Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ivcy1306
    20. Rujan 2016. 19:28

Joj cure moje kako ja imam groznu rodjakinju pa to nema nigdje! 
    Kao da nemam dovoljno svojih problema i svega i onda mi jos prica grozote koje ne zelim iznosit ovdje da se i vi ne uznemirite kao ja!!

ivek2207
    20. Rujan 2016. 19:34

Pale čestitam, super da je Niko dobro,držim fige za sve dalje šta vas čeka.

Crna pitala si za dr.u čet, radi ti Edina Berberović. Nadam se da to pomaže nešto.

Mi odsjedili 2 sata na tečaju. Prvo bio anesteziolog,dr.Škreblin,čini mi se, striček je ko Mr.Bean, ne samo po izgledu,nego i ponašanje. Priča,tiho,tiho,kao da šapće,i svako malo se nasmije,onako kao da ispriča neku anegdotu pa sam sebe nasmije, presmiješno. Bili smo svi ko bubice,imao je predavanje,power point prezentacija,malo čitao,malo govorio o anelgeziji i anesteziji. Kako ima uspavljujuć glas slabo sam ga pratila,samo neke osnovne točke sam pohvatala.
     Za obezboljenje se daju anestetici spasmex i dolantin,ovaj drugi više od prvog jer je jači,i daje se isključivo u venu.
    Objanjavao je i za epi,gdje se točno pika,u koje kralješke i pokazivao slike,nisam gledala malo mi slabo bilo,al uglavnom danas ima manje posljedica nego recimo prije 3-4 godine jer se koriste tanje igle koje onda ne oštete okolne živce zbog kojih i dolazi do oštećenja i nuspojava.
    Još se kod njih može dobiti i mješavina kisika i onog plina za smijanje, to sad po novom prakticiraju i to se inhalira pa djeluje kao opijat i ublažuje bolove,uzima se kad trud počinje i tako kod svakog truda. Može se još tražiti i akupunktura,to rade on i dr. Jović, i to se ide jednom tjedno od 36.tj kod njih na pripreme i na kraju u rađaoni,to pridonosi bržem skračenju cerviksa.

Nakon njega je bila divna,zabavna žena,baš bi htjela da me dopadne,primalja, Zove se Sanjica Bokan(bar mislim da je tako prezime,ime je 100%). Žena je onako dosta glasna kak bi se reklo,nema kod nje malo ovak malo onak ali sve je s njom u dogovoru i ništa ne prepušta slučaju. Vidi se da voli svoj posao,kad je pričala iskustva neka zasuzile su joj oči malo.
    Uglavnom,ako pukne vodenjak i voda je bistra(može biti i zelenkasta,smeđa,sukrvice),dolazimo za 2-3 sata,koliko nam treba da se istuširamo i spremimo,ako je u nekoj boji,idemo istog trena samo s torbom i nalazima bez kalkuliranja. Zvonimo na drugi kat u rađaonu i neka ne živčanimo kad nas pitaju zašto smo došli, onda kažemo: da nam je pukao vodenjak, da imamo samo trudove,da krvarimo, da ne osjetimo bebu,ima raznoh situacija.
    Koja god da bila idemo u onu sobicu gdje se obavezno skidamo od pasa na dolje,prekriju nas s plahtom i kopčaju na ctg,tamo smo 15-20min tada ide vaginalni pregled. Nakon toga nose nam 2 papira koja potpisujemo,jedan je da nećemo bježati iz bolnice (to znači tipa da ni u kafić preko na kavu ne idemo,ili van pušiti,kaže ima i toga,ljudi odu) i drugi je da kakvih sve metoda porođaja se odričemo i lijekova koji će nam biti dati.
    Jedino na što nemamo pravo glasa je uvođenje venskog toka, bez obzia hoćemo li uzimati koji anestetik,drip ili bilo šta to nam uvode u toj sobici i s tim nema rasprave.
    Nakon svega idemo u predrađaonu,tu možemo,sjediti,ležati,spavati, ili hopsati na lopti. jedino svakih 15 min moramo leći na krevet da rikopčaju nas da mjere bebine otkucaje,onda možemo dalje šta hoćemo kad to bude gotovo.
    Napominje da imamo malu torbu za rađaonu: uloške,jedne jedn.gače,spavačice(kaže da uzmemo svoju jer im fali,vodu,jednu bočicu,kad popijemo oni nadolijevaju natrag i čaja ako hočemo,mali ručnik da se brišemo,šlape obavezno,krekere,čokoladice).
    Kad je vrijeme idemo u boks,pokazivala je slike,stolovi su novi,i imaju hrpu položaja,može se i sjediti na njemu,ona taj položaj preporučuje,dakle sjednemo i ispred nas u visini brade nam je jedna prečka i kad krene trud se kao objesimo na tu prečku(neznam kak bi bolje opisala),odignemo se malo i tada lakše beba ide jer sila teža radi svoje, ima dvije razine,na jednoj sjedimo,i ispod imamo noge gdje staviti pa kad se beba rodi rodi se na taj niži nivo zbog pupkovine koju oni čekaju obavezno da otpulsira i tek se onda reže i stavlja na kožu majke beba.
    Kako znamo tu ostaje još sat vremena do dva,ovisi o prilikama.

Žena stvarno se potrudila,gledali smo slike,srećom,poroda,a ne video, meni se jako sviđa i htjela bi baš da se potrefi kad joj je smjena,jako je pristupačna i ljubazna. U smjeni su inače 3 primalje,anesteziolog dežura 24 sata i dva mlađa doktora.
    Kaže da je ovih dana ludnica s porođajima,i da samo moli da koliko god možemo surađujemo i da ne guramo svoje pod svaku cijenu. Jučer je bila neka žena koja je rađala 30 sati,odbijala je sve žive i anestetike,i ideje kako da brže rodi,nije se otvarala,na kraju je počelo dijete gubiti vitalne znakove pa su ju na carkski porodili, a mali je sad na intenzivnoj,to je bio primjer da ne budemo tvrdoglave.

Eto,preduuug post sigurno,u četvrtak je zadnje i dobijemo potvrde, bit će fizioterapeut koji će pričati o tehnikama disanja.
    Idem sad čitat kaj ste pisale jer već jedan sat pišem ovaj post,dok se svega sjetim.

Diddy
    20. Rujan 2016. 19:55

Pale čestitam!!!!!! 🎉🎉

Ivek puno ti hvala na informacijama sa duha.

Ivcy, nemoj se nervirat. Ona nije vrijedna da tvoje dijete osjeti da mu je mama iznervirana. Pošalji ju u rodno mjesto 😝

sanjac
    20. Rujan 2016. 20:01

Pale cestitam ti! 🎈😊 Zelim ti brz oporavak. 😊

Ivek hvala na svim informacijama. 😊

koala988
    20. Rujan 2016. 20:02

pale čestitaaam :) tebi želim brz oporavak a malom Niki puno sreće i zdravlja :D

Umaraju me ovi pregledi, sutra opet plodna voda, ali rađe ću čekat prirodne trudove nego da mi induciraju porod ako nije potreba. Nadam se još malo i da ću ugledat svoju mrvicu.

bagi_ca
    20. Rujan 2016. 20:04

Pale cestitam ti na malom Niki i brz oporavak zelim 
    Ivcy rodakinja prica grozote?? Saljemo joj jecmenac 😈
    Ivek jel ta primalja onako niza i jaca malo?

Meni danas takav pritisak u ledima bas sam se nahodala i rezultati profila opet super :)
    Joj dok ja na mobitelu pohvatam sve ko je kaj pisal...

Jado
    20. Rujan 2016. 20:09

Ivek ne idem na Duh ali svejedno hvala na informacijama, lijepo si sazela sve i bas si se potrudila 

bagi_ca
    20. Rujan 2016. 20:10

Koala onda drzim fige da sljedecoj tebi cestitamo cim prije

• Antartika
    20. Rujan 2016. 20:31

Koala jel nosis curu ili decka? Jel ti se beba spustila? Sta ti kazu?

Ivcy1306
    20. Rujan 2016. 20:45

Bagica da grozote, strasno nesto. Evo mi misli jos uvijek samo na tome. Kako sam otvorena taj jedan prst glupi i kako sam dala briseve na infekcije razno razne, tako ona kaze da je dns neka cura rodila i beba joj umrla zbog infekcije. Ma ja cu poludit majke mi, doslo mi da joj kosu pocupam!!! Kao da mi nije dovoljno moje brige!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.