do 10 pa mi se sestre ispričavaju..imaju neke sistematske kolko sam ja skužila pa ih je malo..zadnji put su curke stajale,malo manje trudne od mene, a babci dođu na pregled ginekologu i zasjednu tamo..
drži se..
Mimmica bas mi je zao sto ne mozes uživati sa bebom sad nego trpiš bolove..drži se i ti i nadam se da ce proc sto prije..
Jutro svima!
Koala koliko cesto se ide na taj pregled plodne vode nakon termina? I kada odlucuju raditi indukciju ako je sve ok?
Ja jucer bila na pregledu, zatvorena skroz, prema svim parametrima termin mi je ipak 24, a ne 27, al nema nikakvih naznaka da ce se nesto pokrenuti.
Croatina mislim da ti i vinogradska radi carske u 39 tjednu, i nema pregleda anesteziologa prije nego tek kd dodjes u bolnicu.
Tala probaj stvarno povecati unos tekucine, mozda pomogne, drzim fige da se okrene.
Pale nadam se da je Niko vec s tobom.
Lucky koji si tocno antibiotik dobila?
Sortiraj odgovore
Najstariji