Tala koliko se secam ne daju sestre da se pere kosa, ne znam zasto, samo znam da sam ja oprala a sestra kad me vidila pitala zasto sam prlala.
Pale sretno sutra. Neka sve prodje u redu.
Pozdrav! Nova sam u ovoj temi, malo sam se kasno ukljucila ali vas pratim neko vrijeme. Mlada sam mama i ovo mi je prva beba pa sam dosta uzbudena. Termin mi je sredinom 11. Mjeseca tako da teoretski i ja imam jesensku bebu. Tj imati cu. 😊 Tijekom cijele trudnoce nosim dosta nisko, a sto je beba veca to mi je sve teze, radi mi oogroman pritisak na mjehur i otezano mi je kretanje dosta. Upravo iz tog razloga danas sam bila u nabavci potrepstina za rodiliste i bebu jer ce mi za mjesec dana biti puno teze nositi se sa svim strkama i kupovanjima. Planiram roditi na sv. Duhu pa ako neka mama ima najnovija iskustva bila bi zahvalna da ih podijeli samnom..cisto iz znatitelje i da mi bude neka vrsta orijentira sto tocno ponjeti u bolnicu. Neki kazu da tamo dobis spavacicu neki kazu da ne..neki kazu da ne treba nista za bebu neki pak kazu suprotno pa eto da znam na cemu sam toliko od mene. Sretno svima koji trebaju roditi narednih dana naravno 😊
Nema me par dana i odjednom više ne stignem sve pročitati što ste ispisale! Jedino sam primjetila da danas stvarno neki "crnjaci".. Imam i ja jedan.. Jutros bila na kontroli, 33. tjedan, i kaže ginić da imam premalo plodne vode - 7cm, da je mala na zadak, i da joj je trbušćić cca 3 tjedna u zaostatku. Ostalo je OK. O krasno! Žderem se cijeli dan! Tješim se da je to zbog puta, išli smo u četvrtak 600 km tamo i jučer 600 km nazad, kod mojih, ja vozila jer dragi ne smije, vrućina, sparina, a nisam pila pretjerano puno vode, a primjetila sam i da sam manje išla na WC nego inače.. Jesam li mogla dehidrirati, a da to ni ne skužim? Plus 4 dana jedva spavanja, trčanja vamo-tamo... Može li to sve biti posljedica toga? Nadam se da da, vidjet ćemo za 9 dana na kontroli, a do tada ću lokati vode da ću se u žabu pretvoriti, i jesti jabuke i ležati na lijevom boku i sve ostalo što savjesna trudnica mora raditi.
Dobrodošla Dorotea78 ! :)
Bok cure.
Sheena cestitam.
Znaci kako trudnoca vise odmice svi smo u nekim problemima.
Makonja negdje sam procitala da trudnice trebaju piti sto vise vode i da je to povezano s plodnom vodom. Probaj unositi vise tekucine i imaj bocu s vodom kod sebe, kontam da je najgore sto ces stalno morat ici na wc.
Ja imam bubreg koji nije na mjestu i od jucer me boli za poludit. Mali je stalno u pokretu mozda ga pritisnuo. A mozda je skuzio da se moze igrat a njim.
Dorotea dobrodosla!
Na sva pitanja su ti nase novopecene mame napisale. Bas zadnja nasa Sheena i to za sv Duh. Morat ces malo prolistati ja ne znam napamet nazalost.
Makonja nije voda nisko radi jednog puta. Dogodi se. A moja preporuka je bas bas radis sta si napisala. Najbolje da si nadjes casu od pola litre i da pazis da pijes 4x najmanje dnevno!
Sta su rekli za trbuscic? Treba cesca kontrola?
Evo i mene s pregleda. Ctg u redu, plodna voda u redu. Beba oko 3600-3700, a ja otvorena 4cm i sad čekamo da krenu trudovi. Puno cura kaže da im krenu ubrzo nakon pregleda plodne vode. E da, info za vas koje možda čeka amnioskopija (pregled plodne vode), nakon pregleda se pojavi sukrvica, ali rečeno mi je da je to normalno. I sad kreču pregledi svaki dan, sutra ctg, preksutra plodna voda i tako u krug dok ne krene.
pale sretno sutra :)
dorotea na 649. str. imaš detaljne info o SD šta je ivek stavila pa prolistaj i pročitaj, tamo ti je sve.
ja sam isto pitala to za kolicinu plodne vode i povezanost s unosom tekucine. meni je sve ok, ali ja nista ne pijem. pitaju me koliko dnevno vode unesem, a ja sam cijeli taj dan popila samo kavu npr. i casu necega navecer.
evo danas recimo, jos se nisam napila. moram popiti ono sumece zeljezo i to otopim tabletu u dva prsta vode. uopce se ne mogu natjerati, a rekla sam da cu morati na silu da mala ima sto vise plodne vode i da joj dam vremena da se okrene na glavu.
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
Makonja ma nije ti to radi jednog puta..ja čak ne pijem toliko puno tekućine, mislim trudim se bar 1,5l na dan vode pa sam u jednom trenu imala višak plodne vode..bit ce sve ok..malo vise odmaraj sad i malo vise tekućine..a to sto oni procjenjuju na uzv je sve za uzet sa rezervom..bar je meni moj ginic uvijek rekao..
Koala pa brzo ce to onda tebi kad si 4cm..nadam se da ne bole ti pregledi pred kraj..
Dorotea imas i par strana prije jos sto je Sheena pisala detaljno o sd sta treba..al treba ti i tvoja spavaćica i za bebu pelene,krema..robicu oni imaju..
Sortiraj odgovore
Najstariji